Mersin Tatil Yerleri

0
598
Mersin Tatil Yerleri
Mersin Tatil Yerleri

320 kilometreyi aşan sahil uzunluğuyla Mersin, yaz tatili için vazgeçilmez noktalardan. Zengin otel seçkisi, birbirinden güzel mavi bayraklı plajları ve doğal güzelliklerin yanında tarihi yapılarıyla Mersin, her yıl milyonlarca turist ağırlıyor. Mersin’in marka yüzlerinden Kız Kalesi ve şehrin simgelerinden Cennet Cehennem Mağaraları’ndan tutun, yayla ve platolarına, seçmekte zorlanacağınız Mersin plajlarına kadar birçok şey bulacaksınız bu yazımızda. İşte size önerdiğimiz Mersin tatil yerleri…

Mersin Merkez

Mersin Merkez
Mersin Merkez

Mersin birçok doğal güzelliğe ve tarihi alana ev sahipliği yapan bir yer. Mersin tatil yerleri arasında tercihiniz neresi olursa olsun, il merkezinde de vakit geçirebileceğiniz birkaç yer önereceğiz sizlere.

  • Mersin Marina: Mersin, Türkiye’nin en büyük marinasına sahip. O halde Mersin’e kadar gelmişken bu meşhur marinayı görmeden olmaz! 1000 civarında yat kapasitesine sahip Mersin Marina, kafe ve restoranları, yürüyüş yolları ile şehrin en popüler noktalarından. Burada marina manzarasına karşı Akdeniz mutfağının lezzetlerini deneyebilir, dükkanlardan alışveriş yapabilirsiniz. Marina her gün 10.00-23.00 saatlerinde açık.
  • Mersin Deniz Müzesi: Türk denizciliği üzerine bilgi sahibi olmak ister misiniz? O halde Mersin’de görmeniz gereken yerlerden biri Mersin Deniz Müzesi. Burada Osmanlı’nın önemli denizcilerinden Barbaros Hayrettin Paşa ve Piri Reis hakkında bilgi edinebilir, Türk denizcilik tarihinde önemli gemilerin maketlerini inceleyebilirsiniz.
  • Mezitli Aquapark: Mersin tatil yerleri arasında tercihiniz neresi olursa olsun, eğer su parklarını seviyorsanız toplam 8 farklı büyüklükte su kayağı, eğlence havuzu, oyun alanları bulunan Mezitli Aquapark’ta vakit geçirebilirsiniz.
  • Soli Antik Kenti: Mersin merkezindeki Mezitli bölgesinde bulunan bu antik kent, astronomi biliminin kurucusu filozof Aratos’un anıt mezarı ile öne çıkıyor. Antik tiyatro, tapınak, hamamların yanında Soli Antik Kenti’nin 33 sütunlu caddesi de ilgi çekiyor.

Tarsus

Tarsus Şelalesi, Tarsus
Tarsus Şelalesi, Tarsus

Mersin’in en güzel ilçelerinden Tarsus, Mersin şehir merkezine yalnızca 30 kilometre mesafede. Binlerce yıllık güçlü bir geçmişe sahip şehir, Mersin tatil yerleri arasında nereyi tercih ederseniz edin, gidip görmeniz gereken bölgelerden.

Tarihi Tarsus evleri, Türk-İslam mimarisinin en güzel örneklerinden Tarsus Ulu Camii, Tarsus Müzesi, Eshab-ı Kehf Mağarası ve daha birçok görülesi nokta bulunan Tarsus’ta lezzetli yöresel yemekler deneyebileceğiniz birçok restoran da bulunuyor.

  • Kleopatra Kapısı: Burası Tarsus’un simge noktası. Bizans’tan kalan Kleopatra Kapısı, bir zamanlar Roma komutanı Antonius ve Mısır Kraliçesi Kleopatra’nın şehre giriş yaptığı kapı olarak biliniyor. Şehir merkezinde Kleopatra Kapısı önünde fotoğraf çekilmek adeta bir gelenek!
  • Justinyen Köprüsü: Baç Köprüsü olarak da bilinen köprü, 6. yüzyılda Bizans İmparatoru Justinyen tarafından inşa edilmiş. Amacı şehre su taşımak. Tarsus Çayı üzerinde yer alan kesme taşlarla inşa edilmiş köprü 3 kemeri ile dikkat çekiyor. Yüzlerce yıllık köprüden Tarsus Çayı’nı fotoğraflayabilirsiniz.
  • Donuktaş Anıtı: Tarsus’un en eski yapılarından Donuktaş Anıtı, 115 metre uzunlukta ve 7 metreyi aşan yükseklikte ilgi çekici bir anıt. Kim tarafından yapıldığı bilinmeyen anıt, tarihi kaynaklarda Jüpiter Mabedi olarak da geçiyor. Bölgenin görülmesi gereken simgelerinden.
  • Tarsus Şelalesi: Doğaseverlerin uğrak noktalarından Tarsus Şelalesi, bölgenin en güzel doğa yürüyüşü rotalarına sahip. Şelale etrafında piknik yapabileceğiniz mesire alanları ve kaya göletlerinde yüzebileceğiniz yerler bulunuyor burada.
  • Eshab-ı Kehf Mağarası: Yedi Uyurlar Mağarası olarak da bilinen Eshab-ı Kehf Mağarası Mersin’de görülmesi gereken tarihi ve dini noktalardan. Hem Müslümanlar hem de Hıristiyanlar için kutsal kabul edilen yerlerden olan mağara inanç ve kültür turlarının olmazsa olmaz duraklarından. 300 yıl boyunca uyuyan gençler hakkında bilgi edinmek için Mersin’de bu turlara mutlaka katılmalısınız.

Anamur

Anamur
Anamur

Türkiye’nin en güzel sahillerinden biri Mersin’in ilçesi Anamur’da. 17 kilometrelik sahili ile öne çıkan Anamur, birbirinden güzel sahillerin yanında ziyaret edilebilecek antik kentler, doğal güzellikler barındırıyor.

Mersin tatil yerleri arasında Anamur’u tercih ediyorsanız, Türkiye’nin en çok muz üretimi yapılan şehrinde muz seralarını ziyaret etmenizi öneriyoruz.

  • Anamur Çayı: Toros Dağları’ndan akan 35 kilometre boyunca uzanan Anamur Çayı, Dragon Çayı olarak da biliniyor. Doğa yürüyüşlerinin vazgeçilmez noktalarından Anamur Çayı, balık restoranları, kır bahçeleri ve mesire alanları ile ünlü. Temiz havada lezzetli balıkların tadını çıkarmak istiyorsanız rotanızı buraya çevirin.
  • Anemurium Antik Kenti: M.Ö. 4. yüzyılda inşa edilen liman kenti burası. Sasaniler tarafından inşa edilen antik kent, Helenistik, Roma ve Erken Bizans dönemi tapınaklarının kalıntılarını gezebileceğiniz bir liman. Mozaikli zeminleri ile öne çıkan Anemurium Antik Kenti hamam, tiyatro gibi bölümlerini de gezebileceğiniz bir yer. Buranın sahilinde yüzme deneyimi de yaşayabileceğinizi unutmayın.
  • Mamure Kalesi: Anamur’un Bozdoğan ilçesindeki Mamure Kalesi, denize sıfır nefis bir manzara sunuyor. Türkiye’nin az bilinen tarihi güzelliklerinden bu kale 3. yüzyılda Romalılar tarafından gözlem amacıyla inşa edilmiş. Sahip olduğu manzara için görülmeye değer.

Anamur Plajları

Anamur Plajları
Anamur Plajları

Kilometrelerce uzanan plajları ile öne çıkan Anamur’da size önereceğimiz tercih edebileceğiniz birkaç plaj olacak.

  • Anamur Belediye Halk Plajı: Belediye plajı olduğu için Anamur Belediye Halk Plajı, oldukça yoğun bir kalabalığa sahip. Buna rağmen sahilin ince ve yumuşacık kumları, tertemiz deniz suyu ile bölgenin tercih edilen plajlarından.
  • Anamur Burnu Plajı: 360 derecelik nefis bir manzaraya sahip Anamur Burnu Plajı, küçük ama güzel bir yer. Burnun tam ucunda bulunan Anamur Feneri ortama ayrı bir hava katıyor. Özellikle gün batımı saatlerinde burada olmanızı tavsiye ederiz.
  • Pullu Orman Plajı: Sığ denizde yüzmeyi tercih ediyorsanız tabiat harikası Pullu Orman Plajı’nı tercih edebilirsiniz. Plajda çadır ve karavan kampı yapabileceğiniz yerler de var.
  • Cerenler Plajı: Caretta caretta’lara yuva olan Cerenler Plajı, şehir merkezinde olmasına rağmen sakin plajlardan. Plaj voleybolu veya plaj futbolu seviyorsanız uzun ve geniş plajlara sahip Cerenler Plajı tercih edebileceğiniz plajlardan.
  • Efsane & Yalı Beach Club: Tercihiniz beach club’lardan yana olacaksa Anamur’a 4 kilometre mesafedeki yemyeşil ağaçlar ve masmavi denize sahip Efsane & Yalı Beach Club’ı öneriyoruz.

Bozyazı

Bozyazı
Bozyazı

Mersin tatil yerleri arasında, size şirin bir turizm beldesi önereceğiz: Bozyazı. Tarihi ismi Nagidos olan bölge tarih boyunca farklı medeniyetleri ağırlayan bir yer. Mısır, Bizans ve Selçuklular’dan izler görebileceğiniz şehirde birbirinden güzel plajların tadını çıkarabilir, doğa sporları ile ilgilenebilir veya antik kentleri ve tarihi yerleri ziyaret edebilirsiniz.

  • Dikilitaş Tabiat Parkı: Defne, yaban mersini ve kızılçam ile çevrili yaklaşık 34 hektarlık bir tabiat parkı burası. Çadır kampı yapmak, doğa yürüyüşü yapmak veya denizin keyfini çıkarmak istiyorsanız Dikilitaş Tabiat Parkı’nı ziyaret edebilirsiniz.
  • Sofra Kalesi: Geç Roma İmparatorluğu’ndan kalan Sofra Kalesi, çift sıra duvarlarıyla Bozyazı’nın simge yapılarından. 140 metre yükseklikteki kaleden panoramik manzarayı incelemek mükemmel!
  • Maraş Tepesi: Mersin tatil yerleri arasında en güzel manzarayı sunan yer tartışmasız Maraş Tepesi! Tarihte “Kutsal Şehir” olarak bahsedilen bölge adını dönemin kralının eşi ve kız kardeşi Arsinoe’den alıyor. Kuşbakışı manzara izlemeyi seviyorsanız rotanızı Maraş Tepesi’ne çevirin. Buradaki surlarda yer alan Mozaikli Kapı bölgenin en ilgi çekici yapısı.
  • Kilise Burnu: Tarihi M.S. 500’lü yıllara dayanan Kilise Burnu, adını deniz kıyısına yapılan kiliseden alıyor. Hristiyanlığı yayma amacıyla inşa edilen kiliseden geriye çok bir şey kalmamış olsa da Kilise Burnu’nu mutlaka görün. Burada sur duvarları, sarnıç ve kilise kalıntıları göreceksiniz. 

Bozyazı’da tatil planlıyorsanız ve mağara gezilerini seviyorsanız buradaki mağaraları ziyaret edebilirsiniz. Astım hastalığına iyi gelen Köşekbükü Astım Mağarası, Türkiye’nin en uzun üçüncü mağarası olan Çukurpınar Mağarası ve ormanın içinde gizli kalmış sarkıt ve dikitleriyle bilinen Çaltı Mağarası görülmeye değer.

Bozyazı Plajları

Bozyazı Plajları
Bozyazı Plajları

Sakin bir tatil planlamak istiyorsanız Mersin tatil yerleri içinde Bozyazı ideal. Burada el değmemiş plajların ve kristal berraklığındaki denizin tadını çıkarabilirsiniz. Peki Bozyazı’da hangi plajları öneriyoruz?

  • Bozyazı Halk Plajı: Çakıl taşlık bir plaja sahip Bozyazı Halk Plajı, dalgasız denizi ile öne çıkıyor. “İlle kumluk plaj” demiyorsanız ücretsiz duş ve tuvaletlerini kullanabileceğiniz bu plajı tercih edebilirsiniz.
  • Tekmen Sahili: Hem denizin tadını çıkaralım hem de keyifle piknik yapalım diyenler Bozyazı plajları arasında Tekmen Sahili’ni tercih edebilirler. Yeşil ve mavinin buluştuğu bu plaj Mersin’in cennet köşelerinden.
  • Lalezar Koyu: Rüzgarsız, dalgasız bir koy için rotanızı Lalezar Koyu’na çevirin. Açık havada bu koydan Kuzey Kıbrıs sahillerini görmeniz de mümkün.
  • Taslaklar Koyu: Tertemiz ve dalgasız denizi ile çocuklu aileler için en ideal plajlardan biri Taslaklar Koyu. Geniş bir plaja sahip koyda yüzerken kendinizi havuzda gibi hissedebilirsiniz. Tekne turlarının uğrak noktalarından bu koyda bulunan kafe ve restoranlardan yararlanabilirsiniz.
  • Prens Charles Koyu: Ulaşımı zor olduğu için oldukça sakin gizli bir cennet Prens Charles Koyu. Masmavi suları ve minik çakıl taşlı plaja sahip koy sakinlik arayanlar için ideal.

Aydıncık

Aydıncık
Aydıncık

Mersin tatil yerleri içinde tercihinizi Aydıncık’tan yana kullanabilirsiniz. Mersin şehir merkezine 170 kilometre uzaklıktaki Aydıncık’ta deniz tatili yapmanın yanı sıra kültürel turizm de gerçekleştirebilirsiniz. Tarih boyunca pek çok uygarlığı ağırlamış bölgede görülmesi gereken noktalar ise şöyle:

  • Kelenderis Antik Kenti: Aydıncık ilçe merkezinde yer alan bu antik kent şehir içinde yürüyerek ulaşılabilir bir noktada. Peki burayı neden görmeniz gerekiyor? Burası dünyanın en iyi deniz manzarasına sahip antik kentlerinden biri olarak geçiyor. Üstelik Kelenderis Antik Kenti’nin mozaik işçiliği de ön planda. Roma’ya ait kilise, bazilika ve antik tiyatrolar göreceğiniz Kelenderis Antik Kenti’nin yapıları 1. yüzyıla kadar dayanıyor. Bölgeden çıkarılan eserlerin çoğunu Silifke ve Anamur’daki müzelerde görebilirsiniz.
  • Liman Kalesi ve Hamamı: Kelenderis Antik Kenti içinde yer alan Liman Kalesi ve Hamamı, antik kentin ayakta kalan en iyi yapılarından. M.S. 5. yüzyılda inşa edilen Liman Hamamı döneminin en büyük hamam komplekslerinden.
  • Aydıncık Mozaiği: Orta Çağ’dan günümüze uzanan Aydıncık Mozaiği, üzerindeki Orta Çağ limanı, iki gemi ve şehir tasviri ile süslü. Geometrik figürler de bulunan mozaik mutlaka görülmeli.
  • Dört Ayaklı Anıt Mezar: Bölgenin en çok turist çeken antik yapısı Dört Ayaklı Anıt Mezar. Mısır mimarisini andıran piramit şekilli çatısı ile dikkat çeken dört ayak üzerine inşa edilen yapı, M.S. 2. yüzyıldan kalma.
  • Gilindire Mağarası: Aynalıgöl Mağarası olarak da bilinen Gilindire Mağarası, denizden 46 metre yükseklikte sarkıt ve dikitleri ile bilinen bir mağara. Mağaranın en büyük özelliği içinde hayran kalacağınız bir gölün olması. Bu sebeptendir ki Gilindire Mağarası Türkiye’nin en çok fotoğraflanan mağarası olarak geçiyor.

Aydıncık Plajları

Aydıncık Plajları
Aydıncık Plajları

Mersin tatil yerleri arasında tercihiniz Aydıncık olacaksa burada hangi plajlarda deniz-kum-güneş üçlüsünün keyfini çıkarabilirsiniz biraz bunlardan bahsedelim. 

  • Aydıncık Plajı: Aydıncık Plajı küçük bir sahil. Plajın bir kısmı kayalık bir kısmı ise ince kumluk. Burada yüzme aralarında tenis oynayabilir, tenisten terleyip kendinizi serin sulara bırakabilirsiniz.
  • İncekum Plajı: Mersin’in en güzel plajlarından biri burası. İsminden anlaşıldığı gibi plaj incecik kumlara sahip. Burada kamp atmanız da mümkün.
  • Soğuksu Plajı: İsmini dağlardan gelen soğuk sulardan alan plaj, Mersin sıcağından bunalanların kendini serin sulara bırakmak için en çok tercih ettiği noktalardan.
  • Aydıncık Tabiat Parkı: Deniz, kum, güneş üçlüsü bir de ormanla birleşirse nasıl olur? Olta balıkçılığı, fotoğrafçılık ve yürüyüş yapabileceğiniz Aydıncık Tabiat Parkı deniz tatili için tercih edebileceğiniz yerlerden. Burada karavan ve çadır kampı yapabileceğinizi unutmayın!

Silifke

Cennet ve Cehennem Obrukları, Silifke
Cennet ve Cehennem Obrukları, Silifke

Mersin tatil yerleri içinde en çok tercih edilen bölgelerden biri Mersin il merkezine 90 kilometre mesafedeki Silifke. Toros Dağları’na sırtını dayanan tertemiz koylara ve plajlara sahip şehir, her bütçeden turisti mutlu eden bir yer. Silifke civarında deniz tatili yapabileceğiniz gibi bölgedeki doğal güzellikleri, antik kalıntıları ve yapıları da ziyaret edebilirsiniz.

  • Cennet Cehennem Mağaraları: Rehberli turlar eşliğinde binlerce yılda şekillenmiş sarkıt ve dikitler arasında bir yolculuğa çıkmak ister misiniz? O halde Mersin’in en ünlü doğa harikalarından Cennet Cehennem Mağaraları görülmesi gereken yerler arasında. Mağaranın kaya göletlerinde yüzebilir, Cennet Mağarası girişinde M.Ö. 5. yüzyılda inşa edilen Meryem Ana Kilisesi ve Zeus Tapınağı’nı görebilirsiniz.
  • Silifke Kalesi: Mersin’in simge noktalarından biri Silifke Kalesi. Roma döneminde 185 metre yükseklikte bir tepeye inşa edilen kale, devasa surları, su depoları ve mabetleri ile görülmeye değer. Buradan panoramik Silifke manzarasını görebilir, Akdeniz manzarasını seyre dalabilirsiniz.
  • Aya Tekla Yeraltı Kilisesi: Tarih meraklıları rotasını Hristiyanlığın en eski azizelerinden Aya Tekla’nın bir zamanlar yaşadığına inanılan mağaraya gitmeli! Aya Tekla Yeraltı Kilisesi, döneminde keşişlerin şifa merkezi olarak biliniyor. Bu sebeple de günümüzde hac merkezi olarak biliniyor.
  • Adamkayalar Mezar Anıtları: Antik dönemde ölülerin anısını yaşatmak için oluşturulan Adamkayalar Mezar Anıtları, Silifke’de görülmesi gereken mezar yapıları olarak biliniyor. Dönemin sanat, kültür ve inancını yansıtan anıt mezarlar sahip olduğu taş kabartmaları ile görülmeye değer.
  • Mezgit Kalesi: Burası her ne kadar kale olarak geçse de aslında 20 metre yükseklikte inşa edilmiş bir antik mezar. Roma döneminde yapıldığı düşünen yapı, Korkusuz Kral Mezarı olarak da geçiyor. Doğa yürüyüşleri seviyorsanız trekking rotalarının uğrak noktalardan.
  • Olba Antik Kenti: Mersin’in en çok ziyaret edilen antik kentlerinden Olba Antik Kenti, antik tiyatrosu, sütunlu caddesi, Zeus Tapınağı, taş oymalı heykelleri ile görülmeye değer antik kentlerden. Burada gün batımının eşsiz olduğunu unutmayın!
  • Helenistik Kule: Silifke’deyken uğramanız gereken noktalardan M.Ö. 3. yüzyıldan günümüze uzanan Helenistik Kule, Olba Antik Kenti’ne oldukça yakın konumda, Mersin’in görülmesi gereken yapılarından.
  • Narlıkuyu: Silifke’ye bağlı huzurlu bir balıkçı köyü burası. Tatlı ve tuzlu suyun birbirine karıştığı yerlerden olan Narlıkuyu salaş balık restoranları, sakin plajları ile biliniyor. Mersin civarında vakit geçirmenizi önerdiğimiz en güzel yerlerden.
  • Narlıkuyu Mozaik Müzesi: Silifke’ye bağlı Narlıkuyu’da Roma döneminden kalma yüzlerce mozaik eserin sergilendiği Narlıkuyu Mozaik Müzesi, mozaikleri incelemeyi seviyorsanız mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden. Müzedeki en önemli eserler Zeus’un kızları Aglaia, Thalia ve Euphrosine tasviri Üç Güzeller Mozaiği.

Silifke Plajları

Silifke Plajları
Silifke Plajları

Bildiğiniz gibi Mersin plajlarıyla ünlü bir şehir. Silifke’de de tercih etmekte zorlanacağınız birbirinden güzel plajlar bulunuyor.

  • Susanoğlu: Atakent olarak da bilinen Susanoğlu, Silifke’de denizde yüzmek için en çok tercih edilen noktalardan. Altın renkli kumlarıyla ünlü ve adeta dev bir havuzu andıran Susanoğlu Plajı rüzgar sörfü, uçurtma sörfü ve deniz paraşütü de yapabileceğiniz bir yer. Sahil boyunca konaklayabileceğiniz oteller, apartlar ve pansiyonlar olduğunu hatırlatalım.
  • Yapraklı Koy: Akdeniz’in en soğuk suyuna sahip Yapraklı Koy, Mersin tatil yerleri arasında nereyi tercih ederseniz edin zaman geçirmeniz gereken koylardan biri. Turkuaz renkli tertemiz sularda yüzmenin keyfini yaşayacağınız Yapraklı Koy’da, civardaki balık restoranlarında ziyafet çekebilir, koydaki ahşap iskelelerde güneşe uzanabilirsiniz.
  • Altınorfoz Plajı: Akdeniz’in en temiz plajlarından biri Altınorfoz Plajı. Denize atlamayı seviyorsanız, burada kendinizi sulara bırakabileceğiniz falezler bulunuyor. Bölgede konaklayabileceğiniz butik oteller ve apartların olduğunu da hatırlatalım.
  • Tisan Yarımadası: M.Ö. 7 yüzyılda kurulan antik kentin kalıntıları arasında kurulu bir bölge burası. Balık sürüleri ile yüzmek istiyorsanız buraya gelebilirsiniz. Tekne ve dalış turlarının vazgeçilmez noktalarından Tisan Yaırmadası, Mersin’de zaman geçirmeniz gereken yerlerden.
  • Barbaros Koyu: Barbaros Koyu el değmemiş bakir güzellikleri ile ünlü koylardan. Burada turkuaz deniz kayalarla çevreleniyor ve yeşiller mavi ile buluşuyor. Burada çadır kampı yapmanız da mümkün.
  • Akçakıl Koyu: Turist kalabalığından uzak koylarda vakit geçirmek istiyorsanız sabah erken saatlerde Akçakıl Koyu’nu tercih edebilirsiniz. Burası tekne turlarının uğrak noktalarından olduğu için öğlen saatlerinde kalabalık bir koy. Çadır ve karavan kampına da uygun bir yer.
  • Mavikent Sahili: Arkanızda yükselen çam ormanları, önünüzde uçsuz bucaksız bir deniz. Küçük ve temiz bir sahil için Mavikent Sahili oldukça uygun. Dilerseniz dağ yamacında ağaçlar altına çadırınızı atabilirsiniz.
  • Boğsak Koyu: Akdeniz’in en güzel koylarından biri Silifke’deki Boğsak Koyu. Çam ormanları ile çevrili altın kumlu plajı ile öne çıkan koy, şnorkel ve tüplü dalışların olmazsa olmaz noktalarından. Hemen karşısında Boğsak Adası manzarası ise oldukça etkileyici.
  • Kızlar Hamamı Koyu: Narlıkuyu’daki Kızlar Hamamı Koyu, antik efsanelere konu olmuş nefis bir koy! Küçük kayalıklar ve çam ormanları ile çevrili bir yer burası. Balık sürüleri ile yüzme şansı yakalayacağınız bölgede keyifli vakit geçireceğinize eminiz!

Erdemli

Erdemli, Mersin
Erdemli, Mersin

Mersin ve Silifke arasında kalan Erdemli, masmavi denizi ile Mersin tatil yerleri arasında en sevilen noktalardan. Her bütçeye uygun bir tatil seçeneği sunan belde, Mersin’in marka yüzlerinden Kız Kalesi’nin de olduğu yer. Peki Erdemli’de hangi plajları tercih edebilir ve Kız Kalesi’nden başka nereleri görebilirsiniz?

  • Kız Kalesi: Denize hakim küçük bir yarımada üzerine kurulu Kız Kalesi, Mersin’in marka değerlerinden biri olarak kabul ediliyor. 1199 yılında inşa edildiği düşünülen Kız Kalesi, birçok medeniyet tarafından kullanılmış bir kale. Fotoğrafa ilgi duyanların Mersin’de mutlaka uğradığı Kız Kalesi’nde, sarnıçlar, tapınaklar bulunuyor ziyaret edebileceğiniz. En güzeli ise, Kız Kalesi’ne yüzerek ulaşabilir veya kano ile kalenin etrafını dolaşabilirsiniz.
  • Kanlı Divane Ören Yeri: Mersin’de doğa yürüyüşü ve fotoğrafçılık gezileri denince ilk akla gelen noktalardan biri Erdemli’deki Kanlı Divane Ören Yeri. M.Ö. 3. yüzyılda kurulan şehir, devasa Helenistik dönem kuleleri ile ünlü. Kayaların içine oyulmuş insan ve asker kabartmaları da mutlaka görülmeye değer.
  • Yerköprü Şelalesi: Mersin’deki Türkiye’nin 8 tabiat harikasından biri olarak kabul edilen bir yer Yerköprü Şelalesi. Mut ilçe sınırlarındaki şelale Erdemli başta olmak üzere Mersin tatil yerleri tercih edenlerin görmesi gereken güzelliklerden. Gürül gürül akan suların manzarası sizi etkileyecek, dilerseniz bu sularda yüzme şansına sahip olabileceksiniz.
  • Alahan Manastırı: Burası da Erdemli’nin yanı başındaki ilçe Mut’a bağlı Türkiye’de mutlaka görmeniz gereken yerlerden. Alahan Manastırı taş oymacılığı ile öne çıkan bir kompleks. Alahan Manastırı Külliyesi, Batı Kilisesi, manastır, kayalara oyulmuş keşiş odacıkları ve mezarlardan oluşan Alahan Manastırı, Evliya Çelebi tarafından da övgü ile bahsediliyor. Çoğu bölümü sağlam bir şekilde günümüze ulaşmış Alahan Manastırı, Türkiye’deki önemli hac merkezlerinden biri olarak görülmeye değer.

Erdemli Plajları

Kızkalesi Plajı, Erdemli
Kızkalesi Plajı, Erdemli

Mersin tatil yerleri içinde tercihiniz Erdemli olacaksa, plaj olarak tercih edebileceğiniz önerilerimiz:

  • Kızkalesi Plajı: Kızkalesi’nin hemen yanı başında yüzmeye ne dersiniz? Altın renkli plaja sahip Kızkalesi Plajı’nda, deniz bisikleti ve kano kiralayarak Kızkalesi’nin etrafında tur atabilir, kalenin olduğu yarımadayı saran devasa surları deniz tarafından seyredebilirsiniz.
  • Limonlu Plajı: Tahmin edersiniz ki plaj adını çevresindeki limon ağaçlarından alıyor. Pis kokan limon ağaçlarından esen yel, serin serin deniz ve ince kumlu sahili ile Limonlu Plajı deniz tatili için seveceğinizi düşündüğümüz noktalardan.
  • Ayaş: Erdemli’nin tatil cennetlerinden biri Ayaş. Organik zeytin ve zeytinyağı ile bilinen bölgede hem plajların tadını çıkarabilir hem de sevimli limanında yer alan salaş balıkçılarda mevsimlik balıkları tadabilirsiniz.
  • Kargıpınarı Plajı: İnce kumlu sahili ve sığ denizi ile çocuklu aileler için tavsiyemiz Kargıpınarı Plajı. Yaklaşık 2,5 kilometrelik sahil şeridine sahip plajda deniz keyfi yaptıktan sonra çam ormanları arasında yürüyüşe çıkabilirsiniz.

Mersin Yaylaları

Mersin Yaylaları
Mersin Yaylaları

Yaz tatili planlarınızı Mersin tatil yerleri üzerine kuruyorsanız, sıcaktan bunalanlar soluğu Mersin’in yaylalarında alabilir. Mersin yaylalarında ciğerlerinizi temiz hava ile doldururken yaz sıcaklarında esen yelin keyfini çıkarabilirsiniz.

  • Çamlıyayla: Deniz seviyesinden 2200 metre kadar yüksekte bulunan Çamlıyayla, Mersin’de yaz sıcaklarından kaçanların uğrak noktalarından. Yaz serinlik arayanlara kucak açan Çamlıyayla’da kanyon ve göl manzarasını izleyebilir, yürüyüş yapabilirsiniz. Fotoğrafçılık ile ilgileniyorsanız burası görülmesi gereken yerlerden.
  • Gözne Yaylası: Mersin’in masmavi sularının ve uçsuz bucaksız plajlarının tadını çıkardıktan sonra serin hava hasretiyle soluğu Gözne Yaylası’nda alabilirsiniz. Toros Dağları eteklerindeki yayla, kiraz ve vişne bahçelerine ev sahipliği yapan hoş bir yer. Kamp yapmayı seviyorsanız burası listenizde yer alabilir.
  • Taşeli Platosu: Mersin sıcaklarından kaçmak, doğa yürüyüşü, at veya jeep safari yapmak istiyorsanız Taşeli Platosu’na rotanızı çevirin. Renkli taşlar ve dağ yamaçlarında sıralı ahşap evleri ile ilgi çeken Taşeli Platosu, doğasever ve fotoğrafçılık ile ilgilenenlerin görmesi gereken yerlerden.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız