Piknik Keyfinizi Arşa Çıkaracak 10 Şey 

0
493

Güneşli bir günde mis gibi havanın keyfini çıkarmak, sevdiklerinizle birlikte vakit geçirmek, haftanın yorgunluğunu ve stresini atmak için piknik yapmak, oldukça motive edici aktivitelerden biri. Açık havada yemek yemek dışında yapabileceğiniz birçok farklı etkinlik fikri ile karşınızdayız. İşte piknik keyfinizi arşa çıkaracak 10 şeyi sizler için bir araya getirdik! 

1 – Mükemmel Konumu Seçin!

Piknik yapmayı tercih ettiğiniz zaman kadar mekanı seçmek de oldukça önemli. Nasıl bir piknik organize edeceğinizi düşünürken yapacağınız aktivitelere uygunluğunu da göz ardı etmemeniz gerekiyor. Keyifli bir gün için sayısız mekan seçeneklerinden birisi sahil. Sahile pikniğe gittiğinizde yüzebilir, güneşlenebilir ve rahatlayabilirsiniz. Daha ıssız bir yer tercih ediyorsanız bir binanın çatısında şehir manzarasına karşı keyif yapabilirsiniz. Klasik piknik sevenlerdenseniz mahalle parklarını, kent ormanlarını ve mesire alanlarını tercih edebilir ve çok sayıda piknikçiyle bir arada vakit geçirebilirsiniz. Dilerseniz biraz daha farklılık katabilir ve açık hava sineması ya da botanik bahçesinde piknik yapabilirsiniz. Unutmayın ki sizin için mükemmel konum en rahat ettiğiniz mekanlardır.

2 – Anı Ölümsüzleştirin!

Sevdiklerinizle birlikte geçirdiğiniz tüm vakitler, hayatınızın şüphesiz unutulmaz parçalarından biri. Piknik sofranızın fotoğraflarını değişik açılardan çekebilir ve sosyal medya hesaplarınızdan paylaşabilir ve başkalarına da ilham verebilirsiniz. Ayrıca piknik için gittiğiniz yer doğa manzaralı ise kadrajınızı eşsiz güzelliklere çevirebilir ve gözünüzle gördüğünüz yerlerin o döneme ait hallerini hatıra olarak saklayabilirsiniz.

3 – Oyunlar Oynayın!

Pikniğinizi klasik rutinlerden kurtarmak ve eğlenceli bir hale çevirmek için okey, monopoly, satranç, scrabble, jenga, dama, kızmabirader ve iskambil kartlarıyla oynanan batak, pişti gibi masaüstü oyunları tercih edebilirsiniz. Eğer daha hareketli bir piknik organize etmek istiyorsanız futbol ya da voleybol topu getirerek yakan top, istop gibi geleneksel çocuk oyunlarını da aktivitenize katabilirsiniz. Frizbi, badminton gibi oyunlar da piknik alanlarında rahatlıkla oynanabilir. Düzinelerce masa oyunu ile zenginleştirdiğiniz açık hava etkinliğinize tüm yakın arkadaşlarınızı davet ederek “Doğruluk mu, cesaret mi?” gibi daha kişisel oyunları da deneyebilir ve birbirinizi daha yakından tanıyabilirsiniz.

4 – Çılgınca Dans Etmenin Keyfine Varın!

Türkiye’de piknik yapmak denilince genellikle akla gelen ortam mangalların yakıldığı, et, tavuk, sucuk gibi gıdaların pişirildiği, çekirdeklerin çitlendiği ve semaverler eşliğinde çayların içildiği bir aktivite gelir. Bu rutin piknik anlayışından kurtularak pikniğinizi bir partiye dönüştürmeye ve en sevdiğiniz dans hareketlerini sergilemeye ne dersiniz?  Biraz müzikle havaya girerek, pikniğinize hayat verebilirsiniz. Açık havada dans ederek hareket etmek hem keyfinizi yerine getirir hem de kalori yakmanıza yardımcı olabilir. Açık havada en sevdiğiniz şarkıların keyfini kolayca çıkarmak için taşınabilir bir bluetooth hoparlör yanınızda taşıyabilirsiniz. Ayrıca dans hareketlerini sevdiklerinizle birlikte uygulamak için videolar izleyebilir ve kendinizi dans konusunda geliştirmek için ortam hazırlayabilirsiniz.

5 – Gökyüzündeki Özgürlüğe Uçurtmalarla Ulaşın!

Özellikle çocuklu ailelerin daha fazla keyif alabileceği bu aktivite pikniğinizi neşelendirecek. Uçurtma uçurmak sadece çocuğunuz için değil, kendinizi şımartmak için mükemmel bir piknik etkinliğidir. Yerel bir uçurtma satıcısından birkaç uçurtma satın alabileceğiniz gibi malzemeleri edinerek kendi uçurtmanızı da kolay bir şekilde dilediğiniz şekilde tasarlayabilirsiniz. 

6 – Temalı Bir Piknik Düzenleyin!

Temalı pikniklerde dilerseniz kostüm renklerini belirleyebilir ya da süper kahramanları konu edinebilirsiniz. Temanız ister kostümler ister oyunlar veya farklı kültürler etrafında odaklansın, bir sonraki pikniğinize yeni aktiviteler dahil etmenin eğlenceli bir yolunu bulmaya çalışmak oldukça eğlenceli!

7 – Sanatsal Faaliyetlere Odaklanın!

İster bir tuval, isterseniz seramik boyama ya da ahşap malzemelerle uğraşın. Pikniğinizi sanat etkinlikleriyle oldukça elit bir hale getirebilirsiniz. Açık havanın tadını çıkarırken yaptığınız etkinlikte kimse profesyonel olmak zorunda değil. Herkes ilgi duyduğu alanda dilediği şekilde çalışmalarını sürdürebilir. Sarf malzemeleri için bazı fikirler, çevrenizdeki ortamın eskizini yapmak veya rahatlatıcı yetişkin boyama kitaplarında renklendirmek için renkli kalemler veya boya kalemleri getirmeyi düşünebilirsiniz.

8 – Elektronik Cihazlardan Bir süre Uzaklaşın! 

Açık havada piknik yaparak eğlenmeye çalıştığınız sürece, ekrana bakıyorsanız anın tadını çıkaramayacaksınız. O sinir bozucu bildirimlere değil, çevrenizdekilerin arkadaşlığına dikkat edin. Telefon kullanmamayı teşvik etmenin yolları, birbirimizi daha iyi tanımak için oyun oynamak veya eski moda sohbetler yapmaktan geçiyor. 

9 – Kitap Okuma Saati Düzenleyin!

Temiz havayı içinize çekerken romanların gizemli dünyasında başka alemlere dalın. Rahat bir battaniyeyi çimlerin üzerine sererek sevdiğinize sesli bir şekilde kitap okuyun Kitap okumak ve konusu hakkında fikir paylaşımında bulunmak aynı zamanda harika bir sohbet başlatıcısı rolü üstlenebilir. 

10 – Sağlığınız İçin Spor Yapın!

Açık hava sporları içerisinde halka atma, at nalı veya voleybol gibi önceden ayarlanmış oyunlar oynama şansı vardır. Daha büyük gruplar için, kickball ve futbol gibi bazı takım sporları, herkesin eğlenceli bir aktiviteye katılmasını sağlıyor. Yüksek enerjili takım sporlarına bir alternatif, çuvalla zıplama yarışı veya ağızda kaşıkla yumurta taşıma gibi daha geleneksel ve farklı etkinlikleri deneyebilirsiniz. 

Öneri: Sevgilinize Sürprizler Hazırlayın!

Etkilemeye çalıştığınız veya sevgiliniz olan biriyle pikniğe çıkmak oldukça önemli bir organizasyon gerektiriyor. Farklı bir şehirde sevdiğiniz kişiye açık havada manzaraya karşı organizasyon hazırlayabilir, dilerseniz mum ışıkları ve romantik bir ambiyansla evlilik teklifinizi yapabilirsiniz. Pikniğinizin keyfini ve özgünlüğünü eklediğiniz küçük detaylarla sevdiğinize özel hale getirebilir ve onları mutlu edebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız