İstanbul’da Yeni Yıl Ruhunu Yaşayabileceğiniz 10 Yer

İstanbul’da Yeni Yıl Ruhunu Yaşayabileceğiniz 10 Yer

Yılın son günlerini yaşamamızla birlikte yeni yıl heyecanı herkesi sarmayı başlarken İstanbul yeni yıl ruhuna bürünmeye başladı bile. Yılbaşı ruhunu bütün bir ay doya doya yaşamak isteyenler için İstanbul’da yapılacak pek çok etkinlik, gidilecek çok güzel mekanlar bulunuyor. İstanbul’da yeni yılın ruhunu yaşamak için aralık ayı boyunca çeşitli yeni yıl etkinliklerine katılabilir, süslü sokaklarda yürüyüş yapabilir ya da lezzetli tatlı ve kahvelerin keyfini çıkarırken yeni yılın neşesini hissedeceğiniz mekanlarda vakit geçirebilirsiniz. 

İşte İstanbul’da yeni yıl ruhunu yaşayabileceğiniz 10 yer: 

1) Wonder Village

Wonder Village

İstanbul ve yılbaşı denilince akla gelen ilk etkinliklerden biri Wonder Village. Wonder Village aralık ayının ilk günü ile başlayan ve son gününe kadar devam eden, her yılın son ayı İstanbul, Beşiktaş’da bulunan Küçükçiftlik Park’ta düzenli olarak yapılan bir etkinlik. Bu etkinlikte çocuklardan yetişkinlere kadar herkesin dahil olabileceği eğlenceler ve atölyeler düzenleniyor. Her yaştan kişinin katılabileceği Wonder Village’te katılımcılar alışveriş yapabiliyor, yemek yiyebiliyor ve ünlü sanatçıların katılımı ile akşamları gerçekleşen konserlere katılabiliyorlar. Wonder Village etkinliğine katılmak isteyenlerin önceden online olarak bilet alması gerekiyor. Biletler her gün için iki seans olarak ayrılıyor ve fiyatları yapılan etkinliklere göre değişiklik gösteriyor. Rengarenk süslenen ve yeni yıl temalı atölyelerin yapıldığı Wonder Village, yeni yıl ruhunu en güzel taşıyan yerler arasında bulunuyor.

2) Christmas Market

Christmas Market

İstanbul’da düzenli olarak yapılan yeni yıl etkinliklerinden bir tanesi de Christmas Market etkinliği. Bu yıl Six Senses Kocataş Mansions’ta yapılacak olan etkinliğe pek çok ünlü şarkıcı katılım sağlıyor. 8-25 Aralık’ta yapılacak olan Christmas Market etkinliğinde konserler dışında atölyeler, çocuklar için etkinlikler ve yeni yıl alışverişi için çeşitli markaların tezgahları bulunuyor. Katılımcılar online olarak bilet alarak bu etkinliğe katılabiliyorlar. Her yerin rengarenk süslendiği ve yeni yıl ruhunu misafirlerine en eğlenceli şekilde yaşatan Christmas Market etkinlikleri pek çok kişiye hitap ediyor. 

3) St. Antoine Kilisesi

St. Antoine Kilisesi

İstanbul’da yeni yıl ruhuna en güzel tanıklık edebileceğiniz yerlerden biri de kiliseler. İstanbul’un çeşitli yerlerinde bulunan kiliseler yer yıl, yeni yıl için özenle hazırlanıyor. İstanbul’un en çok bilinen kiliselerden biri ise St. Antoine Kilisesi. Her yıl bahçesine kurduğu devasa yılbaşı ağacı ile yeni yıl ruhunu şehrin merkezine taşıyor. Süslediği bu güzel ağacı görmek ve ağacın önünde yeni yıl fotoğrafları çekilmek için kiliseyi ziyaret edebilirsiniz. 

4) Şekerci Cafer Erol

Şekerci Cafer Erol

İstanbul’un en meşhur yerlerinden bir tanesi Şekerci Cafer Erol. Yılın her dönemi oldukça popüler olan bu mekan aralık ayında yeni yıl için mekanını o kadar güzel ve özenli bir şekilde süslüyor ki İstanbul’da yaşayan pek çok kişi sadece süslemelerini görmek için bile Kadıköy’de bulunan Şekerci Cafer Erol’un yerine gidiyor. Ayrıca Şekerci Cafer Erol, yeni yıla özel olarak ürettiği şeker ve çikolataları ile de ünlü. Adeta bir süs gibi güzel gözüken lezzetli şeker ve çikolatalarından alabilir, sevdiklerinize minik yılbaşı hediyeleri olarak verebilirsiniz. 

Related Post

5) Kemal Usta Waffle

Kemal Usta Waffle

İstanbul’un başka bir popüler ve çok sevilen mekanı da Kemal Usta Waffle. Waffle ve tatlıları ile ünlü olan Kemal Usta Waffle, neredeyse bütün özel günleri takip ederek yılın her döneminde mekanını özenli bir şekilde süslüyor. Aralık ayı geldiğinde ise tabi ki yeni yıl süslemeleri mekanda yerini alıyor. Özenli ve renkli süslemeleri ile yeni yılın olmazsa olmaz mekanlarından olan ve Kadıköy’de bulunan bu yere pek çok kişi hem lezzetli wafflelardan yemek için hem de güzel yeni yıl fotoğrafları çekmek için geliyor. 

6) Baylan

Baylan

Yıllara meydan okuyan ve İstanbul’un en eski mekanlarından biri olan Baylan, İstanbul’un en güzel tatlıcılarından biri. Kadıköy ve Galataport gibi konumlarda şubeleri bulunan Baylan markasının hem kendine özgü hem de klasikleşmiş çok güzel tatlı ve çikolataları bulunuyor. Yeni yıl ruhunu yaşamak isteyenlerin kesinlikle uğramaları gereken Baylan şubelerinin hepsi özenle süsleniyor ve yeni yıla özel tatlı, çikolata ve kurabiyeler raflarda yerini alıyor. Hem hediye olarak hem de yılbaşı ruhunu yaşamak için buradan yılbaşı çikolataları, ev şeklinde kurabiyeler ya da yılbaşına özel hazırlanmış pastalardan alabilirsiniz. 

7) Müze Gazhane

Müze Gazhane

Yeni yıl için farklı etkinlik arayışları içinde olan kişiler Müze Gazhane bünyesinde yeni yıl için hazırlanan yılbaşı etkinliklerine katılabilirler. Kadıköy’de bulunan ve bünyesinde yapılan etkinlikler ile her ay İstanbul’da yaşayanları mutlu eden bu mekan, yeni yılda da çeşitli konserler, etkinlikler ve atölyeler ile her yaştan İstanbulluyu mutlu ediyor. Aralık ayının farklı günleri için online olarak bilet alarak bu etkinliklere katılım sağlayabilirsiniz. 

8) Kanyon Avm

Kanyon Avm

Aralık ayı ile birlikte ışıl ışıl olan diğer bir yer Kanyon Alışveriş Merkezi. Yılın neredeyse her döneminde farklı etkinliklere yer veren ve her zaman canlı bir mekan olan Kanyon, aralık ayı boyunca yeni yıla özel etkinlikler yapıyor. Yıl boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyen Kanyon AVM yeni yıl pazarından konserlere kadar her yıl farklı ve eğlenceli etkinlikleri şehrin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan Levent’e getiriyor. Her bir yeri özenle süslenen alışveriş merkezi gezmek, güzel fotoğraflar çekmek, alışveriş yapmak ve etkinliklere katılmak için ay boyunca ziyaret edilebilir. 

9) İstiklal Caddesi

İstiklal Caddesi

İstiklal Caddesi, İstanbul’un popülerliğini ve hareketliliğini hiç kaybetmeyen bir bölgesi. Hem turistler hem de özellikle gençler tarafından çok sevilen İstiklal Caddesi, yeni yılın yaklaşması ile rengarenk bir atmosfere bürünüyor. Her yıl özenle süslenen caddede yürüyüş yapabilir, cadde üstünde bulunan mağazalardan alışveriş yapabilir, kafelerde keyifli vakit geçirebilir ve restoranlarda güzel bir yemek yiyebilirsiniz. Yeni yıla girmeden güzel fotoğraflar çekip keyifli anılar edinmek için İstiklal Caddesi’ne gidebilirsiniz. 

10) Nişantaşı

Nişantaşı

İstanbul’un gezmek için en çok tercih edilen yerlerin biri olan Nişantaşı da yeni yıla rengarenk hazırlanan bölgeler arasında. Aralık ayında İstanbul’un her yeri ışıl ışıl olsa da Nişantaşı’nın keyifli ve kaliteli mekanları ile sokaklardaki süslemeler birleşince burada bambaşka bir atmosfer oluşuyor. Keyifli bir yemek yemek için, güzel bir kafede vakit geçirmek için Nişantaşı’na gelebilir ve burada yeni yıl ruhunun keyfini çıkarabilirsiniz.

Paylaş
Dehan Fulya Türeler

İstanbul Üniversitesi Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı mezunu. Yazmayı, araştırmayı ve okumayı çok seviyor. Kariyerine içerik uzmanı olarak devam ediyor.