Kategoriler Kültür

Yılbaşı Temalı Filmler

Yılbaşında evde olmayı mı tercih edersiniz yoksa dışarıda olmayı mı? Eğer cevabınız evde olmaksa, keyifli bir akşam yemeğinden sonra yapacağınız en güzel aktivite yılbaşı temalı bir film izlemek. Birbirinden güzel ve içinizi ısıtacak filmleri sizin için listeledik. 

Yılbaşı Temalı Filmler

1) The Christmas Chronicles

Film, gizlice Noel Baba’nın kızağına binen iki kardeşin eğlenceli yolculuğunu konu ediyor. Kate ve Teddy adındaki bu iki kardeş, Noel Baba’yı görmenin heyecanını yaşarken  bir de onu kameraya kaydetmek isteyince olaylar değişir.

Noel Baba’nın kaza yapmasına sebep olan kardeşler, birçok macera yaşar. Bakalım yaptıkları hatayı düzeltip, Noel’i kurtarmayı başarabilecekler mi?

IMDb Puanı: 7.0

2) A Boy Called Christmas

Filmin kahramanı 11 yaşında olan Nicolas, Elfhem’i aramak için yola çıkan ve geri dönmeyen babasını aramaya başlar.

Bir ren geyiği ve evcil hayvanı olan faresi ile çıktığı yolda başına birçok macera gelir. Fantastik türdeki bu filmi çok seveceksiniz.

IMDb Puanı: 6.7

3) The Nightmare Before Christmas

1993 yapımlı bu filmi henüz izlemediyseniz, mutlaka izlemelisiniz. Tim Burton’ın efsane olmuş yapımlarından biri.

Cinler, ruhlar, periler, yarasalar gibi kabuslardan fırlamış bir kasabayı andıran Halloweentown’da geçen olayları konu alır.

Oscar’a aday olmuş bu film, yılbaşı akşamınız için tercih edebileceğiniz filmler arasında.

IMDb Puanı: 7.9

4) Home Alone

Bir seri filmi olan bu filmi, sanıyorum ki izlemeyen çok azdır. Fakat yılbaşı temalı bir listede mutlaka olması gerektiğini düşündük.

Risk almadan güzel bir akşam geçirmek isterseniz, tekrar izlemeyi tercih edebilirsiniz. 

IMDb Puanı: 7.7

5) Holidate

Sloanne ve Jackson, aileleri tarafından sürekli yalnız oldukları için sitem edilen kişiler olarak karşımıza çıkıyor. Bu çevre baskısından çok sıkılan ikili tesadüfen tanışınca, sevgili rolü yapmaya karar verirler.

Romantik komedi tarzında bir film izlemek ve yılbaşı akşamınızı renklendirmek isterseniz, bu film tam size göre.

IMDb Puanı: 6.1

Related Post

6) A Christmas Prince

Romantik komedi tadında olan bu film, havalı yakışıklı bir prens, güzel bir gazeteci, eski kraliçe ve eski bir sevgilinin yollarının kesişmesini konu ediyor.

Kral olmaya hazırlanan prensin haberini yapmak üzere görevlendirilen güzel gazeteci Amber, prense aşık olur ve olaylar gelişmeye başlar.

IMDb Puanı: 5.8

7) Bad Santa

Noel Baba kılığında olan 2 soyguncunun hikayesini konu alan bu film 2003 yapımı.

Sempatik görünüşleri ile kolayla alışveriş merkezine giren ve soymaya kalkışan bu iki kişi, 8 yaşında bir çocukla karşılaşır ve Noel ne demek anlamaya başlarlar. 

IMDb Puanı: 7.1

8) The Polar Express

Bu film ilk bakışta bir çocuk filmi gibi görülebilir. Fakat büyüklerin de gözünü ayırmadan izleyeceği bir film.

Geçmişte kötü anıları olan ve bu yüzden Noel Baba’ya inancı olmayan küçük bir çocuğun, hiç bilmediği yollara düşerek yaşadığı maceraları konu alıyor.

Seyahat için bindiği tren, Noel Baba’nın yaşadığı yere doğru yol alır.

IMDb Puanı: 6.6

9) Noelle

Başrollerin Anna Kendrick ve Bill Hader’in paylaştığı Noelle filmi, emekli olan bir Noel Baba’nın, Noel öncesi işleri devralan kızının hikayesini konu alıyor.

2019 yapımlı bu filmin yönetmenliğini Marc Lawrence üstlenmiş. 

IMDb Puanı: 6.3

10) Love Actually

Romantik Noel filmleri denilince akla gelen ilk filmlerden olan Love Actually, Noel yaklaşırken Londra’da yaşanan on ayrı aşk hikayesini konu alıyor.

Filmde, Hugh Grant, Colin Firth, Liam Neeson, Emma Thompson ve Keira Knightley rol alıyor. 

IMDb Puanı: 7.6

Paylaş
Aysel Sokur

Medipol Üniversitesi Radyoloji mezunu. Bir süre sağlıkçı olarak çalıştıktan sonra okuma, gezme ve yazma aşkının önüne geçemedi. Şimdi kendi yolunu çiziyor.