Kar Kaplı Zirvelerde Huzur: Kayak Tatili İçin Harika Oteller

Kar Kaplı Zirvelerde Huzur: Kayak Tatili İçin Harika Oteller

Kışın gelmesi ile pek çok kişi kış tatili için planlar yapmaya ve kış tatili otellerini araştırmaya başlıyor. Kar ile bembeyaz olmuş lokasyonlar bu dönemde tatil yapmayı düşünenleri heyecanlandırıyor. Kış, kar ve tatil denilince de tabi akıllara hemen kayak geliyor. Kayak ile ilgilenen, profesyonel olarak bu sporu yapanlar ve yeni öğrenmek isteyenler dahil pek çok kişi kayak yapılacak yerleri heyecanla araştırıyor. 

Türkiye’de kayak tatili yapılabilecek pek çok bölge bulunuyor. Fakat bu bölgelerde nerelerde konaklanabileceğini bulmak da oldukça önemli. Misafirlerine çeşitli kolaylıklar ve ayrıcalıklar sunan bir otelde kalmak, kayak tatilinizi çok daha keyifli bir anı haline getirebilir. Bu yüzden kışın soğuk günlerinde edineceğiniz sıcacık anılardan oluşacak kayak tatiliniz için tercih edebileceğiniz 10 harika oteli araştırdık. 

İşte kayak tatili için tercih edebileceğiniz kayak otelleri:

1) Kaya Palazzo Ski & Mountain Resort Kartalkaya, Bolu

Kaya Palazzo Ski & Mountain Resort Kartalkaya

Marmara Bölgesi’nin sevilen kayak merkezlerinden Kartalkaya’da bulunan Kaya Palazzo, hem kış sporlarına doyabileceğiniz hem de konforlu bir kış tatili yapabileceğiniz oteller arasında yer alıyor.

Otantik otel odalarında jakuzide sıcak bir banyo keyfi yapabilir, dilerseniz otelden ekipman kiralayarak kayak yapabilir, kışın tadını çıkartabilirsiniz.

2) Palan Otel, Erzurum

Palan Otel

Erzurum’un ünlü kayak merkezi Palandöken’de bulunan Palan Otel, uzaktan bakıldığında modern bir şato görünümüne sahip çatıları ile dikkat çekiyor. Çam ağaçlarının arasında bulunan otel, konuklarına hem kayak keyfi sunuyor hem de doğa içinde tatil imkanı sunuyor. Otelde kayak seçeneğinin yanı sıra spa olanağı da mevcut.

3) Otel Fahri, Bursa

Otel Fahri

Uludağ, Marmara’nın kalbinde bulunan kayak merkezlerinin en ünlü olanlarından bir tanesidir. Her kış kayak yapmak isteyen birçok yerli turisti bünyesine kabul eden Uludağ, birçok kayak oteline de sahiptir. Yörenin en eski otellerinden biri olma özelliğine sahip Otel Fahri, ahşap dekoru ve taş şömineleri ile konuklara otantik bir yerde konaklama şansı sunuyor.

Fahri Otel, Uludağ’ın en sevilen kayak noktasının tam merkezinde yer alıyor. Otelde kış eğlencelerinin tertiplendiği bir gece kulübü de bulunuyor.

Related Post

4) Karinna Hotel, Bursa

Karinna Hotel

Uludağ’ın tepe noktalarından birinde yer alan Karinna Hotel, kırmızı dış cephesi ve özel mimarisi ile dikkat çekiyor. Birçok odaya sahip olan tesis, kış sporları tutkunlarına kayak ve snow board seçenekleri sunuyor. Ayrıca otelin içinde konuklara kesintisiz hizmet sunan bir spa alanı da mevcut.

5) Dorukkaya Hotel, Bolu

Dorukkaya Hotel

Bolu ilinin Kartalkaya’da yer alan Dorukkaya Hotel, lüks bir kış tatili arayanlar için ideal bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Yüksek bir noktada yer alan otel 15 adet kayak pistine sahip. Otel lobisinden kendiniz için en uygun olan kayak ekipmanını kiralama imkanınız bulunuyor. Otelde hamam, sauna ve masaj seçenekleri sunulan bir spa merkezi de bulunuyor.

6) Sirene Davras Hotel, Isparta

Sirene Davras Hotel

Isparta Davraz’ta bulunan Sirene Hotel, kayak tatilinde farklı bir alternatif arayanlar için ideal bir noktadır. Otelde konuklar için sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği ücretsiz alakart şeklinde sunuluyor. Ayrıca oteldeki barlardan farklı niteliğe sahip içecekleri de ücretsiz bir şekilde alabilirsiniz. Otelde kayak alanı ve teleferik de bulunuyor.

7) Kayı Snow Otel, Kars

Kayı Snow Otel

Son dönemlerin popüler kış tatili rotası Kars Sarıkamış’ta konumlanan Kayı Snow Otel; konuklarına konforlu bir konaklama imkanı sunuyor. Sarıkamış Kayak Merkezi’ne yakın bir konumda bulunan otel, iç olanakları ve sunduğu aktiviteler ile dikkat çekiyor. Otelde konukların kullanımına açık kapalı yüzme havuzu bulunuyor. Otelin spa bölümünde ise buhar odası, kar odası, sauna ve solaryum bulunuyor. Otelde Türk hamamı da bulunuyor.

8) Sarıkamış White Park, Kars

Sarıkamış White Park

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde yer alan Sarıkamış White Park, kayak oteli konseptinde hizmet veriyor. Ormanın eteklerinde bulunan otel, aynı zamanda kayak pistine de oldukça yakın bir noktada bulunuyor. Otelin odalarının tamamı karla kaplı orman manzarasına sahiptir. Otelden kayak ekipmanlarınızı kiralayabilir kayak dönüşünde ise otelin spa kısmını kullanabilirsiniz.

9) BOF Hotel Uludağ Ski & Convention Resort

BOF Hotel Uludağ Ski & Convention Resort

Kayak tatili keyfini resort otel konsepti ile birleştiren BOF Hotel, sahip olduğu olanakları ile konuklarına eşsiz Uludağ manzarası eşliğinde keyifli bir tatil imkanı sunuyor. Otelde kayak için gerekli tüm ekipmanlar ücretli olarak sağlanıyor. Kahvaltı , öğle ve akşam yemeği açık büfe olarak verilen otelde konuklar için bar da bulunuyor. Odaların bazılarında jakuzi bulunuyor. Ayrıca spa ve wellness alanı da bulunuyor.

10) Kaya Uludağ

Kaya Uludağ

Kaya Uludağ otel misafirlerine sıcak bir ortamda konaklama fırsatı sunuyor. Otelin bünyesinde açık büfe kahvaltı hizmeti, kafe ve restoran bulunuyor. Misafirler kayak için her türlü malzemeyi kiralayabilecekleri veya alabilecekleri mağazalara da ulaşabiliyorlar. Ek olarak misafirler uzun bir günün ardından otelin bünyesinde bulunan SPA hizmetinden yararlanabiliyor. Kaya Uludağ otelin bünyesinde bu hizmetlerin yanı sıra hem yetişkinler için hem de çocuklar için kapalı havuz bulunuyor.

*obilet yazarları, en iyi otelleri arayan okuyuculara bazı seçenekler sunarak çözüm sağlamaya çalışmaktadır. Listede yer alan oteller, obilet yazarlarının okuyucular için derlediği bazı seçeneklerden oluşmaktadır.

Paylaş
Ebrar Büyükkapucu