Kategoriler Kültür

Kış Aylarının Vazgeçilmez Filmleri

Evet, senenin o zamanları geldi. Havalar soğumaya başladı. Biliyoruz ki kışın dışarı çıkmak yaza göre daha zor oluyor. Siz de battaniye altında elinde kahveniz film keyfi yapmak isterseniz birbirinden güzel kış ayları filmlerini izlemenizi öneririz.

Dikkat; bu filmler daha fazla üşümenize sebep olabilir. Çünkü, winter is coming!

Kış Aylarının Vazgeçilmez Filmleri

1) Sil Baştan

Listemizin ilk başında tabii ki Sil Baştan var. Yıllar geçse de asla eskimeyecek, tekrar tekrar izleyeceğimiz bir film.

Joel ve Clementine 2 yıl beraberliklerinden sonra ilişkilerini sonlandırmaya karar veren bir çift. Ayrılıktan sonra Clementine, yaşadığı kötü anları hafızasından sildirmek için bir şirkete gider. Teker teker anıları silinen Clementine, Joel ile tekrar karşılaşınca onu tanımaz. Bunu gören Joel de hafızasını sildirmek için aynı şirkete gider. Ancak Joel bu kararından pişman olur ve kendi beyni içinde bir savaş verir.

Film boyunca ikilinin yaşadığı anlara ve bu kaçışa şahit oluyoruz. 

IMDb Puanı: 8.3 

2) Kış Uykusu

Emekli olduktan sonra babasından miraz kalan butik oteli işletmek için Kapadokya’ya döner Aydın. O günden sonra zamanını yerel gazeteye köşe yazısı yazarak ve yazmak istediği tiyatro tarihi kitabını düşünerek geçirir.

Bu süre zarfında yanında 2 kadın vardır: Kendisine her anlamda soğuk davranan karısı Nihal ve boşandıktan sonra abisinin yaına taşınan Necla. Kışın bastırması Aydın’ın iyice sinirlerine dokunur ve köyden gitme düşüncesi aklının bir köşesine iyice yer eder. 

IMDb Puanı: 8.1

3) Hold The Dark

Günün birinde köyden bir çocuk kaçırılır. Çocuğu kaçıran ise kurt sürüsüdür. Köy halkı, çocuğu geri getirmesi için bir avcı çağırır. Avcı, çocuğun da peşinde yol aldıkça doğa onu bir hayli zorlayacaktır.

Arkasında çocuğunun dönmesini büyük bir yas içinde bekleyen ve kendini şok edici bir maceraya sürükleyen avcının hikayesini konu ediyor. 

IMDb Puanı: 5.6

4) Dağcı

Film, İtalya’nın iki bin metre yükseklikte olan Dolomit Dağları’nda bir kurtarma ekibinin başından geçen talihsiz bir olay ile başlar. Dağın zirvesinde mahsur kalırlar ve bir arkadaşlarını kurtaramazlar. Bu olaydan sonra Gabe kasabayı terk eder.

Aylar sonra eşyalarını toplamak için geri gelir ve bir yardım anonsuna karşılıksız kalamaz. Dağda mahsur kalanları kurtarmak için son bir görev yapmak ister fakat dağdaki insanlar o kadar da masum değildir.

IMDb Puanı: 6.5

5) 30 Gün Gece

Vampir filmlerini sevenlerin bayılacağı bir film. Alaska’nın bir kasabasında her kış 1 ay boyunca sadece gece olarak yaşanır.

Bu süre içerisinde tuhaf bir grup insan beklenmedik bir şekilde meydana çıkar ve birçok insana zarar verir, hatta öldürür. Zamanla kasabadaki nüfus sayısı azalır ve bu kişilerin aslında vampir olduğu ortaya çıkar. 

IMDb Puanı: 6.6

6) Gri Kurt

Alaska’da petrol sondajında çalışmak için gönderilen bir ekibin uçaklarının düşmesi ve ıssız, vahşi bir alanda mahsur kalmalarını konu ediyor.

Related Post

Ekip vahşi hayata ve kurtlara karşı hayatta kalabilmek için büyük emek vermek zorundadır. Peki kurtlara yem olmadan kurtulabilmeyi başaracaklar mı?

IMDb Puanı: 6.8

7) 120

1. Dünya Savaşı sırasında sınır birliklerinde cephane azalır. Kışın en sert zamanlarıdır. Van’da top sesleri duyulmaktadır.

Ordu, Van halkından yardım ister. Onların kaynakları vardır. Ancak Türk-Rus harbi sebebi ile bölgenin tüm erkekleri ülkenin dört yanında savaştığından ötürü bu çağrı cevap veremezler. Bunun için 17-20 yaş aralığında 120 çocuk gönüllü olarak yola koyulur.

Film, bu gerçek hikayeyi konu ediyor.

IMDb Puanı: 7.2

8) Kosmos

Kosmos, gittiği kasabada kendini yeni bir masala bırakan bir seyyahın hikayesini konu ediyor.

Zamanın ve mekanların önemli olmadığı; sadece söylenen sözlerin ve insanların önemli olduğu bir kasabadır.

Kosmos’un getirdiği mucizeler arasında ölü çocukları diriltmek de vardır. Böyle bir hayat zamanla yerini talihsiz olayların yaşandığı bir silsileye bırakır. 

IMDb Puanı: 7.1

9) Mürit

Film, genç bir kadının evlenmeyi planladığı adam ve çocukları ile birlikte gittikleri tatilde yaşadıklarını konu ediyor. Ancak çocukların tek istediği babalarının ve annelerinin ayrılmamasıdır.

Bu yüzden çocuklar, üvey annesi hakkında araştırma yapmaya başlarlar ve tuhaf olaylar ile karşılaşırlar.

IMDb Puanı: 6.0

10) Polar

Black Kaise, dünyanın en iyi suikastçılarından biridir ve artık emekli olmayı düşünür ve kendine yeni bir hayat kurmaya karar verir.

Fakat işvereni onun gibi düşünmez ve ona büyük bir sorumluluk verir. O artık oyuna geri dönmek ve hayatı için mücadele etmek zorundadır. 

IMDb Puanı: 6.3

11) Buz Çağı

Dünyaya hüküm sürmeye başlayan buzul çağı ve bu sürede tatlı hayvanların başlarına gelen maceraları konu ediyor.

Bu tatlı hayvanlar bir bebek bulur ve o bebeğin hayatını kurtarmak için her şeyi yapacaklardır. 

IMDb Puanı: 7.5

Paylaş
Aysel Sokur

Medipol Üniversitesi Radyoloji mezunu. Bir süre sağlıkçı olarak çalıştıktan sonra okuma, gezme ve yazma aşkının önüne geçemedi. Şimdi kendi yolunu çiziyor.