Kategoriler Kültür

Yazın Coşkulu Buluşmaları: Temmuz Ayı Festivalleri

Temmuz ayında ülkemizde eğlenceli festivaller gerçekleştiriliyor. Caz müzikten opera ve baleye, K- Pop’tan elektronik müziğe çeşitli festivaller sizleri bekliyor.

Temmuz ayı yurt dışında çok sayıda caz festivaline ev sahipliği yapıyor. Bu müzik türünü sevenler İsviçre, Belçika, Hollanda ve Portekiz’de düzenlenen festivalleri kaçırmasın.

Gelin hep birlikte yurt içi ve yurt dışında temmuz ayında gerçekleşen festivallere yakından bakalım.

1 – Montrö Caz Festivali, İsviçre

Avrupa’nın en iyi caz festivallerinden Montrö Caz Festivali, 30 Haziran ve 15 Temmuz tarihleri arasında düzenleniyor. İsviçre’nin Montrö kentinde gerçekleşen festivalde, on bir adet sahnede dört yüzden fazla etkinlik sizleri bekliyor. Montrö Caz Festivali’nde konserler, DJ performansları, havuz partileri ve daha fazlası katılımcılara sınırsız eğlence sunuyor.

Tarih: 30 Haziran – 15 Temmuz / Saat: 20:00 / Yer: Montrö

2 – Summer Fest 4, Kuşadası

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Summer Fest, 4 Temmuz Salı günü Kuşadası’nda sizleri bekliyor. Festivalde LvbelC5, Çakal, Blok3, Deha INC, Eftalya ve Era4Capone gibi isimler Kuşadası Jade  Beach Club’da sahne alıyor. Summer Fest 4’te birbirinden eğlenceli aktiviteler ve sürprizler dinleyicilerle buluşuyor.

Tarih: 4 Temmuz Salı / Saat: 17:00 / Yer: Kuşadası Jade  Beach Club

3 – Rigas Ritmi Festivali, Letonya

Yirmi yıldan uzun süredir düzenlenen Rigas Ritmi Festivali, 5 – 8 Temmuz tarihleri arasında Letonya’nın başkenti Riga’da gerçekleşiyor. Avrupa’nın dört bir yanından müzisyenlere ev sahipliği yapan festivalde güzel konserler sizleri bekliyor. Festivalde sahne alacak sanatçıların arasında Yilian Cañizares, Charles Pasi, Jacob Gurevitsch ve M.A.S.A. bulunuyor.

Tarih: 5 – 8 Temmuz / Saat: 17:00 / Yer: Riga

4 – Ghent Caz Festivali, Belçika

2002 yılından beri devam eden Ghent Caz Festivali, bu sene 5 – 15 Temmuz tarihleri arasında düzenleniyor. Uluslararası üne sahip sanatçıların yer alacağı festivalde müziğin yanı sıra lezzetli yemekler de sizleri bekliyor. Festivalde sahne alan isimler arasında Herbie Hancock, Nils Frahm, Ludovico Einaudi ve Arooj Aftab yer alıyor.

Tarih: 5 – 15 Temmuz / Saat: 17:00 / Yer: Ghent

5 – Milyonfest İstanbul – 2023

Milyonfest İstanbul, 6 – 9 Temmuz tarihleri arasında Milyon Beach Kilyos’ta gerçekleşiyor. Festivalin ilk günü Pinhani, Fatma Turgut, Mavi Gri, Kıvılcım Ural ve Haybe sahne alıyor. 7 Temmuz Cuma günü Seksendört, Sena Şener, Yaşlı Amca, Can Gox ve Badi Gardi sevenleri ile bir araya geliyor. 8 Temmuz Cumartesi günü festivalde Athena, Gazapizm, Güneş, Skapova ve Hipersona konser veriyor. Festivalin son günü ise Cem Adrian, Dedublüman, Umut Kuzey Gökçe ve Pagos izleyiciler ile buluşuyor. Milyonfest İstanbul’un biletleri günlük, kombine ve kamp kombine olarak satışa sunuluyor.

Tarih: 6 – 9 Temmuz / Saat: 17:00 / Yer: Milyon Beach Kilyos

6 – EXIT Universe Festival, Sırbistan

Avrupa’nın en popüler festivallerinden birisi olan Exit Universe, 6 – 9 Temmuz tarihleri arasında Sırbistan’ta düzenleniyor. Novi Sad kentindeki Petrovaradin Kalesi’nde gerçekleşecek olan festivalde kırktan fazla sahne yer alıyor. Birbirinden ünlü sanatçıların yer alacağı festivalde Epica, The Prodigy, Wu-Thang Clan ve Alesso gibi isimler öne çıkıyor.

Tarih: 6 – 9 Temmuz / Saat: 17:00 / Yer: Novi Sad, Petrovaradin Kalesi

7 – Food Truck Fest, Ankara

Haziran ayında yapılması planlanan Food Truck Fest, Ankara’daki olumsuz hava koşulları sebebiyle 7 – 9 Temmuz tarihleri arasında düzenleniyor. Bilkent Center Açık Otopark’ta gerçekleşecek olan etkinlikte birbirinden farklı lezzetler sizleri bekliyor. Festivalde food truck araçları dışında DJ performansları, kahve workshopları, tasarımcı stantları ve deneyim çadırları katılımcılar ile buluşuyor. 

Tarih: 7 – 9 Temmuz / Saat: 11:00 / Yer: Bilkent Center Açık Otopark

8 – Kuzey Denizi FestCaz ivali, Hollanda

Kuzey Denizi Caz Festivali, 7 – 9 Temmuz tarihleri arasında Hollanda’nın Rotterdam şehrinde düzenleniyor. SEAL, Stormzy, Buddy Guy, Van Morrison, Lizzo ve Tom Jones’un sahne alacağı festivalde sınırsız müzik sizleri bekliyor. Festivalde caz müziğin yanı sıra blues, soul, funk, hip-hop ve pop müziğe de yer veriliyor.

Tarih: 7 – 9 Temmuz / Saat: 11:00 / Yer: Rotterdam

9 – 30. İstanbul Caz Festivali

1994 yılından itibaren düzenlenen İstanbul Caz Festivali, bu sene 7 – 18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşiyor. Köklü festivalde The Lumineers, Lizz Wright, Morcheeba, Kovacs, Fatoumata Diawara, Alfa Mist, Youn Sun Nah Quartet, Mammal Hands gibi isimler sahne alıyor. 30. İstanbul Caz Festivali, Parkorman ve Robert Koleji başta olmak üzere farklı mekânlarda düzenleniyor.

Tarih: 7 – 18 Temmuz / Saat: 17:00 / Yer: Parkorman ve Robert Kolej

10 –  6. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali, İzmir

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından altıncısı düzenlenen Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali, Efes Antik Kenti’nin tarihi atmosferinde sanatseverler ile bir araya geliyor. Uyuyan Güzel, Carmen, Carmina Burana ve Damdaki Kemancı gibi sevilen eserlerin sahneleneceği festival, 7 – 21 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Related Post

Tarih: 7 – 21 Temmuz / Saat: 17:00 / Yer: Efes Antik Kenti

11 – Cool Jazz Cascais Festivali, Portekiz

Portekiz’in başkenti Lizbon’a sadece beş kilometre uzaklıktaki Cascais sahil kasabasında düzenlenen Cool Jazz Festivali, 8 – 29 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşiyor. Yeşil ve sakin bir ortamda ünlü sanatçıları dinleyebileceğiniz festivalde güzel konserler sizleri bekliyor. Festivalde 8 Temmuz’da Lionel Richie, 19 Temmuz’da Kings of Convenience, 20 Temmuz’da Snarky Puppy, 22 Temmuz’da Van Morrison, 26 Temmuz’da Ben Harper, 27 Temmuz’da Tiago Bettencourt ve 29 Temmuz’da Norah Jones sahne alıyor.

Tarih: 8 – 29 Temmuz / Saat: 20:00 / Yer: Cascais

12 – K-Pop Summer İstanbul Festival: Pinkeu

Bu sene ilk defa düzenlenen K-Pop Summer İstanbul Festivali, 9 Temmuz Pazar günü İstanbul’da gerçekleşiyor. Festivalde K-Pop sound’ları ve dans koreografileriyle ünlenen genç müzisyen Pinkeu sahne alıyor.  KüçükÇiftlik Park’taki festivalde Bertuğ Altan, Team WSTW, Lara Byeol, DJ Doyun ve Meriç Yüksel & Danstudyo K-POP Team de performans sergiliyor. K-Pop Summer İstanbul Festival’de birbirinden etkileyici dans ve vokal gösterileri sizleri bekliyor.

Tarih: 9 Temmuz Pazar / Saat: 14:00 / Yer: KüçükÇiftlik Park

13 – Jazz A Juan Festivali, Fransa

Latin caz müziği ile tanışacağınız Jazz A Juan Festivali, 10 – 21 Temmuz tarihleri arasında düzenleniyor. Fransa’nın Juan les Pins sahil kasabasında gerçekleşen festivalin kökeni 1960’lı yıllara dayanıyor. Dünyaca ünlü caz festivalinde Samara Joy, Joe Bonamassa, Lizz Wright ve Cory Wong gibi isimler sahne alıyor.

Tarih: 10 – 21 Temmuz / Saat: 20:30 / Yer: Juan les Pins

14 – Edinburg Caz ve Blues Festivali, İskoçya

Bir festival kenti olarak bilinen Edinburg’da düzenlenen Caz ve Blues Festivali, 14 – 23 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşiyor. Festivalde dünyaca ünlü kaliteli müzisyenler yer alıyor. Yüz ondan fazla sayıda konserin verileceği Edinburg Caz ve Blues Festivali’nde; Popa Chubby, Arild Andersen, Georgia Cecile ve Hamish Stuart gibi ünlü isimler caz ve blues sevenler ile bir araya geliyor.

Tarih: 14 – 23 Temmuz / Saat: 20:00 / Yer: Edinburg

15 –  Let’s Rock Festivali, İngiltere

En iyi Retro rock festivallerinden birisi olan Let’s Rock, 15 Temmuz Cumartesi günü İngiltere’nin Shrewsburry kentinde düzenleniyor. Seksenli yılların rock müzik parçalarından seçkilen sunan festival aynı zamanda aile dostu. Festivalde Soft Cell, Five Star, China Crisis ve The Undertones gibi isimler sahne alıyor.

Tarih: 15 Temmuz Cumartesi / Saat: 11:00 / Yer: The Quarry Park, Shrewsburry

16 – Urban Fundraising Festival, İstanbul

Elektronik müzik sanatçıları, Urban Fundraising Festival’de bir araya geliyor. 9 Temmuz Pazar günü Parkorman’da düzenlenen festivalde Fideles, Brina Knauss, Gheist ve Rebüke sahne alıyor. Saat 19:00 itibarı ile başlayacak olan festivalde kendinizi elektronik müziğin ritmine bırakabilirsiniz.

Tarih: 16 Temmuz Pazar / Saat: 19:00 / Yer: Parkorman

17 –  What A Fest, İzmir

Efes Pamucak Sahili’nde gerçekleşecek olan What A Fest, 19 – 23 Temmuz tarihleri arasında festival sevenler ile buluşuyor. Festivalde 19 Temmuz Çarşamba günü Dolu Kadehi Ters Tut, Lola Marsh, Köfn, Sedef Sebüktekin ve Soft Analog sahne alıyor. Festivalin ikinci günü Duman, Adamlar, Lalalar, Kazy Lambist ve Hedonutopia sevenleri ile bir araya geliyor. 21 Temmuz Cuma günü Hayko Cepkin, Madrigal, Motive, Canozan ve Selin konser veriyor. Yüzyüzeyken Konuşuruz, Sagopa Kajmer, Ozbi, Aga B ve Kardelen 22 Temmuz Cumartesi günü sahne alıyor. Festivalin son günü ise Manga, Emir Can İğrek, Mode XL, Nova Norda ve Düşün sevenleri ile buluşuyor. Festivalin biletleri günlük ve kombine olarak satılıyor.

Tarih: 19 – 23 Temmuz / Saat: 13:00 / Yer: Selçuk Efes Pamucak Sahili

18 – İstanbul Festivali

Ülkemizin sevilen sanatçılarına ev sahipliği yapan İstanbul Festivali, 21 Temmuz ve 6 Ağustos tarihleri arasında düzenleniyor. Festival Park Yenikapı’da gerçekleşecek olan festivalde, 21 Temmuz’da Burak Yeter ve Yıldız Tilbe sahne alıyor. Festivalde 23 Temmuz Pazar akşamı Hayko Cepkin sevenleri ile bir araya geliyor. 26 Temmuz Çarşamba akşamı ise Hadise ve Buray konser veriyor. Sertab Erener 31 Temmuz Pazartesi akşamı dinleyiciler ile buluşuyor.

Tarih: 21 Temmuz – 6 Ağustos / Saat: 21:15 / Yer: Festival Park Yenikapı

19 –  Imagina Funk Festivali, İspanya

Güney İspanya’nın en iyi funk ve soul müziklerini bir araya getiren Imagina Funk, 28 – 29 tarihleri arasında düzenleniyor. Torres kentinde gerçekleşecek olan festivalde eğlenceli konserler sizleri bekliyor. Avrupa’nın sadece funk müziğe adanan ender etkinliklerinden birisi olan Imagina Funk Festivali’nde canlı DJ performansları ile eğlencenin sınırı yok.

Tarih: 28 – 29 Temmuz / Saat: 20:00 / Yer: Torres

20 – Gezgin Salon Festivali, İstanbul

Bu sene ikincisi düzenlenen Gezgin Salon Festivali, 29 – 30 Temmuz tarihlerinde Parkorman’da gerçekleşiyor. Festivalin ilk gününde Satori, L’Imperatrice, Agar Agar, Sylvie Kreusch ve Emir Taha sahne alırken; ikinci gününde Jon Hopkins, Büyük Ev Ablukada, Warhaus, Still Corners ve Tsar B konser veriyor. Festivalin biletleri günlük ve kombine olarak satılıyor.

Tarih: 29 – 30 Temmuz / Saat: 14:00 / Yer: Parkorman

Hepinize keyif alacağınız güzel festivaller dileriz!

Paylaş
Etiketler Kültür
Tuğba Dursun Usal

1989 yılında Samsun’da doğan yazar, Ankara Fen Lisesi’nin ardından ODTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nü bitirmiştir. Yüksek lisans ve doktorasını ODTÜ Biyoteknoloji Bölümü’nde ‘Biyomalzemeler ve Doku Mühendisliği’ üzerine yapmıştır. Okumaya ve gezmeye pek meraklı olan yazar, 2014 yılından beri Hayalürünü Yayıncılık’ta editör olarak çalışmaktadır. Yazdığı ‘Janus’ isimli bilim kurgu öyküsü “ODTÜ Öğrencilerinden Bilim Kurgu Öyküleri” kitabında yayımlanmıştır. Gezmiş olduğu yerleri fotoğraflamak ve anlatmak en büyük hayallerinden biri olup, bunu gerçekleştirmek için blog yazmaktadır.