Kategoriler GündemKültür

Mayıs Ayında Kaçırmamanız Gereken Konserler

Uzun süren bir kış mevsiminin ardından baharın gelmesi, içimizi kıpır kıpır yapıyor. Her yerde açan çiçekler ve uçan kuşlar neşemize neşe katıyor. Durum böyleyken insan doyasıya eğlenmek için konser arayışına başlıyor.

Gelin bu yazımızda kendini müziğin ritmine bırakıp coşmak isteyenler için mayıs ayındaki konserleri sizlere aktaralım. Hepinize şimdiden iyi eğlenceler dileriz. 

1 – Feridun Düzağaç Konseri, Ankara

Hem şarkı sözü yazarı hem de vokal olan Feridun Düzağaç, 3 Mayıs Çarşamba akşamı başkentlilerle buluşuyor. 20 yılı aşkın süredir müzik yapan deneyimli sanatçı, 6:45 Kaybedenler Kulübü (KK) Ankara’da sahne alıyor. “Lavinia”, “Alev Alev” ve “Boş Ders Şarkısı” ile duygularımıza tercüman olan sanatçının konserinde keyifli zamanlar sizleri bekliyor.

Tarih: 3 Mayıs Çarşamba / Saat: 21:00 / Yer: 6:45 KK Ankara 

2 – Yaşar Konseri, İstanbul

Hangimiz Yaşar dinleyerek büyümedik? Aşk kokan şarkı sözleriyle bizleri büyüleyen Yaşar, 3 Mayıs Çarşamba akşamı Jolly Joker Kıyı İstanbul’da sahne alıyor. Kaliteli orkestrası eşliğinde şarkılarını seslendiren ünlü sanatçı, 1990 yılından beri bizleri kimi zaman hüzünlendirirken kimi zaman da coşturuyor. Sizler de Yaşar konserinde şarkılara eşlik edip kendinizi müziğin ritmine bırakabilirsiniz.

Tarih: 3 Mayıs Çarşamba / Saat: 21:00 / Yer: Jolly Joker Kıyı İstanbul 

3 – Can Gox Konseri, İzmir

“Drama Köprüsü”, “Haydar Haydar” ve “Unutama Beni” gibi ünlü eserleri tekrar seslendirerek müzik camiasında kendine güzel bir yer edinen Can Gox, 4 Mayıs Perşembe akşamı İzmir’de konser veriyor. Karşıyaka’da bulunan SoldOut Performance Hall’da sahne alacak olan sanatçı nevi şahsına münhasır tarzıyla dinleyicilere güzel bir müzik deneyimi sunuyor. Enerjik bir orkestraya sahip olan Can Gox yaptığı müziği “Anadolu Blues” olarak tanımlıyor. 

Tarih: 4 Mayıs Perşembe / Saat: 21:00 / Yer: SoldOut Performance Hall 

4 – Ezginin Günlüğü Konseri, Ankara

1982 yılında kurulan Ezginin Günlüğü, herkesin hayatında en az bir kere konserine gitmesi gereken gruplardan bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. “Düşler Sokağı” isimli şarkı ile gönüllerde taht kuran grubun üyeleri zaman içinde değişse de yaptıkları eşsiz müzik hiçbir zaman değişmiyor. Protest tarzda müzik yapan grubu, 5 Mayıs Cuma akşamı Nefes Bar’da dinleyebilirsiniz.

Tarih: 5 Mayıs Cuma / Saat: 21:30 / Yer: Nefes Bar 

5 – Hadise Konseri, İstanbul

Türk pop müziğinin kraliçelerinden birisi olan Hadise, Türk Eğitim Derneği (TED) tarafından organize edilen “Deprem Geleceğimizi Yıkmasın” kampanyasına 5 Mayıs Cuma akşamı vereceği konseri ile destek oluyor. Ülkemizi 2009 yılında Eurovision Şarkı Yarışması’nda “Düm Tek Tek” isimli şarkısı ile başarıyla temsil eden Hadise’nin İstanbul Volkswagen Arena’da gerçekleşecek olan konserinin bilet gelirleri depremde ebeveynlerini kaybeden çocuklar için TED’e bağışlanıyor. Bir yandan böyle değerli bir dayanışmaya destek olurken diğer yandan keyifli bir mayıs akşamı geçirmek isterseniz konser biletlerinizi hemen alabilirsiniz.

Tarih: 5 Mayıs Cuma / Saat: 21:00 / Yer: İstanbul Volkswagen Arena

6 – Bülent Ortaçgil Konseri, İstanbul

Kadife sesiyle ve güzel şarkı sözleriyle bizleri bir diyardan diğer diyara götüren Bülent Ortaçgil, 5 Mayıs Cuma akşamı Kadıköy Sahne’de İstanbullularla buluşuyor. 1974 yılında çıkan “Benimle Oynar Mısın?” isimli ilk albümü ile müzik tarzını bizlerle paylaşan Ortaçgil, insanın ruhunda çok farklı ve özel bir tat bırakıyor. 

Tarih: 5 Mayıs Cuma / Saat: 21:30 / Yer: Kadıköy Sahne 

7 – Mehmet Erdem Konseri, İstanbul

“Hâkim Bey” ve “Aşkımız Bitecek” gibi güzel şarkılarla çıkış yakalayan Mehmet Erdem, profesyonel müzik hayatına Kardeş Türküler grubuna katılarak atılıyor. Çok sayıda film ve dizi müziği yapan Erdem, buğulu sesiyle 6 Mayıs Cumartesi akşamı Hayal Kahvesi Aqua Florya’da sevenleri ile buluşuyor.

Tarih: 6 Mayıs Cumartesi / Saat: 22:00 / Yer: Hayal Kahvesi Aqua Florya 

8 – Nil Karaibrahimgil Konseri, İstanbul

“Ben Özgürüm” isimli reklam şarkısı ile hayatlarımıza “Özgür Kız” olarak giren Nil Karaibrahimgil’in altı adet albümü bulunuyor. “Pırlanta”, “Bütün Kızlar Toplandık” ve “Organize İşler Bunlar” şarkıları ile dinleyicilerini eğlendiren şarkıcı, 6 Mayıs Cumartesi akşamı Bostancı Gösteri Merkezi’nde sahne alıyor.

Tarih: 6 Mayıs Cumartesi / Saat: 21:00 / Yer: Bostancı Gösteri Merkezi 

9 – Hüsnü Arkan Konseri, Ankara

Ezginin Günlüğü grubunda vokalistlik yapmış olan Hüsnü Arkan, 9 Mayıs Salı akşamı IF Performance Hall sahnesinde Ankaralılarla buluşuyor. Dinlendirici bir ses tonuna sahip olan Arkan, kendi yazdığı şarkı sözlerini besteleyerek Türk müziğinde kendine özel bir yer ediniyor. 

Tarih: 9 Mayıs Salı / Saat: 21:00 / Yer: IF Performance Hall 

10 – Levent Yüksel Konseri, İstanbul

“Med Cezir”, “Zalim”, “Kadınım” gibi güzel şarkılarıyla herkesin zihnine kazınan Levent Yüksel, 10 Mayıs Çarşamba akşamı Bostancı Gösteri Merkezi’nde İstanbullu müzikseverler ile buluşuyor. Hem eğlenceli hem de duygusal şarkıları seslendiren şarkıcı dinleyicilere keyifli bir akşam yaşatacak.

Tarih: 10 Mayıs Çarşamba / Saat: 21:00 / Yer: Bostancı Gösteri Merkezi 

11 – Gülşen Konseri, İzmir

Türk pop müziğinin ritmine yön veren sarkıcı Gülşen, kıpır kıpır ezgileriyle insanı coşturuyor. 12 Mayıs Cuma akşamı İzmir Arena’da gerçekleşecek olan Gülşen konseri 2023 yılının kaçırılmaması gereken etkinliklerinden. Müziği sırasında yaptığı dansları ile de sahneyi dolduran Gülşen, “Sarışınım”, “Bangır Bangır” ve “Dillere Düşeceğiz” gibi hareketli şarkılarıyla konsere gidenleri eğlenceye doyuracak.

Tarih: 12 Mayıs Cuma / Saat: 21:00 / Yer: İzmir Arena 

12 – Hayko Cepkin Konseri, İzmir

Anadolu rock ve alternatif metal müzik tarzlarını güzel bir biçimde harmanlayan Hayko Cepkin, 12 Mayıs Cuma akşamı SoldOut Performance Hall sahnesinde İzmirlilerle buluşuyor. Hayko Cepkin “Ölüyorum”, “Fırtınam” ve “Hayvan” gibi orijinal isimlere sahip olan şarkıları ile konserine gidenlere enerji patlaması yaşatacak.

Tarih: 12 Mayıs Cuma / Saat: 21:00 / Yer: SoldOut Performance Hall 

13 – Köfn Konseri, Eskişehir

“Bi’ Tek Ben Anlarım” isimli parçası ile müthiş bir çıkış yakalayan Köfn, Eskişehirli sevenleri ile 12 Mayıs Cuma akşamı buluşuyor. Milyon Performance Hall sahnesinde çıkacak olan grup 2022 yılı Altın Kelebek Ödülleri’nde “En İyi Çıkış Yapan Şarkıcı” ve “En İyi Şarkı” kategorilerinde ödül almış.

Related Post

Tarih: 12 Mayıs Cuma / Saat: 21:30 / Yer: Milyon Performance Hall Eskişehir 

14 – Moğollar Konseri, İstanbul

2023 yılında müzik hayatlarının elli beşinci yılını kutlayan başarılı grup Moğollar, 12 Mayıs Cuma akşamı Kadıköy Sahne’de sevenleri ile bir araya geliyor. Cem Karaca ve Barış Manço gibi ünlü sanatçılarla birlikte çalmış olan Moğollar, “Bir Şey Yapmalı”, “Dinleyiverin Gari”, “Issızlığın Ortasında” isimli şarkılarıyla Anadolu rock coşkusunu sonuna kadar yaşatıyor.

Tarih: 12 Mayıs Cuma / Saat: 21:30 / Yer: Kadıköy Sahne 

15 – Yeni Türkü Konseri, Ankara

“Telli Telli”, “Fırtına”, “Olmasa Mektubun”, “Sezenler Olmuş” gibi herkesin çok sevdiği şarkıları ile kalplerimizde yer edinen Yeni Türkü, 12 Mayıs Cuma akşamı başkentlilerle buluşuyor. Milyon Performance Hall sahnesine can verecek olan grup, Derya Köroğlu’nun inanılmaz enerjisi ile dinleyicilerini kaliteli müziğe doyuracak.

Tarih: 12 Mayıs Cuma / Saat: 21:30 / Yer: Milyon Performance Hall Ankara 

16 – Aşkın Nur Yengi Konseri, Ankara

Doksanlı yılların pop müziğine yön vermiş olan Aşkın Nur Yengi, 13 Mayıs Cumartesi akşamı Jolly Joker Ankara’da sahne alıyor. Şarkıcı “Ay İnanmıyorum”, “Ayrılmam”, “Yalancı Bahar” gibi güzel şarkıları ile başkentte bahar havası estirecek.

Tarih: 13 Mayıs Cumartesi / Saat: 21:00 / Yer: Jolly Joker Ankara

17 – Suffocation Konseri, İstanbul

Death metal sevenler için çok güzel bir haberimiz var! Amerikalı Death Metal grubu Suffocation, ülkemizde ilk defa sahne almak için geliyor. 16 Mayıs Salı akşamı IF Performance Hall Beşiktaş’ta sahne alacak grubun konserine ülkemizin en iyi Death Metal gruplarından birisi olan Carnophage konuk oluyor. 

Tarih: 16 Mayıs Salı / Saat: 20:00 / Yer: IF Performance Hall Beşiktaş 

18 – Sagopa Kajmer Konseri, İstanbul

Türkçe rap müziğin sevilen isimlerinden Sagopa Kajmer, 18 Mayıs Perşembe akşamı Volkswagen Arena’da sevenleri ile buluşuyor. Cem Yılmaz’ın Gora filminin müziği olan “Al Bi De Burdan Yak” ve daha birçok şarkısı ile Sagopa’nın rap müziğin nabzını tutacağı akşama müzik türünü seven herkes davetli. 

Tarih: 18 Mayıs Perşembe / Saat: 21:30 / Yer: Volkswagen Arena 

19 – Pentagram Konseri, Bursa

Ülkemizin en köklü metal gruplarından birisi olan Pentagram, 20 Mayıs Cumartesi akşamı Jolly Joker Bursa’da sahne alıyor. “Bir”, “Şeytan Bunun Neresinde”, “Lions in a Cage” ve daha birçok güzel şarkısı ile dinleyicileri mest eden Pentagram’ın sekizinci stüdyo albümü “Makina Elektrika” 9 Eylül 2022 tarihinde yayımlandı. Metal müziğe doyacağınız ve bol bol kafa sallayacağınız şahane bir akşam sizleri bekliyor.

Tarih: 20 Mayıs Cumartesi / Saat: 21:00 / Yer: Jolly Joker Bursa 

20 – Soen Konseri, Ankara

İsveçli progresif metal grubu Soen, 22 Mayıs Pazar akşamı Jolly Joker Ankara’da sahne alıyor. “Imperial” isimli yeni albümlerinin Avrupa turnesi kapsamında ilk kez Ankara’ya gelecek olan grup, başkentte metal müzik havasını estirecek.

Tarih: 22 Mayıs Pazar / Saat: 21:00 / Yer: Jolly Joker Ankara 

21 – Moğollar ve Musa Göçmen Senfoni Orkestrası Konseri, İzmir

“55. Yıl Özel Konseri” ile İzmirlilerle buluşacak olan Moğollar ve Musa Göçmen Senfoni Orkestrası 24 Mayıs Çarşamba akşamı Kültürpark Açık Hava Sahnesi’nde sevenleri ile bir araya geliyor. Efsanevi Moğollar’ın şarkıları senfonik müzik ile daha da güzel bir hale geliyor. 

Tarih: 24 Mayıs Çarşamba / Saat: 21:00 / Yer: Kültürpark Açık Hava Sahnesi

22 – Gökçe Konseri, İstanbul

“Tuttu Fırlattı” şarkısı ile müzik listelerimize giren Gökçe, 25 Mayıs Perşembe akşamı Dorock XL Kadıköy’de sahne alıyor. 2012 yılında Altın Kelebek Ödülleri’nde “En İyi Çıkış Yapan Solist” ödülünü kazanan şarkıcı, İstanbul’da sevenleri ile buluşuyor.

Tarih: 25 Mayıs Perşembe / Saat: 21:30 / Yer: Dorock XL Kadıköy 

23 – Emre Aydın Konseri, İstanbul

İlk albümü “Afili Yalnızlık” ile “Yılın En İyi Rock Müzik Sanatçısı”, “Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı”, “Yılın En İyi Parçası” gibi ödüllerin sahibi olan Emre Aydın, 26 Mayıs Cuma akşamı İstanbullularla bir araya geliyor. Alternatif rock müzik yapan şarkıcı Emre Aydın, Taksim Dorock XL Venue sahnesinde performans gösterecek.

Tarih: 26 Mayıs Cuma / Saat: 22:30 / Yer: Taksim Dorock XL Venue 

24 – Göksel Konseri, İstanbul

“Depresyondayım”, “Günün Birinde”, “Bi’ Seni Konuşurum” isimli şarkılarıyla hafızalarda yer etmiş olan Göksel, 27 Mayıs Cumartesi akşamı IF Performance Hall Beşiktaş’ta sahne alıyor. Pop – rock tarzı müzik yapan şarkıcının çok sayıda albümü ve single’ı bulunuyor.

Tarih: 27 Mayıs Cumartesi / Saat: 21:30 / Yer: IF Performance Hall Beşiktaş 

25 – Seksendört Konseri, İstanbul

Ankara çıkışlı pop – rock grubu Seksendört, 27 Mayıs Cumartesi akşamı İstanbullu sevenleri ile bir araya geliyor. Grup Seksendört “Ölürüm Hasretinle”, “Kendime Yalan Söyledim” ve daha birçok şarkısıyla Bostancı Gösteri Merkezi’nde izleyicilere keyifli bir akşam yaşatacak.

Tarih: 27 Mayıs Cumartesi / Saat: 21:00 / Yer: Bostancı Gösteri Merkezi 

Rock müzikten pop müziğe, rap müzikten metale kadar her tarzdan konserleri sizler için derlemeye çalıştık. Umarız mayıs ayı konserleri listemiz sizler için faydalı olmuştur.

Gitmek istediğiniz bütün konserlerde doyasıya eğlenmeniz dileğiyle…

Paylaş
Etiketler Kültür
Tuğba Dursun Usal

1989 yılında Samsun’da doğan yazar, Ankara Fen Lisesi’nin ardından ODTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nü bitirmiştir. Yüksek lisans ve doktorasını ODTÜ Biyoteknoloji Bölümü’nde ‘Biyomalzemeler ve Doku Mühendisliği’ üzerine yapmıştır. Okumaya ve gezmeye pek meraklı olan yazar, 2014 yılından beri Hayalürünü Yayıncılık’ta editör olarak çalışmaktadır. Yazdığı ‘Janus’ isimli bilim kurgu öyküsü “ODTÜ Öğrencilerinden Bilim Kurgu Öyküleri” kitabında yayımlanmıştır. Gezmiş olduğu yerleri fotoğraflamak ve anlatmak en büyük hayallerinden biri olup, bunu gerçekleştirmek için blog yazmaktadır.