Muğla’nın Kamp Alanları: Ege’nin Kamp Cennetleri

Muğla’nın Kamp Alanları: Ege’nin Kamp Cennetleri

Deniz kenarında kamp yapılır mı?

Türkiye’de Muğla, Çanakkale ve İzmir gibi pek çok bölgede deniz kenarında kamp yapılabiliyor. 

Kamp alanlarında yaş sınırı var mı?

Pek çok kamp alanında 18 yaş altındaki misafirler, ebeveyn olmadan konaklama yapamıyor. 

Yazın kamp yapılır mı?

Yaz ayları, hem Türkiye’de hem de dünyanın hep çok yerinde kamp yapmaya elverişli bir mevsim olduğu için yazın rahatlıkla kamp yapılabilir.


Şehir hayatının kalabalığından, gürültüsünden ve yüksek binalarından biraz da olsa uzaklaşmak isteyenlerin kaçış noktası bence Muğla’nın muazzam güzellikteki kamp alanları. Ege’nin incisi Muğla’da her zevke göre bir kamp alanı bulmak mümkün. 

İster deniz kenarına inip dalga sesleri eşliğinde kamp yapın isterseniz de yemyeşil ağaçların arasında dağlık alanlara kurun çadırınızı. Nasıl olsa Muğla’nın her köşesi ayrı keyifli. Muğla’da kamp yapabileceğiniz alanlar yazmakla bitmez. O yüzden biz sizin için minik bir seçki yaptık. Diyorum ve lafı daha fazla uzatmadan sizi Muğla’nın kamp alanları ile baş başa bırakıyorum.

1) Günnücek Kamp Alanı

Günnücek Kamp Alanı

Günnücek Kamp Alanı’na giderseniz ister Marmaris’in yemyeşil doğasıyla baş başa kalıp huzur depolayın isterseniz de ekstrem doğa sporları ile adrenaline doyun. Onlarca çeşit farklı kuş türünü bir arada görebileceğiniz Günnücek Kamp Alanı fotoğraf meraklıları için de bir cennet. 

Günnücek Kamp Alanı konumu

2) Kocabahçe Glamping

Kocabahçe Glamping

Hem kamp yapayım hem de konforumdan vazgeçmemeyim diyorsanız lüks olanakları ile beğeni toplayan Kocabahçe Glamping tam size göre. Bozburun’da bulunan Kocabahçe Glamping’e ulaşım teknelerle sağlanıyor. Bungalovlarda konaklama imkanı da sunan Kocabahçe Glamping’in sağlıklı yemeklerin başrolde olduğu bir açık büfesi olduğunu da söylemeden geçmek olmaz. 

Kocabahçe Glamping konumu

3) Çubucak Tabiat Parkı

Çubucak Tabiat Parkı Kamp Alanı

Marmaris’in yüzölçümü bakımından en büyük kamp alanlarından biri de Çubucak Tabiat Parkı. Çubucak Tabiat Parkı’nda kamp yapmaya karar verirseniz sizi bekleyen pek çok aktivite imkanı var. İster gün boyu basketbol ya da voleybol oynayın. İserseniz de Marmaris’in tertemiz sularında gönlünüzce yüzün ya da ormanda oksijene doyacağınız uzun yürüyüşler yapın.

Sıla’nın notu: Çubucak Tabiat Parkı’nda gece etrafta yapay ışık olmadığı için burada yıldızları hiç görmediğiniz kadar güzel bir şekilde görebilirsiniz. 

Çubucak Tabiat Parkı konumu

4) Altınkum Camping

Altınkum Camping

Marmaris’in yılların eskitemediği kamp alanlarından biri de Hisarönü’nde yer alan Altınkum Camping. Denize sıfır konumu ile beğeni toplayan Altınkum Camping’de elektrik, sıcak su, duş, internet, mutfak ve çamaşırhane hizmeti veren özel bir işletme de var. Aklınızda bulunsun!

Altınkum Camping konumu

5) Ilıman Camping

Ilıman Camping

Marmaris’in en sevilen noktalarından biri olan Hisarönü’nde kamp keyfi yapmak isterseniz hiç düşünmeden Ilıman Camping’in yolunu tutun derim. Gastronomi meraklılarına duyurulur! Ilıman Camping’de deniz ürünlerinden yöresel lezzetlere uzanan menüsü ile misafirlerine lezzetli yemekler sunan bir de restoranı var.

Ilıman Camping konumu

6) İnbükü Mesire Yeri Kamp Alanı

İnbükü Mesire Yeri Kamp Alanı

Güne kuş cıvıltıları ile uyanmak, gün içerisinde balık tutup akşama kendinize ziyafet tadında bir sofra kurmak istiyorsanız istikametiniz Marmaris sınırları içinde yer alan İnbükü Mesire Yeri Kamp Alanı olsun. Yemyeşil ağaçların gölgesindeki bu güzel kamp alanında ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki farklı kamp alanı var. Ücretsiz olanı seçerseniz kendi çadırınızı getirip dilediğiniz yere kurabilirsiniz. Ücretli olan kısımda ise çadır veya karavan kiralayabileceğiniz bir işletme var. İlgilenenlere duyurulur!

İnbükü Mesire Yeri Kamp Alanı konumu

7) Fullmoon Kamping

Fullmoon Kamping

Fethiye sınırları içerisinde yer alan Fullmoon Kamping’de hafızalarınızdan uzun süre silinmeyecek manzaralara tanıklık edebilirsiniz. Etrafım yeşilliklerle çevrili olsun karşımda ise masmavi bir deniz manzarası olsun derseniz Fullmoon Kamping’i es geçmemelisiniz. Söylemeden de geçmek olmaz Fullmoon Kamping işletmesinde güzel bir de restoran var. 

Related Post

Fullmoon Kamping konumu

8) Soğuk Su Koyu Kamp Alanı

Soğuk Su Koyu Kamp Alanı

Ölüdeniz ve Kayaköy arasında yer alan Soğuk Su Kamp Alanı sadece kampçıların değil piknikçilerin de favori koylarından. Günlük tur teknelerinin de duraklarından biri olan Soğuk Su Koyu Kamp Alanı’nda yeme içme yeri de ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir yer de yok. Sadece eşsiz bir doğa sizi bekliyor. O yüzden hazırlıklı gitmenizde fayda var.

9) Belcekız Plajı Kamp Alanı

Belcekız Plajı Kamp Alanı

Fethiye’nin pürüzsüz kumları ile meşhur Belcekız Plajı’nda yer alan kamp alanı gece dalga sesleri eşliğinde uyumayı seven kampçıların favori yerlerinden biri. Kumların üzerine gönlünüzce çadırınızı kurabileceğiniz Belcekız Plajı Kamp Alanı gündüz saatlerinde Ölüdeniz turu yapan teknelere de ev sahipliği yapıyor. O yüzden biraz kalabalık oluyor.

Belcekız Plajı Kamp Alanı konumu

10) Ekincik Koyu Kamp Alanı

Ekincik Koyu Kamp Alanı

Çadır ve karavan kampının yanı sıra günübirlik ziyaretçiler için de keyifli bir ortam sunuyor Ekincik Koyu Kamp Alanı. Muğla’nın Ekincik ilçesine bağlı kamp alanında hem ücretli hem de ücretsiz kamp alanları bulabilirsiniz. Ücretsiz kamp alanında duş, tuvalet gibi temel ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz bir yer bulunmuyor. Aklınızda bulunsun!

Ekincik Koyu Kamp Alanı konumu

11) Darboğaz Kamp Alanı

Darboğaz Kamp Alanı

Fethiye ilçe merkezinden 25 kilometre uzaklıkta yer alan Darboğaz Kamp Alanı kabalıktan ve gürültüden uzak olmak isteyenlerin favori kamp alanlarından biri. Sessiz sakin bir koyda olan Darboğaz Kamp Alanı’na arabanızı parkedip yaklaşık bir kilometre yürüdükten sonra ulaşıyorsunuz. Gün boyu denizin ve güneşin tadını çıkarıp akşamları ise doğayla iç içe bir ortamda sevdiklerinize keyifli zaman geçirmek istiyorsanız Darboğaz Kamp Alanı’nı radarınıza alın derim.

Darboğaz Kamp Alanı konumu

12) Volo Camping

Volo Camping

Bodrum’un kalabalığından uzakta sessiz, sakin huzurlu bir ortamda kafa dinlemek istiyorsanız Volo Camping güzel bir alternatif olacaktır. Bodrum Turgutreis yolu üzerinde Gürece mevkiinde yer alan Volo Camping merkezi hayata hızlıca ulaşabileceğiniz toplu taşıma duraklarına da oldukça yakın. Arada değişiklik isteyenlere duyurulur! konumu

Volo Camping konumu

13) Bodrum Bungalow

Volo Camping

Organik ürünlerle hazırlanan serpme kahvaltının yanı sıra Ege Mutfağı’nın nefis yemeklerini tadabileceğiniz mutfağı olan bir yerde kamp yapmak isterseniz Yalıçiftlik’te yer alan Bodrum Bungalow’a bir şans verebilirsiniz. Bodrum merkeze de oldukça yakın bir noktada yer alan Bodrum Bungalow şehir hayatından çok da kopmadan sakin ve huzurlu bir kamp alanı arayanların favorisi.

14) Bodrum Kaya Camping

Bodrum Kaya Camping

Güvercinlik’te denize sıfır bir noktada yer alan Bodrum Kaya Camping her türlü ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz çadır alanlarının yanı sıra karavan parkı imkanı da sunuyor. Zengin olanakları, denize yakınlığı ile beğeni toplayan Bodrum Kaya Camping sadece gençlerin değil çocuklu ailelerin de gözde kamp alanları arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Bodrum Kaya Camping konumu

15) Bodrum Masalı Camping

Bodrum Masalı Camping

Bodrum’un en çok tercih edilen kamp alanlarından biri de Gümüşlük’teki Bodrum Masalı Camping. Gümüşlük merkezine yürüme mesafesinde yer alan Bodrum Masalı Camping güne denizle uyanmak isteyenler için muhteşem bir alternatif. Bodrum Masalı Camping geniş çadır alanlarının yanı sıra bungalov ve ağaç evlerde konaklama imkanı da sunuyor. Yeme içme olanaklarının oldukça çeşitli olduğu Bodrum Masalı Camping keyifli bir tatil yapmak isteyenleri Bodrum Gümüşlük’te bekliyor.

Bodrum Masalı Camping konumu

16) Turnalı Boncuk Koyu Kamp Alanı

Turnalı Boncuk Koyu Kamp Alanı

Muğla’da yeşili ve maviyi buluşturan en iyi kamp alanlarından biri de Turnalı Boncuk Koyu Kamp Alanı. Çadır kampı için harika bir yer olan Turnalı Boncuk Koyu Kamp Alanı’nda keyifli yürüyüş parkurlarının yanı sıra harika plajlar da var. Kamp tatili planlıyorsanız Turnalı Boncuk Koyu Kamp Alanı’nı da mutlaka değerlendirin derim.

Turnalı Boncuk Koyu Kamp Alanı konumu

17) Azmakbaşı Camping

Azmakbaşı Camping

Denize yürüme mesafesinde konaklama imkanı sağlayan Azmakbaşı Camping Akbük Koyu’nda yer alıyor. Kendi çadırınızla ya da karavanınızla gidebileceğiniz gibi Azbakbaşı Camping’deki tesisten çadır da kiralayabilirsiniz. Elektrik, sıcak su, masa sandalye, oturma alanı gibi imkanları bulunan Azmakbaşı Camping’de bungalovda kalma şansınız da var. Aklınızda bulunsun!

Azmakbaşı Camping konumu

18) Mandala Camping

Mandala Camping

Meşhur Kabak Koyu manzaralı bir noktada kamp yapmak isterseniz Mandala Camping güzel bir alternatif olacaktır. Çadır kamp alanının yanı sıra bungalovda da konaklama imkanı sunan Mandala Camping göz kamaştıran bir manzaranın yanı sıra bar, restoran, havuz gibi sosyalleşmeye imkan sağlayan alanlar da sunuyor.

Mandala Camping konumu

Paylaş
Sıla Uçan

Saint Benoit Fransız Lisesi, Koç Üniversitesi Tarih mezunuyum. Bir süre kurumsal hayatta çalıştıktan sonra kendi yolumu çizmeye karar verdim ve uçanmutfak adlı blogumu kurdum. Böylece hayatıma en büyük tutkularımdan ve vazgeçilmezlerimden olan seyahat ve yemek ikilisinin serüveninde devam etmeye başladım. Hayallerim ışığım tutkularım ise mesleğim oldu. http://www.ucanmutfak.com