Kategoriler KültürListeler

Mutlaka Deneyimlemeniz Gereken Eğlenceli Yaz Aktiviteleri

Mutlaka Deneyimlemeniz Gereken Eğlenceli Yaz Aktiviteleri

Tatil aktiviteleri nelerdir?

Plajda yüzebilir ve güneşin keyfini çıkarabilir, kültür turlarına katılarak yeni şehirler tanıyabilir ve doğada çeşitli etkinlikler yapabilirsiniz.

Boş vakitlerde neler yapılabilir?

Boş vakitlerinizde ilginizi çeken konularla ilgili kitap okuyabilir, yeni hobiler edinebilir ya da spor gibi fiziksel aktiviteler yapabilirsiniz. 

Hafta sonu aktiviteleri nelerdir?

Kısa bir seyahate çıkmak, doğa yürüyüşü, kamp ve piknik yapmanın yanı sıra lunaparka ve sinemaya gitmek gibi aktiviteler hafta sonu aktiviteleri arasında yer alıyor.


Yaz ayları ısınan havalar ile ama uzun ama kısa tatil planları yapılmaya başlanıyor. Bunun yanı sıra sımsıcak güneşin etkisi ile kıpır kıpır olduğunuz günlerde boş vakitlerimizi geçirmek için farklı aktiviteler planlamak da oldukça heyecan verici oluyor. 

Sıcak yaz günlerinde ister tek başınıza ister arkadaşlarınızla ya da ailenizle farklı ve eğlenceli deneyimler yaşamak için yapabileceğiniz çeşitli aktiviteler bulunuyor. Yaz aylarında yeni şeyler deneyimlemek ve unutulmaz anılar biriktirmek için ne kadar zamanınız olursa olsun yapabileceğiniz eğlenceli aktiviteleri sizler için sıraladık. 

İşte mutlaka deneyimlemeniz gereken eğlenceli yaz aktiviteleri;

1) Yamaç Paraşütü ile Adrenalin Dolu Bir Aktivite Deneyimleyin

Yamaç Paraşütü ile Adrenalin Dolu Bir Aktivite Deneyimleyin

Adrenalin dolu aktiviteleri seviyor ve ilgi duyuyorsanız yazın mutlaka deneyimlemeniz gereken aktivitelerin başında yamaç paraşütü geliyor. Yüksek bir tepe ya da dağdan atlayarak yapılan yamaç paraşütünde aynı zamanda harika manzaralar ile de karşılaşabilirsiniz. 

Daha önce hiç yamaç paraşütü yapmamış olsanız dahi Türkiye’de yamaç paraşütü yapabileceğiniz yerlerin neredeyse hepsinde uzman eğitmenler olduğu için kısa sürede yepyeni bir macera deneyimlemek için hazır hale gelebilirsiniz. Bu yaz yamaç paraşütü deneyimlemek için Ölüdeniz, Babadağ ve Kaş gibi Türkiye’nin etkileyici noktalarına gidebilirsiniz.

Dehan’ın notu: Yamaç paraşütü yaparken eğitimli ve lisanslı bir pilotla uçmanız güvenli bir uçuş deneyimi yaşamanız açısından oldukça önemli.

2) Dalış Yaparak Masmavi Suları Keşfedin

Dalış Yaparak Masmavi Suları Keşfedin

Yaz aylarında deneyimleyebileceğiniz en keyifli aktivitelerin başında dalış geliyor. Batıkları, canlı mercan resiflerini ve çeşitli deniz canlılarını görebileceğiniz bir aktivite olan dalışı deneyebileceğiniz pek çok konum bulunuyor. Bu konumlar arasında Türkiye’de tercih edebileceğiniz popüler noktalar arasında ise Bodrum, Fethiye, Kaş ve Antalya yer alıyor. 

Eğer yurt dışında dalış yapmayı deneyimlemek isterseniz de gidebileceğiniz çeşitli ülkeler var. Bu ülkelere seyahat etmeden önce dalışların tam olarak nerelerde yapıldığını öğrenerek detaylı bir plan yapabilirsiniz.

Keyifli bir dalış deneyimi yaşayabileceğiniz ülkelerden bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Mısır
  • Maldivler
  • Endonezya
  • Malta
  • Yunanistan

3) Macera Dolu Bir Rafting Deneyimine Atılın

Macera Dolu Bir Rafting Deneyimine Atılın

Yazın hem eğleneceğiniz hem de serinleyeceğiniz su sporlarından bir tanesi de rafting. Arkadaşlarınızla ya da ailenizle yapabileceğiniz raftingi profesyonel rehberler eşliğinde yapmanız gerektiğini de unutmamalısınız. Ayrıca bu su sporunu deneyimlerken gerekli ekipmanları kullanmalı ve bu ekipmanların sağlamlığından da emin olmalısınız. 

Türkiye’de rafting yapabileceğiniz harika bölgeler bulunuyor. Bu bölgeler arasında Köprülü Kanyon ve Dalaman Nehri başta gelse de rafting Türkiye’nin pek çok bölgesinde yapılabiliyor. 

Related Post

Dehan’ın notu: Rafting parkurlarında farklı zorluk dereceleri bulunuyor. Eğer ilk kez rafting yapacaksanız veya deneyiminiz azsa kolay parkurlarda rafting yapmanız daha güvenli olacaktır. 

4) Kano ve Deniz Kayağı ile Serinletici Bir Deneyim Yaşayın

Kano ve Deniz Kayağı ile Serinletici Bir Deneyim Yaşayın

Raftinge benzeyen ve yaz aylarının en keyifli aktivitelerinden olan kano ve deniz kayağı da deneyimlemenizi önerdiğimiz yaz aktiviteleri arasında bulunuyor. Koylarda, akarsu ve sakin göllerde yapılabilen kano ve deniz kayağı raftinge kıyasla biraz daha sakin bir deneyim sunuyor. Fakat en az rafting kadar eğlenceli diyebiliriz.

Türkiye’nin pek çok farklı bölgesinde deneyimleyebileceğiniz bu su sporlarını yapmak için daha önce bir deneyiminiz olmasına gerek yok. Fakat eğitimli uzmanlarla çalıştığınızdan ve gerekli önlemleri aldığınızdan emin olun. Harika manzaralara şahitlik ederken doğanın tadını çıkardığınız bir gün geçirmek için Bafa Gölü, Kekova, Durusu ve Çoruh Nehri gibi noktalara seyahat edebilirsiniz.

5) Bisikletle Keşfe Çıkın

Bisikletle Keşfe Çıkın

Yaz aylarında daha sakin ama keyifli bir aktivite yapmak isterseniz bisiklet sürmeyi tercih edebilirsiniz. İsterseniz doğada isterseniz deniz kenarında uzun ya da kısa bir bisiklet turuna çıkabilirsiniz. Daha önce görmediğiniz yerleri bisikletinizle keşfedebilir ve arada molalar vererek göreceğiniz keyifli manzaraların tadını çıkarabilirsiniz. 

Türkiye’nin pek çok şehrinde keyifli bir şekilde bisiklet sürebileceğiniz noktalar bulunuyor. İsterseniz yaşadığınız şehirde isterseniz de tatil yapmak için seyahat ettiğiniz şehirde bu keyifli aktiviteyi yapabilirsiniz. Yalnız bisiklet süreceğiniz saatleri dikkatli bir şekilde seçmenizde fayda var çünkü açık havada yapacağınız uzun bir bisiklet yolculuğu başınıza güneş geçmesine sebebiyet verebilir. 

Dehan’ın notu: Eğer kendinize ait bir bisikletiniz yoksa neredeyse her şehirde bulunan kiralık bisikletlerden kullanabilirsiniz. Saatlik ya da günlük kiraladığınız bisikletler ile yazın tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca İstanbul gibi bazı şehirlerin belirli bölgelerinde daha ekonomik fiyatlarla kiralayabileceğiniz belediyeye ait kiralık bisikletler de bulabilirsiniz. 

6) Bahçeyle ve Toprakla Uğraşarak Doğaya Yaklaşın

Bahçeyle ve Toprakla Uğraşarak Doğaya Yaklaşın

Yazın yapabileceğiniz aktivitelerden biri de bahçeyle ve toprakla uğraşmak. Hem bu etkinliği yapmak için evinizin konforundan uzaklaşmanıza gerek yok. Bahçeniz varsa bahçenizde yoksa da balkonunuzda ya da bitkilerinizle ilgilenebileceğiniz müsait bir alanda bu aktiviteyi yapabilirsiniz. Bitkilerinizin saksılarını değiştirebilir, bakımlarını yapabilir ve yeni bitkiler dikerek keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Ayrıca toprakla uğraşabileceğiniz müsait bir alanınız yoksa ya da evinizin dışında bu hobiyle ilgilenmek istiyorsanız Türkiye’nin hemen hemen her yerinde bulunan hobi bahçelerini ziyaret edebilir ve burada bitkiden meyve sebzeye kadar her şeyi ekebilirsiniz. Fakat bu evler bahçeyle uzun süre düzenli olarak ilgilenmek isteyenler için daha güzel bir seçenek oluşturuyor. 

7) Açık Hava Sinemasına Giderek Romantik Bir Gün Geçirin

Açık Hava Sinemasına Giderek Romantik Bir Gün Geçirin

Açık hava sineması yazın yapabileceğiniz nostaljik ve romantik aktiviteler arasında bulunuyor. Bu etkinlikleri her zaman bulmak kolay olmasa dahi şehrinizdeki etkinlikleri yakından takip ederseniz illa ki bir açık hava sineması etkinliğine denk gelebilirsiniz.

Yaz akşamlarını geçirmeniz için farklı bir aktivite olan açık hava sinemasında hem güzel havanın keyfini çıkarabilir hem de yayınlanan değişik filmler arasından istediğinizi seçebilirsiniz. Arkadaşınız, sevgiliniz, aileniz ya da tek başınıza yapabileceğiniz bu aktiviteyi kesinlikle deneyimleyin.

8) Piknik Yaparak Keyifli Bir Yaz Günü Geçirin

Piknik Yaparak Keyifli Bir Yaz Günü Geçirin

Yaz denilince ilk akla gelen etkinliklerden olan piknik, özellikle ailelerin seçtiği bir aktivite gibi gözükse de sevgilinizle ya da arkadaşlarınızla da yaz günlerinizi eğlenceli bir şekilde geçirebileceğiniz bir etkinlik. 

İster geleneksel tarzda mangal yaptığınız isterseniz evde hazırladığınız meyve ve soğuk sandviçleri getirdiğiniz bir piknik planlayın, çok eğleneceğiniz hatta çocukluğunuza döneceğiniz bir gün geçirmek için piknik yapabilirsiniz.

9) Doğada Kamp Yaparak Vakit Geçirin

Doğada Kamp Yaparak Vakit Geçirin

Kamp hem doğanın içinde olmak hem de farklı bir deneyim yaşamak isteyenler için oldukça güzel bir yaz aktivitesi seçeneği. Gerekli malzemeleri edinerek ya da çadır kiralayabileceğiniz alanlarda konaklayarak şehirden uzak birkaç gün geçirebilirsiniz. 

Kamp sırasında yapabileceğiniz çeşitli aktiviteler de bulunuyor. Doğa yürüyüşü ve balık tutma gibi hem eğlenceli hem de macera dolu etkinlikleri kamp kurduğunuz alanların sunduğu imkanlar dahilinde yapabilirsiniz. Eğer ilk kez kampa gidecekseniz İlk Kez Kampa Gidecekler İçin Tavsiyeler yazımıza göz atabilirsiniz. 

10) Denize veya Havuza Giderek Serinleyin

Denize veya Havuza Giderek Serinleyin

Sıcak havaların gelmesiyle ilk yapılan planlar arasında denize ya da havuz gitmek bulunuyor. Yaşadığınız şehrin olanakları dahilinde keyifli bir plaj günü planlayabilir ya da havuza gidebilirsiniz. Sahil keyfi yapmak istiyorsanız halk plajlarını ya da ücretli özel beach clupları tercih edebilirsiniz.  

Ayrıca bunun yanı sıra yazın sıcak günlerinde bol bol eğlenmek için aquaparklara gitmeyi tercih edebilirsiniz. Böylece hem havuzda yüzme hem güneşlenme hem de doyasıya eğlenme fırsatı yakalayabilirsiniz. Küçükten büyüğe herkesin eğleneceği bu aktivite yaz aylarına oldukça yakışıyor.

Paylaş
Etiketler Yaz Aktiviteleri
Dehan Fulya Türeler

İstanbul Üniversitesi Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı mezunu. Yazmayı, araştırmayı ve okumayı çok seviyor. Kariyerine içerik uzmanı olarak devam ediyor.