Yaz Tatilinde Deneyimleyebileceğiniz Su Sporları

0
104

Sıcak yaz günlerinde egzersiz yapmak sıkıcı ve zorlayıcı olabiliyor. Özellikle tatile gitmişken sınırlı vaktimizi spor salonuna sıkışarak geçirmek istemiyoruz. Bu durum motivasyon bozukluğuna sebep oluyor ve tatil bize fazla kilo olarak geri dönüyor. Bu can sıkıcı durumu kırmak ve formdan düşmemek için keyifli bir antrenmana ihtiyaç var. İşte yaz tatilinde deneyimleyebileceğiniz birbirinden keyifli su sporları.

1 – Sörf

Su üzerinde yapılan en heyecanlı sporların başında sörf geliyor desek yanılmış olmayız sanırım. İvmeli bir şekilde yüksek dalgaların arasında sörf tahtası ile yükselerek yapılan bu spor, son zamanlarda oldukça popüler. Dalgaların değişken ve dinamik yapısına ayak uydurmak için bedeniniz ile o uyumu yakalamanız gerekiyor. Dalgalara karşı yenilmemek için verilen mücadele sırasında iş stresini ve hayat yorgunluğunu hatırlamayacaksınız bile.

2 – Kiteboard

Kiteboard nedir öncelikle ona bakalım. Büyük boyutlardaki uçurtmaların sörf tahtası ile birleştiği bir su sporu diyebiliriz. Adrenalin yüksek olduğu bu spor özellikle son yıllarda daha çok tercih edilmeye başlandı. Kiteboard için temel eğitim ortalama 8-9 saat sürüyor. Gerekli ekipman ve malzemelerin eğitim aldığınız okul tarafından verilen bu spor Çeşme, Urla gibi kıyıya yakın olan yerlerde yapılıyor. 

3 – Su Kayağı

Su kayağı 1940’lı yıllardan itibaren hem yarış hem de bir aktivite olarak yapılmaya devam eden bir spordur. Ortalama 20 km hızla giden bir jet ski ya da teknenin çektiği kayağa benzeyen kızaklar ile su üzerinde yapılan, vücut dengesini kurabilen kişiler için oldukça keyifli olan bu aktivite oldukça keyifli. Zaman içerisinde özel figürler deneyip kendinizi geliştirmek istiyorsanız özellikle Marmaris ve Bodrum gibi beldelerde ders alarak başarabilirsiniz. Genellikle tatil yapılan otellerde veya yakınlarında ders alabileceğiniz yerler bulunuyor. 

4 – Kürek Çekmek

Senenin her dönemi yapılan kano yani kürek çekmek, sıcak havalarda daha keyifli ve eğlenceli oluyor. Kürek çekmek birçok kası aynı anda aktif ettiği için günlük sporunuzu bu eğlenceli aktivite ile yerine getirebilirsiniz. Bu sayede tatilde spor salonuna sıkışmak zorunda kalmazsınız. Sıcak havada fazla ısındığınızda ise suya girip serinleyebilir daha sonra tekrar devam edebilirsiniz. 

5 – Rafting

Suyun debisinin yüksek olduğu yerlerde yapılan rafting ülkemizde en çok Rize Fırtına Vadisi ve Antalya Saklıkent’te yapılan yaz mevsiminde oldukça tercih edilen eğlenceli bir su sporu. Takım çalışmasını gerektiren, hırsla mücadele gerektiren bu spor öncesi kısa bir eğitim almak ve özel kıyafetler giymek yeterli oluyor. 

6 – Dalış

Ülkemizin birçok yerinde yapılan dalış sporu için en çok Antalya Kaş, Şanlıurfa Halfeti ve Antakya Samandağ bölgelerinde tercih ediliyor. Özellikle Kaş sadece yurt içinden değil farklı ülkelerden de su altı zenginliklerimizi görmek isteyenlerin tercih ettiği bir yer. Kelfetme duygusunun ön planda olduğu bu spor için özel ders almak gerekiyor. 

7 – Yamaç Paraşütü

Kalbinizi heyecanla attıracak bu spor birçok insanın ölmeden önce yapılacaklar listesinde yer alıyor. Ülkemizde yamaç paraşütü denilince ilk akla Ölüdeniz geliyor. Profesyonel bir rehber eşliğinde yapılan, deyim yerindeyse ayaklarınızı yerden kesecek bu spor için büyük bir cesaret gerekiyor. Türkiye’de yamaç paraşütü yapabileceğiniz diğer yerler Kapadokya, Pamukkale, Erzincan, Nemrut Dağı olarak sıralanabilir. 

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız