Sanayi Devrimi ile birlikte endüstriyelleşme artmış, köyden kente göçler başlamış. Zaman içerisinde insan yığınlarının yaşadığı metropoller meydana gelmiş. Çok katlı binalara insanlar üst üste yerleştirilmiş ve buna da kent hayatı denmiş.
İnsanlar şehir hayatında sürekli tüketmeye teşvik edilirler. Üretmek en başta topraktan gelir. Ancak şehirli insan, ekip biçmeyi bilmez, yalnızca kendisine sunulan son ürünü afiyetle yemeyi bilir. Çalıştığı işlerde de hareket minimuma indirilir. Günün 8 saati sandalyenin tepesinde, önünde bilgisayarla kendisine tanımlanan görevi yerine getirmeye çalışır.
Metropol, başlı başına bir stres kaynağı. Trafiği, insanları, hava kirliliği, sağlıksız yemekler gibi pek çok faktör insanları fark ettirmeden zehirliyor. Tüm bunlar en sonunda depresyon olarak tezahür ediyor. Böyle anlarda biraz olsun şehirden uzaklaşmak, doğaya dönerek özü bulmak gerekir.
Doğayla barışık olmayanlar da sağlıklı bir tatil geçirerek detoks yapabilirler. Şehrin insana getirdiği ruhsal ve fiziksel zararı minimuma indirmenin en iyi yolu sağlıklı bir tatilden geçiyor.
Hafta sonunu yoga yaparak geçirmek isteyenler, Türkiye’de Yoga Kampı Yapılan Yerler yazımıza göz atabilir. Eğer tatilinizi kamp yaparak geçirmek isterseniz Türkiye’nin En İyi 11 Kamp Alanı veya Lüks Kamp Alanları yazılarımızı inceleyebilirsiniz.
Ülkemizin ‘Yogi Baba’ lakaplı uzmanı Adnan Çabuk ve eşi Lourdes Çabuk’un kurduğu Siddashram Yoga Center, kendinizi huzurla baş başa bulacağınız bir yer.
Toroslar’ın eteğinde bir arınma merkezi olan yoga kampı, Türkiye’de yogayı tanıtmak ve sevdirmek adına yıllar boyu çalışan Adnan Çabuk tarafından işletiliyor.
Dim Çayı ve Dim Vadisi’nin eşsiz manzarasına sahip Siddashram Yoga Center, ziyaretçilerine hazırladığı vejetaryen menülerle sağlıklı yaşamın kapılarını aralıyor.
Haftalık olarak hazırlanan programlar kapsamında çeşitli aktivitelerin düzenlendiği kampta bir günlük Dim Çayı Turu da gerçekleştiriliyor. Çayın buz gibi sularında serinlerken insanlarla sosyalleşebilirsiniz.
Ayrıca, gün doğarken yapılan orman yürüyüşleri, sağlığını korumak isteyenler için son derece önemli. İşe gitmeden önce erken kalkıp yürüyüş yapmak, üzerine de sağlam bir kahvaltıya işe gitmek sağlıklı yaşamın anahtarı.
Yılın belirli dönemlerinde yoga arınma kampları düzenleniyor. Dilerseniz seyahatinizi bu programlara denk düşecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Siddashram Yoga Center’da, gençlik yogası, yüz yogası ve güzellik yogası yapılıyor.
Alanya’ya 30 kilometre uzaklıkta yer alan Siddashram Yoga Center’a herhangi bir toplu ulaşım aracıyla gitmeniz mümkün değil. Seyahatinizi ancak taksiyle veya şahsi aracınızla gerçekleştirebilirsiniz.
Sakarya’nın Akyazı ilçesinde yer alan Kuzuluk Kaplıcaları, farklı bir tatil deneyimi yaşatıyor. Şifalı sularıyla pek çok derde deva olan kaplıcalar, İstanbul’a yakın olduğu için de hafta sonunu değerlendirebileceğiniz bir yer.
Kuzuluk Kaplıcaları’nı diğer kaplıcalardan ayıran özellik, otelde konaklama seçeneğinin yanı sıra devre mülk kiralanması. Devre mülklere tıpkı otellerde olduğu gibi 1 günlük rezervasyon yaptırabiliyorsunuz. Otel konforundan biraz uzak olsa da mahremiyet arayanlar genellikle devre mülkleri tercih ediyor.
Her bir devre mülkte kaplıca suyu akan jakuziler bulunuyor. Bu sular, romatizmaya, cilt, kalp ve damar hastalıklarına, sivilcelere, egzamaya ve aklınıza gelebilecek birçok hastalığa iyi geliyor.
Devre mülklerde kalmanın tek sorunu yemek servisinin olmaması. Bu durumda çevrede bulunan dükkanlardan alışverişinizi yaparak kendiniz bir şeyler hazırlayabilir ya da kısa tatilinizi dışarıda sağlıklı yemekler yiyerek daha güzel hale getirebilirsiniz.
Otelde konaklamanın en büyük artısı yemeğinizi kendiniz hazırlamak veya karşılamak zorunda olmayışınız. Ancak devre mülklere göre mahremiyet daha az. Bir de kaplıca suları yalnızca ortak havuzda bulunuyor. Ancak otelde, sauna, spa ve hamam gibi hizmetlerde yararlanabilirsiniz.
İstanbul’dan Kuzuluk’a şahsi aracıyla seyahat edecekler, otoyoldan Akyazı istikametinde devam edebilirler. Akyazı tabelasını 15 – 20 kilometre geçtikten sonra Kuzuluk Kaplıcaları’na ulaşabilirsiniz.
Toplu taşıma aracıyla yolculuğu ucuza getirmek isteyenlerse Akyazı’dan hareket eden otobüsleri ve minibüsleri kullanabilirler.
Kabak Koyu’nda hizmet veren diğer bir işletme de Turan Hill Lounge. Bölgedeki ilk yoga oteli olma özelliği taşıyan Turan Hill Lounge’da yıl boyunca yoga ve meditasyon eğitimleri veriliyor, kurslar düzenleniyor.
Ormanın derinliklerine ilerledikçe karşınıza 120 metrekarelik ahşap platformdan bir alan çıkacak. Burada, doğanın huzur veren sesleri için yoga ve meditasyon yapabilirsiniz.
Buna ek olarak, otelde Vinyasa Flow ve Derin Doku Bağ Masajı eğitimleri veriliyor. Bu eğitimlere katılmak için ders başı ekstra ücret ödemeniz gerekiyor.
Doğayı ayaklarınıza seren Turan Hill Lounge’da etkinlikler yalnızca doğa felsefesine ait etkinliklerle sınırlı değil. Otelin arka bahçesinde, 1 saatlik yürüyüş mesafesinde, farklı bitki çeşitlerinin yeşerdiği bir şelale bulunuyor. Kelebeklerin etrafınızı sardığı şelalede serinleyebilirsiniz.
Turan Hill Lounge müşterileri, tekne turlarına da katılabiliyor. Her biri eşsiz güzelliğe sahip olan Cennet Koyu, Küçük Koy ve Korsan Köyü, farklı hikayelere ev sahipliği yapıyor.
Kabak Koyu mucizeleri bunlarla sınırlı değil. Denizin dağlarla birleştiği noktada hem yüzülebilen hem de yürünebilen bir mağara bulunuyor. Mağaranın derinlikleri, pembeye çalan mercanlarla kaplı. Yüzmek yeter, biraz da yürüyüş diyenlerdenseniz, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Tarihi Likya Yolu’nu arşınlayabilirsiniz.
Kendine ait büyük bir bahçesi olmasa da Turan Hill Lounge’da çıkan yemeklerin tamamı ev yapımı. Sağlıklı beslenmeye özen gösteren otelde menüler ağırlıklı olarak vegan, vejetaryen ve glütensiz yemeklerden oluşuyor.
Turan Hill Lounge ziyaretçileri, butik evler, şirin evler ve bungalovlar olmak üzere üç tip evden istediklerinde konaklayabiliyorlar. Fiyatlar ise seyahat edeceğiniz tarihe ve hangi tip evde kalmak istediğinize göre değişebiliyor.
Fethiye, Dalaman Havalimanı ve Ölüdeniz, Turan Hill Lounge’un transfer hizmetinden yararlanabileceğiniz bölgeler. İşletmeyi arayarak önceden yeri ve saati haber vermeniz yeterli.
Toplu taşımayla gelmek isteyenlerse minibüsle Kabak Koyu’na kadar gelmeli, buradan da yerel halk tarafından işletilen minibüsleri kullanmalı. Grup halinde binişlerde kişi başına düşen ücret azalıyor.
Tek kişiyseniz ve minibüse bu kadar çok para vermek istemiyorsanız, yürüyebilirsiniz. Ancak, Kabak Koyu’nun yokuşu çok uzun ve engebeli.
Bölgeye ayrıca taksiyle veya şahsi aracınızla da ulaşabilirsiniz.
Bodrum’un Kaplankaya mevkiinde konumlanan Canyon Ranch Wellness Resort, sağlıklı yaşam için gerekli tüm aktiviteleri bünyesinde barındırıyor.
Bilimin tüm imkanlarından faydalanarak ziyaretçilerine çeşitli eğitimler veren otelde, sportif aktiviteleriniz için alanlar bulunuyor.
Sağlıklı yaşamı temel alarak ilerleyen Canyon Ranch Wellness Resort’ta su sporlarından bisiklete, trekkingden modern fitness salonuna kadar birçok hizmetten yararlanabilirsiniz. Sağlık açısından son derece önemli olan bu aktivitelere basketbol, tenis, badminton, plaj voleybolu gibi sporları da ekleyebilirsiniz.
Mutfakta harikalar yaratan şeflerin özenle hazırladığı yemeklerin neredeyse hepsinde yerel ve doğal ürünler kullanılıyor. Vegan veya vejetaryen olanların hiçbir sorun yaşamayacağı hatta çeşitliliğin fazla oluşundan mutlu olacağı bir açık büfe hizmeti sunuluyor.
Canyon Ranch Wellness Resort kapsamında bir de Canyon Ranch Sağlık Merkezi bulunuyor. Profesyonel ekibiyle ziyaretçilerine her türlü sağlık hizmetini sunan işletmede spa, sauna, masaj, gibi hizmetleri alabilirsiniz. Ayrıca otelde farklı alanlarda müşterilerin katılımına açık eğitim ve seminerler düzenleniyor.
Doğayla uyumlu bir mimariye sahip olan Canyon Ranch Wellness Resort’ta dört farklı oda çeşidi bulunuyor. Hangi odada kalmak istediğiniz ve tatilinizi yapacağınız tarihler, konaklama fiyatınızı doğrudan etkiliyor.
Yediburunlar Lighthouse, konumuyla ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Tarihi Likya Yolu üzerinde, denizden 600 metre yüksekte yer alan butik otel, Yediburunlar’a kuş bakışı bir göz atıyor.
Mart – Kasım ayları arasında aktif olarak etkinliklerin düzenlendiği Yediburunlar Lighthouse’un kurucuları bir yoğa eğitmeni ile Erickson koçu.
İlkbahar ve yaz mevsimlerinde oteli ziyaret edecekler, Likya Yolu yürüyüşlerine katılabileceği gibi gün içerisinde düzenlenen yoga ve meditasyon etkinlikleriyle ruhlarını huzura kavuşturabilirler.
Yediburunlar Lighthouse’da 4 çeşit oda bulunuyor. Kalitesine göre fiyatları da değişen bu odaların hepsi Yediburunlar’ın enfes manzarasına sahip. Dillere destan gün batımına terasınızdan veya balkonunuzdan eşlik edebilirsiniz.
Bu gönderiyi Instagram’da gör
Yediburunlar Lighthouse Hotel (@yediburunlar)’in paylaştığı bir gönderi ()
Ayrıca otel, sabah kahvaltısı ve akşam yemeğinizi de sağlıyor.
‘Kartal Yuvası’ adını verdikleri 30 kişilik kapalı alanda grup halinde yoga ve meditasyon yapılıyor. Dışarıdan katılımcıların da kullanabildiği 65 metrekarelik mekana dilerseniz gün içerisinde tek başınıza da gelebilirsiniz.
Bu gönderiyi Instagram’da gör
Yediburunlar Lighthouse Hotel (@yediburunlar)’in paylaştığı bir gönderi ()
Sağlık dolu bir hafta sonu geçirmenin yanında akıllara kazınacak doğasıyla yepyeni bir deneyim fırsatı sunan Yediburunlar Lighthouse’a toplu taşıma aracı ile gelmeniz mümkün değil. Seydikemer’e kadar gelip, buradan da taksiye binerseniz mekana ulaşabilirsiniz.
Dalaman Havalimanı’na 1 saat uzaklıkta yer alan Yediburunlar Lighthouse’a gitmenin en kolay yolu ise şahsi aracınızı kullanmak.
Tatilini Yalova Kaplıcaları’nda geçirecekler bu kararı verir vermez kendilerini iyi hissetmeye başlayacaklar. Şifalı suları ve büyük şehirlere yakınlığıyla Yalova, hafta sonunu değerlendirmek için oldukça ideal bir tatil yeri.
Kaplıca sularında karbondioksit, florür ve sülfat bulunduğu için birçok rahatsızlığa iyi geliyor. Ekrem ağrıları, kireçlenme ve romatizma gibi eklem bazlı ağrıları azaltan bu şifalı sular, içeriğindeki florür sayesinde dişlere de iyi geliyor. Mide rahatsızlığı ile safra kesesi problemi yaşayan hastalar da Yalova Kaplıcaları’nı tercih edebilirler.
Yalova’da kaplıca sularını müşterilerine sunan pek çok otel ve pansiyon bulunuyor. Almak istediğiniz hizmete ve bütçenize göre dilediğiniz oteli seçebilirsiniz. Tabii sağlıklı yemekler sunan alternatiflere yönelmenizde yarar var.
Yalova Kaplıcaları’na gitmek için kullanabileceğiniz en rahat ve hızlı yöntem şüphesiz ki kendi aracınızla seyahat etmek. Bunun dışında otobüsle Yalova’ya kadar gelebilir, buradan da yine otobüsle veya minibüsle kaplıcalara ulaşabilirsiniz.
Muğla’nın Fethiye ilçesinde, bakir kalmayı başarmış ender yerlerden olan Kabak Koyu’nda yer alan Shanti Garden, hafta sonunu doğada sağlıkla geçirmek isteyenler tarafından tercih ediliyor.
2009’da hizmete açılan Shanti Garden, bölgenin ilk kamp alanları arasında yer alıyor.
Her köşesinde dinginlik bulacağınız Shanti Garden’da yılın belirli dönemlerinde yoga ve meditasyon alanlarında uzman kişiler gelerek yoga kampı adı altında eğitimler veriyor. Ruhuna merhem olacak bu etkinlikler sayesinde gerçek hayata döndüğünüzde kendinizi tazelenmiş hissedeceksiniz.
Ayağınızın toprağa ve kuma değeceği Shanti Garden’da müşterilere çadır ve bungalov seçenekleri sunuluyor. Biraz da bireyci yaklaşımlar içinse ziyaretçilerin kendi çadırlarını kurabilecekleri bir alan tahsis edilmiş.
Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği işletme tarafından karşılanıyor. Diğer hizmetler ise ekstra harcamalar kapsamında değerlendiriliyor.
Shanti Garden’a gitmek isteyenleri zorlu bir yolculuk bekliyor. İlk olarak Kabak Koyu’na gelmek için Fethiye veya Kalkan’dan hareket eden minibüslere binmeniz gerekiyor. Dilerseniz taksiyle ya da kendi aracınızla da gelebilirsiniz.
Kabak Koyu’na geldiğinizde sahil kesimine inebilmek için yerel halk tarafından kullanılan minibüslere binmelisiniz. Yürümeyi de tercih edebilirsiniz fakat yol, çok uzun ve dolambaçlı. Bu minibüse grup halinde binerseniz, kişi başı ödeyeceğiniz tutar azalır.
Türkiye’nin en güzel kaplıcaları arasında yer alan Oylat Kaplıcaları, sağlıklı bir hafta sonu geçirmek isteyenlerin ortak adresi.
Bursa, İstanbul, Ankara, Eskişehir gibi büyükşehirlere yakın olduğu için İnegöl ilçesinde konumlanan Oylat Kaplıcaları, hafta sonunu geçirmek için oldukça ideal bir yer.
Oylat Kaplıcaları şifalı sularıyla ziyaretçilerine şifa oluyor. Kaplıca, kireçlenme, eklem ağrıları, diz kapağında sertleşme gibi pek çok kronik soruna deva olduğu gibi cilt ve böbrek hastalıklarına da iyi geliyor. Üstelik, tesislerde sunulan sauna, spa, fizik tedavi gibi hizmetlerden de yararlanabilirsiniz.
Oylat Kaplıcaları’na giderken yol üzerinde Oylat Mağarası bulunuyor. 665 metre uzunluğunda olan bu mağara kattan oluşuyor. Doğanın mucizesine tanıklık edebileceğiniz Oylat Mağarası’na, kaplıcalara gitmeden uğrayabilirsiniz.
Ankara – Bursa Karayolu üzerinde bulunan Oylat Kaplıcaları’na İstanbul’dan gidecek olanlar Osmangazi Köprüsü’nden devam edip, Bursa – İzmir Otoyolu üzerinden ulaşılabilir. Dilerseniz de Pendik, Eskihisar veya Büyükçekmece arabalı vapurlarıyla önce Bursa’ya oradan da İnegöl’e geçilebilir.
Otobüsle seyahat edeceklerse Bursa’ya geldikten sonra Oylat Kaplıcaları’na giden otobüse binebilirler.
Bodrum’da, Karakaya Vadisi’nde konumlanan Karakaya Retreat, farklı kültürlerin ortak bir alanda kaynaştırılan şifa sanatlarını, çeşitli eğitim ve seminerlerle ziyaretçilere aktarıyor.
Denizin, kumun ve güneşin tadını çıkartan müşteriler, sağlıklı yemekler ve doğal karışımlarla sağlıklı bir hafta sonu tatilinin kapısını aralıyor.
Karakaya Retreat’te yıl boyunca yogadan meditasyona, Feng Shui’den nefes egzersizlerine, Zen koçluğundan Şamanik enerji derslerine kadar pek çok etkinlik düzenleniyor. Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen derslerde iç huzura ulaşmayı, kendinizi tanımayı, ruhen ve bedenen sağlıklı kalmayı öğreniyorsunuz.
Ege, Akdeniz ve İspanyol mutfaklarının en leziz tariflerine menüsünde yer veren Karakaya Retreat insanları vejetaryenliğe alıştırmaya çalışıyor. Çiğ – vegan beslenme, felsefelerinin temelini oluşturan işletmede yemeklerin tamamı organik ve sağlıklı.
Permakültür ve ekolojik mimari prensipleri göz önünde bulundurularak inşa edilen iki katlı taş evlere Musandra deniliyor. Karakaya Vadisi’nin muhteşem manzarasına sahip bu alanda dilerseniz dağa, dilerseniz de denize bakan bir ev tutabiliyorsunuz.
Karakaya Retreat müşterilerine sağladığı kamp alanında çadır kurmalarına olanak tanıyor. Ancak, çadır sayısı az olduğu için işletmeye önceden haber vermelisiniz.
Milas Havalimanı’na bir saat uzaklıkta yer alan Karakaya Retreat’e gitmek için ilk olarak Bodrum’a gelmeniz gerekiyor. Bodrum’dan hareket eden minibüslerle Gümüşlük’e geçtikten sonra da yürüyerek Karakaya Retreat’e ulaşabilirsiniz. Bölgeye taksi veya şahsi aracınızla da gidebilirsiniz.
UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale Travertenleri, bir yandan sağlıklı tatil arayan bir yandan da yeni yerler keşfetmek isteyenler için muhteşem bir doğal güzellik olarak karşımıza çıkıyor. Şifa bulurken bir yandan da görünümüne mest olacağınız Pamukkale Travertenleri’ne mutlaka gitmelisiniz.
Tarihi milattan öncesine dayanan travertenler, 2300 senedir şifahane olarak kullanılıyor. Romatizmaya, cilt, damar ve kalp hastalıklarına iyi geldiği gibi daha birçok hastalığın ilerlemesini önlüyor hatta durumun iyiye gitmesini sağlıyor. 17 adet sıcak su terası bulunan alanda suyun sıcaklığı 35 – 100 C derece arasında değişiyor. Kalkerli su, oksijenle buluşarak büyüleyici bir görünüme sahip beyaz kayaları oluşturmuş. İçerisine termal su eklenince de günümüzdeki Pamukkale Travertenleri oluşmuş. Kısacası doğanın mucizelerinden bir tanesi, hem de şifa dağıtanı.
Bölgede bir de Hierapolis Antik Kenti bulunuyor. Milattan önce yaşanan depremler sonucu oluştuğu düşünülen bir de havuz, antik kent içerisinde yer alıyor. Bu havuz, Romalılar zamanında şifahane olarak kullanılırmış. Siz de belirli bir ücret karşılığı bu havuzda yüzebilirsiniz. Yaz – kış su sıcaklığı 36 derece olduğu için rahatlıkla girebilirsiniz.
Eskiden, Pamukkale Travertenleri’nin yanında oteller, pansiyonlar, kısacası konaklama yerleri bulunuyormuş. Yıllar boyu yayılan ‘Pamukkale karardı’ haberlerine karşın doğal SİT alanı ilan edilen travertenlerin çevresindeki işletmelerin hepsi daha uzağa taşınmış. Yine de ulaşım sıkıntısı çekmiyorsunuz. Her bütçeye uygun otel veya pansiyonu rahatlıkla bulabilirsiniz. Kent merkezine 18 kilometre mesafede konumlanan Pamukkale Travertenleri’ne şahsi aracınızla gidecekseniz, D585 yolundan kuzeye doğru tabelaları takip ederek ilerleyebilirsiniz. Denizli Otogarı’ndan kalkan otobüslerle de travertenlere rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
Yoga kampı olarak bilinse de Oiki Kamp, aslında bir yaşam alanı. Hafta sonu, iş ve şehir stresini üzerinden atmak isteyenler için kaliteli hizmet sunan Oiki Kamp, İstanbul’a yakınlığı sebebiyle de tercih edilebilir.
14 dönümlük arazide hizmet veren Oiki Kamp’a yılın 365 günü gidebilirsiniz. Kendi bahçesinde organik meyve – sebze yetiştiren kamp sakinleri yumurtalarını da günlük olarak kümesteki tavukların kuluçkalarından alabilirler. Vejetaryen ağırlıklı bir menüye sahip işletmeden yiyeceğiniz yemekte kullanılacak ürünleri kendi ellerinizle toplayabilirsiniz.
Yoga ve meditasyon temel eğitim alanı olsa da Oiki Kamp’ta nefes egzersizleri, dans ve kişisel gelişim eğitimleri veriliyor. Bütün tatil planını, katılmak istediğiniz etkinlikleri kendiniz belirleyeceğiniz gibi sizin için en uygun olan programı kampın deneyimli eğitmenlerine de bırakabilirsiniz.
Aynı anda en fazla 80 kişinin konaklayabildiği Oiki Kamp’ta bulunan yoga çadırı ve verandası, yoga kış bahçesi ve meditasyon kulesi, şehir hayatındaki sağlıksız ortamı terk edip kendine iyi bakmak, ruhsal yolculuğa çıkarak öze ulaşmak isteyenler tarafından kullanılıyor.
Yıl boyunca özel etkinliklerin de düzenlendiği Oiki Kamp’ta katılmak istediğiniz bir etkinlik varsa tatil planınızı buna göre oluşturabilirsiniz.
İstanbul’a 1.5 saat, Sabiha Gökçen Havalimanı’na ise yalnızca 1 saatlik mesafede konumlanan Oiki Kamp’a herhangi bir toplu ulaşım aracı sefer düzenlemiyor. Bu nedenle kamp alanına gitmek için ya taksiye binmeniz ya da şahsi aracınızı kullanıyor olmanız gerekiyor.
Kızılcahamam Kaplıcaları, Ankara’da olduğu için hafta sonunu sağlıklı bir tatille değerlendirmek isteyenler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Fiziksel hastalıkların birçoğuna iyi gelen kaplıca sularına girmek, hayatınızda verdiğiniz en doğru kararlardan biri olacak.
Şifalı sularıyla ünlü Kızılcahamam Kaplıcaları’nda su sıcaklığı ortalama 47 derece. Çoğu hastalığa iyi gelmesinin altında ise suyun mineral bakımından son derece zengin olması yatıyor. Safra kesesi rahatsızlıklarına, karaciğer hastalıklarına ve mide problemlerine iyi geliyor. Eklem ağrıları çekenler ya da deri hastalıklarına yakalananlar da Kızılcahamam’ın şifalı sularından yararlanabilirler.
Kızılcahamam mevkiinde hizmet veren çok sayıda otel bulunuyor. Bu oteller arasından dilediğiniz bütçeye uygun olanını seçebilirsiniz. Otelden spa gibi, sauna gibi, hamam gibi ek hizmetler bekliyorsanız, ödemeniz gereken fiyat da bir o kadar artıyor. Tabii seçiminizi yaparken, sağlıklı yemeklerin hazırlanmasına özen gösteren otelleri göz önünde bulundurmayı unutmayın.
Ankara’da bulunmasından dolayı ulaşım açısından hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. Dilerseniz kişisel aracınızla Kızılcahamam Kaplıcaları’na ulaşabilir dilerseniz de otobüs veya uçakla Ankara Aşti Otogar’a veya Esenboğa Havalimanı’na geldikten sonra Kızılcahamam yönünde hareket eden minibüs ya da otobüsleri kullanarak kaplıcalara varabilirsiniz.
İzmir’in Bornova ilçesi sınırları içerisindeki Kavaklıdere Köyü’nde hizmet sunan Yaşam Vadisi, huzur ve sağlık dolu bir tatil geçirmek isteyenlerin ortak adresi.
Kuş sesleriyle uyanıp çıplak ayakla toprakta yürüyebilir, doğru felsefesinin mucizelerine şahitlik edebilirsiniz.
Yaşam Vadisi, yalnızca yoga ve meditasyon alanlarında eğitimler vermek yerine skalasını biraz daha geniş tutuyor. Refleksolojiden shiatsuya, Thaiden, detoks uygulamalarına kadar birçok dalda fayda görebileceğiniz aktiviteler yer alırken, medikal yoga ve anti-aging etkinliklerine katılabilir, hatta aldığınız derslerle eğitmen dahi olabilirsiniz.
Kahverengiyle yeşilin muazzam uyumunda yapılan serbest yürüyüşler ve nefes çalışmaları da ruhunuzu besleyecek.
Yaşam Vadisi’nde yılın belirli dönemlerinde etkinlikler düzenleniyor. Gitmek istediğiniz tarihe göre hangi etkinliğin düzenleneceğini öğrenebilirsiniz. Fiyatlar da gideceğiniz tarihe ve hangi odada kalacağınıza göre değişiyor. Sabah, öğle ve akşam yemekleri müessese tarafından karşılandığı gibi gün içerisinde bitki çayı vb. ikramlar yapılıyor.
Hafta sonunu Yaşam Vadisi’nde değerlendirmek isteyenler, EV-KA 3 metro durağından hareket eden 317 numaralı Kavaklıdere otobüsüne binebilirler.
Köye geldiğinizde 0232 360 10 76’yı arayarak sizi alması için işletmeden araç talep edebilirsiniz. Yolculuk için taksi veya şahsi aracınızı da kullanabilirsiniz.
Gökova körfezinde yer alan Bonjuk Bay, özel bir işletme tarafından kullanılan bakir bir koy. Burada, aynı adda bir yoga kampı hizmet veriyor. Arkanız orman, önünüz deniz, doğanın tüm güzellikleri kalbinize dolup aklınızı temizleyecek.
Toprağa ne kadar yakınsanız, o kadar rahatlarsınız. Glamping çadırları ile safari tentleri tüm stresinizi atmak için Bonjuk Bay’da seçebileceğiniz konaklama alternatifleri arasında bulunuyor. Rahatına biraz daha düşkün olanlar taş evlerde de kalabilirler. Bonjuk Bay, kendi çadırını getirenler için de bir kamp alanı ayırmış.
‘Clean eating’ felsefesine sahip Bonjuk Bay’da et mutlaka bulunsa da vejetaryen beslenmeye ağırlık veriliyor. ‘Gong’ sesi, sofraya çağırıldığınız anlamına geliyor ve kamptaki herkes aynı sofrada yemeğini yiyor. Sıcak ve samimi bir aile ortamı da sunan Bonjuk Bay’da yüzünüzden gülücük eksik olmayacak.
Yoga kampına gelip de yoga ve meditasyon yapmadan olmaz. Sağlıklı bir tatilin ana ögesi, fiziksel güçlenmenin yanı sıra zihinsel rehabilitasyon.
Alanında uzman hocalar tarafından yapılan derslerden tamamen rahatlamış bir halde çıkacaksınız. Biraz da fiziksel anlamda hareket etmek isterseniz, trekking, rüzgar sörfü gibi aktivitelere katılabilirsiniz.
Günün nasıl geçtiğini anlamayacağınız Bonjuk Bay’da güneş yere değmeden parti hazırlıkları başlıyor. Havanın kararmasına yakın start verilen partilerde bazen popüler müzikler çalıyor, bazense etnik müzikler eşliğinde yöresel kıyafetler giyilerek farklı bir kültürün içinizde filizlenmesi kutlanıyor.
Bonjuk Bay’a gitmek isteyenler uçakla veya otobüsle seyahat edebilirler. Dalaman Havalimanı’ndan 1 saat, Akyaka’dan 40 dakika ve Gökova’dan 25 dakika uzaklıktan konumlanan Bonjuk Bay’a toplu taşıma aracı gitmediği için kendi aracınızı ya da taksi kullanmanız gerekiyor.
Kirişlik Vadisi’nde yer alan Hızır Kamp, Kaz Dağları’nın muhteşem atmosferinde misafirlerine sağlıklı bir hafta sonu tatili sunuyor. Zeytinli Çayı’nın serin sularına kendinizi bırakabilir, ormanın derinliklerine doğru gezintiye çıkabilir ya da işletmenin ziyaretçileri için hazırladığı etkinliklere katılabilirsiniz.
Haziran – ekim ayları arasında hizmet veren Hızır Kamp’ta 4 – 5 gün süren etkinlikler organize ediliyor. Profesyonel eğitmenler, yoga ve meditasyon derslerinin yanı sıra, Ekinoks buluşması, yoga tatili gibi etkinlikleri de yürütüyor.
Kasım – mayıs ayları arasında da hizmet vermeye devam eden Hızır Kamp’ta bu tarihler arasında pek fazla etkinlik düzenlenmiyor. Hafta sonunda etkinliğe katılmak yerine kampın işleyişine uygun geçirmek isteyenler, yoga ve meditasyon derslerini alarak Hızır Kamp’ta konaklayabilirler.
İşletmeden taş evler, ağaç evler ve ahşap evler bulunuyor. Kendi çadırını getirenler için de çadırlarını kurabilecekleri bir alan ayrılmış. Fiyatlar, yılın hangi ayında tatilinizi yapacağınız, katılacağınız etkinlikler ve nerede konaklayacağınıza göre değişiyor.
Edremit’e 25 kilometre uzaklıkta konumlanan Hızır Kamp’a gitmek için Akçay Otogarı’na gelmeniz gerekiyor. Uçakla seyahat edecekler de yine Edremit Kocaseyit Havalimanı’ndan otobüsle Akçay Otogarı’na gelmeliler. Buradan da taksi kullanarak yolculuğunuzu tamamlayabilirsiniz. Hızır Kamp’a hiçbir toplu ulaşım aracı sefer düzenlemiyor.
Sağlık turizminin giderek yaygınlaştığı sektörde Sianji Well Being Resort, diğer otellerden ayrılan hizmetleriyle ön plana çıkıyor.
Hem beslenme hem de sportif aktivitelere bünyesinde yer veren otel, Türkiye’nin en güzel tatil merkezlerinden Bodrum’da yer alıyor.
Beslenme konusuna oldukça dikkat eden Sianji Well Being Resort, müşterilerine açık büfe hizmeti sunuyor. Her zevke uygun çeşit çeşit yemekleriyle gönülleri kazanan işletme, ‘raw food’ (çiğ beslenme) alışkanlıklarını da uyguluyor. Sağlıklı beslenmenin anahtarlarından biri olan çiğ beslenme, uzman şeflerin ellerinde sağlıklı olduğu kadar lezzetli ve doyurucu oluyor. Ayrıca özel detoks karışımlarıyla vücudunuzu arındırabilirsiniz.
Otelden ziyade yaşam merkezi olan Sianji Well Being Resort’ta sportif aktivitelere de oldukça önem veriliyor. Doğayla barışık olması temiz havanın ciğerlerinize dolmasını sağlarken bir yandan da basketbol, voleybol, tenis, rüzgar sörfü vb. aktivitelerle ilgilenebilirsiniz. Bunların yanı sıra uzman eğitmenlerin katıldığı yoga ve meditasyon etkinliklerinde özünüze yolculuk yapabilirsiniz.
Stresten kurtulmak, ağır yaşam koşullarının yorgunluğunu omuzlarınızdan atmak istiyorsanız da hamam, spa, masaj, sauna gibi hizmetlerden faydalanabilirsiniz.
Sianji Well Being Resort’ta konaklamak isteyenler için farklı oda alternatifleri sunuluyor. Ücretlendirme politikası ise seyahat edeceğiniz tatile ve seçeceğiniz odaya göre değişkenlik gösteriyor.
Sianji Well Being Resort’a gelmek isteyen tatilciler, şahsi araçlarını kullanabilirler. Uçakla seyahat edeceklerin Bodrum – Milas Havalimanı’ndan servislerle Bodrum’a oradan da minibüsle Turgutreis’e gelmeleri gerekiyor. Turgutreis’ten yürüyerek otele ulaşabilirler. Otobüsle gidecek olanlar da Bodrum’dan aynı güzergahı takip ederek Sianji Well Being Resort’a gidebilirler.
Uçakla seyahat edecek olanlar, Bodrum – Milas Havalimanı’ndan servislerle Torba Kavşağı’na gelip, buradan da taksiye binerek Canyon Ranch Wellness Resort’a ulaşabilirler.
Otobüsle gelecek olanlarsa Bodrum Otogarı’ndan hareket eden minibüslerle Torba’ya gidip, buradan da yürüyerek otele ulaşabilirler. Şahsi aracınızla da Canyon Ranch Wellness Resort’a olan seyahatinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Göcek’te yer alan Huzur Vadisi, ziyaretçilerine doğayla iç içe bir tatil imkanı sunuyor. Hafta sonunu sağlık dolu geçirmek isteyenler, Huzur Vadisi’ni ziyaret ederek bedensel ve ruhsal anlamda arınabilirler.
Vadide komün yaşam benimsendiği için konaklama alternatifi olarak pek fazla seçenek bulunmuyor. Ziyaretçiler, tek kişilik, iki kişilik ve üç kişilik odaların bulunduğu 12 yurtta kalıyor.
Yurtta kalmak istemeyenler için de 4 tane Kızılay tipi çadır hazır tutuluyor. Doğanın seslerini içinizde hissedebileceğiniz orman içerisindeki kır evinde ise gün içerisinde çeşitli aktiviteler düzenleniyor.
Belirli bir düzen içerisinde yaşansa da yıl içerisinde çeşitli etkinlikler organize ediliyor. Alanında uzman eğitmenler, Huzur Vadisi’nde seminer ve workshoplar düzenliyor.
Tatilinizi planladığınız hafta sonuna hangi etkinliğin denk geldiğini Huzur Vadisi’nin web adresinden öğrenebilirsiniz. Etkinliğe katılma gibi bir derdiniz yoksa, vadide hali hazırda yoga ve meditasyon yapılıyor. Ayrıca resim, müzik, dans ve heykel eğitimleri de veriliyor.
Huzur Vadisi’ne ait 12 dönüm arazide organik sebze – meyve yetiştiriliyor. Ekolojik tarım turizmi yapılmasa da ziyaretçiler, topraktan mutfağa kadarki her aşamada yiyecekler ile ilgilenebiliyorlar. Ekip biçmeyi öğrenen Huzur Vadisi sakinlerine taze sağılmış inek süt, bu sütten mayalanan yoğurt ve taze tavuk yumurtası da sunuluyor.
Konaklama ücreti sabit olsa da tatiliniz boyunca katılmak istediğiniz bir kurs olursa ekstra ücret ödemeniz gerekiyor. Kursların fiyatları değişkenlik gösterdiği gibi, kaç kişilik odada kalacağınıza göre ödeyeceğiniz miktar da değişiyor.
Dalaman Havalimanı’na 1 saat uzaklıkta yer alan Huzur Vadisi’ne transferle gelebilirsiniz.
Kaplıcalar cenneti Afyon’da her derde deva sularıyla hizmet veren birkaç tesis bulunuyor. Bu tesislerden en ünlüleri Gazlıgöl ile Heybeli Kaplıcaları. Hastalıklarla ve ağrılarla boğuşanlar için hafta sonu kaplıcalara gitmek doğru tercih.
Gazlıgöl Kaplıcaları’nda sodyum, hidrojen, bikarbonat ve karbondioksit gibi gaz ve iyonlar içeren sular bulunuyor. Bu iyon ve gazlar çeşitli cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılıyor. Kaplıcalardaki uzmanlar tarafından hazırlanan kürler düzenli uygulandığı takdirde kesine yakın sonuçlar alınıyor. Gazlıgöl Kaplıcaları’nın suyu ortalama 64 santigrat derece.
Gazlıgöl Kaplıcaları kent merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta konumlanıyor. Şahsi aracıyla seyahat edecek olanlar Afyon – İhsaniye arasındaki karayolu takip ederek 15 dakika içerisinde tesislere ulaşabilirler. Otobüsle geleceklerse Afyon Otogarı’ndan kalkan otobüsleri kullanabilirler.
Afyon’da hizmet veren kaplıcalardan bir diğeri de Heybeli Kaplıcaları. Suyunda iyon ve gazlar bulunan kaplıcalar, sivilceleri geçiriyor, nezle ve kronikleşmiş nebzeyi iyileştiriyor. Bunun dışında deri iltihapları, bronşit, farenjit, egzama ve romatizma gibi rahatsızlıklara da iyi geliyor. Gazlıgöl Kaplıcaları’na nazaran Heybeli Kaplıcaları’nın farkı su sıcaklığının 46 – 52 derece arasında olması.
Afyon – Konya Karayolu üzerinde yer alan Heybeli Kaplıcaları, kent merkezine 30 kilometre mesafede yer alıyor. Şahsi aracınızla rahatlıkla gidebileceğiniz kaplıcalara otobüsle gelmek isteyenler, Afyon Otogarı’ndan hareket eden otobüsleri kullanabilirler.
Suyun sağlıkla aktığı Afyon’da kaplıca alternatifi çok fazla. Gazlıgöl ve Heybeli Kaplıcaları’nın yanı sıra Ömer veya Gecek Kaplıcaları’na da gidebilirsiniz. Bu kaplıcaların suları da birçok rahatsızlığa iyi geliyor. Bu kaplıcalardan herhangi birini tercih edecekler dilerlerse şahsi araçlarıyla dilerlerse de otobüsle kolaylıkla ulaşım sağlayabilirler.
Sürdürülebilir tarımın uygulandığı Tadah’ta sebze ve meyveler, hayvanlarla iç içe bir bahçede yetiştiriliyor. Tam anlamıyla ‘doğadan’ ve ‘organik’ terimlerini karşılayan bu besinlerden hazırlanan yemeklerse, şehirde hiçbir yerde bulamayacağınız kadar sağlıklı.
Tadah’ta yıl boyunca pek çok etkinlik düzenlense de asıl olan, insanların içindeki cevheri keşfetmeleri, doğayla uyum içerisinde çalışarak yeteneklerinin üzerine gitmeleri.
Yoga ve meditasyon eğitimleri günün belirli saatlerinde veriliyor. Ayrıca, 24 saat açık olan eğitim salonunda yapmak isteyeceğiniz her türlü hobiye uygun malzeme bulunuyor.
Tadah, yalnızca yemekleriyle veya eğitimleriyle sağlıklı bir tatil olanağı sunmuyor. Tamamen barışın ve sükunetin hakim olduğu topraklarda bisiklet yolculuğuna çıkabilir, bahçede çapa yapıp bitkileri sulayabilir, saunada rahatlayabilir veya ormanın ortasında konumlanan doğal yüzme havuzunun tadını çıkartabilirsiniz.
Komün bir hayatın getirilerini öğrenmek isteyenler, 6 veya 8 kişilik yurtlarda konaklayabilir. Hafta sonu için biraz daha mahremiyet arayanlarsa, özel odalarda kalabilirler. İşletmenin fiyatları, nerede kalacağınıza ve hangi tarihlerde seyahat edeceğinize göre değişiyor.
Antalya’nın Evrenseki ilçesinde yer alan Tadah’a gitmek için toplu taşıma aracı kullanamazsınız. Yalnızca taksi ya da kişisel araçla gidilebilen Tadah, Antalya Havalimanı’na ortalama 1 saatlik mesafede yer alıyor.
Biraz huzur arayanlar çareyi doğaya kaçakta bulsa da, Konya iyi bir alternatif oluşturuyor. Sessiz, sakin şehirden çıkan termal sular, pek çok hastalığa da iyi geliyor. Üstelik ulaşım alternatiflerinin çok olması, hafta sonu yapılacak tatilleri oldukça kolaylaştırıyor.
Ilgın Kaplıcaları, diğer kaplıcalar gibi birçok hastalığa iyi geliyor. Kaplıca suları, romatizma, şeker ve nevraljik hastalıklarının tedavisinde büyük rol oynuyor. Bu hastalıklardan mustaripseniz yaz aylarında Ilgın Kaplıcaları’nı ziyaret edebilirsiniz.Kaplıcaların deva olduğu dertler bunlarla sınırlı değil. Bağırsak ve mide rahatsızlıklarını tedavi eden kaplıcalar, sinirsel hastalıkları da bir nebze olsun iyileştirebiliyor. Bu hastalıklarla başı dertte olanlar da kışın Ilgın Kaplıcaları’nın yolunu tutabilirler.
Ilgın Kaplıcaları’nın sularını misafirleriyle buluşturan birçok otel ve pansiyon bulunuyor. Bunlar arasından dilediğinizi seçebilirsiniz. Ancak, seçiminizi yapmadan önce iyi bir araştırma yapmanızda fayda var.
Kimi işletmeler spa, sauna, masaj gibi ek hizmetler de sunuyor.
Üstelik yemekleri de konseptlerine daha uygun olduğu için menülerinde genelde sağlıklı yiyeceklere yer veriyorlar.
Ayrıca, otellerin bazılarında havuz, aqua park gibi eğlence yerleri bulunuyor.
Ilgın Kaplıcaları’na gitmek isteyen ziyaretçilerin kullanabileceği birçok ulaşım seçeneği bulunuyor. Bunlardan ilki olan otobüsle Konya’ya geldikten sonra Ilgın istikametinde ilerleyen otobüs veya minibüsleri kullanarak kaplıcalara ulaşabilirsiniz.
İstanbul, Ankara veya Eskişehir’den gelecekseniz, trenle Konya’ya kadar gelebilir, buradan da yine aynı taktikle kaplıcalara gidebilirsiniz.
Uçak da diğer bir alternatifi oluşturuyor. Bu tarz zorluklarla uğraşmak istemeyenlerse şahsi araçlarıyla seyahatlerini tamamlayabilirler.
Bu gönderiyi Instagram’da gör
Pastoral Vadi Ecological Farm (@pastoralvadiecofarm)’in paylaştığı bir gönderi ()
Muğla’nın Fethiye ilçesinde hizmet veren Pastoral Vadi bir ekolojik yaşam merkezi. Yanıklar Köyü’nde doğanın tam kalbinde yer alan Pastoral Vadi’ye yılın 365 günü gidebilirsiniz.
Üstelik tatilinizi, belirli zamanlarda düzenlenen etkinlikleri takip ederek, katılmak istediğiniz etkinliğe göre ayarlayabilirsiniz.
Taştan, ahşaptan ve kireçten inşa edilmiş evlerin hepsi ekolojik mimarinin ürünü. Ekolojik tarım turizmini benimseyen yaşam merkezinde kent hayatına alışmış, tüketen insanları toprakla buluşturarak üretmenin keyfini yaşatıyorlar.
Üretmek, toprakla haşır neşir olmak başlı başına bir meditasyon kaynağıyken Pastoral Vadi’de bulunan iki farklı salonda yoga ve meditasyon aktiviteleri düzenleniyor.
Bu gönderiyi Instagram’da gör
Pastoral Vadi Ecological Farm (@pastoralvadiecofarm)’in paylaştığı bir gönderi ()
Salonlardan ilki kerpiçten yapılma, 150 metrekarelik bir alan üzerine kurulmuş, büyük gruplara hizmet veriyor. İkinci salon ise ahşaptan yapılma, 75 metrekarelik alan üzerine yayılmış, daha küçük grupları ağırlıyor.
Yoga ve meditasyon sağlıklı bir tatilin ön koşulu iken Pastoral Vadi’de günü değerlendirebileceğiniz pek çok yol bulunuyor. Örneğin; bahçe işleriyle ilgilenen şehirli insanlar, çapa yapıyor, bahçe suluyor, meyve – sebze topluyor. Daha sonra topladıkları organik meyve – sebzeleri mutfağa getirerek hem kendisine hem de sevdiklerine sağlıklı yemekler hazırlanmasına yardım ediyor. Turşu ve reçel kurmayı da öğrenebileceğiniz Pastoral Vadi’de dokuma, ahşap oyma gibi eğitimlerin verildiği el sanatları atölyesi de bulunuyor.
Huzurun kol gezdiği ekolojik yaşam merkezi Kargı Çayı’nın yanında konumlandığı için eşsiz bir manzaraya sahip oluyorsunuz. Ayrıca, çayın hemen yanında at, koyun, keçi gibi hayvanların otladığını gözlemleyebiliyorsunuz.
Dalaman Havalimanı ile arasında 40 kilometre, Fethiye ile 15 kilometre mesafe bulunan Pastoral Vadi’ye toplu taşıma aracıyla ulaşım sağlanamadığı için kendi aracınızı veya taksi kullanmanız gerekiyor. Taksi seçeneğini değerlendirecekler, ulaşıma daha az ödemek için Yanıklar Köyü’ne kadar minibüsle gelebilirler.
Türkiye’deki kaplıca tatil merkezlerinden biri olan Kütahya’da şifalı sulara sahip birçok tesis hizmet veriyor. Bu tesislerde gencin yaşlısına herkes şifa bulurken, unutulmaz bir tatil yaşıyorlar. İçeriğinde gazlar ve iyonlar bulunan kaplıca suları aynı zamanda mineral bakımından oldukça zengin.
Kütahya’daki en popüler destinasyon Ilıca – Harlek Kaplıcaları. 25 – 43 derece arasında değişen suları özellikle deri hastalıklarına çok iyi geliyor. Ayrıca içeriğinde kalsiyum, bikarbonat ve magnezyum bulunuyor.
Kütahya’da konumlanan diğer bir kaplıca ise Hisarcık. Bu kaplıca da mineral bakımından oldukça zengin. Eklem ağrılarını azaltan, romatizmaya iyi gelen kaplıca sularının bir de içme kürleri hazırlanıyor. Bu kürler, mide rahatsızlıklarını tamamen geçirebiliyor.
Kütahya’da kaplıcaların yer aldığı bölgelerde çok sayıda tesis hizmet veriyor. Farklı özelliklere sahip bu tesislerde, yararlandığınız imkanlara göre fiyatlar da değişiyor. Sağlığın hayattaki en önemli kazancımız olduğunu düşünürsek, fiyatına bakmaksızın maksimum verimi hangi tesisten alabiliyorsanız, onu tercih etmenizde yarar var.
Kütahya Kaplıcaları’na seyahat etmek için kişisel aracınızı kullanabilirsiniz. En rahatı bu yöntem olsa da otobüs yolculuğuyla da kolaylıkla kaplıcalara ulaşabilirsiniz. Otogardan kaplıcalara hareket eden otobüslere veya minibüslere binmeniz yeterli.
Konyaaltı’nda bulunan Geyikbayırı Köyü yakınlarına kurulu The Land, ufak ve şirin çevresiyle hafta sonunuzu geçirmek için en uygun adres.
İçerisinde 12 ev, mutfak ve etkinlik alanları yer alan The Land’in kendi meyve ve sebzesini yetiştirdiği 14 dönümlük arazisi bulunuyor.
İnsanlar arasındaki iletişimi sürekli yüksek tutmayı hedefleyen işletmede genellikle yöresel lezzetler servis ediliyor. Meyve ve sebzeleri toplayabilir, mutfağa götürebilir hatta yemeğin yapımına destek olurken yeni şeyler de öğrenebilirsiniz. The Land menüsü, ziyaretçilerin istekleri ve şefin tavsiyesi üzerine ortak belirleniyor.
Sınıfsal ayrımı mekanında istemeyen The Land’de bulunan odaların hepsi aynı şekilde dizayn edilmiş. 21 metrekarelik odalarda, banyo, mutfak bahçe ve teras bulunuyor. Fiyatların da aynı olduğu odalarda üç kişi rahatlıkla kalabiliyor.
Sabah, öğle ve akşam saatlerinde hep beraber yoga ve meditasyon yapılıyor. Stresle boğuşmaktan bitap düşmüş kişiler için mucize gibi bir rahatlama seansı oluyor. Burada öğrendiklerinizi kendi hayatınıza adapte ettiğinizde stresle başa çıkmayı öğreniyorsunuz.
Orman içerisinde yapılan trekking turları ise insanlara nereden geldiğini ve nerede yaşamaları gerektiğini anımsatıyor.
The Land’e gitmek isteyen ziyaretçiler şahsi araçlarıyla seyahat ederlerse hiçbir sorun yaşamadan bölgeye ulaşabilirler. Şahsi aracınız yoksa eğer, The Land’e toplu taşıma aracı bulunmadığından taksiyle gitmeniz gerekiyor.
Bu gönderiyi Instagram’da gör
Endes Kamp Ağaç Evleri (@endes_kamp_agac_evleri)’in paylaştığı bir gönderi ()
Kaz Dağları’nın bol oksijenli havasını ciğerlerine doldurmak isteyenler için oldukça ideal bir tatil alternatifi olan Endes Kamp, üzerinizdeki baskıdan ve stresten kurtulmayı, organik yiyeceklerle sağlıklı bir yaşama adım atmayı vadediyor.
Endes Kamp’ta genellikle yoga, meditasyon ve arınma etkinlikleri organize ediliyor. Profesyonel eğitmenler eşliğinde geçen dersler yılın belirli dönemlerinde düzenleniyor. Tatilinizi, katılmak istediğiniz etkinliğe göre planlayabileceğiniz gibi, yalnızca sağlıklı yaşam mottosuyla seyahatinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Bu gönderiyi Instagram’da gör
Endes Kamp Ağaç Evleri (@endes_kamp_agac_evleri)’in paylaştığı bir gönderi ()
Endes Kamp’ta Aqua Trekking adıyla bilinen 7 kilometrelik yürüyüş parkuru bulunuyor. Yaklaşık 3 saat süren yürüyüşe orta yaşlı ve yaşlı kişiler de katılabiliyor. 4.5 kilometre çam ağaçlarının arasından yürüdükten sonra, kalan 2.5 kilometreyi nehir kenarından ilerleyerek tamamlıyorsunuz. Yorulanlar veya serinlemek isteyenler nehre girerek rahatlayabilirler.
Endes Kamp, kendi ürünleri kendileri yetiştiriyor. Tamamı organik olan yiyeceklerle Ege mutfağının benzersiz lezzetlerini ziyaretçilerine sunuyor.
Oksijen çadırı, şömine ve jakuzinin yanı sıra alanda 2 adet yoga evi hizmet veriyor. Biri nehrin kenarında, diğeri de orman içerisinde konumlanıyor. Yoga ve meditasyon yapmak için iki ev de son derece uygun özellikler taşıyor.
Endes Kamp’ta konaklama ayrıcalığı bulunmuyor. Hepsi aynı tipte, toplamda 45 kişi kapasiteli 20 ev bulunuyor. İki ve üç kişilik bu evlerin bahçesinde, yemeklerde kullanılan organik meyve ve sebzeleri yetiştirebilir, çapa yapabilir, bahçe sulayabilirsiniz.
Dilerseniz de Endes Kamp’ın kendi çadırını getirenlere ayırdığı bölümde kamp kurabilirsiniz.
Endes Kamp’a gitmek için ilk olarak otobüsle, uçakla veya vapurla Edremit’e gelmeniz gerekiyor. Buradan da taksiyle kamp alanına ulaşabilirsiniz. Bölgeye herhangi bir toplu taşıma aracı gitmiyor. Tüm bu zahmetlere girmek istemiyorsanız, seyahatinizi şahsi aracınızla da gerçekleştirebilirsiniz.