Kategoriler Konaklama

Türk Lirasının Değerli Olduğu Ülkeler

Son yıllarda değişen ekonomik dengeler tatil rotalarının da farklılaşmasına neden oluyor. Pandemi sonrası artan yolculuk masrafları birçok seyahatseverin daha uygun rota seçeneklerini tercih etmesine neden oluyor. Özellikle Türkiye’de para biriminin diğer ülke para birimlerine göre değer kaybetmesi daha önce revaçta olmayan birçok ülkenin dikkat çekmesine neden oldu. Türk Lirasının değerli olduğu birçok ülke yeni rotalar oluşturmanız için sizleri bekliyor…

1 – Rusya

 Türkiye’nin kuzey komşusu olan Rusya, geniş yüzölçümü, sayısız tarihi destinasyonu ve ilgi çekici kültürü ile Türkiye’den gelen birçok ziyaretçinin dikkatini çekiyor. Özellikle başkent Moskova ve St.Petersburg tarih ve kültür gezileri yapmaktan hoşlananlar için iki ideal şehir olarak öne çıkıyor.

 Türkiye’den Rusya’ya hava yolu ile ortalama üç saatte varılabilir. Özellikle bir Avrupa şehri havası almak istiyorsanız St.Petersburg eşsiz 18. yüzyıl mimarisi ile dikkatinizi çekecektir. Moskova’da ise Sovyetlerin ruhunu hissedebilir, Kremlin Sarayı’nı ziyaret edebilir ve şehrin Sovyet mimarisini keşfedebilirsiniz.

 1 Türk Lirası= 4,03 Ruble

2 – Makedonya

 Balkanlar, Türkiye’deki seyahatseverler için birçok uygun fiyatlı rotayı takip edebilecekleri ülkelere sahip. Balkanların küçük ama bir o kadar da kültürel açıdan zengin ülkesi Makedonya, Osmanlı, Slav ve Helen kültürünün eşsiz bir harmonisini sunuyor.

 Başkent Üsküp’te birçok tarihi noktayı gezebileceğiniz gibi, Ohri’ye giderek gölün tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca Matka Kanyonu’nda yürüyüş yapabilir, Makedonya’nın el değmemiş doğasını bizzat deneyimleyebilirsiniz. Ayrıca Manastır şehrine geçerek Türkiye’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün okuduğu Askeri İdadi’yi ziyaret edebilirsiniz.

 1 Türk Lirası= 2,87 Makedonya Dinarı

3 – Arjantin

 Güney Amerika’nın en büyük ülkelerinden biri olan Arjantin, oldukça geniş bir coğrafi alana yayılmış bir ülke. Koloni tarihinin önemli ülkelerinden biri olan Arjantin, futbolun, eşsiz sahillerin ve canlı şehirlerin ülkesi dersek yanılmış olmayız. Türkiye ve Arjantin mesafe olarak birbirlerine oldukça uzak olsa da Avrupa üzerinden Arjantin’e uygun bir fiyata uçak bileti bularak gidebilirsiniz.

 Latin Amerika’nın güzide ülkesi Arjantin, Buenos Aires ve Cordoba gibi çok canlı şehirlere sahip. Çoğunlukla sıcakkanlı insanların yaşadığı bu ülkede eşsiz yiyecekler tadabilir, Latin Amerika’nın doğasını keşfedebilirsiniz. Ayrıca Tango gösterilerini izlemeyi de ihmal etmeyin.

Related Post

 1 Türk Lirası= 11,74 Arjantin Pezosu

4 – Hindistan

 Dünyanın kadim topraklarından biri olan Hindistan, eşsiz kültürü ve kalabalık şehirleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Farklı dini ve etnik kimliklerin bir arada yaşadığı Hindistan, tarihi binaları ve eşsiz doğal güzellikleriyle gezginlerin uzun süre vaktini alacak bir ülke.

 Delhi, Agra ve Mumbai gibi şehirlerini gezerek Hindistan’ın önemli noktalarını görmüş olursunuz. Ayrıca Babür İmparatorluğu’nun baş yapıtlarından biri olan Tac Mahal’i de mutlaka ziyaret listenize ekleyiniz. Kızıl Kale, Hawa Mahal, Altın Tapınak ve Lotus Tapınağı gibi tarihi noktaları da zaman aralığına göre gezilecekler listenize ekleyebilirsiniz.

Eğer renkli Hint kültüründen hoşlanıyor ve kendi gözlerinizle bu kültürü yakından gözlemlemek istiyorsanız Diwali Festivali’nin olduğu dönemde gitmeniz isabetli bir tercih olacaktır. Sokakların ve insanların rengarenk olduğu bu festivalde eğlenceye doyabilirsiniz.

 1 Türk Lirası= 4,18 Hindistan Rupisi

5 – Çekya

 Doğu Avrupa’nın köklü tarihe sahip ve sakin ülkesi Çek Cumhuriyeti, özellikle öğrencilerin en sevdiği Avrupa destinasyonlarının başında geliyor. Dünyanın sanat kentleri arasında yer alan Prag’a ev sahipliği yapan bu ülke, özellikle kültür ve tarih gezilerini sevenler için doğru adres.

Bir açık hava müzesi olan Çekya hemen hemen tüm şehirlerinde Ortaçağ’dan kalma binaların olduğu bir bölüme sahip. Kale ve kilise açısından da oldukça fazla sayıda esere sahip bu ülkede tarihe doyacaksınız.

 1 Türk Lirası= 1,10 Çek Kronu

Paylaş
Etiketler Kültür
Ebrar Büyükkapucu