Kategoriler Ulaşım Rehberleri

Bilgi Üniversitesi Ulaşım Rehberi

Türkiye’nin en köklü vakıf üniversitelerinden biri olan Bilgi Üniversitesi, 1996 yılından bu yana İstanbul’da öğrencilerle buluşmaya devam ediyor.

7 fakülte, 3 enstitü, 4 yüksekokul ve 3 meslek yüksekokulundan oluşan üniversitede, 150’yi aşkın program mevcut.

Şu ana dek 30 binin üzerinde mezun veren Bilgi Üniversitesi’nin, halen eğitimine devam eden 23 bin öğrencisi var.

Okul her yıl yeni kayıtlarla Türkiye’nin akademik gelişimine katkısını sürdürüyor.

Bilgi Üniversitesi’nin öğretim görevlisi kadrosu ise tanınmış isimleri de içinde bulunduruyor ve yaklaşık bin kişiden oluşuyor.

Vakıf üniversiteleri arasında yapılan araştırmalarda ilk 5 içerisindeki yerini istikrarla koruyan Bilgi Üniversitesi; özellikle uluslararası kariyer yapmak isteyen öğrencilerin dikkatini çekiyor.

Okulun 40’ın üzerinde ülkede, 250’nin üzerinde üniversite ile yürüttüğü değişim programları var.

Bilgi Üniversitesi’nin sosyal imkanları da, insanların üniversite hayatına olan bakış açısını tamamen değiştirecek nitelikte. Bilgi’de frizbi, Wushu ya da yelken gibi alanlarda bile öğrenci kulüpleri mevcut. Bu okulda hukuk, sağlık ve mimarlık gibi bölümlerde okuyan öğrenciler; laboratuvar ortamında çalışma ve proje geliştirme imkanlarına rahatça ulaşıyorlar.

Bilgi Üniversitesi kampüslerinin tümü, şehrin merkezindeki konumları sayesinde öğrencilerin, personelin ve ziyaretçilerin kolaylıkla ulaşabileceği nitelikte.

Okulun üçü Avrupa ve biri Asya yakasında olmak üzere 4 ana kampüsü mevcut. Kampüslerde her sene binin üzerinde etkinlik düzenleniyor.  Avrupa yakasındaki Santralistanbul, Dolapdere ve Kuştepe kampüsleri, İstanbul koşullarına göre birbirlerine son derece yakın konumda.

Kampüslerden Santralistanbul Haliç kıyılarında yer alırken, Dolapdere, Taksim’e yalnızca 10 dakikalık mesafede bulunuyor. Kuştepe Kampüsü, hem Mecidiyeköy’e hem de Şişli’den 5 dakikalık araç mesafesinde. Üniversitenin son kampüs alanı olan Kozyatağı ise, Anadolu yakasında yaşayan kesim düşünülerek sonradan faaliyete geçirilmiş durumda.

Tüm bu kampüs alanlarının çevresinde, hem okulun kendi yurt ve rezidansları hem de diğer özel konaklama seçenekleri mevcut. Okula yeni kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin gerek ulaşım gerekse de barınma ihtiyaçları için çok sayıda seçenekleri var.

Özel bir üniversite olmasının da avantajıyla, Bilgi Üniversitesi’nde ulaşımı kolaylaştıran shuttle ve ring benzeri imkanlar öğrencilere hizmet veriyor. Bu imkanlara aynı zamanda, merkezi konumun getirdiği toplu taşıma araçları eşlik ediyor. Öğrenciler ihtiyaçlarının büyük çoğunluğunu, fakültelerinin bulunduğu kampüsten giderebilirler.

Tüm kampüslerde kütüphane ya da “study hall” adı verilen özel çalışma alanları bulunuyor ve bu alanların kapasitesi sınav dönemlerinde genişliyor. Ancak özellikle öğrencilerin ortak kullanımına tahsis edilen uluslararası iletişim merkezi ve kariyer merkezi gibi birimler, şehrin göbeğinde yer almasıyla öne çıkan Santralistanbul’da bulunuyor.

Okulun kendi imkanlarıyla bu kampüse sağladığı servis ağının son derece yeterli olduğunu belirtmek mümkün. Özel ve toplu taşıma seçenekleri hakkında bilgi almak ise, İstanbul gibi yoğun trafiğe sahip bir metropolde öğrencilerin işini oldukça kolaylaştırabilir.

Siz de İstanbul’daki yeni hayatınıza ilk adımı Bilgi Üniversitesi ile atmaya hazırlanıyorsanız, üniversitenin tüm kampüsleri için özel olarak hazırlanan bu detaylı ulaşım rehberinden yararlanabilirsiniz.

Santralistanbul Kampüsü’ne Ulaşım

Şehir Merkezinden Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Bilgi Üniversitesi’nin ana kampüs alanı olan Santralistanbul, Eski Silahtarağa Elektrik Santrali Kazım Karabekir Caddesi No:2/13 Eyüpsultan/İstanbul açık adresinde yer alıyor.

Okulun rektörlüğü, genel sekreterliği, hukuk müşavirliği, öğrenci işleri, psikolojik danışmanlık birimi, öğrenci destek merkezi, kariyer ofisi ve uluslararası merkez gibi birimleri bu kampüste bulunuyor.

Santralistanbul’da faaliyet gösteren fakülteler ise, İletişim Fakültesi,  Sosyal ve Beşeri Birimler Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ve İşletme Fakültesi olarak sıralanabilir.

118 dönümlük yeşil alanda kurulu olan kampüste aynı zamanda, her yaştan ziyaretçilere açık olan Enerji Müzesi ve MEB müfredatına göre eğitim veren Çocukistanbul da var.

Santralistanbul, çok sayıda toplu ulaşım aracının rahatça erişebildiği bir rota olma özelliğine sahip. Bunun yanında, kampüse taksi ya da servis gibi imkanlarla ulaşma yolları da açık.

Toplu Ulaşım Araçları

İETT Otobüsleri

Santralistanbul Kampüsü önünden geçen belediye otobüslerinin uzun bir listesi var. Bu otobüsler genellikle Taksim ya da Mecidiyeköy gibi merkezlerden çıkış yapıyor.

Eyüpsultan’da bulunan Bilgi Üniversitesi durağından geçen otobüsler:

  • 36T Cebeci-Taksim,
  • 38T Küçükköy-Taksim,
  • 37T Yıldıztabya-Taksim,
  • 38G Gaziosmanpaşa-Mecidiyeköy,
  • 38M Cevatpaşa-Mecidiyeköy,
  • 399B Emniyettepe-Eminönü,
  • 41Y Ayazağa-Yenikapı,
  • 44B Hamidiye-Eminönü,
  • 47 Yeşilpınar-Eminönü,
  • 47Ç Güzeltepe-Eminönü,
  • 47E Binevler-Eminönü,
  • 47N Nur Sitesi-Eminönü,
  • 49 Yunus Emre-Şişli,
  • 49A Akşemsettin-Şişli,
  • 49B İmar Blokları-Şişli,
  • 49Y Yeşilpınar-Şişli,
  • 55B Gaziosmanpaşa-Beşiktaş
  • 49T Yeşilpınar-Taksim olarak sıralanabilir.

Santralistanbul’a öğrenci indiriminden faydalanarak İETT otobüsü ile ulaşabilmek için; İstanbul Kart hizmetine öğrenci kimliğiniz ile başvurmalısınız. İstanbul Kart kullanımında indirimli binişler 3,74 TL olarak ücretlendirilirken; tam ücret 7,67 TL olarak geçiyor.

Minibüs

Şişli’den hareket eden ve Alibeyköy yönüne ilerleyen minibüsler sizi Santralistanbul’a rahatça ulaştırabilir.

Minibüs seferleri 15 dakikada bir gibi bir sıklıkta düzenleniyor ve araca binildiğindeki mesafeye göre 7,75 TL’ye kadar ücretlendiriliyor.

Özel Ulaşım Araçları

Servis

Bilgi Üniversitesi’nin servis ya da diğer adıyla shuttle olarak adlandırılan hizmetinden yalnızca üniversite personeli ve öğrenciler yararlanabiliyor. Bu hizmeti kullanabilmek için okul kimlik kartını bulundurmak şart.

Santralistanbul yönünden hareket eden servislerin güzergahları ise, Beşiktaş, Kuştepe, Dolapdere, Halıcıoğlu ve Pangaltı olarak isimlendiriliyor. Kuştepe’den bu kampüse ulaşabilmek için Trump Towers’ın arkasındaki otoparktan servise binmek gerekli.

Santralistanbul’un aynı zamanda, üç bin kişi kapasiteli bir ek binası da mevcut. Kağıthane Belediyesi Durağı’nda yer alan bu ek binaya, yine Santralistanbul’dan hareket eden servislerle ücretsiz ulaşılabiliyor. Ek binaya, Dolapdere’ye ve Pangaltı yönüne haftasonu servis ile gitmek mümkün değil.

Servis saatlerine üniversitenin internet adresinden detaylı olarak ulaşılabiliyor. Servisler sabah ve akşam iş çıkışı saatlerinde özellikle yoğunlaşıyor.

Taksi

Bilgi Üniversitesi’nin İstanbul’un en iyilerinden biri olmasında kesinlikle konumunun da payı var. İstanbul’un kalbi sayılan Taksim ile Santralistanbul Kampüsü arasında sadece 10 kilometre mesafe mevcut.

Bu mesafeyi taksi ile almak isterseniz 25 dakika süreyi ve 55-65 TL aralığında bir taksimetre ücretini göz önünde bulundurabilirsiniz.

Yakın mesafeye rağmen trafikte oyalanmak istemezseniz şehirde yerleşik hayata geçtikten sonra bisiklet seçeneğini de gözden geçirebilirsiniz.

Okuldan uzaklaşmanız gerektiğinde de Taksim’e kadar vardıktan sonra şehirdeki tüm semtler kolay ulaşılabilir hale geliyor. Buradan dolmuş, metro, metrobüs gibi birçok seçeneği değerlendirebilir ve aktarma yapabilirsiniz.

İstanbul Havalimanı’ndan Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

İstanbul Yeni Havalimanı, Türkiye’nin her yerinden İstanbul’a gerçekleştirilen uçuşlara ev sahipliği yapıyor.

İstanbul Havalimanı’na kadar geldikten sonra, öncelikli olarak Taksim’e ulaşma yollarını gözden geçirmelisiniz. Ne de olsa bagajınız yoksa, Taksim’e kadar ulaştıktan sonra Santralistanbul’a kadar yürümeniz bile mümkün!

Toplu Ulaşım Araçları

İETT

İstanbul Havalimanı’nda uçaktan indikten sonra doğruca H2 İETT otobüsüyle Nurtepe Viyadük durağında inebilirsiniz.

Buradan sonra Bilgi Üniversitesi, 20 dakika bir yürüyüş mesafesinde bulunuyor.

Dileyen yolcular Alibeyköy durağında indikten sonra 399B Emniyettepe otobüslerine aktarma yaparak 3 durak gidip Bilgi Üniversitesi durağında inerek kampüse varış yapabilirler. 

Özel Ulaşım Araçları

Servis

İstanbul Havalimanı ile Taksim Meydanı arasında HAVAİST araçlarıyla yaklaşık 40 dakikalık bir yolculuk sonrasında Taksim Meydanı’nda olabilirsiniz.

Taksim’den sonra Santralistanbul’a ulaşmak için ise taksi, dolmuş ya da otobüs seçeneklerinden birini rahatça kullanabilirsiniz.

Taksim gibi, Beşiktaş’a da geçerek buradan İETT otobüsü 55B ile 15 dakika gibi kısa bir süre içerisinde Santralistanbul kampüsüne ulaşabilirsiniz.

Taksi

İstanbul Havalimanı’ndan direkt olarak taksiye binmek istiyorsanız, ulaşım bütçenizi de orantılı olarak artırmanız gerekiyor.

Havalimanı ile kampüs arasındaki mesafe yaklaşık olarak 35 kilometre. 35-40 dakika sürmesi beklenen yolculuğun ortalama maliyetini ise en az 240 TL olarak kabul etmek gerekiyor.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Sabiha Gökçen Havalimanı, Santralistanbul’a göre şehrin karşı yakasında kalıyor. Kampüs ile havalimanı arasındaki mesafe yaklaşık 55 kilometre.

Söz konusu güzergah için de hem özel hem de toplu ulaşım araçlarından birini kullanmak mümkün.

Toplu Ulaşım Araçları

İETT Otobüsleri

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan E11 nolu otobüs hattı aracılığıyla Kadıköy’e geçmek geçerli bir ulaşım seçeneği. Bu yolla Kadıköy-Taksim arasındaki mesafeyi de istediğiniz gibi pratik şekilde alabilirsiniz.

Örneğin, Kadıköy-Kabataş vapuruna binmek ve oradan da minibüs kullanarak okula geçmek düşünülebilir.

Özel Ulaşım Araçları

Servis

Tıpkı İstanbul Havalimanı’ndan olduğu gibi, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan da Taksim yönüne hareket eden servisler mevcut.

Havataş’ın bu hizmeti, söz konusu Sabiha Gökçen Havalimanı olunca 50 TL olarak ücretlendiriliyor.

Taksi

Havalimanında uçaktan indikten sonra hiç aktarma yapmadan taksiye binmek oldukça maliyetli. Bir saate yakın süren taksi yolculuğu sizin için 450 TL taksimetre ücreti anlamına gelebilir.

Elbette zaman kısıtınız varsa ya da bagajınız aktarma yapamayacak kadar çoksa bu seçeneği değerlendirmelisiniz.

Esenler Otogarı’ndan Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Esenler Otogarı, İstanbul’a yeni gelen Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin ve ziyaretçilerinin ilk durağı olabiliyor. Buradan Santralistanbul Kampüsü’ne en hızlı şekilde geçmenin yollarını öğrenmekte fayda var.

Toplu Ulaşım Araçları

İETT Otobüsleri

Otogar ile Taksim arasında aktarmasız olarak hizmet veren bir otobüs hattı mevcut. 83O olarak numaralandırılan İETT otobüsünü kullanarak Esenler Otogarı’ndan Taksim’e kadar sorunsuz ilerleyebilirsiniz. Taksim’den sonra taksi, otobüs ya da minibüs kullanabilirsiniz.

Otogardan Santralistanbul Kampüsü’ne ulaşımın bir diğer alternatifi ise 390 Yeşilpınar otoüslerini tercih etmek. Bu otobüsü kullanarak Fevzi Çakmak Caddesi durağında indikten sonra 900 metre yürüyüp kampüse varış yapabilirsiniz. 

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Eğer Esenler Otogarı ile Santralistanbul arasındaki mesafeyi taksi ile aşmak isterseniz karşınıza yaklaşık 20 dakikalık bir yolculuk süresi çıkabilir. Yine bu mesafe için yaklaşık 100 TL taksimetre ücretini hazırda bulundurmalısınız.

Kuştepe Kampüsü’ne Ulaşım

Şehir Merkezinden Bilgi Üniversitesi Kuştepe Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Kuştepe Kampüsü, Bilgi Üniversitesi’nin iş dünyasına en yakın konumlanan kampüsü. Mecidiyeköy ve Şişli gibi merkezlere 5 dakika araç mesafesinde olan bu yerleşke, İngilizce Hazırlık Programı’nı, Meslek Yüksekokulu’nu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nu bünyesinde barındırıyor.

Kampüste ayrıca Bilgi Writing Center, kapalı salon futbolu alanı, masa tenisi, kütüphane, basketbol, voleybol ve hentbol sahaları da var.

Özellikle hazırlık sınıfı tüm fakültelerin ilk yılını oluşturduğu için, Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin yolu mutlaka bu kampüse düşecektir.

Related Post

Toplu Ulaşım Araçları

Metrobüs

Eğer şehrin herhangi bir yönünden Kuştepe’ye metrobüs kullanarak gelmek isterseniz, metrobüsün Mecidiyeköy durağında inmelisiniz.

Viyadük altından Trump Towers istikametine geçtiğinizde, 15-20 dakika kadar sürede kampüse yürüyebilirsiniz.

Kampüse ulaşmak için, Karakuyusu Sokak tabelasını takip etmeniz gerekiyor.

Yürümeyi tercih etmezseniz, üniversitenin servis hizmeti de var.

Özel Ulaşım Araçları

Servis

Bilgi Üniversitesi’nin öne çıkan servis hizmeti Kuştepe için de geçerli. Trump Towers’tan kalkan servisler Mecidiyeköy, Dolapdere ve Santralistanbul istikametlerini takip ediyor.

Pazar günleri Kuştepe’ye varan servis yok; ancak diğer günler rahatlıkla serviste yer bulabilirsiniz. Cumartesileri de sefer saatleri azalıyor.

Shuttle kullanabilmek için mutlaka öğrenci ya da akademik personel olmak gerekiyor.

Taksi

Toplu taşımanın azaldığı gece saatlerinde, Taksim yönünden Kuştepe’ye dönmek isterseniz taksi kullanmanız da mümkün. Taksinin yaklaşık ücreti 50 TL olarak öngörülebilir.

İstanbul Havalimanı’ndan Bilgi Üniversitesi Kuştepe Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

İstabul Havalimanı’ndan Bilgi Üniversitesi Kuştepe Kampüsü’ne ulaşımın çeşitli alternatifleri bulunuyor. 

Toplu Ulaşım Araçları

İETT

İstanbul Havalimanı’ndan H2 nolu İETT hattını kullanarak Mecidiyeköy’e kadar gidebilirsiniz.

Mecidiyeköy merkezden Kuştepe Kampüs’e yaklaşık 15 dakikalık bir yürüyüş sonrasında ulaşabilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

İstanbul Havalimanı ile Kuştepe Kampüsü arasıdaki mesafe trafiğe göre yaklaşık 280 TL ile ücretlendiriliyor.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Bilgi Üniversitesi Kuştepe Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Kuştepe Kampüsü’ne ulaşmaya çalışırken mutlaka köprü trafiğini de dikkate almalısınız.

Trafikten kaçınmak için demiryolu ulaşımı da tercih edebilirsiniz.

Toplu Ulaşım Araçları

İETT Otobüsleri

Havalimanından otobüs ile Kuştepe’ye ulaşmanın yolu, önce E-9 sonra da 251 nolu otobüsleri kullanmaktan geçiyor.

Pendik Köprüsü durağında aktarma yapmalı ve en son olarak Mecidiyeköy durağında inmelisiniz.

Özel Ulaşım Araçları

Servis

Sabiha Gökçen’den Avrupa yakasına geçmenin pratik yolu Havataş’ın Taksim servisini kullanmak. 50 TL karşılığında bu mesafeyi aldıktan sonra da taksiye binebilirsiniz.

Taksi

Kuştepe ile Sabiha Gökçen arasındaki mesafe trafik yoğunluğuna bağlı olarak 370-400 TL taksi ücretine denk gelebilir.

Esenler Otogarı’ndan Bilgi Üniversitesi Kuştepe Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Esenler Otogarı’ndan Bilgi Üniversitesi Kuştepe Kampüsü’ne ulaşım, İstanbul şehrinin gelişmiş ulaşım ağı sayesinde birçok alternatife dayanıyor.

Toplu Ulaşım Araçları

Metro

Esenler’den önce Yenikapı yönüne giden metroya binebilir; ardından Yenikapı-Hacıosman olarak adlandırılan M2 metro hattına aktarma yapabilirsiniz.

Kuştepe Kampüsü için Şişli-Mecidiyeköy durağında inmelisiniz.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Esenler ile Kuştepe arasındaki yarım saatlik mesafenin taksimetredeki karşılığı 100 TL. İş dünyasının merkezinde olan bu yerleşke için, trafiğe de hazırlıklı olmalısınız.

Dolapdere Kampüsü’ne Ulaşım

Şehir Merkezinden Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

“Yapı ve Yaşam Çevresi” ödülüne sahip bir kampüs olan Dolapdere, Taksim’e yalnızca 10 dakika mesafede yer alıyor.

Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Dolapdere Kampüsü’nde bulunuyor.

Toplu Ulaşım Araçları

Metrobüs

Metrobüsle Dolapdere Kampüsü’ne ulaşmak için, tıpkı Kuştepe’de olduğu gibi Mecidiyeköy metrobüs durağında inmeniz gerekiyor. Buradan 77, 77Ç ve 77D nolu İETT otobüslerini kullanarak Dolapdere Caddesi’ne aktarma yapmanız mümkün.

Dolapdere Kampüsü, cadde üzerinde durağa 200 metre mesafede yer alıyor.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Taksim’den Dolapdere’ye taksi ile ulaşmak oldukça avantajlı. Yalnızca 20 TL ücret karşılığında 10 dakikada okulda olabilirsiniz.

İstanbul Havalimanı’ndan Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

İstanbul Havalimanı’ndan Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’ne ulaşmak isteyen yolcular HAVAİST otobüslerini kullanarak önce Taksim’e varmalılar. Taksim Meydanı’ndan yaklaşık 1,5 km yürüyerek Dolapdere Kampüsü’ne varış yapabilirsiniz. 

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Taksi ile kampüse ulaşmanın maliyeti yaklaşık olarak 350 TL’ye denk geliyor.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Dolapdere Kampüsü’nün merkezi konumu, bu kampüse Sabiha Gökçen Havalimanı yönünden gerçekleştirilen ulaşımı da büyük ölçüde kolaylaştırıyor.

Toplu Ulaşım Araçları

İETT Otobüsleri

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan önce E-10 nolu otobüse biner, Medeniyet Üniversitesi durağında indikten sonra da 202 nolu otobüsle devam ederseniz Harbiye durağındaki kampüse rahatça ulaşabilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Sabiha Gökçen’den kampüse ulaşmanın maliyeti oldukça yüksek. 1 saatlik yolculuğa 280-300 TL’yi bulan bir ödeme yapmanız gerekebilir.

Esenler Otogarı’ndan Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Esenler Otogarı’ndan kampüse en hızlı şekilde ulaşmak için otobüs bileti alırken araştırmalara başlayabilirsiniz. Okulun servis noktalarından aktarma yapmak kadar, şehir içi servis uygulaması olan otobüs firmalarını seçmek de avantajlı.

Toplu Ulaşım Araçları

Metro

Otogar durağından bir aktarma yaparak Dolapdere’ye ulaşmak mümkün. Önce Kirazlı-Yenikapı, sonra da Yenikapı-Hacıosman hatlarını kullanmak gerekiyor. Osmanbey durağında inerek Dolapdere’ye ulaşabilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Eğer Esenler Otogarı ile Dolapdere Kampüsü arasında taksi kullanmayı planlıyorsanız 100 TL civarında bir ödeme yapmanız gerekiyor. 

Kozyatağı Kampüsü’ne Ulaşım

Şehir Merkezinden Bilgi Üniversitesi Kozyatağı Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Bilgi Üniversitesi’nin Anadolu yakasında bulunan tek kampüsü Kozyatağı. Bu kampüs özellikle yüksek lisans programları ile öne çıkıyor ve iki yaka arasındaki ulaşım problemine alternatif sunuyor.

Kampüste ayrıca Aşçılık, Deniz Ulaştırma ve İşletme, Marina ve Yat İşletmeciliği, Bilgisayar Programcılığı ve Bilgi Güvenliği Teknolojisi programları mevcut.

Bu kampüsün dezavantajı ise diğer okul binalarına servis hizmetinin bulunmaması.

Toplu Ulaşım Araçları

Marmaray

Anadolu yakasına ulaşım için Marmaray kullanıyorsanız Kozyatağı Kampüsü için Ayrılık Çeşmesi durağında inmeniz ve Tavşantepe yönüne giden M4 metro hattına aktarma yapmanız gerekiyor.

Bu hat üzerinde, okula çok yakın bulunan Kozyatağı metro istasyonu mevcut.

İETT Otobüsleri

Taksim yönünden 129T nolu otobüse binerek Kozyatağı ile Taksim arasındaki mesafeyi aşmanız mümkün.

Bu ulaşım aracından sonra Kozyatağı İETT durağı ile okul binasının arasında yalnızca yürüme mesafesi mevcut.

Üsküdar yönünden kampüse varış sağlamak isteyenler Kısıklı otobüs duraklarından 13 numaralı Kadıköy otobüslerine binerek Haydarpaşa Numune Hastanesi durağından C319 Geze minibüslerine aktarma yapabilirler.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

İstanbul’un şehir merkezi sayılan Taksim’den Kadıköy ilçesi Kozyatağı mahallesine taksi ile ulaşmak isterseniz trafiğin olmadığı durumlarda yarım saat sürecek bir yolculuk bekleyebilirsiniz. Yolculuğun size maliyeti ise yaklaşık 60 TL civarında olacaktır.

İstanbul Havalimanı’ndan Bilgi Üniversitesi Kozyatağı Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Kozyatağı Kampüsü, İstanbul Havalimanı’na göre şehrin diğer yakasında konumlanıyor. Ancak her iki konum da son derece merkezi olduğu için, toplu taşıma alternatifleri gelişmiş durumda.

Toplu Ulaşım Araçları

Metro

En az aktarma ile kampüse ulaşabilmek için önce H2 İETT otobüsüyle Nurtepe Viyadük durağına ulaştıktan sonra 500T nolu İETT otobüsüyle Kozyatağı Kampüs’e ulaşabilirsiniz.

H2 İETT otobüsü ile Çağlayan durağında indikten sonra Çağlayan Metrobüs durağından 34AS Söğütlüçeşme metrobüsüne binerek Uzunçayır’a varış yapabilirsiniz. Buradan C319 Gebze minibüsleri ile Beyazevler durağında inip kampüse yürüyerek ulaşabilirsiniz. 

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

İstanbul Havalimanı ile Kozyatağı Kampüsü arasında 55 kilometre mesafe var. Bu da yaklaşık 400 TL taksimetre ücretine denk geliyor.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Bilgi Üniversitesi Kozyatağı Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Kozyatağı Kampüsü ile aynı yakada bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı, uçak bileti alırken mutlaka değerlendirilmeli. Bu havalimanına çoğu zaman daha uygun fiyatlı seferler bulunabiliyor.

Toplu Ulaşım Araçları

İETT Otobüsleri

Havalimanından E-10 nolu hattı kullanarak Kozyatağı’na ulaşmak yaklaşık 1 saat sürüyor ve aktarma gerektirmiyor.

Havalimanında yer alan E-9 Bostancı otobüslerini kullanan yolcular ise Pendik Köprüsü durağında inerek metroya geçiş yapabilir ve 10 durak giderek Kozyatağı durağında inerek kampüse varabilirler. 

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Sabiha Gökçen Havalimanı ile Kozyatağı Kampüsü arasındaki mesafe 35 km. Bu mesafe için 230-250 TL aralığındaki taksimetre ücretini yanınızda bulundurmalısınız.

Esenler Otogarı’ndan Bilgi Üniversitesi Kozyatağı Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Avrupa yakasındaki Esenler Otogarı ile Anadolu’daki Kozyatağı Kampüsü arasında 45 kilometrelik bir mesafe mevcut. Bu mesafeyi toplu ya da özel taşıma araçları ile katedebilirsiniz.

Toplu Ulaşım Araçları

İETT Otobüsleri

Esenler’den en az aktarma ile Kozyatağı Metro otobüs durağına ulaşmak için önce 97M sonra da 500L nolu otobüsleri kullanabilirsiniz. Okmeydanı durağında aktarma yapmanız gerekiyor. 

Bir diğer alternatif ise, M1B Yenikapı metrosu ile Marmaray’a geçiş yaparak Ayrılık Çeşmesi durağında M4 Tavşantepe metrosuna aktarma yapmak. Kozyatağı durağında indikten sonra yaklaşık 300 metre yürüp kampüse varabilirsiniz. 

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Esenler ile Kozyatağı arasında taksi ile yolculuk etmenin süresi 40 dakika; ücreti ise yaklaşık 250 TL.

Harem Otogarı’ndan Bilgi Üniversitesi Kozyatağı Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Bilgi Üniversitesi Kozyatağı Kampüsü’ne gidecek yolcular için mantıklı seçenek Harem Otogarı. 

Toplu Ulaşım Araçları

İETT Otobüsleri

Harem Otogarı’ndan Bilgi Üniversitesi’ne gitmenin en kolay yolu, Harem Otogarı’na 500 metre uzaklıkta bulunan minibüs duraklarından C319 Gebze minibüslerini kullanmak. İnmeniz gereken durak Beyaz Evler durağı. Durak ve kampüs arası yalnızca 300 metre.

Harem Otogarı’nda yer alan otobüs duraklarından 18Ü Sultanbeyli Petonlar otobüsü ile Acıbadem Metro İstasyonu’na varıp, M4 Tavşantepe metrosuna aktarma yaparak da Kozyatağı Kampüsü’ne ulaşım sağlayabilirsiniz.  

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Harem Otogarı ile Bilgi Üniversitesi Kozyatağı Kampüsü arasında taksi ile yolculuk etmenin süresi 40 dakika; ücreti ise yaklaşık 70 TL.

Paylaş
Ezgi Opan

Blogger, içerik yazarı, editör, besteci, söz yazarı, gitarist, turizmci, seyahat tutkunu, müzik ve kedilere hasta☺️