Kategoriler Lezzet Durakları

İstanbul’da Sonbaharın Tadını Çıkarabileceğiniz Mekanlar

Sıcakların yerini ılık ılık esen sonbahar rüzgarlarına bıraktığı şu günlerin tadını keyifli açık alanları olan mekanlarda çıkartmaya ne dersiniz? Evet dediğinizi duyar gibiyim. O yüzden lafı uzatmadan sizi İstanbul’un en keyifli açık hava mekanları ile baş başa bırakıyorum.

İstanbul’da sonbaharın tadını doyasıya çıkarabileceğiniz en keyifli mekanlar:

İstanbul’da Sonbaharın Tadını Çıkarabileceğiniz Mekanlar

1) Cup of Joy, Nişantaşı

Nişantaşı’nın minik kafeleri arasında gizli bir vaha gibi bence Cup of Joy. Hem çok tatlı bir iç mekanı hem de kocaman bir bahçesi olan Cup of Joy Nişantaşı, sonbaharın keyfini açık havada çıkarmayı sevenlerin Avrupa Yakası’ndaki favori mekanlarından biri.

Cup of Joy’a giderseniz önce poşe yumurtalı avokadolu güzel bir kahvaltı edin ardından da rafine şeker kullanılmadan tatlandırılan kaju raw ile kahve keyfi yapın derim. Söylemeden de geçmek olmaz Cup of Joy çalışmak için de oldukça keyifli mekan.

Adres: Meşrutiyet Mahallesi, Şair Nigar Sokak, No: 11

Telefon: 0212 231 48 31

2) Minoa Village, Etiler

İstanbul’da birkaç farklı şubesi bulunan Minoa’nın bence en keyifli yeri Etiler’deki Minoa Village.

Kitap kafe konsepti ile bilinen Minoa Cafe, Etiler’de muhteşem bir ortam yaratmış. Kocaman ağaçların gölgesinde oturabileceğiniz bahçesinin yanı sıra her köşesinin fotoğrafını çekmek isteyeceğiniz muhteşem bir iç alanı var.

Minoa’nın menüsünde ise hem sağlıklı hem doyurucu kahvaltı seçeneklerinden tazecik yeşilliklerle hazırlanmış nefis salatalara, ortaya paylaşımlık söylemelik atıştırmalıklardan muhteşem kokteyllere pek çok seçenek var. Kısaca Minoa Village bütün gününüzü geçirebileceğiniz çok keyifli bir mekan.

Etiler’de Ne Yenir, Nerede Yenir yazımıza da mutlaka göz atmalısınız.

Adres: Akat Mahallesi, Etiler Tepecik Yolu, Kaktüs Sokak, No: 3/12

Telefon: 0212 351 52 45

3) Emily’s Garden, Cihangir

Emily’s Garden’da güne füme somonlu poşe yumurtalı Avrupai bir kahvaltı ya da soğanlı menemenli Türk usulü bir kahvaltı ile güne başlayabilirsiniz.

Emily’s Garden’nın her öğüne özel muhteşem bir menüsü var. İsterseniz de bir akşam İtalyan Mutfağı ağırlıklı menüsünü keşfetmek için uğrayabilirsiniz.

Açık havada keyif yapabileceğiniz son ayların tadını doyasıya çıkarmak isterseniz şehir içi bahçe konsepti ile beğeni toplayan Emily’s Garden İstanbul’daki en keyifli adreslerden biri bence.

Adres: Pürtelaş Hasan Efendi Mahallesi, Susam Sokak, No: 13

Telefon: 0546 244 81 45

4) Hidden House, Bebek

Bebek semtinin saklı cenneti Hidden House’un kahvaltıdan akşam yemeğine uzanan bir menüsü var. Ancak bence Hidden House’un özellikle kahvaltıları bir efsane.

Hidden House’a giderseniz ister menüden seçeceğiniz Elazığ balı, Trabzon Fındık ezmesi, Ayvalık zeytini gibi lezzetlerle kendi serpme kahvaltınızı yaratın isterseniz de omlet, ekmek üstü lezzetler ya da özel hazırlanan kahvaltı tabaklarından birini seçin.

Sonbaharın keyfi keyifli bir bahçede çıkar diyenlerdenseniz hiç düşünmeden Bebek’teki Hidden House’un yolunu tutun. Hatta sonrasında boğazda mini bir yürüyüş yapmayı da ihmal etmeyin.

Adres: Küçükbebek Caddesi, Yeniyol Çıkmazı, No: 2 A, Beşiktaş

Telefon: 0212 257 00 75

5) Harvard Cafe, Etiler

Etiler’in en eski mekanlarından biri olan Harvard Cafe, yemyeşil ağaçların gölgesinde zaman geçirmek isteyenlerin favorilerinden biri.

Şehrin göbeğinde ama gürültüsünün çok uzadığında kalan Harvard Cafe’de kendinizi evinizde gibi hissedebilirsiniz.

Harvard Cafe’nin menüsünde balıktan ete, pizzadan mantıya pek çok seçenek var. Ancak benim önerim kesinlikle kahvaltıya gitmenizden yana. Kahvaltıya giderseniz ister ortaya kocaman bir kahvaltı tepsisi söyleyin. İsterseniz de tercihinizi kruvasanlı, eggs benedictli ya da tostlu tek kişilik bir kahvaltıdan yana kullanın.

Tercihiniz ne olursa olsun Harvard Cafe’nin kahvaltısından memnun olmamak neredeyse imkansız.

Adres: Seher Yıldızı Sokak, No: 6, Etiler

Telefon: 0212 287 10 51

6) Limonlu Bahçe, Taksim

Sonbaharın keyfini şehrin en merkezi semtlerinden birinde çıkarmak ama aynı zamanda gürültü ve kaostan uzak olmak isterseniz istikametiniz Taksim’deki Limonlu Bahçe olsun.

Bol malzemeli tazecik salatalardan ortaya söylemelik başlangıçlara, yemelere doyamayacağınız burgerlerden tadı damağınızdan uzun süre silinmeyecek ana yemeklere pek çok seçenek limonlu bahçede sizi bekliyor.

Sonbaharın tatlı serinliğini keyifli bir akşam yemeği ile sürmek isterseniz Limonlu Bahçe’ye mutlaka bir şans verin derim.

Related Post

Taksim’de Ne Yenir yazımıza da mutlaka göz atmalısınız.

Adres: Tomtom Mahallesi, Yeni Çarşı Caddesi, No: 74, Beyoğlu

Telefon: 0212 252 10 94

7) Muutto Anatolian Tapas Bar, Galata Port

Açıldığı günden beri Avrupa Yakası’nın en popüler destinasyonlarından biri olan Galata Port yeme içme mekanları ile de dikkat çekiyor. Moda’dan aşina olduğumuz Muutto’nun Galata Port’ta da harika bir yeri var.

Anadolu Mutfağı ve İspanyolların tapas kültürünü birleştiren şef Umut Karakuş, Muutto’da harikalar yaratıyor.

Siz de büyüleyici bir İstanbul manzarası eşliğinde nefis mezeler, tapaslar tatmak isterseniz hiç düşünmeden Galata Port’taki Muutto Anatolian Tapas Bar’ın yolunu tutun derim.

Adres: Kılıç Ali Paşa Mahallesi, Meclisi Mebusan Caddesi, No: 8, Beyoğlu

Telefon: 0507 243 40 40

8) Orman Cafe & Restaurant, Ümraniye

Asırlık ağaçların gölgesinde yemyeşil bir ormanda doğayla baş başa zaman geçirmek isterseniz Orman Cafe & Restaurant, Anadolu Yakası’ndaki en güzel alternatiflerden biri olacaktır.

Söylemeden geçmek olmaz, Orman Cafe özellikle çocuklarla vakit geçirmek için oldukça uygun bir yer.

Adres: Ihlamurkuyu Mahallesi, Çırçırtepe Koru Caddesi, Trabzon Park Tesisleri İçi, No: 86, Ümraniye

Telefon: 0216 611 54 61

9) Romantika, Fenerbahçe

Sonbaharın keyfi en güzel deniz kenarında çıkar diyenlerdenseniz de istikametiniz Fenerbahçe’deki Romantika olsun.

Kahvaltıdan akşam yemeğine günün her saatine uygun yiyecek bir şeyler bulabileceğiniz Romantika, dalga sesleri ve kuş cıvıltıları eşliğinde keyif yapmak isteyenleri bekliyor.

Bunlar açık havada keyif yapabileceğimiz son zamanlar diyorsanız rotanızı denize sıfır konumu ile beğeni toplayan Romantika’ya çevirin.

Adres: Fenerbahçe Parkı, Kadıköy

Telefon: 0216 336 38 28

10) Mihrabat Restaurant, Kanlıca

İstanbul’un en güzel semtlerinden biri olan Kanlıca’nın sırtlarında ışıl ışıl parlayan Boğaz Köprüsü’ne karşı gönlünüzce keyif yapmak isterseniz Mihrabat Restaurant en güzel adreslerden biri olacaktır.

Mihrabat Restaurant’ın burgerden makarnaya, pizzadan salataya her damak zevkine göre bir şeyler bulabileceğiniz oldukça zengin bir menüsü olduğu da aklınızda bulunsun.

Adres: Kanlıca Mahallesi, Mihrabat Caddesi, No: 50, Beykoz

Telefon: 0216 425 86 16

11) Beykoz Balık Ekmek, Beykoz

Hazır balık sezonu da açılmışken sonbaharın keyfini deniz kokusunu içinize çekerek salaş bir balık ekmekçi de çıkarmaya ne dersiniz? Cevabınız evetse size harika bir önerim var. Beykoz Balık Ekmek.

Beykoz Balık Ekmek, kendilerini çatal bıçağın yasak olduğu yer olarak tanımlıyor. Siz de tazecik balıkları, deniz ürünlerini bir lokmada yemek istiyorsanız istikametiniz Beykoz Balık Ekmek olsun derim.

Söylemeden de geçmek olmaz Beykoz Balık Ekmek’in menüsü sadece balık ekmekle sınırlı değil elbette. Çıtır çıtır midye tava, lokum gibi kalamar başta olmak üzere pek çok deniz ürünü de Beykoz Balık Ekmek’te sizi bekliyor.

Adres: Gümüşsuyu Mahallesi, Kelle İbrahim Caddesi, Beykoz

Telefon: 0537 244 57 53

12) Bahçede Sinek, Büyükada

İstanbul’dan kaçışın en keyifli rotalarından biri olan Büyükada’da nefis bir bahçe içinde yer alıyor Bahçede Sinek.

Bahçede Sinek’e uğramak için bahaneniz çok. İster bisiklet turunuza kısa bir mola verip bir yorgunluk kahvesi için, isterseniz güne en güzelinden bir kahvaltı ile başlamak ya da akşam üstü şarap keyfi için uğrayabilirsiniz. Ama benim önerim kesinlikle kahvaltıya gitmenizden yana.

Adres: Maden Mahallesi, Yılmaz Türk Caddesi, No: 110, Büyükada

Telefon: 0216 382 35 78

Paylaş
Sıla Uçan

Saint Benoit Fransız Lisesi, Koç Üniversitesi Tarih mezunuyum. Bir süre kurumsal hayatta çalıştıktan sonra kendi yolumu çizmeye karar verdim ve uçanmutfak adlı blogumu kurdum. Böylece hayatıma en büyük tutkularımdan ve vazgeçilmezlerimden olan seyahat ve yemek ikilisinin serüveninde devam etmeye başladım. Hayallerim ışığım tutkularım ise mesleğim oldu. http://www.ucanmutfak.com