Etiler’de Nerede Yenir?

0
3091

Yıllar geçse de popülerliğinden hiç bir şey kaybetmeyen İstanbul’un en gözde semtlerinden biri de Etiler.

Bir zamanlar genellikle Nispetiye Caddesi civarında toplanan Etiler’in en gözde mekanları şimdiler de ara sokaklara Zeytinoğlu Caddesi’ne, Akatlar’a doğru kaymaya başladı.

Etiler’e açılan kafelerin, restoranların sayısı her geçen gün artıyor. Üstelik mekanların hepsi de birbirinden keyifli, birbirinden lezzetli.

Etiler’in mekanları yazmakla bitmez o yüzden bu yazıda sizi Etiler’in kimisi yeni açılmış kimisi yıllardır aynı yerinde müdavimlerini ağırlayan mekanlarında doğru mini bir keşif yolculuğuna davet ediyorum.

1) Rusty Fork

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Rustyfork (@therustyforkistanbul)’in paylaştığı bir gönderi ()

Her detayın ince ince düşünüldüğü her köşesinede ayrı bir güzelliğin saklı olduğu Rusty Fork, Etiler’in en popüler mekanlarından biri.

Duvarındaki Teksas haritası ile misafirlerini karşılayan Rusty Fork’ta biraz street food biraz fast food vari diyebileceğim pek çok lezzet sizi bekliyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Rustyfork (@therustyforkistanbul)’in paylaştığı bir gönderi ()

Cheddar, salsa, sour cream gibi nefis soslarla servis edilen nachos, ballı hardallı özel bir patates püresi eşliğinde servis edilen sosis gibi pek çok lezzet Rusty Fork’ta sizi bekliyor.

Rusty Fork’un yemeklerinizle de oldukça uyumlu olacak güzel kokteylleri olduğunu da söylemeden geçmek olmaz.

Son bir öneri daha verecek olursam Rusty Fork’a giderseniz çikolata barları arasında marshmallow diye anlatabileceğim Rock Road tatlısının tadına mutlaka bakın derim.

Adres: Etiler Mahallesi, Nispetiye Caddesi, No: 64, Beşiktaş

Telefon: 0212 263 10 21

2) Dirty Hands

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Dirty Hands (@dirtyhandstr)’in paylaştığı bir gönderi ()

Adına yaraşır şekilde her şeyi elinizle yiyebileceğiniz bir modern street food restoranı arıyorsanız Dirty Hands en keyifli alternatiflerden biri olacaktır.

Nefis tacolardan farklı lezzetlerle tatlandırılmış sosisli sandviçlere, çeşit çeşit burgerden çıtır tavuklara pek çok lezzet Dirty Hands’te sizi bekliyor.

Çıtır Nacho Tavuk’ ve ‘Fish and Chips’ benim Dirty Hands favorilerim arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Adres: Akat Mahallesi, Zeytinoğlu Caddesi, No: 7, Beşiktaş

Telefon: 0212 352 22 82

3) Miyabi Sushi & Japanese Grill

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Miyabi Sushi&Japanese Grill (@miyabiakatlar)’in paylaştığı bir gönderi ()

Uzak Doğu mutfağı sevenlerin favori lezzet duraklarından biri de Miyabi Sushi & Japanese Grill.

Uzak Doğu mutfağı deyince aklınıza sadece sushi gelmesin. Miyabi Sushi & Japanese Grill’de sıcacık çorbalardan nefis başlangıçlara, çıtır çıtır tempuralardan teppenyakiye, pilavdan noodle’a pek çok lezzet sizi bekliyor.

Spicy Tuna Roll ve Ebi Tempura benim Miyabi Sushi & Japanese Gill favorilerimden, giderseniz bir deneyin derim.

Adres: Akat Mahallesi, Zeytinoğlu Caddesi, Yaren Sokak, No: 6/14, Akatlar

Telefon: 0212 352 02 22

4) Bi Nevi Deli

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Bi Nevi Deli (@binevideli)’in paylaştığı bir gönderi ()

Vegan ve vejetaryenlere özel bir restoran gibi gözükse de bence herkesin mutlaka bir şans vermesi gereken yerlerden biri Bi Nevi Deli.

Hayvansal ürün kullanmadan hazırladıkları yemekleri, enfes atıştırmalıkları ve rafine şeker kullanmadan hazırladıkları tatlıları ile geniş bir menü sunan Bi Nevi Deli, Etiler lezzet durakları listenizde mutlaka olsun derim.

Bi Nevi Deli’nin menüsü mevsim sebze ve meyvelerine göre sürekli güncellense de falafel burger, snickers, yulaflı kurabiye gibi değişmez ve karşı konulmaz lezzetleri var, denk gelirseniz mutlaka tadın derim.

Adres: Etiler Mahallesi, Dilhayat Sokak, No:10/1, Etiler, Beşiktaş

Telefon: 0212 358 60 32

5) Akali

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Akali (@akalipub)’in paylaştığı bir gönderi ()

Enfes bir burgerle mini bir hafta sonu kaçamağı yapıp kendinizi şımartmak isterseniz hiç düşünmeden Akali’nin yolunu tutun derim.

Akali’nin bence en güzel yanlarından biri de köftenizin gramajından içine koydurabileceğiniz lezzetlere kadar her şeyi kendinizin belirleyebiliyor olması.

Akali’de burgerinizi avokado kreması, patlıcan romoulade, elma relish gibi enteresan soslarla lezzetlendirebiliyorsunuz.

Farklı tatlar denemeyi sevenlerdenseniz Akali’ye gittiğinizde benim önerim burgerinizi elma relish ile denemenizden yana.

Adres: Etiler Mahallesi, Nispetiye Caddesi, Yıldız Çiçeği Sokak, No: 3, Beşiktaş

Telefon: 0212 263 20 64

6) Voi Central

Yemyeşil ağaçların gölgesinde keyifli bir bahçede gönlünüzce zaman geçirmek isterseniz Voi Central, Etiler’deki en keyifli adreslerden biri olacaktır.

Şehrin göbeğinde ama aynı zamanda gürültüsünden ve kaosundan uzakta olmayı sevenlerin favori mekanlarından biri olan Voi Central’da enfes kahvaltı kaselerinden omletlere, sağlıklı yemeklerden rafine şeker kullanmadan hazırlanan tatlılara pek çok lezzet sizi bekliyor. Özellikle tartineleri ve lotus cheesecake’i bence enfes.

Söylemeden de geçmek olmaz Voi Central home-office çalışanların da favori mekanları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Siz de bilgisayarınızı alıp dışarıda çalışmayı sevenlerdenseniz Voi Central güzel bir alternatif olacaktır.

Adres: Etiler Mahallesi, Bebek Dağı Sokak, No: 3, Etiler, Beşiktaş

Telefon: 0532 056 53 30

7) Tezgah Kebap

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

TezgahKebap (@tezgahkebap)’in paylaştığı bir gönderi ()

Farklı bir konsept kendine has lezzet’ mottosu ile yola çıkan Tezgah Kebap’ta siparişinizin ardından önünüze içinde domates, yeşillik, soğan ve limon olan bir kap, bıçak ve bir doğrama tahtası geliyor. Size kalansa malzemeleri gönlünüzce doğrayıp kebabınızla buluşturmak.

Lokum gibi kuzu şiş, dürüm yapıp yemelere doyamayacağınız ciğer ve tavuk şiş başta olmak üzere pek çok lezzet Tezgah Kebap’ta sizi bekliyor.

Bir öneri verecek olursam Tezgah Kebap’a giderseniz kendinize en güzelinden bol sumaklı soğanlı bir ciğer şiş sarın derim.

Adres: Akat Mahallesi, Zeytinoğlu Caddesi, No:119, Etiler

Telefon: 0212 236 77 77

8) Minval

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Minval Artisanal Food Creation (@minval.ist)’in paylaştığı bir gönderi ()

Pastane fırın konseptine hizmet veren Minval, Etiler’in en keyifli mekanlarından biri.

Yerel ve mevsimsel ürünler kullanarak hazırladıkları lezzetleri ile sadece civarda oturanların değil pek çok İstanbullu’nun da favori mekanlarından biri.

Keyifli bir kahve molası için uğrayabileceğiniz Minval’e giderseniz kahvenizin yanında bademli meyve soslu mini glutensiz kurabiyelerinden sipariş vermeyi de ihmal etmeyin derim.

Adres: Afat Mahallesi, Zeytinoğlu Caddesi, Yaren Sokak, No: 6/12, Beşiktaş

Telefon: 0212 352 54 70

9) Scarlet

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Scarlet (@scarletetiler)’in paylaştığı bir gönderi ()

Et tutkunlarının vazgeçilmez lezzet durakları arasında ilk sıralarda yer alıyor Scarlet.

Etin her halini bulabileceğiniz Scarlet’in burgerleri de bence tek kelimeyle efsane. Canınız et yemek istemezse önden nefis bir carpaccio ve salata ardından nefis bir burger söyleyerek kendinizi şımartabilirsiniz.

Scarlet’in tatlılarının da karşı konulmaz güzellikte olduğunu söylemeden geçmek olmaz.

Adres: Etiler Mahallesi, Seheryıldızı Sokak, No:3

Telefon: 0212 265 52 65

10) Tacofit

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

TACOFIT (@tacofit.kitchen)’in paylaştığı bir gönderi ()

Yumurtalı, French Toast’lu kahvaltı seçeneklerinden günün her saatine uygun keyifli atıştırmalıklara parmak ısırtan tacolardan yemelere doyamayacağınız nachoslara pek çok lezzet Tacofit’de sizi bekliyor.

Meksika mutfağının en sevilen lezzetlilerini bulabileceğiniz Tacofit, keyifli bir yemek denildiğinde Etiler’de akla ilk gelen adreslerden biri.

Siz de Meksika mutfağından en sevdiğiniz lezzetlerin masanızda olduğu bir yemek isterseniz istikametiniz Tacofit olsun derim.

Adres: Nispetiye Mahallesi, Nispetiye Caddesi, No: 42/A, Beşiktaş

Telefon: 0212 284 11 17

11) Kebapçı Etiler

Etiler’in en sevilen mekanlarından biri de Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden olan enfes kebapları farklı bir konseptle sunan Kebapçı Etiler.

Siz de kendinize mezeli, kebaplı güzel bir akşam ziyafeti çekmek isterseniz Kebapçı Etiler güzel bir alternatif olacaktır.

Özellikle patlıcanlı, patatesli ve sarımsaklı yoğurtlu panço mezesinden, sıcak ezmesinden, sıcak soğanından, altı ezmeli kebabından ya da iskender pidesi üzerine hafif acılı Adana kebabı olan Ekşili Halep İşi’nden mutlaka tadın derim.

Tatlı olaraksa mevsimine denk gelirseniz ayva tatlısından gelmezseniz de katmerinden yemeden kalkmayın derim.

Adres: Etiler Mahallesi, Nispetiye Caddesi, No: 14, Beşiktaş

Telefon: 0212 257 02 09

12) theWrap

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

theWRAP (@thewrapistanbul)’in paylaştığı bir gönderi ()

Rengarenk görüntüsü ile içinizi açan nefis malzemelerle sarılmış incecik wrapler ya da tazecik yeşilliklerle hazırlanmış salatalar ile öğününüzü şenlendirmek isterseniz theWrap’e mutlaka bir şans verin derim.

Sıcak olarak servis edilen ‘Philly Cheese Steak Wrap’ ve tavuklu ‘Ceaser Wrap’ benim theWrap favorilerimden.

Tercihinizi salatadan yana kullanmak isterseniz de mozarella peynirli tavuk salatasından ya da keçi peynirli kinoa salatasından tatmanızı tavsiye ederim.

Adres: Fatih Sultan Mehmet Mahallesi, Alaçam Sokak, No: 7/A, Sarıyer

Telefon: 0212 352 66 32

13) Elbet Steakhouse

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Elbet Steakhouse (@elbetsteakhouse)’in paylaştığı bir gönderi ()

Şölen havasında geçen, tadı damağınızda kalacak bir yemek için gidebileceğiniz Etiler’in en lezzetli mekanlarından biri de Elbet Steakhouse.

Ev yapımı sosis, dana füme, tulum peynirli avokado salatası ve kaburga burger, Elbet Steakhouse’un en sevilen lezzetleri arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Elbet Steakhouse’a giderseniz yemek tercihiniz ne olursa olsun ortaya en güzelinden bir közde mısır ve trüflü parmesanlı patates söylemeyi de ihmal etmeyin derim.

Adres: Afat Mahallesi, Yaren Sokak, No: 6-21, Beşiktaş

Telefon: 0212 351 03 44

14) Harvard Cafe

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Harvard Cafe (@harvardcafe)’in paylaştığı bir gönderi ()

Etiler’in en nostaljik en keyifli mekanlarından biri de Harvard Cafe.

Kahvaltıdan ortaya söylemelik atıştırmalık tabaklara, nefis başlangıçlardan ana yemeklere pek çok lezzet Harvard Cafe’de sizi bekliyor.

Siz de Etiler’in göbeğinde huzurlu bir arka bahçede gönlünüzce keyif yapmak isterseniz hiç düşünmeden Harvard Cafe’nin yolunu tutun derim.

Adres: Etiler Mahallesi, Seher Yıldızı Sokak Sokak, No: 6, Beşiktaş

Telefon: 0212 287 10 51

15) Crepe and Fondue

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

C R E P E & F O N D U E (@crepeandfondue)’in paylaştığı bir gönderi ()

Crepe and Fondue öyle şirin yer ki insan kendini İsviçre’de bir ara sokakta oturuyormuş gibi hissediyor.

Crepe and Fondue’nün menüsünde salata, makarna, et yemekleri gibi alternatifler de var ama bana kalırsa tercihinizi ‘peynir fondue’den yana kullanmalısınız. Uzun fondue çatalınıza saplayacağınız kızarmış ekmekleri sıcacık peynire banmaktan daha keyifli ne olabilir ki?

Ee madem böyle keyifli bir yere geldik tatlımız da mekanın adına yakışır olsun derseniz de çilekli çikolatalı ya da muzlu çikolatalı krep karşı konulmaz bir alternatif olacaktır.

Adres: Afat Mahallesi, Zeytinoğlu Caddesi, No: 3, Beşiktaş

Telefon: 0212 351 49 51

16) Karemel Lab Bakery Cafe

Etiler’deyseniz ve aklınızı çelecek onlarca çeşit bulabileceğiniz mükemmel bir kahvaltı menüsü olan bir mekanda kendinizi kaybetmek istiyorsanız hiç düşünmeden Karemel Lab Bakery Cafe’nin yolunu tutun derim.

Çıtır çıtır simitler, tazecik börekler, mis gibi ev poğaçaları ve tabi ki nefis yumurtalar, Karemel Lab Cafe’de sizi bekleyen kahvaltı seçeneklerinden sadece birkaçı.

Hep kahvaltısından bahsettim diye Karemel Lab Cafe’yi sadece kahvaltıdan ibaret sanmayın. Karemel Lab Cafe’nin makarnalı pizzalı nefis bir yemek menüsü de var.

Adres: Etiler Mahallesi, Selçuklular Sokak, No: 13/A, Beşiktaş

Telefon: 0212 352 85 50

17) All Sports Bakery

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

All Sports Bakery (@allsportsbakery)’in paylaştığı bir gönderi ()

Menüsündeki sağlıklı seçenekler ile gönülleri fetheden All Sports Bakery, Etiler’in sevilen mekanlarından biri.

Glutensiz zeytinli çörek, siyez unlu poğaça, vegan atıştırmalıklar, mereng brownie, taze meyveli ekler ve daha niceleri.

Siz de fırından yeni çıkmış kokusu ile içinizi ısıtacak lezzetleri ile midenizi şenlendirecek nefis tatlar arasında kendinizi kaybetmek istiyorsanız hiç düşünmeden All Sports Bakery’nin yolunu tutun, inanın aasla pişman olmayacaksınız.

Adres: Etiler Mahallesi, Bıyıklı Mehmet Paşa Sokak, No: 1, Daire: 2

Telefon: 0212 257 42 99

18) Çağlar Tost

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Çağlar Tost (05380456787) (@caglar.tost.etiler)’in paylaştığı bir gönderi ()

Süslü mekanları, dünya mutfaklarını bir kenara bırakıp Türk usulü bol kaşarlı çıtır çıtır bir tost yemek isterseniz adresiniz Çağlar Tost olsun derim.

Özellikle kavurmalı kaşarlı tostu ve füme etli karışık tostu bence efsane.

Adres: Afat Mahallesi, Zeytinoğlu Caddesi, No: 25 / F, Beşiktaş

Telefon: 0212 351 31 13

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız