Kategoriler Konaklama

İstanbul’daki En İyi Hosteller

İki kıta üzerinde toprakları bulunan en büyük şehir olan İstanbul, boğazıyla, saraylarıyla, Kız Kulesi’yle ve asırları deviren birçok tarihi mekanıyla hiç şüphesiz ki dünyanın en güzel şehirlerinden birisi.

Boğazın kıyısında attığınız her adımda bir başka fotojenik kare yakalayabileceğiniz bu şehri her sene 10 milyondan fazla yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. Bu kadar turistik bir şehirde yüzlerce konaklama imkanının bulunması da oldukça doğal.

Her kesimden ve her yaştan gezgini kabul eden İstanbul, lüks otellerin yanı sıra gezginler ve öğrenciler için de birçok konaklama alternatifi sunuyor. Bu seçeneklerin arasında hosteller öne çıkıyor. Dünyanın birçok ülkesinde yaygın olarak bulunan hostelleri İstanbul’un farklı noktalarında bulabilirsiniz.

Peki bu kadar fazla konaklama seçeneği arasından hangilerini tercih etmeli? Bu yazımızda sizlere tam olarak bu konuda yardımcı olacak bir rehber hazırladık. Şimdiden iyi tatiller dileriz.

İstanbul’daki En İyi 11 Hostel

1) Cheers Hostel

İstanbul geziniz için en iyi konaklama seçeneklerini derlemiş olduğumuz listemize Tarihi Yarımada’nın kalbinde konumlanan Cheers Hostel ile başlayalım. Cheers Hostel, 20 odasıyla hizmet veren bir konaklama tesisi.

Tesis İstanbul’un en turistik mekanlarından olan Kapalı Çarşı’ya, Topkapı Sarayı’na, Sultanahmet Camii’ne ve Ayasofya’ya birkaç dakikalık yürüme mesafesinde yer alıyor. Böylece, İstanbul’un tarihi yarımadasında bulunan tarihi noktaları kolaylıkla ziyaret edebilirsiniz. 

Konuklarına sıcak ve samimi bir atmosferde konaklama imkanı sunan Cheers Hostel’in panoramik teras barı şehrin en güzel manzarasını adeta ayaklarınızın altına seriyor.

Tarihi Yarımada’nın dokusuyla uyumlu bir şekilde dekore edilen tesis yalnız gezginlerden kalabalık arkadaş gruplarına ve çocuklu ailelere kadar pek çok yerli ve yabancı turiste  kapılarını açıyor.

Check-in: 13.30’dan sonra

Check-out: 11.00’den önce

Adres: Alemdar, Zeynep Sultan Cami Sokak, No: 15, 34110, Fatih/İstanbul

2) Hush Hostel Lounge

Hush Hostel Lounge konuklarını Anadolu Yakası’nın kalbinde yer alan Kadıköy’de ağırlıyor. Kadıköy Rıhtım’a birkaç dakikalık yürüme mesafesinde yer alan tesis, 17 odası bulunan 4 katlı bir binada hizmet veriyor. Hush Hostel Lounge konuklarına sakin ve keyifli bir konaklama deneyimi vadediyor.

Sanat ve tarih dolu, canlı gece hayatıyla ünlü boğazın bu yakasında tatilinizin her anında heyecan dolu deneyimlerle karşılaşmaya hazır olun.

Kahvaltı dahil konsept ile hizmet veren Hush Hostel Lounge’da 12.00 ve 19.00 arasında hizmet veren bir Kafe & Restoran da bulunuyor. West End Kafe’de spesiyal yemeklerden ev yapımı kurabiyelere ve turtalara kadar pek çok lezzetin tadını çıkarabilirsiniz.

Tesiste ücretsiz Wi-Fi erişimi bulunan pek çok ortak çalışma alanı da mevcut. Hostelin ortak alanlarında ise kaynaşma toplantıları ve partileri yapılıyor. 

Check-in: 14.00’ten sonra

Check-out: 11.00’den önce

Adres: Rasimpaşa Mahallesi, İskele Sokak, No: 46, Kadıköy/İstanbul

3) Bahaus Guesthouse Hostel

Bahaus Guesthouse Hostel, Tarihi Yarımada bölgesinin en işlek merkezlerinden olan Sultanahmet Meydanı’nda konuklarını ağırlıyor.

Tesis şehrin en iyi parti hosteli olarak misafirlerine konforlu bir konaklama deneyiminin yanı sıra sınırsız eğlence imkanı da sunuyor.

Bahaus Guesthouse Hostel, her mevsimde Avrupa’nın dört bir yanından yollara düşen sırt çantalı gezginlerin uğrak noktalarından birisi. Tesiste konaklayan herkes oldukça dost canlısı ve bir o kadar da eğlence düşkünü.

Farklı kültürlerden insanlarla dolup taşan bir sosyal ortam sunan Bahaus Guesthouse, tatiliniz boyunca asla sıkılmayacağınız bir konaklama deneyimi vadediyor.

Gelelim Bahaus Guesthouse Hostel’in olanaklarına. Tesis konuklarına kahvaltı dahil bir tatil konsepti sunuyor. Otelde bulunan 26 odanın tamamı antialerjik.

Bahaus Guesthouse’un Bar & Kafe’sinde boğaz manzarasına karşı nargile keyfi yapabilir veya alkollü içeceğinizi yudumlarken kafanızı dinleyebilirsiniz.

Check-in: 14.00’ten sonra

Check-out: 11.00’den önce

Adres: Cankurtaran Mahallesi, Akbıyık Caddesi, Bayram Fırını Sokak, No: 7, 34122, Fatih/İstanbul

4) Cheers Midtown Hostel

Cheers Midtown Hostel, İstanbul’un en merkezi noktalarından birinde hem sessiz ve sakin hem de şehrin ritmini hissedip kalp atışlarını dinleyebileceğiniz bir konaklama deneyimi vadediyor.

Tesis şehrin en işlek lokasyonlarından olan Taksim Meydanı‘na birkaç dakikalık yürüme mesafesinde yer alıyor.

Cheers Midtown Hostel, eğlencesiz yapamayan gezginler için unutulmaz bir tatil deneyimi sunuyor. Otelden dışarıya adımınızı atar atmaz kendinizi İstiklal Caddesi’nin en popüler eğlence mekanlarında bulabilirsiniz. 

Birden fazla dilde hizmet veren Cheers Midtown Hostel, kapılarını her milletten gezgine ve tatilci ailelere sonuna kadar açıyor. Taksim ve Karaköy arasında yerini alan tesis, İstanbul’un en popüler gezilecek yerlerinden Galata Kulesi’ne, Dolmabahçe Sarayı’na ve İstanbul Modern Sanat Müzesi’ne de yürüme mesafesinde konumlanıyor.

Check-in: 14.00’ten sonra

Check-out: 11.00’den önce

Adres: Firuzağa Mahallesi, Boğazkesen Caddesi, No: 68, Tophane-Beyoğlu/İstanbul

5) Wabi Sabi Hostel

Taksim’de bulunan Wabi Sabi Hostel eskiden Bunk Hostel ismiyle bilinen şehrin en modern hostellerinden birisidir.

Konuklarını farklı bir güzellik anlayışı ile ağırlayan tesis, hem şehir kültürünü hem de yerel ruhu aynı anda yaşamak isteyen gezginler için mükemmel duraklardan birisi. Hostel 

2013 senesine kadar Beyoğlu’nun en eski binalarından birisinde Bunk Hostel adıyla hizmet veren tesis bu tarihlerde tamamen yenilenerek Wabi Sabi Hostel adını almış.

Tesisin yeni dizaynı konfor, sanat ve eğlenceyi bir arada deneyimleyebileceğiniz bir konaklama anlayışı sunuyor.

Kahvaltı dahil konseptle hizmet veren Wabi Sabi Hostel’de muhteşem İstanbul manzarası eşliğinde içeceğinizi yudumlayabileceğiniz bir roof bar da hizmet veriyor.

Check-in: 15.00’ten sonra

Check-out: 11.00’den önce

Adres: Papa Roncalli Sokak, No: 34, 34373, Beyoğlu/İstanbul

6) Agora Hostel & Guesthouse

Tarihi Yarımada’da yer alan İstanbul Agora Hostel & Guesthouse, sade dokunuşlarla bezenmiş bir dekorasyona sahip konforlu odalarıyla konuklarını ağırlıyor.

24 saat hizmet veren resepsiyonu, İstanbul’un tarihi ile yarışacak zenginlikteki mutfağı ve çok dilli tur hizmetleriyle Agora Hostel, şehri eğlenerek keşfedebileceğiniz bir tatil deneyimi vadediyor.

16 odasıyla hizmet veren Agora Hostele evcil hayvanlar maalesef kabul edilmiyor. 

Check-in: 14.00’ten sonra

Related Post

Check-out: 11.00’den önce

Adres: Cankurtaran Mahallesi, Akbıyık Caddesi, Amiral Tafdil Sokak, No: 6, 34122, Sultanahmet/İstanbul

7) Harmony Hostel

Harmony Hostel, ziyaretçilerine kapılarını şehrin en işlek semtlerinden birisi olan Sirkeci’de açıyor.

Harmony Hostel tarihi Mısır Çarşısı ve Kapalı Çarşı’ya 10 dakika, Sultanahmet, Ayasofya ve Topkapı Sarayı’na ise 15 dakikalık yürüme mesafesinde konumlanıyor.

5 odasıyla butik hostel tarzında hizmet veren tesiste hafif yemeklerin ve çeşitli el yapımı atıştırmalıkların hazırlandığı bir büfe de hizmet veriyor. Otelin barı ise alkollü içeceğinizi yudumlarken şehri keşfe çıkan diğer gezginlerle sosyalleşebileceğiniz bir ortam sunuyor.

Misafirperverlikte çığır açan Harmony Hostel personeli için konukların konforunu ve memnuniyetini sağlamak adeta bir prensip meselesi. İster yerli ister yabancı turist olun tesiste döviz bozdurma işlemlerinizi avantajlı kurlarla gerçekleştirebiliyorsunuz. 

Check-in: 13.00’ten sonra

Check-out: 11.00’den önce

Adres: Hocapaşa Mahallesi, Hüdavendigar Caddesi, No: 20, 34112, Sirkeci/İstanbul

8) Juliet Rooms

Juliet Rooms, Anadolu Yakası’nın en nezih bölgelerinden olan Moda’da 16 odasıyla 5 katlı tarihi bir binada hizmet veriyor.

Baştan aşağı bir zarafet abidesi görünümünde olan bu otel, modern konukseverlik anlayışıyla konuklarına şehrin ortasında bir huzur cenneti vadediyor.

Siz de zaman zaman şehir hayatının koşuşturmacasında kaybolduğunuzu hissediyorsanız Juliet Rooms çölde açan bir vaha gibi imdadınıza koşacak ve profesyonel personeliyle huzurla soluklanabileceğiniz bir konaklama deneyimi sunacak.

Boğaza sadece 2 dakikalık yürüme mesafesinde konumlanan Juliet Rooms, iş ve dinlenme amaçlı seyahatler için yaygın olarak tercih ediliyor.

Tesis aynı zamanda şehrin kaosundan bunalan bekarların, arkadaş gruplarının ve çiftlerin vazgeçilmez duraklarından birisi.

Daima güler yüzlü olan Juliet Rooms personeli konukların her türlü ihtiyacını karşılayacak bir hizmet sunma prensibiyle sizleri mutlu etmek için çalışıyor.

Tesisin restoranında ise uzman şeflerin elinden çıkma dünya mutfaklarından eşsiz lezzetler servis ediliyor.

Check-in: 14.00’ten sonra

Check-out: 12.00’den önce

Adres: Caferağa Mahallesi, Şifa Sokak, No: 31, Moda-Kadıköy/İstanbul

9) Hanchi İstanbul

Yerebatan Sarnıcı’nın yanı başında bulunan Hanchi İstanbul’da hem aile ve çiftler için özel odalar hem de yalnız gezginler için yurt odaları hizmet veriyor.

Yurt odalarında konaklamak için bir yaş sınırı olduğunu belirtmekte fayda var. Bu odalarda 40 yaşından büyükler konaklayamıyor. 

Konfor ve güvenlik anlayışının ön planda tutulduğu Hanchi İstanbul, gezgin ziyaretçilerine sakin bir soluklanma durağı vadediyor.

Misafirlerini kahvaltı dahil konsept ile ağırlayan Hanchi İstanbul’da her sabah şık bir İstanbul kahvaltısı hazırlanıyor.

Otelin odalarında özel banyo bulunmakla birlikte yurt odalarında konaklayan misafirler tesisin ortak banyo ve tuvalet alanlarından faydalanabiliyor.

Hostele maalesef evcil hayvanlar kabul edilmiyor. 

Check-in: 14.00’ten sonra

Check-out: 11.00’den önce

Adres: Samsa Sokak, No: 11, Kumkapı/İstanbul

10) Second Home Hostel

İstanbul’un altını üstüne getirmek için sadece birkaç günü olan gezginler için Second Home Hostel, konaklanabilecek en iyi lokasyonda konumlanıyor. 5 katlı bir binada hizmet veren Second Home Hostel 15 odaya sahip.

Tesis İstanbul’un en turistik denilebilecek mekanlarına birkaç dakikalık yürüme mesafesinde yer alıyor.

Sırt çantasıyla dünyayı gezmeyi kafaya koymuş gezginlerin ikinci evi olma prensibiyle yola çıkan Second Home Hostel’de genel olarak bir otelden bekleyebileceğiniz her imkan mevcut.

Second Home Hostel’de yalnız gezginler için yurt odaları, çiftler için özel odalar ve aileleriyle birlikte yollara düşen gezginler için süit odalar bulunuyor.

Tesisin güler yüzlü personeli İstanbul’u bütünüyle deneyimlemenizi sağlamak için ilgi ve ihtiyaçlarınıza en uygun tur planlarını hazırlamanıza yardımcı oluyor.

Second Home Hostel gezgin misafirlerine uzman bir rehber eşliğinde Tarihi Yarımada yürüyüş turlarına, semazen gösterilerine, yöresel yemek turlarına ve boğaz gezilerine katılabilme olanağı sunuyor. Bu aktivitelere katılmak için tek yapmanız gereken “İkinci Evinizdeki” personellerden birisine sormak.

Check-in: 13.30’ten sonra

Check-out: 10.30’den önce

Adres: Hocapaşa Mahallesi, Ebusuud Caddesi, No: 19, 34110, Sirkeci/İstanbul

11) Green House

Green House İstanbul denildiğinde aklına sanat, kültür ve eğlence hayatı gelen gezginlerin uğrak yerlerinden biridir.

Şişli ilçesinde 3 katlı tarihi bir binada hizmet veren Green House Taksim’e sadece 5 dakika yürüme mesafesinde yer alıyor. 9 odasıyla hizmet veren Green House’da 24 saat boyunca her konuda yardım alabileceğiniz bir resepsiyon bulunuyor.

Tesiste eşyalarını sırt çantasında taşıyan gezginler için ücretsiz çamaşır yıkama hizmeti de sunuluyor.

Green House’un en iyi yanı şehrin en renkli gece hayatının yaşandığı Nevizade Sokağı’na sadece 10 dakika yürüme mesafesinde yer alması.

Otelde birden fazla dilde hizmet veriliyor.

Check-in: 12.30’dan sonra

Check-out: 11.00’den önce

Adres: İnönü Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi, Papa Roncalli Sokak, No: 15, Şişli/İstanbul

Paylaş
Ebrar Büyükkapucu