Renkli Bahar Yolculuğu: Keşfedilmeyi Bekleyen 10 Yer

Renkli Bahar Yolculuğu: Keşfedilmeyi Bekleyen 10 Yer

Göz alıcı manzaralarıyla, sıcacık atmosferiyle ve keşfedilmeyi bekleyen yerleriyle bahar rotaları, macera arayan herkes için adeta çekici bir davet. Doğanın yeniden canlanışını, tarihin esrarengiz izlerini ve gizemli köşelerini keşfetmeye en uygun zamanlardan biri olan bahar mevsimi tüm coşkusu ile gelmişken seyahat planları yapmamak olmaz. Renkli bahar yolculuğunda, keşfedilmeyi bekleyen yerler sizi büyüleyecek ve yeni deneyimlerle dolu bir maceraya sürükleyecek. Haydi, baharın coşkusunu ve keşif heyecanını birlikte yaşayalım!

İşte baharda keşfedebileceğiniz 10 harika rota:

1) Marmaris – Söğüt

Marmaris – Söğüt

Bahar ayında keyifli bir geziye çıkmak istiyorsanız rotanızı çevirebileceğiniz en güzel yerlerden bir tanesi Marmaris’te bulunan Söğüt. Söğüt, aslında Marmaris merkeze 40 km uzaklıkta bulunan ufak bir köy. Ama pek çok tatil lokasyonundan çok daha keyifli olabilecek bir yer diyebiliriz Söğüt için. Bahar ayında yeşillenen ağaçları, açan rengarenk çiçekleri, sempatik evleri ile size adeta kucak açan Söğüt, bahar ayında tatil planını küçük ama keyifli bir yerde yapmak isteyenlere oldukça uygun bir seçenek.

Söğüt’te birkaç gün geçirdikten sonra burasının favori destinasyonlarınız arasına gireceğine hiç şüphemiz yok. Çünkü harika doğasının yanı sıra Söğüt’ün güzel deniz manzarası ve bu deniz manzarasına çıkan sokakları kendinizi bir filmin güzel bir sahnesinde gibi hissetmenizi sağlayabilir. Ayrıca Söğüt’e gelmişken gezebileceğiniz pek çok keyifli koy da bulunuyor. Söğüt’ten Akvaryum, Adaboğazı, Çomçalık ve Değirmendere gibi koylara isterseniz tekne turları ile isterseniz de bu koylar arasından birini seçerek yine bir tekne ile gidebilirsiniz. 

2) İzmir – Bergama

İzmir – Bergama

İzmir, Bergama bahar aylarında gezmenizi önerdiğimiz etkileyici rotalardan bir tanesi. İzmir’in bu etkileyici rotası, hem kültürel bir seyahat yapabilmenizi hem de etkileyici bir doğanın içinde keyifli birkaç gün geçirmeniz için harika bir seçenek. 

Bergama’nın sokaklarında gezerek İzmir’in bahar ayında güzelleşmeye başlayan mis gibi havasının keyfini çıkarabilirsiniz. Bunun yanı sıra etkileyici antik kenti ve tarihi eserleri ile Bergama’da kültür dolu bir gezi yapabilirsiniz. İzmir’in yaz sıcaklarına göre daha az sıcak olan bahar havası bu tarz açık alan gezileri yapmayı oldukça kolaylaştırdığı için ilkbaharda kesinlikle uğramanız gereken bir rota Bergama.

3) Bolu – Yedigöller

Bolu – Yedigöller

Bahar ayında bir başka güzel olan diğer rota önerimiz ise Bolu’da bulunan Yedigöller. Özellikle kamp yapmayı seven, kamp yapmayı denemek isteyenler ve güzel havaları doğanın içinde karşılamayı planlayanlar için en güzel rotalardan.

Yedigöller’de kamp yapabileceğiniz oldukça geniş bir alan var. Hem ailelerin hem de arkadaş gruplarının keyifli bir şekilde kamp yapabilecekleri bu ortam aynı zamanda günübirlik seyahat yapmak isteyenler için de oldukça uygun bir ortam sunuyor. Bünyesinde 7 farklı göl barındıran Yedigöller’de piknik ve doğa yürüyüşü yapmak da oldukça keyifli. 

4) Muğla – Göcek

Muğla – Göcek

Muğla, her mevsim başka güzel olan etkileyici bir rota. Hangi mevsimde Muğla’nın hangi bölgesine giderseniz gidin keyifli bir tatil yapma şansı bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra Muğla’da bahar aylarında gidebileceğiniz en güzel rotalardan bir tanesi Göcek. Doğası ve denizi ile ısınmaya başlayan havalarda Ege’nin bu harika topraklarında tamamen dinlendiğinizi hissedebilirsiniz. 

Muğla’nın en keyifli noktalarından biri olan Göcek, özellikle yaz aylarında yabancı ve yerli turistlerin dikkatini oldukça çekiyor. Bu yüzden yaz aylarında kalabalık olabilen Göcek, bahar aylarında henüz yaz popülerliğini yakalamadığı için çok sakin bir şekilde sizi karşılıyor. Palmiye ağaçları, masmavi denizi ve güzel koyları ile keyifli ve dolu dolu vakit geçirmeniz mümkün.

5) Antalya – Tekirova

Antalya – Tekirova

Antalya zaten Türkiye’nin seyahat ve tatil için en çok tercih edilen bölgelerinden. Antalya’nın en çok tercih edilen rotalarından biri ise Tekirova. Genellikle yaz aylarında deniz tatili yapmak için tercih edilen Tekirova’yı ilkbahar rotaları arasına eklememizin ise bir nedeni var tabii ki. Yaz aylarında oldukça sıcak olan havaları ile meşhur olan Antalya’yı rahat bir şekilde gezmek çoğu zaman mümkün olmuyor. 

Related Post

Bu yüzden ilkbahar, Antalya’nın herhangi bir yerini gezmek için en doğru zaman dilimi olabilir. Tekirova ise bahar ayında ziyaretçilerine güzel seyahat avantajları sunuyor. Tekirova ziyaretinizde, masmavi denizlere açılan güzel plajlarda keyifli yürüyüşler yapabilir, teleferiğe binerek Tahtalı Dağı’na çıkabilir ve buradan Tekirova’nın harika manzarasını izleyebilirsiniz. Ayrıca Tekirova’ya 22 km uzaklıkta olan Olimpos da seyhatinize ekleyebileceğiniz güzel ve görülmeye değer rotalardan. Gezi rotalarının yanı sıra bahar ayında serin sulara girmek isterseniz Olimpos’un veya Tekirova’nın denize girebilirsiniz. 

6) Mardin – Midyat

Mardin – Midyat

Bahar için bir başka önerimiz ise yine yaz aylarında sıcaklık seviyelerinin oldukça yükseldiği bir lokasyon. Mardin’in Midyat ilçesi bünyesinde pek çok güzelliği bir arada bulunduruyor. Tarihi ve mimari güzellikleri her ziyaretçisini etkileyen Mardin, aynı zamanda yöresel el işleri ve lezzetleri ile de gönülleri fethediyor.

Bahar ayında Midyat’ta gezebileceğiniz güzel lokasyonlar arasında Mor Gabriel Manastırı, Midyat Eski Kent, Meryem Ana Kilisesi ve Mor Barsaumo Manastırı gibi mimari ve tarihi eserlerin yanı sıra Beyazsu gibi doğal güzellikleri de gezebilirsiniz. 

7) Rize – Kaçkar Yaylaları

Rize – Kaçkar Yaylaları

Yeşil rengin dört bir yanınızı çevrelemesinden hoşlanıyorsanız, bahar ayında kesinlikle gitmenizi önerdiğimiz yer Rize’nın Kaçkar Yaylaları. Doğası ve manzarası ile oldukça meşhur olan Kaçkar Yaylaları, bahar ayının gelmesi ile canlanıyor. Bu canlanmaya tanıklık etmek için rotanızı buraya çevirebilirsiniz. 

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı olan ve Aşağı Kaçkar – Yukarı Kaçkar  olarak ikiye ayrılan bu yaylalara ulaşım patikalardan yapılıyor. 2400 metre yükseklikte bulunan yaylalara çıktıktan sonra doğan ile baş başa kalarak tamamen dinlediğiniz hissedebilirsiniz. Ayrıca yaylalar kamp yapmak için de oldukça uygun. Bu yüzden buraya gelirken yanınıza kamp eşyalarınızı da getirebilirsiniz. 

8) İstanbul – Polonezköy

İstanbul – Polonezköy

İstanbul’da yaşayanların bahar ayları geldiğinde şehirden uzaklaşma istekleri de biraz daha artıyor. Siz de İstanbul’da ya da İstanbul’a yakın lokasyonlarda yaşıyorsanız ve şehirden çok uzaklaşmadan baharın tadını çıkarabileceğiniz doğanın içinde bulunan bir lokasyon arıyorsanız gidebileceğiniz en güzel rotalardan biri Polonezköy. 

Polonezköy’de yapabileceğiniz keyifli etkinlik seçenekleri bulunuyor. İster günübirlik isterseniz de hafta sonu için birkaç günlüğüne buraya gelmiş olun, Polonezköy’ün Polonya mimarisi ile yapılmış evleri ve doğasının içinde dinlendiğiniz ve eğlendiğinizi hissettiğiniz bir seyahat yapmanız mümkün. Polonezköy’de geleneksel tarzdaki otellerden birinde kalabilir ya da günübirlik arabanız ile buraya doğru yola çıkarak doğa yürüyüşüne çıkabilirsiniz. Bunun yanı sıra araba ile Cumhuriyet köyü ve Ömerli’ye doğru yola çıkarak bu yol üstünde bulunan at çiftliklerini ziyaret edebilirsiniz. 

9) Fransa – Marsilya

Fransa – Marsilya

Baharda yurt dışı seyahat planınız varsa fakat nereye gideceğinize karar veremediyseniz bizim size ilk önerimiz Fransa’nın Marsilya bölgesi olacak. Fransa’nın ısınmaya başlayan havaları ile başka bir keyifli olan Marsilya sizi oldukça etkileyecek bir rota olabilir. 

Çok keyifli ve renkli bir liman kenti olan Marsilya, yaz ayında bütün dünyadan pek çok ziyaretçi ağırlıyor. Fakat bahar aylarında çok daha sakin bir destinasyon olduğu bir gerçek. Bu yüzden eğer Marsilya’nın sokaklarında uzun uzun dolaşmak, limanlarını, güzel bahçelerini ve görkemli kiliseleri rahat bir şekilde keşfetmek isterseniz içinizi ferahlatan bahar aylarında Fransa’ya doğru yola çıkabilirsiniz.

10) İtalya – Venedik

İtalya – Venedik

Bahar aylarında bitkilerin renklendiği ve havaların güzelleştiği Akdeniz ülkelerinden bir tanesi ise İtalya. Bahar ayında yurt dışında kültür gezisi yapmak isterseniz Venedik size hayallerinizdeki gezi fırsatını verebilir. Üstelik İtalya’nın muhteşem lezzetlerini de yerinde tatma imkanı da bulabilirsiniz. 

Bahar aylarında diğer pek çok yer gibi daha sakin olan Venedik’i gezmek için çok uzun bir yolculuk yapmanıza da gerek yok. Kısa bir uçak yolculuğundan sonra bu güzel şehirde bulunan San Marco Meydanı, Gallerie dell’Accademia Müzesi, Murano Adası, Rialto Köprüsü ve Giudecca Adası gibi etkileyici güzellikteki yerleri ziyaret edebilirsiniz. 

Paylaş
Dehan Fulya Türeler

İstanbul Üniversitesi Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı mezunu. Yazmayı, araştırmayı ve okumayı çok seviyor. Kariyerine içerik uzmanı olarak devam ediyor.