Kategoriler Seyahat İpuçları

Seyahatseverler için Google Chrome Eklentileri

İnternet dünyasının önde gelen şirketi Google, her alanda büyük yenilikler getirdiği gibi yolculuk yapmayı seven kişilere sunduğu birbirinden farklı olanaklarla da büyük kolaylıklar sağlıyor. 

Google’ın tarayıcısı olan Chrome’un geliştirdiği birbirinden farklı, işlevli ve pratik bu eklentileri ile hem seyahatiniz başlamadan önce hem de yolculuğunuz sırasında kullanabilirsiniz. Bu uygulamalar yardımıyla isterseniz fotoğraflarınızı düzenleyebilir, isterseniz gideceğiniz yerler hakkında derinlemesine bilgiler edinebilirsiniz. 

Yine bu Google Chrome eklentilerini bilgisayarınıza, tabletinize veya cep telefonunuza yükleyerek düzenli bir biçimde yolculuğunuz sırasında başınızdan geçenleri not edebilir, anılarınızı ölümsüzleştirebilirsiniz.

Son teknoloji ürünü olan bu çok yönlü bu eklentiler, her seyahatseverin cihanızda mutlaka bulunması gereken özellikleri ile dikkat çekiyor. Peki tüm bu eklentileri birbirlerinden ayıran özellikler neler? 

Tatile veya geziye çıkmadan önce yüklemeniz gereken Google Chrome eklentileri hangileri? Tüm bu merak edilen soruların cevaplarına makalemizde yanıt vererek bu online hizmetin tüm detaylarına sizler için ışık tutuyor olacağız. 

Ayrıca sayfanın devamında bu eklentileri ve sunduğu ayrıcalıkları başlıklar hâlinde inceleme şansını da elde edebilirsiniz. İşte o seyahatseverlerin işlerini kolaylaştıracak birbirinden ilginç Google Chrome eklentileri ve sahip oldukları özellikler…

Google Translate

Chrome’un en çok kullanılan eklentileri arasında yer alan Google Translate, seyahatseverler için olmazsa olmaz uygulamalar arasında yer alıyor. Özellikle yabancı ülkelere yapacağınız seyahatlerde dilediğiniz metni Google Translate eklentisindeki ilgili bölüme ekleyerek otomatik olarak dilediğiniz dile çevrilmesini sağlayabilirsiniz. 

Oldukça basit ve pratik bir kullanımı bulunan bu uygulama sayesinde birçok dili ana dilinizde okuyabilirsiniz. Uygulama yardımıyla metin hâlindeki yazıyı manuel olarak klavye vasıtasıyla yazarak çevrilmesini sağlayabilirsiniz. 

Web sitesinde veya uygulamasında gördüğünüz bir makaleyi, blog içeriğini veya yazıyı da kopyalayıp ilgili alana yapıştırarak çevirisinin yapılmasını kolaylaştırabilirsiniz. Oldukça gelişmiş özelliklere sahip bu uygulama ile çektiğiniz fotoğraf üzerinde yer alan bir yazıyı da tercüme edebilirsiniz. 

Böylece seyahatlerinizde kısa sürede çevirmeniz gereken bir metin olduğunda Google Chrome tarayıcısının bu faydalı Translate eklentisini dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. 

Toplamda 108 dil arasında anında çeviri hizmeti sunan Google Translate uygulaması, belirli dillerde ise farklı lisanlarda yapılan sohbetleri de hızlı bir biçimde çevirebiliyor. Farklı ülkeleri gezerken dil desteğine ihtiyaç duyuyorsanız bu eklentiyi mutlaka cihazınızda bulundurmalısınız.

Read Aloud

Üstün özelliklere sahip Read Aloud isimli eklenti sayesinde, online olarak gezindiğiniz bir web sitesinde yer alan yazıları sesli olarak dinleme imkânı elde edebilirsiniz. Böylece seyahatleriniz esnasında gezip görmek istediğiniz yerler hakkında bilgi sahibi olmanız da mümkün oluyor. 

Örneğin, yurt içi veya yurt dışı seyahatinizde yapacağınız müze geziniz sırasında Read Aloud eklentisi yardımı ile o müze hakkında ziyaret ettiğiniz sitelerde yer alan metinleri sesli hale çevirerek dinleyebilirsiniz.

Bu uygulamanın özellikleri arasında okuma hızını ayarlama da bulunuyor. Yine metinleri hangi ses tonunda dinlemek istediğinizi seçmek de sizin elinizde. Bu eklenti ile seyahat edeceğiniz bölge hakkında birbirinden ilginç bilgiler edinebilir, şehirlerin keşfetmeniz gereken noktalarını web sitelerindeki yazıları dinleyerek öğrenebilirsiniz. 

40’tan fazla dili destekleyen bu uygulama seyahatseverler tarafından en çok tercih edilen Google Chrome eklentileri arasında yer alıyor. 

Evernote Web Clipper

Seyahatleriniz sırasında ya da henüz seyahatinizi planlama aşamasındayken yararlanabileceğiniz eklentilerden br diğeri de Evernote Web Clipper olabilir. Pek çok farklı formatta ve biçimdeki yazıları, resimleri, dosyaları Evernote not defteri hesabınıza kaydederek yolculuklarınız öncesinde eksiksiz bir biçimde hazırlanabilirsiniz.

 Bu eklenti ile aynı zamanda internette gezinirken gördüğünüz bir yazının sizin için önemli olan bölümü not defterine eklemeniz mümkün oluyor. Seyahate çıkacağınız bölge ile ilgili yolculuğunuz öncesi yaptığınız araştırmalar esnasında gördüğünüz ilginç bilgileri bu uygulamaya kaydetme olanağınız bulunuyor. 

Kapsamlı bir turistik gezi planladığınız yerdeki önemli tarihî alanları, müzeleri, ibadethaneleri, mimari eserleri, tatil beldelerini ve önemli restoranları da Evernote Web Clipper Google Chrome eklentisinden faydalanarak sıralayabilir, bir araya toplayabilirsiniz.

Seyahatiniz öncesi valizinizi hazırlarken Evernote bölümünde oluşturduğunuz “bavula konulacaklar” listesinden faydalanarak eksiksiz bir hazırlık süreci geçirebilirsiniz. Yine daha sonra işinize yarayacak bir bilgiyi veya görüntüyü kaydetmek ve ekran görüntüsü almak için de bu uygulamadan yararlanabilirsiniz.

Related Post

Checker Plus for Gmail

Özellikle yoğun bir iş temposuna sahip seyahatseverlerin telefonlarında, tabletlerinde veya diz üstü bilgisayarlarında bulunması gereken olmazsa olmaz eklentiler arasında Checker Plus for Gmail geliyor. Tatilinizin en güzel günlerinde maillerinizi kontrol etmek durumunda kaldığınız anlarda imdadınıza yetişen bu uygulama, farklı internet sitelerinin sekmelerinde gezinirken dahi Gmail hesabınızda dilediğiniz işlemi yapmanıza olanak tanıyor. 

Örneğin, turistik bir bölgede gezintiye çıktınız ve telefondan takip ettiğiniz yol tarifi uygulamasından gözünüzü ayırmamanız gerekiyor. Ancak tam bu sırada işinizle ilgili önemli bir mail geldi ve kısa süre içerisinde yanıtınız bekleniyor. İşte o anda Checker Plus for Gmail eklentisinden faydalanarak aynı anda hem yol tarifini takip edebilir hem de maillerinizi okuyup cevaplandırabilirsiniz. 

Aynı zamanda bu uygulama mail silme ve birden fazla Gmail hesabını yönetme imkânı da sağlıyor. Hem hızlı hem pratik bu Google Chrome eklentisi ile mail cevaplama işlemlerini hızlandırarak seyahat rotanıza daha fazla vakit ayırabilirsiniz. Öte yandan Checker Plus for Gmail, Chrome’un en yüksek puan alan eklentileri arasında yer alıyor.

Earth View from Google Earth

Seyahatte olmadığınız anlarda bile her telefonunuzu elinize aldığınızda tatilde gibi hissetmek ister misiniz? Google Earth üzerinde yer alan gerçek görüntüleri her yeni Chrome sekmesi açtığınızda önünüze seren Earth View from Google Earth adlı bu uygulama internette gezinirken aynı zamanda dünyanın en gözde coğrafyalarına yolculuk yapmanızı sağlıyor. 

Öte yandan toplamda 2500 fotoğrafın bulunduğu bu eklentiden faydalanarak kendinize yeni seyahat rotaları belirlemeniz de mümkün oluyor. Karşınıza çıkan büyüleyici bir manzaradan etkilenerek bir sonraki seyahat planınızı o bölgeye yönelik gerçekleştirebilirsiniz. 

Göz kamaştıran manzaraları ekranınızda görmek veya yeni coğrafyalar keşfetmek için siz de bu Chrome eklentisini, kullandığınız cihaza yükleyebilirsiniz. Dünya’nın farklı noktalarından ihtişamlı gerçek görsellerine dilediğiniz zaman erişerek yepyeni yerler tanıyabilirsiniz. 

Paint Magic

Seyahatseverlerin işine yarayacağını düşündüğümüz eklentilerden bir diğeri de Paint Magic uygulaması oluyor. Bu eklenti, yolculuğunuz boyunca çektiğiniz birbirinden güzel ve anlamlı fotoğrafları dilediğiniz gibi düzenlemenize olanak sağlıyor.

Pek çok farklı işlevsel özellikleri bulunan bu Google Chrome eklentisini kullanarak fotoğraflarınızı efektler veya filtrelerle süsleyebilirsiniz. Farklı özellikteki dosya tiplerini de açabildiği için rahatlıkla kullanabileceğiniz Paint Magic eklentisiyle en ihtişamlı manzara fotoğraflarını yeniden boyutlandırabilir, çevirip döndürebilir ve renklerini düzenleyebilirsiniz. 

Onlarca renk efekti ve ton ayarı barındıran Google Chrome Paint Magic uygulamasında aynı zamanda seyahatiniz sırasında çektiğiniz fotoğraflar üzerinde keskinleştirme, bulanıklık giderme, kırpma ve renk değiştirme gibi işlemler yapmanız mümkün.

ToDoist

Yıl boyunca farklı konumlara yolculuklar yapmaktan hoşlanıyorsanız ve tüm bu plan programlarınız için bir yardımcıya ihtiyacınız varsa ToDist’i gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Bu Google Chrome eklentisi sayesinde, seyahatiniz boyunca yapmak istediklerinizi, gezmek istediğiniz bölgeleri, yakından görmek istediğiniz tarihî eserleri düzenli bir biçimde listeleyebilirsiniz. 

Yine ToDoist uygulamasını kullanarak, yaptığınız araştırmalar sonucunda gezi rotanız üzerinde yer alan en yüksek puanlı restoranları, kafeleri, barları ve eğlence mekânlarını da yolculuk düzeninize göre sıralamanız mümkün. Ayrıca, eğer seyahatinizde aileniz veya arkadaşlarınız da size eşlik edecekse tüm bu yapılacaklar listesini eklenti yardımı ile onlarla da basit bir biçimde paylaşabilirsiniz.

Ajanda olarak kullanabileceğiniz bu uygulamaya seyahatiniz boyunca gün gün yapmayı planladıklarınızı not edebilirsiniz. Ayrıca tüm bu planladığınız aktiviteleri önem sırasına göre dizmeniz de eklenti sayesinde oldukça kolay oluyor. Hem kullanımı basit hem de oldukça işlevli olan bu Google Chrome eklentisini seyahatleriniz sırasında veya öncesinde dilediğiniz gibi değerlendirebilirsiniz. 

Herhangi bir sitede gördüğünüz bir yazıyı çok beğendiniz ancak o anda okumaya vaktiniz yok mu? ToDoist eklentisine sayfayı kaydederek istediğiniz zaman açıp incelemeniz oldukça pratik oluyor.

Awesome Screenshot

Ziyaret ettiğiniz sitelerde veya sizinle paylaşılan belgelerde yer alan belirli bir sayfanın ekran görüntüsünü almak istiyorsanız Google Chrome’un fotoğraf düzenleme eklentileri arasında öne çıkan Awesome Screenshot uygulamasını tercih edebilirsiniz. 

Beğendiğiniz bir görüntüyü veya yazıyı tek bir tuş yardımı ile bilgisayarınıza, tabletinize veya cep telefonunuza kaydederek dilediğiniz gibi değerlendirebilirsiniz. Seyahatiniz sırasında işinize yaraması olası bir bilgiyi bu eklenti yardımı ile saklayabilir, üzerinde düzenlemeler yapabilirsiniz.

Ekran görüntüsü aldığınız web sayfasının resminin üzerine yazılar yazabileceğiniz gibi çeşitli notlar alarak daha sonra kullanmak üzere galerinize kaydetmeniz de mümkün. Kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen Google Chrome eklentileri arasında yer alan Awesome Screenshot ile tatilinizde işinizle ilgili yapacağınız bilgilendirmeleri daha açıklayıcı hâle getirebilirsiniz

Size gönderilen belge üzerinde dikkat çekmek istediğiniz alanın ekran görüntüsünü alarak üzerine önemli bilgiler eklemeniz uygulama sayesinde oldukça basit oluyor. Seyahatseverlerin işlerini kolaylaştıran pratik uygulamalar arasında başı çeken Awesome Screenshot, yolculuklarınızda en büyük yardımcınız olmaya aday.

Tureng Dictionary

Türkçe ve İngilizce dilleri arasında çeviri yapmanızı sağlayan Google Chrome eklentisi Tureng Dictionary, yurt dışı seyahatlerinizde hayatınızı kolaylaştırabilir. Pek çok ülkede geçerli olan İngilizce dilinde merak ettiğiniz bir kelimeyi bu uygulama sayesinde kolayca öğrenmeniz mümkün oluyor. 

Aynı pencere içerisinde gerçekleşen çeviri sırasında kelimelerin nasıl telaffuz edildiğini de dinleyebilirsiniz. Zaman içerisinde pek çok farklı güncelleme ile kendisini yenileyen eklentide, çevrilmesini istediğiniz kelimeyi sesli olarak söyleyebilme özelliği de mevcut. 

Öte yandan tercüme edilmesini istediğiniz sözcüğün veya terimin sözlük anlamını da yine aynı sayfa üzerinden görüntüleyebiliyor olmanız büyük kolaylık sağlıyor. Seyahatseverlerin en çok kullandığı nesneler arasında yer alan sözlükler, Tureng Dictionary Google Chrome eklentisi sayesinde tarihe karışıyor.

Paylaş
Etiketler Kültür
Ebrar Büyükkapucu