Kategoriler Ulaşım Rehberleri

Yıldız Teknik Üniversitesi Ulaşım Rehberi

Türkiye’nin kültür, sanat, turizm ve ekonomi alanlarında merkez üssü olan İstanbul; aynı zamanda çok sayıda üniversiteye ev sahipliği yapıyor.

Sahip olduğu genç ve nitelikli nüfus nedeniyle bu şehir, Türkiye’ye akademik yönden yapılan vakıf ve devlet yatırımlarının ilk tercihi.

Şehrin farklı ilçe ve semtlerinde şu anda, 40’ı vakıf ve 9’u devlet üniversitesi olmak üzere toplam 49 üniversite var. İstanbul dışında yaşayan lise öğrencileri de, üniversite sınavında başarı elde ederek İstanbul’a taşınmanın hayallerini kuruyor.

Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla yolu İstanbul’a düşecek olan genç öğrencilerin, metropol hayatının inceliklerine de hakim olmaları şart.Birkaç kilometre arayla konumlanan semtlerde kira ya da yurt gibi zorunlu giderler ikiye katlanabiliyor.

Asya ve Avrupa yakaları arasında geçiş yapmak gerektiğinde, köprü trafiğini takip etmek önemli. İstanbul’da toplu taşıma sistemi de, diğer şehirlerden oldukça farklı. Özellikle Marmaray ve metrobüs gibi başka şehirlerde bulunmayan sistemler, İstanbul’a yabancı olan gençlerin kafalarını iyice karıştırabilir.

Bu nedenle üniversite ile yeni bir hayata başlarken, kampüse uzaklık her zaman göz önünde bulundurulmalı ve ulaşım seçenekleri iki kere değerlendirilmeli.

Bu yazıda, İstanbul’un en eski devlet üniversitelerinden biri olan Yıldız Teknik Üniversitesi’ne yakından baktık.

Tarihçesi 1911 yılına kadar uzanan Yıldız Teknik Üniversitesi; 10 fakülte, 2 enstitü ve 3 yüksekokul ile öğrencilere hizmet veriyor.

Bin kişinin üzerinde akademik personelin çalıştığı üniversitede lisans öğrencilerinin sayısı 25 bini geçerken, 9 bin yüksek lisans öğrencisi de eğitimlerine devam ediyor.

Okulda 48 öğrenci kulübü ve 25 araştırma merkezi mevcut.

Adından da anlaşılacağı gibi, Yıldız Teknik Üniversitesi özellikle mimarlık ve mühendislik gibi teknik alanlarda kariyer yapmak isteyen öğrencilerin ilk tercihi.

Okulda bulunan Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi ya da Milli Saraylar ve Tarihi Yapılar Meslek Yüksekokulu gibi bölümlerin Türkiye’de alternatifi yok denilecek kadar az.

Yıldız Teknik Üniversitesi’ni kazanan öğrencilerin önünde parlak bir gelecek var. Bu öğrencileri aynı zamanda, şehrin merkezinde keyifli bir kampüs yaşantısı bekliyor. Hem şehirle iç içe olmak, hem de sosyal ihtiyaçları okulun kampüsünden karşılayabilmek İstanbul için büyük bir avantaj.

Yıldız Teknik Üniversitesi, Avrupa Yakası’nın en merkezi lokasyonlarında konumlanmış durumda. Kayıt, danışma ya da eğitim alma amacıyla yolu bu okula düşen herkesin faydalanabileceği detaylı ulaşım rehberine yazının devamında ulaşabilirsiniz.

Yıldız Teknik Üniversitesi Ulaşım Rehberi

Şehir Merkezinden Yıldız Teknik Üniversitesi’ne Nasıl Gidilir?

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin 2 ana kampüsü mevcut; bunlar Yıldız Kampüsü ve Davutpaşa Kampüsü olarak anılıyor.

Beşiktaş’ta Barbaros Bulvarı üzerinde yer alan Yıldız Kampüsü’nde Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi, Makine Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Milli Saraylar ve Tarihi Yapılar Meslek Yüksekokulu var.

Davutpaşa Caddesi Esenler’de bulunan Davutpaşa Kampüsü’nde ise; başta Rektörlük Binası olmak üzere, Eğitim Fakültesi, Elektrik Elektronik Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İnşaat Fakültesi, Kimya ve Metalurji Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Yabancı Diller Yüksekokulu var.

Bu kampüsler dışında; okulun Ayazağa Kampüsü’nde Meslek Yüksekokulu ve yurtlar bulunuyor.

Bir dönem yine Yıldız Teknik Üniversitesi’ne ait Gaziosmanpaşa Kampüsü faal durumda olsa da, şu anda buradaki binalarda eğitim öğretim hizmeti verilmiyor.

Okulun Yıldız, Davutpaşa ve Ayazağa kampüslerine şehir merkezi yönünden ulaşırken izlenebilecek yollar da farklılık gösteriyor.

Toplu Ulaşım Araçları

İETT Otobüsleri

Yıldız Kampüsü

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Yıldız Kampüsü’nün önünden çok sayıda belediye otobüsü geçiyor.

İETT’ye ait otobüs durağı Yıldız Kampüsü’nün hemen önünde, Barbaros Caddesi üzerinde yer alıyor.

Gelmek istenen yöne göre; Kağıthane’den 62 ya da 63, Ferahevler’den 29D, Rumelihisarüstü’nden 43R ya da 559C, Beşiktaş’tan U2, 30M ya da 30A, Mescidiselam’dan 36L, Ayazağa’dan 41E, Reşitpaşa’dan 58A, Ulus’tan 58UL, Levazım’dan 58S, Tarabya’dan 29C, Bostancı’dan 129T, Şirintepe’den 27E, Seyrantepe’den 27SE ve Sarıyer’den 40B nolu otobüs hatlarına binilebilir.

Taksim’den Yıldız Kampüsü’ne varmak isteyen yolcular, D31 veya D36 numaralı sarı dolmuşlar ile Yıldız Teknik Üniversitesi durağında iniş yapabilirler. Taksim’den İETT Park Otel durağından ise 559C numaralı otobüs ile kampüse varmak mümkün. 

Davutpaşa Kampüsü

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Davutpaşa Kampüsü’nden geçen başlıca hatlar ise; 85C Davutpaşa YTÜ-Kazlıçeşme ve 41AT Ayazağa-Davutpaşa YTÜ.

Özellikle 41AT nolu hat, Ayazağa’da bulunan yurtlar ile fakülteler arasındaki ulaşımı sağlamaya yardımcı oluyor.

Bu hat kampüsün içerisinde de dolaştığından, öğrenciler açısından vazgeçilmez bir öneme sahip.

Davutpaşa’dan aynı zamanda 33B Esenler Giymkent/Birlik Mahallesi-Eminönü ve 92Chaznedar-Eminönü otobüsleri de geçiyor ancak bu durak için okuldan Esenler Fırıncılık ve Pastacılık Okulu istikametinin devamına doğru 5 dakika kadar yürümek gerekiyor.

Metrobüs

Yıldız Kampüsü

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin aynı adlı kampüsüne giderken metrobüs kullanacak olan kişilerin Zincirlikuyu metrobüs durağında inmeleri gerekli.

Bu duraktan sonra, üst geçitten Beşiktaş istikametine giden bir otobüse ya da dolmuşa aktarma yapmak çok kolay.

Binilebilecek başlıca otobüsler 58A,29A ve 40B olarak numaralandırılmış durumda.

Üniversite durağında inildiğinde Yıldız Camii önünden okulun ana girişine ulaşılabilir.

Ayrıca dolmuşların sıklığı 5 dakikayı bile bulmuyor ve onlar da hemen okula yakın bir lokasyonda indirme yapabilir.

Davutpaşa Kampüsü

Ulaşılmak istenen söz konusu kampüs Davutpaşa Kampüsü ise; bu kez metrobüsle ulaşımın yolu Merter durağında inmekten geçiyor.

Üst geçitten metroya aktarma yapıp Merter metro istasyonuna girilebilir.

Metroda inilmesi gereken durağın adı YTÜ-Davutpaşa.

Tüm bu ulaşım sistemi İstanbul Kart ile sağlanabiliyor. Öğrenci kartı ile İstanbul Kart sistemine kayıt işlemi yapıldığı takdirde tek biniş ücreti 3,74 TL.

Ancak eğer Anonim Kart kullanılır ve tam bilet basılırsa bilet ücreti 15 TL.

Özel Ulaşım Araçları

Servisler

Yıldız Teknik Üniversitesi’ne ait servisler Çilek Turizm tarafından işletiliyor.

Öğrencilere ve akademik personele hem kampüs içi hem de kampüsler arası ulaşım hizmeti veriliyor.

Bunun dışında personelin kullanabildiği sabah ve akşam servisleri de var, ancak bunlar öğrencilerin kullanımına açık değil.

Fakültenin servis hizmetinden yararlanmak isteyen öğrencilerin ücret ödemek için elektronik giriş kartı kullanmaları şart.

Ring kartlarının içerisine toplu yükleme yapılabilir.

Davutpaşa ile Yıldız kampüsleri arasındaki seferler, 07.45-17.00 saatleri arasında, saat başı olarak devam ediyor.

Davutpaşa Kampüsü için servise binme lokasyonu, Çilek Turizm ofisinin hemen önü. Yıldız Kampüs’te bulunanlar ise Yıldız Camii’nin karşısında, saray kapısının önünde beklemeliler.

Kampüs içi ring servisi yalnızca Davutpaşa’da dolaşıyor, Yıldız Kampüs’te fakültelere ringle ulaşmak mümkün değil.

Davutpaşa’dan aynı zamanda hafta içi her gün 08.00-23.00 saatleri arasında 5 dakikada bir Cevizlibağ’a kalkan servisler var.

Cevizlibağ lokasyonu, Davutpaşa Kampüsü’nü kullanan öğrenciler için merkez niteliğinde. Buradan tüm yönlere kolayca ulaşım sağlamak mümkün.

Şu anda hizmet verilmese de, yılın belirli dönemlerinde yine Davutpaşa Kampüsü’nden Bakırköy Deniz Otobüsü İskelesi’ne de servisler kalkıyor. Bu uygulama yeniden başlarsa, deniz otobüsü kullanmak da alternatif bir ulaşım seçeneği olabilir.

Taksi

Yıldız Kampüsü

Özellikle Yıldız Kampüsü son derece merkezi bir konuma sahip.

Beşiktaş ilçesi ve civarındaki herhangi bir semtten Yıldız’a 30 TL gibi makul ücretler karşılığında taksi ile gelinebilir.

Tabii burası iş dünyasının nabzını tuttuğu için; her zaman yoğun bir trafiğin söz konusu olacağını hatırlatmakta fayda var.

Davutpaşa Kampüsü

Davutpaşa Kampüsü ise biraz daha içte yer alsa da; yine de diğer üniversite kampüslerine kıyasla hala son derece kolay bir konumda.

Örneğin Taksim’den Davutpaşa’daki kampüse taksi ile gidilmek istenirse 80-85 TL gibi bir ödeme yapmak yeterli olur.

Bu alternatifi, otobüs ve servis hizmetlerinin olmadığı gece saatlerinde özellikle tercih edebilirsiniz.

Taksi yolculuğunun süresini de, trafiğin makul olduğu saatlerde yaklaşık yarım saat gibi öngörebilirsiniz.

İstanbul Havalimanı’ndan Yıldız Teknik Üniversitesi’ne Nasıl Gidilir?

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin her iki kampüsü de Avrupa Yakası’nda yer aldığı için İstanbul Havalimanı’ndan kampüslere geçmek oldukça kolay. 

Toplu Ulaşım Araçları

Otobüs ve Metro

İstanbul Havalimanı’ndan Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Davutpaşa Kampüsü’ne gitmek için İst-3 numaralı Eseler Otogar servisine binerek Esenler’e ulaşım sağlayabilirsiniz. Buraya vardıktan sonra karşınıza üç farklı alternatif çıkıyor. Bunlardan biri otogar durağından A19 numaralı Bakırköy minibüsü ile F.S.M. Erkek Öğrenci durağında inip kampüse yürümek.

Dileyen yolcular otogardan M1B Kirazlı metrosu ile Esenler Metro istasyonunda inerek kampüse yürüyebileceği gibi, 76O numaralı otobüs ile Otogar Yolu durağında inip yerleşkeye varış sağlanabilir.

İstanbul Havalimanı’ndan Yıldız Kampüsü’ne gidecek olan yolcular, İst-5 numaralı Beşiktaş servisi ile Beşiktaş Meydan’a ulaşarak buradan kalkan otobüsleri tercih edebilir. D31 numaralı minibüs veya  27E, 27SE, 29C, 29D, 30A, 36L, 40B, 41E, 43R, 58A, 58N, 62, 62G, 63, 559C, U2, 129T numaralı otobüslerden birine binip Yıldız Teknik Üniversitesi durağında inebilirsiniz.

Related Post

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Taksi ücreti kısa mesafe olmadığı sürece hep bir miktar yüksek çıkacaktır, genelde öğrenciler tarafından tercih edilmemesi önerilir.

İstanbul Havalimanı’ndan Yıldız Kampüsü veya Davutpaşa Kampüsü’ne taksi ücretleri  320-350 TL aralığında değişiklik göstermekte. 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Yıldız Teknik Üniversitesi’ne Nasıl Gidilir?

İstanbul şehrinin doğu yakasında yer alan Sabiha Gökçen Havalimanı, Yıldız Teknik Üniversitesi’ne ulaşım düşünüldüğünde belki de son seçenek olmalı.

Anadolu Yakası ile Avrupa Yakası arasına her koşulda köprü trafiği damga vuruyor.

Ancak elbette kimi zaman bilet fiyatları ya da saatleri nedeniyle bu havalimanının tercih edilmesi de olasılıklar dahilinde.

Bu durumda ulaşım ücretlerini ve süresini en aza indirmek yönünde araştırma yapmanızda fayda var. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Yıldız Teknik Üniversitesi kampüslerine ulaşmanın en pratik yollarını aşağıda bulabilirsiniz.

Toplu Ulaşım Araçları

Metrobüs

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Davutpaşa Kampüsü, Metrobüs’ün Cevizlibağ durağına oldukça yakın. Cevizlibağ’dan aynı zamanda, okulun Çilek Turizm’e ait olan servisleri de sıklıkla kalkış yapıyor.

Bu güzergahı izlemek için; havalimanından inişte E-11 Sabiha Gökçen Havalimanı-Kadıköy ya da E-10 Sabiha Gökçen Havalimanı-Kurtköy/Kadıköy nolu hatları kullanarak metrobüse geçiş yapmak gerekli.

Otobüsten inilip metrobüse aktarma yapılması gereken durak ise Uzunçayır olmalı. Buradan metrobüsle Cevizlibağ, Cevizlibağ’dan sonra da ya servis ya da taksi tercih edilebilir.

Metrobüs durağının Cevizlibağ’da olması özellikle Davutpaşa Kampüsü öğrencileri için unutulmaması gereken bir bilgi.

Otobüs

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan otobüs ile YTÜ Yıldız Kampüsü’ne varış yapmanın en kolay yolu, Beşiktaş’a giden Havabüs’leri kullanmak. Buadan 129T, 27E, 29C, 29D, 30A, 36L, 40B, 41E, 58A, 58N, 62 ve 63 numaralı otobüsler veya D36 minibüs ile üniversite varış yapılabilir. 

Dileyen yolcular Yenisahra durağında inerek D36 Taksim sarı dolmuşuna binerek Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Yıldız Kampüsü’ne varış yapabilir veya Uzunçayır metrobüs durağından D31 numaralı sarı dolmuşu tercih edebilir. 

Davutpaşa Kampüsü’ne gidecek yolcular, Sabiha Gökçen Nizamiye durağında E-3 Levent Metro otobüsü ile, 4. Levent Metro durağından 41AT numaralı otobüs ile kampüse varış yapabilirler. Bir diğer alternatif ise MR60 Pendik YHT otobüsüne binerek Sancak Köprüsünde inip, Marmaray-Halkalı metrosuna geçiş yaparak, Yenikapı durağından M1B metrosuna aktarma yapabilirler. 

İstanbul Kart ile ödeme yapılabilen bu ulaşım biçimi; şehrin her yerine ulaşımı oldukça kolaylaştırıyor.

Özel Ulaşım Araçları

Servisler

İstanbul Havalimanı’nda olduğu gibi Sabiha Gökçen’de de bulunan Havataş, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Taksim yönüne 50 TL ücret karşılığında yolcu kabul ediyor.

Taksim’de inildikten sonra kampüslere dolmuş, taksi ya da otobüs kullanarak geçiş yapılabilir.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda kullanılabilecek diğer bir alternatif taşımacılık sistemi de ProGo. Bu taşımacılık bireysel rezervasyonlar için pek ekonomik değil.

Ancak özellikle çok sayıda kişiyseniz, internetten geniş bir araç rezervasyon yaptırarak aynı taksi ücretini daha fazla arkadaş arasında bölüşebilirsiniz. Yine bu hizmet sayesinde klimalı araçlarda bagaj sıkıntısı olmadan yolculuk edebilirsiniz.

Davutpaşa Kampüsü

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan doğruca taksi kullanarak Yıldız Teknik Üniversitesi’ne geçmek oldukça maliyetli sayılabilir.

Davutpaşa Kampüsü için hesaplanan süre 50 dakika ve bu da yaklaşık 495-550 TL’lik bir taksi ücretini gözden çıkarmak anlamına geliyor.

Yıldız Kampüsü

Yıldız Kampüsü için ise 40 dakika süren taksi yolculuğu yaklaşık 400 TL olarak öngörülebilir.

İşin içerisine köprü trafiği de dahil olunca, hem süreler hem de ücretler değişkenlik gösterebiliyor.

İstanbul gibi yoğunluğuyla ünlü bir şehir içerisinde bu kadar kilometre yapmaktansa, metro ya da metrobüs gibi trafiğe girmeyen hatlardan bir yere kadar faydalanmakta fayda var.

Avrupa Yakası’nda inilip oradan taksiye binilebilir.

Esenler Otogarı’ndan Yıldız Teknik Üniversitesi’ne Nasıl Gidilir?

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Davutpaşa Kampüsü, Esenler ilçesi sınırlarında yer alıyor. Yine Esenler’de bulunan otogarla aynı semtte olmak; İstanbul gibi trafik yoğunluğunun fazla olduğu bir şehirde büyük bir avantaj.

İki kampüs arasında da servisler çalıştığından; Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri her şekilde otobüs yolculuğunu rahatça tercih edebilirler.

Şehirler arası hizmet veren otobüs firmalarının sunduğu servis seçeneklerini de daha otobüs bileti alırken değerlendirmekte fayda var.

Toplu Ulaşım Araçları

Otobüs
Yıldız Kampüsü

Esenler Otogar’dan Yıldız Teknik Üniversitesi Yıldız Kampüsü’ne varmak için otobüs firmalarının Beşiktaş’a giden servisleri ile Beşiktaş’a ulaşabilir; buradan D36 numaralı minibüs veya 129T, 27E, 29C, 30A, 36L, 40B, 41E, 58A, 58N, 62 veya 63 numaralı otobüsler ile üniversite kampüsüne varabilirsiniz. 

Davutpaşa Kampüsü

41AT İETT otobüsü ile Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Davutpaşa Kampüsü’ne ulaşım sağlamak mümkün. 

Metro
Yıldız Kampüsü

Metro için İstanbul Kart kullanmak dışında pek şansınız yok. Dilerseniz, şehirde misafir olan yakınlarınız için sınırlı biniş hakkına sahip kartlardan kullanabilirsiniz.

Tek binişlik kartlar 15 TL, 10 binişlik kartlar 90 TL olarak ücretlendiriliyor.

İstanbul’a yerleşecek olanlar ise, İstanbul Kart’ın Mavi Kart seçeneğini değerlendirerek; aylık toplu ödemelerle ulaşım ihtiyaçlarını karşılayabilirler.

İstanbul Kart’ın ayrıca Anonim Kart olarak anılan bir seçeneği de mevcut.

Yıldız Kampüsü’ne gidiş için, otogardan metro kullanmayı tercih ederseniz, M1B Yenikapı metrosuna binebilirsiniz. Marmaray Yenikapı İstasyonu’na geldiğinizde M2 Hacıosman metrosuna geçiş yaparak Taksim’de iebilir, buradan D36 sarı dolmuş ile Yıldız Teknik Üniversitesi durağında inebilirsiniz.  

Bir diğer alternatif ise, M1B metrosu ile Yenikapı’dan M2 metrosuna aktarma yaparak Levent durağında inmek. Buadan 27E, 40B veya 63 numaralı İETT otobüsleri ile veya SEY14 Beşiktaş minibüsleri ile Yıldız Teknik Üniversitesi’ne ulaşmak mümkün. 

Davutpaşa Kampüsü

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Davutpaşa Kampüsü, aynı isimli bir de metro istasyonuna sahip.

Metro hemen kampüsün çıkışında, yalnızca 2 dakikalık yürüme mesafesinde yer alıyor. İşte bu nedenle, Davutpaşa Kampüsü’ne, nereden olursa olsun metroyla ulaşmak geçerli bir tercih.

Esenler Otogarı ise bu açıdan çok daha avantajlı. Esenler Otogarı ve Davutpaşa YTÜ metro istasyonları arasında sadece 2 durak ve 4 dakikalık bir mesafe var.

Bu sürenin dışında istasyonlara yürümek için de en fazla 5 dakikaya ihtiyaç duyacaksınız.

Metrobüs

Esenler Otogarı yönünden ulaşmaya çalıştığınız kampüs eğer Yıldız Kampüsü ise; Zincirlikuyu’ya kadar metrobüsle de ilerleyebilirsiniz.

Elbette bundan önce yine otogardan metroya binmek ve metronun Merter istasyonunda inerek metrobüse aktarma yapmak gerekecek.

Zincirlikuyu’da indikten sonra ise hem dolmuşla, hem otobüsle hem de taksiyle Beşiktaş’a geçme seçeneğiniz var.

Aynı yaka içerisinde katetmeniz gereken yolu kısaltmanın en etkili formülü, gidebildiğiniz yere kadar metro gibi trafiğe takılmayan araçlarla ilerlemek olmalı. Ardından istediğiniz şekilde kara ulaşımına geçebilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları

Servisler

Şehirler arası hizmet veren birçok otobüs firmasının İstanbul içinde hareket eden ücretsiz servisleri mevcut.

Bazı firmalar ise; belirli ücret karşılığında kendi müşterileri dışındaki yolculara da servis hizmeti sunabiliyor.

Esenler yönünden gerçekleştireceğiniz yolculuk için tüm bu seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Özellikle Yıldız Kampüsü’ne ulaşmak için mesafe bir hayli uzun; toplu taşıma kullanılırsa çok fazla aktarma yapmak gerekebiliyor.

Oysa Esenler Otogarı’ndan Yıldız Teknik Üniversitesi Yıldız Kampüsü’ne giderken herhangi bir otobüs firmasına ait Beşiktaş servisi kullanılırsa Beşiktaş’tan okula kadar da rahatlıkla yürünebilir.

Kullandığınız otobüs firmasına ait Beşiktaş’a kadar giden servis yok ise, Taksim servisleri de yolculuğunuzu kolaylaştıracaktır. Taksim’den sonra taksi ücreti olarak 30 TL ödemeniz yeterli olur.

Taksi

Yıldız Kampüsü

Eğer ulaşılmak istenen kampüs teknik üniversitenin Yıldız Kampüsü ise; bu kez yarım saatlik bir yolculuğa ve 150 TL taksi ücreti ödemeye hazırlıklı olmalısınız.

Özellikle Yıldız Kampüsü için, taksiye binmeden önce belirli bir noktaya kadar toplu taşıma ile yaklaşmayı düşünebilirsiniz.

Örneğin M1A nolu metro hattı ile hiç aktarma yapmadan Yenikapı’da inmek bir seçim. Bu koşullarda Yenikapı-Yıldız Kampüsü arasındaki mesafeye 75 TL ödersiniz.

Yenikapı’dan da Gayrettepe’ye kadar M2 nolu metro hattı ile gelmeyi tercih ederseniz; bu kez Gayrettepe ile Yıldız Kampüsü arasındaki mesafe 10 dakikaya düşecektir.

Gayrettepe metro istasyonundan taksi ile kampüse gitmeye ise, yalnızca 30-35 TL ödemeniz gerekir.

Davutpaşa Kampüsü

Esenler Otogarı’ndan Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’ne taksi ile gitmek de geçerli bir seçenek.

Davutpaşa Kampüsü ile Esenler Otogarı arasındaki güzergah için; yalnızca 15-20 dakika gibi bir süreye ve 25-30 TL arasında bir ödeme yapmanız gerekiyor. 

Harem Otogarı’ndan Yıldız Teknik Üniversitesi’ne Nasıl Gidilir?

Harem Otogarı’ndan Yıldız Teknik Üniversitesi kampüslerine çeşitli ulaşım alternatiflerini kullanarak varmak mümkün. 

Toplu Ulaşım Araçları

Otobüs ve Metro

Harem Otogarı’ndan Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Yıldız Kampüsü’ne ulaşım için Kadıköy veya Üsküdar servislerini kullanıp aktarma yapabilirsiniz. Bu bölgelerden Beşiktaş vapuru ile karşıya geçtikten sonra 30A, 36L, 40B, 62G veya U2 numaralı otobüsler veya D36 numaralı sarı dolmuş ile kampüse varabilirsiniz. 

Davutpaşa Kampüsü’ne gidecek yolcular ise, Üsküdar’dan Marmaray Üsküdar İstasyonuna giderek Marmaray ile Yenikapı İstasyonu’na gidebilirsiniz. Buradan M1B Kirazlı metrosu ile aktarma yaparak Esenler Metro istasyonunda indikten sonra 10-15 dakikalık yürüyüş ile kampüse ulaşım sağlamak mümkün. 

Davutpaşa Kampüsü’ne varışta bir diğer alternatif ise, Marmaray ile Bakırköy’e geçtikten sonra, Bakırköy meydandan hareket eden A19 numaralı minibüse binerek F.S.M Erkek Öğrenci durağında inerek yürüyerek kampüse varabilirsiniz. 

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Eğer Harem Otogarı’ndan YTÜ Yıldız Kampüsü’ne veya YTÜ Davutpaşa Kampüsü’ne taksiyle gitmek isterseniz tahmini olarak 120-150 TL gibi bir ücret ödemeniz gerekecek. 

Paylaş
Ezgi Opan

Blogger, içerik yazarı, editör, besteci, söz yazarı, gitarist, turizmci, seyahat tutkunu, müzik ve kedilere hasta☺️