Doğal güzelliği, bozulmamış dokusu ve kartpostal görünümlü ahşap evleriyle öne çıkan Amasya, kampçıların gözde noktaları arasında yer alıyor.
Yeşilırmak Vadisi eteklerine kurulan şehir, günlük hayatın stresinden kaçıp doğayla baş başa kalmak isteyenler için oldukça ideal.
En popüler Amasya kamp alanlarını siz doğa tutkunları için derledik. Orta Karadeniz’de yer alan bu şirin ilimizde en çok rağbet gören kamp alanları hangileri ve olanakları neler gelin birlikte detaylıca bakalım.
İçindekiler
Terkasan Çayı üzerinde bulunan Yedikuğular Kuş Cenneti sit alanı statüsünde yer alıyor.
Kırka yakın kuş türüne ev sahipliği yapan Yedikuğular Kuş Cenneti Kamp Alanı içerisinde bulunan özel bölge kampçılık faaliyetleri için kullanılıyor.
Doğası ve sakinliğiyle öne çıkan alanda çadır ve karavan kampı için oldukça uygun alanlar mevcut.
Kuş gözlem alanı da bulunan kamp alanı sahip olduğu yürüyüş parkuru ile harika bir doğa yolculuğuna çıkmanıza olanak sağlıyor.
Parkur boyunca birçok kuş türünü gözlemleyebileceğiniz gibi enfes gün doğumu ve gün batımı manzaraları da yakalayabilirsiniz.
Kamp alanında ihtiyaçların karşılanabileceği herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden gerekli kamp ihtiyaçları için hazırlıklı gitmeniz gerektiğini belirtelim.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik imkânı bulunmuyor. Yiyecek, içecek ve diğer ihtiyaçlarınızı buraya gelmeden önce temin etmelisiniz.
Şehir merkezine 80 km uzaklıkta yer alan Şahin Yaylası, Amasya-Tokat sınırında bulunuyor.
Kamp gezginleri için popüler noktalardan biri olan Şahin Yaylası, doğası ve bakirliğiyle dikkat çekiyor.
Şehir merkezine mesafesi nedeniyle kalabalık sevmeyenlerin ilk tercihleri arasında yerini alan Şahin Yaylası’nda hem çadır kampı hem de karavan kampı kurma seçeneği mevcut.
Bölgede yer alan sulama göletiyle beraber alan mesire alanı olarak düzenlenmiş durumda. Gün tabımı sırasında gölet üzerinden harika kareler yakalayabilirsiniz.
Şahin Yaylası Kamp Alanı’nda kampçılık dışında piknik ve yürüyüş gibi faaliyetleri gerçekleştirebilirsiniz.
Şahin Yaylası Kamp Alanı çevresinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacak bir tesis bulunmuyor.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Kamp Olanakları: WC, duş-çeşme ve elektrik imkânı bulunmuyor. Yiyecek, içecek ve diğer ihtiyaçlarınızı gelmeden önce temin etmelisiniz.
Amasya’nın doğa harikası olarak nitelendirilebilecek yerlerin başında şüphesiz Borabay Milli Parkı geliyor.
Muhteşem doğası ile bambaşka bir alternatif oluşturan Borabay Gölü kampınızı göle yansıyan ağaç görüntüleri arasında yapma fırsatı sunuyor.
Kamp alanında kampçılık dışında doğa yürüyüşü, fotoğrafçılık, olta balıkçılığı ve deniz bisikleti gibi aktivitelerde bulunabilirsiniz.
Doğal ortamını hala koruyan kamp alanı milli park içerisinde yer aldığından içerisinde ateş yakmak yasak. Fakat güvenli bir alan belirleyerek yemeğinizi pişirmenizi sağlayacak ateş ocakları mevcut.
Kamp alanında kamp ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tesisler bulunuyor. Kır lokantası, büfe gibi tesislerden yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı kolaylıkla karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretli
Kamp Olanakları: WC, içme suyu çeşmeleri, büfe, kır lokantası, ateş alanı, çocuklar için oyun alanı mevcut.
2013 yılında sulama göleti olarak yapılan Gürsu Göleti, şehir merkezine 60 km mesafede yer alan Taşova ilçesinde yer alıyor.
Kampçılar ve piknikçiler tarafından oldukça tercih edilen kamp alanına ulaşım özel araç ile sağlanabiliyor.
Amasya ve çevresini kuş bakışı olarak görme imkanı sunan göletin bir diğer ismi ise Şehit Himmet Aydemir Göleti.
Oldukça yüksek bir noktada bulunan Gürsu Göleti’nin manzarası tüm bölgeye hâkim bir durumda.
Ormanlık alanda yer alan gölet bölgede yer alan diğer doğal güzellikler ve yaylalara yürüyüş yapma olanağı da sağlıyor.
Gürsu Göleti Kamp Alanı ve çevresinde kamp ihtiyaçlarının karşılanacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bölgeye kamp için giderken tüm ihtiyaçlarınızı önceden tamamlayıp gitmeniz gerekiyor.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Kamp Olanakları: WC, duş-çeşme ve elektrik imkânı bulunmuyor. Yiyecek, içecek ve diğer ihtiyaçlarınızı gelmeden önce temin etmelisiniz.
Taşova ilçesine bağlı olan Gındıra Gölü Kamp Alanı, Amasya şehir merkezine 65 km mesafede yer alıyor.
Borabay Gölü’ne yakın bir noktada yer alan bu huzurlu ve sakin alanda kampınızı rahatça yapabilirsiniz.
Özel araçlara ulaşım olanağı sağlayan Gındıra Gölü Kamp Alanı piknikçiler tarafından da yoğun bir şekilde tercih ediliyor.
Henüz çok fazla keşfedilmeyen bölge sakin ortam arayan kampçılar için oldukça uygun. Doğa fotoğrafçılığı için zengin fırsatlar sunan kamp alanında çadır ve karavan kampları için uygun alanlar mevcut.
Kamp alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı bir tesis bulunmuyor. Fakat yaklaşık olarak 4 km uzaklıkta yer alan Borabay Gölü Tabiat Parkı’ndaki tesislerden ihtiyaçlarınızı gidermeniz mümkün.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Kamp Olanakları: WC, duş-çeşme ve elektrik imkânı bulunmuyor. Yiyecek, içecek ve diğer ihtiyaçlarınızı gelmeden önce temin etmelisiniz.
Taşova ilçesine bağlı Yukarı Baraklı Köyü yakınlarında yer alan Baraklı Şelalesi, Amasya merkeze 55 km mesafede yer alıyor.
35 metre yüksekliğe ulaşan şelale yeşillikler arasından dökülüyor ve nisan-haziran ayları arasında en yüksek seviyeye çıkıyor.
Sıcak yaz günlerinde şelale etrafında serinlik içinde kamp yapabilirsiniz. Yukarı Baraklı Köyü’ne ulaştıktan sonra binek araçlar için bir yol mevcut fakat zorlu bir yol.
Arazi aracıyla, motorla ya da yaya olarak alana ulaşmak daha mantıklı bir seçenek.
Kampçılık dışında günübirlik piknikçiler tarafından da tercih edilen Baraklı Şelalesi Kamp Alanı bozulmamış doğasıyla dinginlik hissi veren yerlerin başında geliyor.
Kamp alanı ve çevresinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Yol durumu göz önünde bulundurulursa bütün ihtiyaçlarınızı sağladıktan sonra gitmenizi tavsiye ederiz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Kamp Olanakları: WC, duş-çeşme ve elektrik imkânı bulunmuyor. Yiyecek, içecek ve diğer ihtiyaçlarınızı gelmeden önce temin etmelisiniz.
Amasya şehir merkezine 5 km mesafede yer alan Amasya Kent Ormanı, Yuvacık Köyü sınırları içerisinde bulunuyor.
Zengin bir bitki türü çeşitliliğine sahip olan kent ormanına toplu taşımayla rahatça ulaşabilirsiniz.
Amasya içinde yaşayanlar için kaçış noktalarından biri olan Amasya Kent Ormanı Kamp Alanı kampçıların da gözde uğrak yerlerinden biri.
Konumu ve ulaşım kolaylığı nedeniyle günübirlikçiler tarafından yoğun olarak tercih edilen alanın özellikle hafta sonları oldukça kalabalık olduğunu belirtelim. Sakin bir kamp deneyimi için hafta içi günleri tercih ederek alanda kamp atabilirsiniz.
Merkezi konumuyla öne çıkan Amasya Kent Ormanı Kamp Alanı, kampçılık etkinliğinizi tarihi bir geziye dönüştürme olanağı da sağlıyor. Bölgede bulunan birçok tarihi eser ve yapı kamp alanına yürüme mesafesinde yer alıyor.
Kamp alanında herhangi bir tesis bulunmuyor. Fakat konumu sayesinde tüm kamp ihtiyaçlarınıza çok kısa bir sürede ulaşmanız mümkün.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Kamp Olanakları: WC, duş-çeşme ve elektrik imkânı bulunmuyor. Yiyecek, içecek ve diğer ihtiyaçlarınızı buraya gelmeden önce temin etmelisiniz.
Amasya’nın doğallığını ve dinginliğini gönlünüzce yaşamak için Amasya otobüs bileti fiyatlarına hemen göz atın, en kısa sürede doğayla buluşmanın heyecanını yaşayın.