Kategoriler Listeler

15 Tatilde Nereye Gidilir: Sömestrde Doğa Tatili Yapabileceğiniz 8 Yer

Eğitim ve öğretim hayatı öğrenciler, öğretmenler ve aileler için oldukça yorucu geçen bir zaman. Bu sürecin tam ortasına gelmişken, dinlenmek herkesin hakkı.

Şimdiden hazırlıkların başladığı bu dönemde, henüz tatil rotanızı belirlemediyseniz ve doğa tatili yapmak istiyorsanız bu yazı sizin için.

15 Tatilde (Sömestr Tatili) Gidilecek Yerler yazımıza da mutlaka göz atmalısınız.

1) Kelebekler Vadisi, Fethiye

İçerisinde birçok endemik türe ev sahipliği yapan Muğla‘daki Kelebekler Vadisi, doğa tatili için harika bir rota.

Muhteşem doğası ve manzaraları ile aşık olabileceğiniz bir bu yer, Ölüdeniz’e 8 km uzaklıkta bulunuyor.

Yamaç paraşütü, doğa yürüyüşü, donanımlı dalış, su zipline gibi birçok sporu yapabileceğiniz Kelebekler Vadisi’ne ulaşımın en kolay yolu, Ölüdeniz’den her gün kalkan teknelerden birine binmek olacak. 

2) Abant, Bolu

Doğa tatili yapmak için önerdiğimiz diğer bir rota Abant. Muhteşem doğası ile doğa fotoğrafçılarının da sık sık ziyaret ettiği bir yer olan Abant, en güzel ekim ve şubat ayları arasında oluyor.

Tatil için Abant’ı seçerseniz, doğanın renk geçişlerine yakından şahit olabilirsiniz. 

3) Palandöken, Erzurum

Sömestr tatili kış dönemine denk geliyor ve kayak yapmak için kaçınılmaz bir fırsat oluyor.

Özellikle aralık, ocak, şubat aylarında kar yağışının azalmasından dolayı ziyaretçilerin sıklıkla tercih ettiği Palandöken’de, kar tatilinin keyfini çıkarabilirsiniz. 

4) Ağva, İstanbul

Related Post

Şehrin stresinden uzak birkaç gün geçirmek isterseniz Ağva tam size göre.

Her bütçeye uygun tatil seçenekleri ile keyifli bir tatil geçirebilir, doğa yürüyüşleri yapabilir, kano ile gezintiye çıkabilirsiniz. 

5) Olimpos, Antalya

Kış ayları için Olimpos çok aklımıza gelen tatil seçeneklerinden biri değil. Fakat kış aylarında yağmurun yağmadığı dönemlerde Olimpos gayet keyifli bir yer haline dönüşüyor.

Karın yağmadığı bu bölgede, tarihi birçok yeri ziyaret edebilirsiniz. 

6) Kapadokya, Nevşehir

Gören herkesi büyüleyen atmosferi ile masalsı bir tatil geçirmek için harika bir rota kapadokya.

Göreme’yi gezdikten sonra Erciyes Dağı eteklerinde kamp yapabilir, kamp ateşi etrafında keyifli bir zaman geçirebilirsiniz. 

7) Termal, Yalova

Okul döneminde çok yorulduk, biraz dinlenerek tatil yapmak istiyorum diyorsanız, harika bir rota önerisi ile geldik.

Termal’e kaplıcalara gelerek vücudunuzu dinlendirebilirsiniz. Bölgede yürüyüş için birçok alan bulunduğu için, şehirden çok uzaklaşmadan doğa ile buluşabilmek mümkün. 

8) Kartepe, Kocaeli

Hem kar tatili yapmak hem de İstanbul’dan çok uzaklaşmak istemiyorsanız, gidebileceğiniz en iyi yer Kocaeli‘ndeki Kartepe.

Keyifli bir hafta sonu geçirmenin yanı sıra, eğer tatile gitmek için fırsatınız yoksa günübirlik olarak da rahatlıkla ziyaret edebileceğiniz Kartepe’de kayak yapabilir, yürüyüş alanlarının tadını çıkarabilirsiniz. 

Paylaş
Aysel Sokur

Medipol Üniversitesi Radyoloji mezunu. Bir süre sağlıkçı olarak çalıştıktan sonra okuma, gezme ve yazma aşkının önüne geçemedi. Şimdi kendi yolunu çiziyor.