Türkiye’de Hem Yaz Hem Kış Tatili Yapabileceğiniz Özel Yerler

Datça

Türkiye, benzersiz coğrafyası ile hem yaz hem de kış aylarında tatilseverlere çeşitli tatil imkanı sunan bir ülke. Plajları, gölleri, etkileyici dağları ve tarihi zenginlikleri ile her mevsim unutulmaz bir tatil deneyimi sunuyor. Yazın serin sularda serinleyip kış aylarında ise beyaz örtüyle kaplı doğada huzur bulabileceğiniz birbirinden güzel yerleri sizin için sıraladık.

1 – Alanya

Alanya

Alanya, Türkiye’de en çok tercih edilen tatil beldelerinden biri. Hem yaz aylarında hem de kış aylarında misafirlere benzersiz bir tatil deneyimi sunuyor. İlkbahar ve yaz aylarında koyları, eşsiz plajları, sakin denizi ile güneşin keyfini çıkarabilirsiniz. Alanya sadece gündüz değil gece de oldukça aktif bir hayata sahip. Birçok sanatçı yaz aylarında bölgede sahne alıyor. Tüm bunlara ek olarak Alanya sadece yaz aylarında değil kış aylarında da yerli yabancı turistlerin tercih ettiği bir yer. Alanya, Toros Dağları’na yakın olduğu için bembeyaz örtü ile kaplı dağlarda kış sporlarının keyfini sürebilirsiniz. 

2 – Sapanca

Sapanca

Doğal güzellikler ile ünlü, yaz ve kış aylarında birbirinden farklı deneyimlere ev sahipliği yapan bir diğer tatil beldesi Sapanca. Sapanca Gölü, yaz aylarında serin suyu ile su sporları yapma, yüzme ve göl kenarında piknik keyfi yapmak için ideal bir durak. Çevresinde yeşil birçok alan bulunuyor. Bu alanlar doğa yürüyüşü için keyifli imkanlar sunuyor. Yakınlarında yer alan dağlar ile de hem kayak yapma imkanı hem de karla kaplı doğa manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. 

3 – Datça

Datça

Hem yaz aylarında hem de kış aylarında farklı tatil imkanları sunan Datça, eşsiz güzelliklere sahip bir yarımada. Datça, berrak denizi ve kumsalları ile yüzme ve su sporları yapma imkanı sunuyor. Kış aylarında ise şehrin stresinden kaçmak ve dinlenmek için sakin bir tatil yapmanıza imkan tanıyor. Yarımada çevresinde doğa yürüyüşleri yapabilir, antik kentleri ziyaret edebilir ve kış atmosferinin keyfini çıkarabilirsiniz. 

4 – Abant

Abant

Gözde doğal güzellikleri ile ünlü bir diğer tatil beldesi şüphesiz Abant. Yaz aylarında Abant Gölü etrafında yürüyüş ve piknik yapabilir, serin sularda tekne gezintisinin keyfini çıkarabilirsiniz. Bölgede birçok ormanlık alan yer alıyor. Bu alanlar büyülü bir atmosfere sahip. Kış aylarında bu ormanlar karla kaplanıyor ve ortaya görülmeye değer manzaralar çıkarıyor. Doğal güzellikleri ile Abant, sakinliği sevenler için güzel bir seçenek.

Related Post

5 – Davraz

Davraz

Türkiye’nin gözde kayak merkezlerinden biri olan Davraz, hem yaz hem de kış aylarında tatil yapabileceğiniz güzel bir tatil beldesi. Yaz aylarında doğal güzellikler arasında bisiklet sürebilir, yürüyüş yapabilir ve eşsiz manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Davraz çevresinde birçok yayla yer alıyor. Bu yaylaları keşfedebilir ve temiz havanın tadını yaşayabilirsiniz. Kış aylarında ise karla kaplı dağlar arasında kayak, snowboard ve diğer kış sporlarını deneyimleyebilirsiniz.

6 – Uludağ

Uludağ

Türkiye’de kayak denilince şüphesiz ilk akla gelen yer Uludağ. Karla kaplı dağın zirvesinde kayak ve diğer kış sporlarını yapabilir, civarda yer alan birçok otelde güzel bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Uludağ her ne kadar kayak sporu ile özdeşleşmiş olsa da yaz aylarında da muhteşem doğası ile tatil imkanı sunuyor. Bölgede otelcilik faaliyetleri oldukça gelişmiş durumda. Bu sebeple konforunuz için her şey düşünülmüş. 

7 – Kapadokya

Kapadokya

Kapadokya hem yaz hem kış aylarında farklı tatil deneyimleri sunan, doğal güzellikleri ile ünlü ve tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış önemli bir bölge. Yaz aylarında peri bacaları ile özdeşleşen vadilerde yürüyüş yapabilir, tarihi yerleri keşfedebilir ve sıcak hava balonlarıyla heyecanlı bir deneyim yaşayabilirsiniz. Bölgede birbirinden farklı kaya oluşumları ve yer altı şehirleri ile görmeniz gereken birçok alan bulunuyor. Kış aylarında ise karla kaplı peri bacaları ve vadileri keşfedebilir, at sırtında doğa ile iç içe yürüyüş yapabilirsiniz.

8 – Kaş

Kaş

Yaz aylarında oldukça kalabalık olan Kaş, berrak suları ile misafirlere unutulmaz bir tatil deneyimi sunuyor. Kaş aynı zamanda dalış yapanlar için ideal bir yer. Sadece dalış değil, birçok deniz sporunu deneyimlemeniz mümkün. Aktif gece hayatı ve tarihi dokusuyla da zengin bir kültürel deneyim yaşayabilirsiniz. Ancak Kaş sadece yaz aylarında değil, kış aylarında da ilginizi çekecek. Yakınlarda yer alan dağlarda doğa yürüyüşleri yapabilir, tarihi kalıntıları ziyaret edebilir ve bu huzurlu atmosferin keyfini çıkarabilirsiniz. 

9 – Kartepe

Kartepe

Türkiye’nin sevilen kayak merkezlerinden biri olan Kartepe, yaz aylarında bisiklet sürmek ve doğa yürüyüşleri yapmak için ideal bir durak. Kartepe, göller bölgesine yakınlığıyla da ünlü. Kış sporları ve kayak için kış aylarında sıklıkla tercih ediliyor. Konumu ile kısa tatil kaçamakları için ideal bir destinasyon olan Kartepe içerisinde birçok bungalov otel yer alıyor. 

Paylaş
Aysel Sokur

Medipol Üniversitesi Radyoloji mezunu. Bir süre sağlıkçı olarak çalıştıktan sonra okuma, gezme ve yazma aşkının önüne geçemedi. Şimdi kendi yolunu çiziyor.