Erciyes Kayak Merkezi, Kayseri’de Kış Tatili

0
4437

İç Anadolu’nun en güzel şehirlerinden biri olan Kayseri ve şehri her daim serin gölgesi altında tutan, kartpostal gibi bir manzaraya sahip olan Erciyes Dağı… Eğer bu ikiliyle henüz tanışmadıysanız; kesinlikle çok şey kaybediyorsunuz demektir.

Özellikle Kasım ya da Aralık’tan başlayarak neredeyse Nisan ortalarına kadar süren uzun kış sezonunda, Erciyes Kayak Merkezi’nin Uludağ pistleri ile yarışan zorlu parkurları; kayak ve snowboard tutkunu tatilcileri kelimenin tam anlamıyla cezbediyor. Buna bir de, yöre kadınının hamarat ellerinden çıkan başta Kayseri mantısı olmak üzere su böreği, kete ya da yağlama gibi gurme lezzette hamur işlerini eklemeyi unutmayın!

Artan uçak seferleri ile birlikte sadece gurme geziler için günübirlik Kayseri’ye gidip gelenlerin sayısı da artık hiç az değil. Sizin de bu uzun ev keyifli sezon boyunca, hiç değilse bir hafta sonu için, hem midenize hem gözlerinize hem de kalbinize dokunan dolu dolu bir tatil yapmanız mümkün. Pistlerde yaşayacağınız adrenalinden bahsetmiyoruz bile.

Üstelik Kayseri, Türkiye haritasının neredeyse tam ortasında kalan konum avantajı sayesinde; farklı coğrafi bölgelerden gelen tatilciler için tam bir buluşma noktası işlevi de görüyor. Kış döneminde Erciyes’in ve kapı komşusu Kapadokya’nın yarattığı cazibe; şehre düzenlenen uçak ve otobüs seferlerinin de sayısını ciddi miktarda artırıyor.

Türkiye’nin sayılı aktif volkanlarından biri olan Erciyes’te artık volkanik bir faaliyet olmasa da, burada heyecan her zaman dorukta.

Kayak merkezinde özel kayak dersi alma ya da başlangıç seviyesinde ekipman kiralama gibi imkanlar acemi sporculara ve çocuklara kucak açarken; artık işi profesyonel düzeyde yürüten kayakçılar da Erciyes ile yeni topraklar keşfetmenin keyfine varabiliyor. Siz de bu kış rotanızı Erciyes’e çevirmek ve böylece bir yandan Uludağ ya da Kartalkaya gibi benzerlerine göre konum ve fiyat avantajı elde ederken, bir yandan da doya doya eğlenmek isterseniz; aşağıdaki başlıklardan yararlanabilirsiniz.

Erciyes bir hafta sonunda bile kalbinizi çalacak güzellikte olsa da, siz yine de bu güzel Anadolu şehrine en az bir haftanızı ayırmaya çalışın.

Tüm detaylarıyla Erciyes dağını, kayak merkezini ve Anadolu’nun kültür başkentlerinden biri olan Kayseri’yi sayfamıza taşıyoruz. Keyifli okumalar…

Erciyes Nerededir? Erciyes’e Nasıl Gidilir?

Erciyes Dağı

Erciyes Dağı, İç Anadolu coğrafi bölgesinde, Kayseri ili sınırları içerisinde, şehrin 25 kilometre güneybatısında yer alıyor.

Eski bir sönmüş volkan olan Erciyes, neredeyse 4 bin metreyi zorlayan yüksekliği ile Anadolu’nun da en yüksek volkanik dağlarından biri. Hal böyle olunca, dağın zirvelerinde her daim kar bulunuyor.

Yine bu eski volkanik yapı bereketli toprakları da beraberinde getirdiğinden, Erciyes üzerinde bin metreye kadar her zaman yerleşim ve nüfus var.

Türkiye’nin Alpleri olarak da bilinen bu yere varmak için ise, Erciyes’e nasıl gidilir sorusunun pek çok alternatif cevabı sıralanabilir:

Kara Yolu

Kayseri, Anadolu’nun orta kesiminde yer aldığı için Güney ve Doğu Anadolu, Karadeniz, Ege, Marmara ya da Akdeniz’den buraya kara yoluyla gelmek üzere yollara düşen de çok oluyor.

Özellikle Ankara yönünden hareket edenler için burası en yakın ve en uygun fiyatlı kayak merkezi gibi de düşünülebilir.

Otobüs firmalarının haftanın her günü sefer düzenlediği şehrin, bazı merkezlere uzaklığı kilometre ve süre cinsinden aşağıdaki gibi:

  • Kayseri şehir merkezi ile Erciyes arası 25 km ve yaklaşık yarım saat,
  • İstanbul şehir merkezi ile Erciyes arası 770 km ve yaklaşık 8 saat 30 dakika,
  • Ankara şehir merkezi ile Erciyes arası 330 km ve araçla yaklaşık 3 saat 45 dakika,
  • İzmir şehir merkezi ile Erciyes arası 840 km ve araçla yaklaşık 10 saat,
  • Antalya şehir merkezi ile Erciyes arası 610 km ve araçla yaklaşık 7 saat 30 dakika,
  • Bursa şehir merkezi ile Erciyes arası 700 km ve araçla yaklaşık 8 saat,
  • Gaziantep şehir merkezi ile Erciyes arası 340 km ve araçla yaklaşık 4 saat 15 dakika.

Hava Yolu

Erciyes Dağı ile Kayseri Erkilet Havalimanı arasında 27 kilometre mesafe var.

Havalimanına haftanın her günü İstanbul ağırlıklı seferler düzenleniyor. Haftanın belirli günlerinde ise İzmir gibi şehirlerden Kayseri’ye direkt uçuşlar da mevcut.

Sadece Türk Hava Yolları’nı değil; Pegasus ve Sun Express gibi alternatifleri de fiyat yönünden sorgulamakta fayda var.

Havalimanı transferi için özel turlar otobüs ayarlayabilirken; toplu taşıma isteyenleri minibüs seçeneği bekliyor.

Ticari taksi alternatifi ise, havalimanında 7 gün 24 saat mevcut.

Demir Yolu

Kayseri için geçerli ulaşım yollarından biri de demir yolu. Kayseri Tren Garı’na her gün Adana yönünden Erciyes Ekspresi ile ulaşılabilir.

Ankara yönünden ise; Doğu Ekspresi, Güney Kurtalan Ekspresi ve Van Gölü Ekspresi adlarındaki ana hat trenleri Kayseri’de gara uğrayarak güzergahlarına devam ediyor.

Ankara ile Kayseri arasındaki yakınlık avantajı, kısa bir demir yolu yolculuğu seçeneği ile de kendisini gösteriyor diyebiliriz.

Erciyes Kayak Merkezi Açık Adres: Erciyes Kayak Merkezi, Hisarcık Erciyes Mahallesi, Tekir Yaylası, 38220 Melikgazi, Kayseri

Erciyes Kayak Merkezi Hakkında Tüm Detaylar

Halk arasında “Uzaklaştıkça yakınlaşan, yakınlaştıkça uzaklaşan dağ” olarak da bilinen Erciyes Dağı; zirvelerinde giderek daha da popüler hale gelen Erciyes Kayak Merkezi’ni ağırlıyor.

Neredeyse 1600 metre seviyesine kadar dağ üzerinde bağ evleri bulunurken; bundan sonraki yamaçlarda kayak sporcuları ile her an her yerde karşılaşmanız mümkün.

Sahip olduğu karasal iklim nedeniyle; Uludağ ya da Kartalkaya gibi benzerlerinde kar kalınlığı henüz ideal seviyeye ulaşmadan önce Erciyes tamamen karla kaplanıyor.

Kayak merkezinin yüksek kalitedeki mekanik tesislerinin sayısı 14’ü, yürüyen bantların sayısı 5’i ve farklı zorluk seviyesindeki pistlerinin sayısı ise tam 34 adedi buluyor.

Erciyes Kayak Merkezi Pistleri

Erciyes Kayak Pisti

Erciyes Kayak Merkezi bünyesinde yer alan pistlerin zorluk dereceleri; yüzde 36 mavi (kolay), yüzde 42 kırmızı (orta) ve yüzde 22 siyah (zor) olmak üzere ayrılıyor. Dolayısıyla burada her seviyeden kayak ve snowboard tutkunu aradığını bulabilir.

Pistlerin yer aldığı en yüksek başlangıç ve bitiş rakımı ise; 2400 metre ve 2900 metre aralığında değişiklik gösteriyor. Bu seviyedeki manzarayı ise deneyimlemeden hayal etmek pek de mümkün değil.

Şehirde olanlar bütün gün kartpostal gibi Erciyes manzarası ile bakışırken, dağın üzerindekiler de muhteşem bir şehir manzarasına sahip oluyor diyebiliriz.

Liftlere gelindiğinde ise; Kayseri Kayak Merkezi’nin dünya standartlarını zorladığı anlaşılıyor. Buradaki kayak pistleri güvenlik endişesine yer bırakmayacak durumda olsalar da, içlerinde çok zorlu rotalar bulunduğunu belirtelim. Dolayısıyla her yaştan ve her seviyeden kayakçı, kendi ekipmanlarına ve tecrübesine göre hareket etmeli.

Mekanik tesislere ait saatte 26750 kişi gibi rekor bir seviyeyi zorlayan taşıma kapasitesine; gondol tipi taşıma alternatifleri de dahil.

Kayak merkezindeki mekanik tesislerin isimlerini ve uzunluklarını tüm detayları ile aşağıda bulabilirsiniz:

Lift AdıUzunlukBaşlangıç RakımıBitiş Rakımı
Lifos Gondol2495 m2088 m2636 m
Tekir Gondol1602 m2209 m2466 m
Karakulak1589 m2444 m2641 m
Sırt1434 m2270 m2600 m
Yalçın902 m2430 m2600 m
Keven1853 m2266 m2607 m
Hitit2225 m2429 m2939 m
Kültepe2173 m2225 m2637 m
Kaniş985 m2222 m2405 m
Divan2736 m2268 m2931 m
Ottoman1613 m2922 m3346 m
T-Bar Hisarcık510 m2270 m2377 m
Zümrüt1500 m2380 m2790 m
Kartın808 m2429 m2636 m

Kayak merkezinde yer alan 5 adet yürüyen bant ise, uzunlukları ve rakımları itibarıyla aşağıdaki gibi:

  • Hacılar: 200 metre uzunluğunda, 2090 m başlangıç ve 2125 m bitiş rakım aralığında.
  • Tekir: 140 metre uzunluğunda, 2212 m başlangıç ve 2229 m bitiş rakım aralığında.
  • Hisarcık 1: 130 metre uzunluğunda, 2275 m başlangıç ve 2294 m bitiş rakım aralığında.
  • Hisarcık 2: 50 metre uzunluğunda, 2272 m başlangıç ve 2280 m bitiş rakım aralığında.
  • Develi: 150 metre uzunluğunda baby lift. 2229 m başlangıç ve 2258 m bitiş rakım aralığında.

Erciyes Kayak Merkezi’ne Giriş Ücreti Var Mı?

Erciyes Kayak Merkezi (2)

Erciyes Kayak Merkezi sınırlarında konaklamak ve bu sayede pistlerden faydalanmak da mümkün; günübirlik olarak merkeze giriş yapmak da.

Özellikle Kayseri’de ve Ankara’da okumakta olan lise ve üniversite öğrencilerinin yüksek nüfusu düşünüldüğünde; bu kayak merkezinin hafta içi ya da hafta sonu fark etmeksizin tüm kış döneminde ciddi anlamda ilgi gördüğünü belirtebiliriz.

Fiyatlara bakıldığında da yine “öğrenci işi” sayılabilecek tarifeler ve bilet fiyatları karşımıza çıkıyor. Skipass ücretleri, Uludağ’ın yanına yaklaşmazken öğrencilere özel indirimli tarifeler de söz konusu.

Kayseri Erciyes Kayak Merkezi’nin 2024 güncel bilet fiyatları şu şekilde:

Kayakçı
# 13 Yaş ve Üzeri 0-12 Yaş
1 Çıkış 60 TL 45 TL
7 Çıkış 300 TL 250 TL
14 Çıkış 140 TL 115 TL
30 Çıkış 830 TL 650 TL
50 Çıkış 1.200 TL 950 TL
100 Çıkış 2.250 TL 1.650 TL
200 Çıkış 3.650 TL 2.950 TL
Yaya
13 Yaş ve Üzeri TL7-12 Yaş TL
1 Çıkış50 TL30 TL
Yürüyen Bant
5 Çıkış80 TL
10 Çıkış150 TL
Zirve Tırmanış
1 Çıkış50 TL

Zümrüt tesisi kullanılarak yapılan Zirve Tırmanışı en az 10 kişi ile yapılmaktadır. Belirtilen fiyat tek kişi içindir. (Gondol Ücretleri dahil değildir)

Sezonluk bilet fiyatları ise tam 500 TL ve öğrenci 400 TL.

Son olarak kayak merkezinde faydalanabileceğiniz ek hizmetler olduğunu da belirtelim. Hisarcık T-Bar kullanımı eğitime teşvik amaçlı ücretsizdir. Özellikle kalabalık aileler için kolay seviyedeki pistlerin yanı sıra bir de çocuk oyun alanı bulunması, çocukları oyalayabilmek için büyük bir avantaj.

Erciyes Kayak Merkezi’nde Kayak Ekipmanları Kiralama, Ders Ücretleri

erciyes kayak malzeme

Erciyes Kayak Merkezi; üst düzey kayak ekipmanları kiralayabildiğiniz ve kayak okullarında profesyonel hocalardan ders alabildiğiniz iddialı bir merkez.

Dolayısıyla Kayseri’de yaşayanların bir ayağının Erciyes’te olduğunu belirtmek yanlış olmaz. Kayak biletleri de genellikle sezonluk olarak satın alınıp aktif olarak kullanılıyor.

Özellikle Kayseri’ye ulaşımda mesafeler ve transferler düşünülürse, kayak takımlarını yanınıza almak istemeyebilirsiniz. Söz konusu hava yolu ulaşımı olduğunda, bagaj ücretlerinin astarı kılıfından daha pahalıya gelebiliyor. Bu durumda kayak ekipmanı kiralama hizmeti, uygun fiyatlarıyla yardımınıza koşabilir.

Kayak Ekipmanları Kiralama İşletmeleri:

Firma AdıBölgeTelefon
ApexDeveli Kapı0352 333 30 14
ZirveTekir Kapı0505 713 17 01
ArlbergTekir Kapı0352 222 47 16
Erciyes VIPTekir Kapı0352 342 20 20
KarmenTekir Kapı0532 355 08 13
ZümrütTekir Kapı0352 342 21 21
Kuzey Kayak EviTekir Kapı0532 695 83 08
BolkarTekir Kapı0532 322 61 55
Kar TanesiTekir Kapı0505 567 88 38
SnowstarTekir Kapı0530 960 77 72
BeyazTekir Kapı0535 939 22 49
Hisarcık Kayak EviHisarcık Kapı0532 611 95 85
Hacılar Kayak EviHacılar Kapı0546 546 56 38

Erciyes Kayak Merkezi Civarında Gezilecek Yerler

Erciyes’te sadece kışın değil, yaz ve bahar ayları boyunca da gezilebilecek birbirinden güzel yerler var. Buranın yüksekliği ve verimli toprakları; yerli halk için de doğal bir yaşam alanı oluşturmuş durumda.

Bağlar ve bahçelerde asma yaprakları, mevsime göre kayısılar, patlıcan bostanları ve daha nice bereketli ürün yol boyunca karşınıza diziliyor.

Bu nedenle Erciyes’in eteklerinde ve zirvelerinde dolaşmaktan; bu ihtiyar yanardağın bir parçası olmaktan kesinlikle keyif alacağınızı garanti edebiliriz.

Gezilecek yerler için rota oluşturmaya çalışanlara birkaç önerimiz var sırada:

Tekir Yaylası

2100 ile 2900 metreler arasında yer alan bu alan; kayak sporcularının da en aktif kullandığı yer.

Tırmanış yapan sporcular da; iklimin izin verdiği tarihlerde rotalarını Tekir Yaylası’na düşürmekten büyük keyif alıyor.

Dağın doğu yüzünü kaplayan yayla boyunca yapılabilecek bir diğer yazlık aktivite ise; çadır ya da karavanla kamp kurmak.

Burada dileyenler bisiklete binerken, dileyenler ATV ya da yürüyüş yaparak şehir hayatının stresinden kurtulabilirler.

Erciyes At Çiftliği

Binicilik sporuyla ilgilenenler için, Erciyes sınırları içerisinde bir at çiftliği ve binicilik eğitim alanı da mevcut.

Burası özel günlere de ev sahipliği yapan havadar bir bölge.

Özellikle çocuklarınız varsa ve Erciyes sınırlarında farklı bir aktivite yapma niyetindeyseniz; siz bir şeyler içerken onların da atlarla haşır neşir olmasını keyifle izleyebilirsiniz.

Kıranardı Kent Ormanı

Dağın eteklerinde ziyaret edebileceğiniz bu kent ormanı; yazın farklı türlerden bitkilere ev sahipliği yapmasıyla kışın ise karlarla kaplanmasıyla ziyaretçilerini büyülüyor.

Şehre bu kadar yakınken ormanın içinde dolaşabilmek, bu mesire yerinin en göze çarpan özelliklerinden biri.

Özellikle mevsim baharsa, yanınıza kitabınızı alıp bir yandan da ciğerlerinize sık ağaçlardan gelen oksijeni çekebilirsiniz.

Kültepe Örenyeri

Kültepe

Erciyes’in hemen eteklerinde yer alan bu büyülü atmosfere girişler de ücretsiz.

4 bin yıl öncesine ait buluntulara bile, sahip olduğu konumun kuytuluğu sayesinde halen ev sahipliği yapabilen Kültepe, özellikle arkeoloji ya da toplum bilimleriyle ilgilenenler tarafından mutlaka ziyaret edilmeli.

Ören yerini ziyaret etmenin mümkün olmadığı bir gün yok, haftanın her günü için programınıza ekleyebilirsiniz.

Kayseri’de Gezilecek Yerler

Kayseri, başta Osmanlı olmak üzere yüzyıllar boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan bir tarih ve kültür hazinesi. Bu medeniyetler beşiğine kadar gelmişken eliniz boş dönmek istemezsiniz.

Bu nedenle, Erciyes tatilinizi en az 1 hafta olmak üzere planlamak ve en az 2 gününü şehir merkezine ayırmak geçerli bir seçenek.

Hatta hafta içi pistlerde salınmak ve hafta sonu şehir merkezinde konaklamak, fiyat yönünden de daha avantajlı.

Kayseri merkezinde görebileceğiniz en güzel yerleri de aşağıda örneklendirmeye çalıştık.

Kayseri Cumhuriyet Meydanı

kayseri cumhuriyet meydanı

Bu meydan, her şehrin merkezinde bulunan ve o şehrin ruhunu taşıyan ikonik meydanlardan biri.

Meydanın yakın çevresinde bulunan yapılar içerisinde Kayseri Saat Kulesi de var; Kayseri Kalesi de.

Dolayısıyla Kayseri’yi tam anlamıyla hissedebilmek için yolunuzu mutlaka bu tarafa düşürmelisiniz.

Kurşunlu Camii

kurşunlu camii kayseri

Yine şehrin merkezinde, Kapalı Çarşı’nın yanı başında yer alan bu yapı özellikle belirtilmeye değer.

Mimar Sinan döneminde inşa edildiği rivayet edilen yapıda, kalem nakışları ve süslemeler ön plana çıkıyor.

Kayseri, Türk İslam tarihinin de önemli duraklarından biri olduğu için bu gezi rotasına mutlaka en az bir ibadethane sığdırmalısınız.

Alaca Kümbet

alaca kümbet

1280 yılında kesme taştan yaptırılan bu kümbet de Kayseri’nin simgelerinden yalnızca biri.

Hunat bölgesindeki kümbetin üzerinde piramiti andıran bir külah var.

Emir Cemaleddin bin Muhammed tarafından yaptırıldığı biliniyor.

Kazancılar Çarşısı

Kayseri’nin çarşıları da meşhur. Şehrin kalbinin attığı Kapalı Çarşı’yı, Kazancılar Çarşısı ve Pastırmacılar Çarşısı gibi örnekler takip ediyor.

Sadece yerel halktan değil, Anadolu’nun birçok köşesinden buraya gelip gidenler ve alışveriş yapanlar var.

1252 yapımı Gön Han ve 1723 yapımı Vezir Han gibi tarihi yapılar da çarşılara ev sahipliği yapmayı günümüzde halen sürdürüyor.

Zeynel Abidin Türbesi

kayseri zeynel abidin

Buranın bir kültür mozaiği olduğundan sıkça bahsedip de, farklı değerlere örnek vermemek olmaz.

Türbenin ortasında 1414 yılında vefat eden Zeynel Abidin’in sandukası bulunuyor. İmam Sultan adıyla da bilinen din adamının mezarına girişte, dönemin sultanı II. Abdülhamit’e ait tuğra göze çarpıyor.

Kayseri’de görmek istediğiniz yerlerle ilgili daha detaylı bilgi alabileceğiniz Turizm Danışma Merkezi de hemen türbenin yanı başında bulunuyor.

Kayseri’de Gezilecek Diğer Yerler

  • Kayseri Atatürk Evi Müzesi
  • Kayseri Arkeoloji Müzesi
  • Kayseri Yeşilhisar Soğanlı Örenyeri
  • Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi
  • Güpgüpoğlu Konağı Etnografya Müzesi
  • Gevher Nesibe Hatun Medresesi ve Şifahane
  • Meryem Ana Kilisesi
  • Talas
  • Hunat Hatun Camii ve Külliyesi
  • Mimar Sinan Evi
  • Tarihi Kayseri Mahallesi
  • Kapuzbaşı Şelalesi
  • Ağırnas Yeraltı Şehri
  • Sultan Sazlığı
  • Ali Dağı
  • Döner Kümbet
  • Selçuklu Müzesi
  • Kayseri Ermeni Kilisesi

Erciyes’te Neler Yapılır?

Türkiye’nin farklı köşelerinden bir hevesle yollara düştünüz, dağları ve tepeleri aşıp Türkiye’nin en yüksek dağlarından da biri olan emekli volkan Erciyes’e ulaştınız.

Peki ama şimdi ne yapmalı, gezmeye dolaşmaya ve keşfetmeye nereden başlamalı? Hiç panik yapmayın, Erciyes gezisine sığdırmanız gereken aktiviteleri tek tek sıralıyoruz.

  • Uygun fiyatlı kayak merkezleri ve spor akademileri sayesinde, eğer daha önceden kayak ya da snowboard eğitiminiz yoksa bile ilk adımı Kayseri’de atın.
  • İç Anadolu’nun soğukları karşısında hasta olmak istemiyorsanız tatil valizinize bol bol termal içlik ve koruyucu ekipman yerleştirin.
  • Kayak ekipmanlarını ise valizden gönül rahatlığı ile çıkarabilirsiniz! Ne de olsa Erciyes Kayak Merkezi’nde ekipman kiralama ücretleri oldukça uygun.
  • Karda yapılan kayak partilerinin olmazsa olmazlarından sayılan sucuk ekmek barbekü partisini, bir de Kayseri’nin ünlü sucukları ile deneyimleyin.
  • Sevdiklerinize şehir merkezindeki çarşılardan sucuk ya da pastırma satın alın. Yolda nasıl taşıyacağınızı dert etmeyin, bu lezzetler hediyelik olacakları zaman vakumlanıyor dolayısıyla da koku problemi olmuyor.
  • Erciyes eteklerinde yer alan Hürmetçi Köyü’nde yetişen yılkı atlarını ziyaret edin, burada kovboy filmlerini aratmayan sahnelerin bir parçası da siz olun.
  • Kayseri Saat Kulesi önünde bir hatıra fotoğrafınız olmadan Kayseri’den dönmeyin.
  • Kayseri yoluna çıkmadan önce kilo verin! Böylece ağırlıklı olarak hamurdan yapılan gurme lezzetlerle aranıza hiçbir şey girmesin. İşe Kayseri mantısından başlayın.
  • Sabah kahvaltılarında su böreği, katmer, tandır böreği ve kete gibi lezzetlerin hakkını verin. Bazlama, kete, lavaş ya da halka gibi ürünlerden yolluk olarak da satın alabilirsiniz.
  • Kayak merkezinde ATV, kar motoru, kar bisikleti ya da safari gibi farklı aktivitelere açık olun. Özellikle kalabalık bir arkadaş grubunuz da varsa, yeni şeyler denemenin tadını çıkarın.
  • Kapı komşusu sayılan Kapadokya ve Avanos için de biraz vakit ayırmaya çalışın. Birkaç saat içerisinde farklı bir dünyaya gittiğinize kesinlikle değecek.
  • Hunat Hatun Külliyesi’nin şehre değer katan dokusunu ziyaret edin ve buranın hemen çevresinde düzenlenen ney, seramik ya da ebru gibi farklı atölyelerden birine katılarak kültürümüzü daha da yakından tanıyın. Yaptığınız çalışmaları ise eve kadar güzel bir anı olarak taşıyabilirsiniz.
  • Şehrin birbirinden ünlü çarşılarına birer şans tanıyın, başta Kapalı Çarşı olmak üzere Kazancılar Çarşısı ve Pastırmacılar Çarşısı gibi mekanlara bakmadan geçmeyin.
  • Alışveriş keyfinin üzerine Kayseri Bedesteni’nin avlusunda bir Türk kahvesi yudumlayın.
  • Havalimanından sonra araç kiralamayı düşünüyorsanız; aracınızın kış bakımları hakkında detaylı bilgi alın. Erciyes yolu kış boyunca her daim açık tutulsa da siz yine de acil durumlara karşı önleminizi almış olun.

Erciyes’te Nerede Kalınır? Erciyes Kayak Otelleri

Erciyes oteller bölgesi

Erciyes Kayak Merkezi yakınlarında konaklayabileceğiniz son derece konforlu otel alternatifleri mevcut.

Eğer fiyat avantajı arıyorsanız ya da ağırlıklı olarak şehir merkezinde de ziyaretlerde bulunacaksanız; bu  kez şehir merkezi otellerini de gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Malum, Kayseri Anadolu için bir ticaret başkenti, bu sayede de bölgedeki iş otellerinin sayısı hiç az değil.

İş otellerinde de her zaman ve her şehirde olduğu gibi yine temizlik, düzen, güvenlik ve konfor hakim.

Eğer konaklama tercihiniz Erciyes Dağı’ndan yana olursa; karşınıza çıkan ilk zincir otel alternatifi büyük olasılıkla Ramada Resort olacaktır. Ancak Grand Eras ya da Magna Pivot ve Magna Chalet gibi oteller de zincir otellerden geri kalmıyor. Birçok tesiste fitness ya da hamam gibi yan olanakları soruşturabilirsiniz.

Amalia Erciyes Boutique Hotel seçeneği ise bölgedeki tek her şey dahil hizmeti sunuyor; ancak paketin içerisinde alkol bulunmadığı konusunda uyarmak gerekir.

erciyes otel

Otelinizin yine olmazsa olmazlarından biri şömine keyfi olabilir. Buradaki neredeyse tüm oteller lobilerinde size bu hizmeti sunarken, siz de mutlaka şömine başında sıcak bir şeyler içmeye vakit ayırmalısınız.

Fiyatlar Uludağ ve  Kartepe gibi İstanbul’a daha yakın konumlanan ve daha çok talep gören kayak merkezi otellerinin yanında kesinlikle yüz güldürüyor.

Erken rezervasyon ise, özellikle yılbaşı ya da yarı yıl tatili gibi yoğun dönemlerde avantaj yakalamanın neredeyse tek yolu. Rezervasyon sitelerinin büyük bir çoğunluğunda otel fiyatını taksitlendirme imkanı da sunuluyor, dolayısıyla bu fırsatı değerlendirerek tatil bütçesini tüm yıla yaymak isteyebilirsiniz.

Yoğunluk dönemlerinde, en fazla yarım saat içinde dağa varabilecek olmanın verdiği güvence ile şehir merkezi otellerine de yönelebilirsiniz.

Elbette bulunduğunuz noktaya göre taksi kullanmanız gerekebilir ve 4 kişiden daha kalabalık olan gruplar için bu seçenek 2 kere düşünülmeli. Bir diğer seçenek de, toplu taşımadaki durak haritasını dikkate alarak buna göre otel seçimi yapmak olabilir.

Erciyes Kayak Merkezi Otelleri

  • Ramada Resort Erciyes, Yarım pansiyon plus
  • Magna Chalet Erciyes, Yarım pansiyon
  • Magna Pivot Erciyes, Yarım pansiyon
  • Ace Erciyes Oteli, Yarım pansiyon
  • Mirada Del Lago, Tam pansiyon plus
  • Mirada Del Monte, Tam pansiyon plus
  • Grand Eras Erciyes, Yarım pansiyon
  • Amalia Erciyes Boutique Hotel, Alkolsüz her şey dahil

Erciyes Çevresi Otelleri

  • Radisson Blu Hotel Kayseri, Melikgazi, Kahvaltı dahil
  • Fimaj Hotel Residence, Melikgazi, Sadece oda
  • Ommer Hotel, Şehir merkezi, Kahvaltı dahil
  • Gevher Hotel, Şehir merkezi, Kahvaltı dahil
  • City One Hotel, Şehir merkezi, Kahvaltı dahil
  • Holiday Inn Kayseri, Şehir merkezi, Kahvaltı dahil
  • Lifos Hotel Kayseri, Kocasinan, Kahvaltı dahil
  • Atalay Hotel Kayseri, Kocasinan, Kahvaltı dahil
  • Fier Butik Hotel, Kocasinan, Kahvaltı dahil

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız