Kartepe Kayak Merkezi, Kartepe’de Kış Tatili

0
5434

Adını bembeyaz kar örtüsüyle kaplı tepelerinden alan Kartepe; özellikle İstanbullular için kış mevsimi boyunca favori sayılan bir kaçamak noktası. Burada kayak ya da snowboard yapmak da mümkün; şömine başında doğanın kabuk değiştirmesini keyifle izlemek de…

Kocaeli sınırları içerisinde yer alsa da; özellikle İstanbul gibi bir metropolün kaosundan, stresinden ve trafiğinden kaçmak isteyenler soluğu sıklıkla Kartepe’nin enfes manzaralarında alıyor. Dolayısıyla burası artık İstanbul’un bir uzantısı gibi.

Her biri kartpostalları kıskandıracak güzellikte olan manzaraları sayesinde Kartepe’deki oteller de oldukça popüler.

Ziyaretçilerin konforuna dair tüm detayların düşünüldüğü ve çoğu otelde beş yıldızlı hizmetin sunulduğu Kartepe; Türkiye’de kayak turizmi denildiğinde ilk akla gelen yer olan Uludağ’ın da tahtını sallayabilir.

Ne de olsa Kartepe’de hem konaklama hem de ekipman kiralama fiyatları Uludağ’a göre çok daha ucuz. Kayak dersi almak ya da ev kiralamak gibi farklı ihtiyaçlarınız varsa; bunlar da Kartepe çevresinde temin edilebilir.

Üstelik Kartepe sınırlarına çok yakın doğal güzellikler var ki; bunları özellikle ailenizle birlikte gezmekten büyük keyif alabilirsiniz.

Kartepe’yi diğer kayak merkezlerine göre bir adım öne çıkaran bir diğer özellik de; dört mevsim turizme elverişli olması. Her yeni mevsimle birlikte, Kartepe aktivitelerinin biri bitip biri başlıyor.

Sadece kış döneminde değil, ilkbahar ve sonbaharda da doğal güzelliklerin keyfini sürebilir, çevrede uzun yürüyüşlere çıkabilirsiniz. Yaz ise, göl kenarında aile boyu uzun piknikler yapmak demek.

Kartepe seyahati yapılacaklar listenizdeyse diye; bu turizm merkezi hakkında aklınıza gelen tüm soruları cevaplandırmak için detaylı bir Kartepe gezi rehberi hazırladık.

Bir yandan kış tatili için bavulunuzu yavaş yavaş hazırlarken; bir yandan da Kartepe hakkında her şeye bu başlıkta kolayca ulaşabilirsiniz.

Kartepe Nerededir? Kartepe’ye Nasıl Gidilir?

kartepe kayak

Kocaeli il sınırı içerisinde yer alan Kartepe, Sapanca Gölü ve İzmit Körfezi arasında konumlanıyor.

Kartepe’nin doğu sınırları Sapanca Gölü’ne ve Sakarya sınırına kadar uzanırken güneybatı sınırında ise Başiskele ilçesi bulunuyor.

Yüksekliği 1700 metreyi bulan dağı ile Kartepe adı verilen bölge, birden fazla beldeyi kapsar. Bu beldeler Köseköy, Arslanbey, Sarımeşe, Uzunçiftlik, Eşme, Derbent, Maşukiye, Acısu ve Suadiye olarak sıralanabilir. Burası konumu itibarıyla da; Türkiye’de hem göl manzarasına hem de dağ havasına sahip olan ender yerlerden biri.

Kartepe’ye nasıl gidilir diyenler için bu popüler zirveye ulaşmanın birden fazla pratik yolu var:

Kartepe’ye Kara Yolu ile Ulaşım 

Otobüs yolculuğu ile Kartepe’ye ulaşmak İstanbul’dan en uzak semte göre en fazla 2 saat, Ankara’dan ise 3,5 saat sürüyor.

Bunun için şehir merkezlerinde yer alan otogarlar tercih edilebilir.

Özel araçla seyahat edenler ise TEM otoyolunu kullanarak rahat bir yolculuk gerçekleştirebilirler. Bunun için Sapanca gişelerinden İzmit yönüne devam ettikten sonra Maşukiye tabelalarını takip etmek gerekiyor.

Kartepe ile çevredeki şehir merkezleri arasındaki uzaklıklar ise aşağıdaki gibi düşünülebilir:

  • Kocaeli merkez ile Kartepe arası 25 km ve yaklaşık 30 dakika,
  • Bursa ile Kartepe arası 150 km ve araçla yaklaşık 2 saat 15 dakika,
  • Sakarya ile Kartepe arası 60 km ve araçla yaklaşık 1 saat,
  • İzmir ile Kartepe arası 470 km ve araçla yaklaşık 6 saat 30 dakika

Kartepe’ye Hava Yolu ile Ulaşım

Kocaeli sınırları içerisinde; sivil uçuşlara yakın tarihte açılan Cengiz Topel Havalimanı mevcut.

Buraya sınırlı sayıda sefer düzenlense de, şehir merkezine 15 kilometre mesafede yer alan bu havalimanı uçuş için tercih edilebilir.

Anadolu’nın çeşitli yerlerinden seyahat edenler için ise asıl avantaj, İstanbul’a yakınlık.

Burada bulunan yeni havalimanı da dahil olmak üzere Sabiha Gökçen ya da İstanbul Havalimanı gibi üç alternatif arasından uygun fiyatlı bulduğunuz uçuş alternatifini değerlendirebilirsiniz.

Kartepe Kayak Merkezi Açık Adres: Kartepe Kayak Merkezi, Balaban Mahallesi 41250 Kartepe Mevkii, Kocaeli, Türkiye

Kartepe Kayak Merkezi Hakkında Bilinmesi Gerekenler- Kartepe Kayak Merkezi Nerede? 

Marmara Bölgesi’nin üçüncü en yüksek noktası olan Kartepe Kayak Merkezi, kar yağışından ve kar kalınlığından yana oldukça şanslı. Hal böyle olunca, buranın Türkiye’nin en popüler kayak merkezleri arasında yer alması da tesadüf değil.

Kayak merkezinde 4 pist bulunuyor ve bunlar her seviyeden kayak sporcularına ya da snowboard tutkunlarına rahatlıkla hitap ediyor. Dağın tepe kısmına çıkabilmek için de telesiyej imkanı mevcut.

Merkezdeki kar seviyesi Ocak ve Şubat aylarında ideal seviyede olurken; Aralık ya da Mart aylarında da pistlerdeki kar kalınlığını kontrol ederek kayaktan yana şansınızı denemek isteyebilirsiniz.

Ocak ayında karşılaşacağınız kar kalınlığı 100 cm civarında olmakla birlikte, bu kalınlık tüm pistlerin etkin bir biçimde kullanılabilmesine olanak tanıyor.

Kartepe Kayak Merkezi Pistleri

kartepe kayak merkezi pistleri

Çocuklu ailelerin de sıklıkla tercih ettiği bir tatil destinasyonu olan Kartepe’de kolay pistler bu nedenle göze çarpıyor.

4 lift, 3 telesiyej ve 1 teleski hizmetinden oluşan pist uzunlukları da 400 metreden başlayıp 3500 metreye kadar artıyor.

Özellikle 1100 metrenin üzerindeki kar manzaralarına ve burada kayak yapmaya doyamayabilirsiniz.

Toplamı 12 adedi bulan pistlerin zorluk sıralaması aşağıdaki gibi belirtilebilir:

Çok kolay pist (Yeşil zorluk derecesi): 1 adet

Kolay pist (Mavi zorluk derecesi): 4 adet

Orta zorlukta pist (Kırmızı zorluk derecesi): 5 adet

Çok zor pist (Siyah zorluk derecesi): 2 adet

Kartepe’de bulunan liftler ve uzunlukları ise aşağıdaki gibi:

Lift AdıUzunlukNotlar
Kartepe Telesiyej1020 metre3 kişilik mini gondol imkanı
Geyik Alanı Telesiyej1050 metre 
Kadı Konağı Telesiyej450 metre 
Karlık Tepe Teleski450 metreToplam 3 pist (biri hız parkuru olmak üzere)

Yolunuz Kartepe pistlerine düştüyse; aşağıdaki önemli bilgileri de not almak isteyebilirsiniz:

  • Kartepe’de Kartepe, Geyik Alanı, Kadı Konağı ve Karlık Tepe liftlerin yanı sıra bir özel baby lift ve bir temel eğitim alanı bulunur. Eğitim alanında sadece kayak hocaları ve öğrencileri var.
  • Kartepe bulunan liftler 08:50 itibarıyla açılır ve hava kararma saatinde kapanır.
  • Snowboard için kayak pistlerinin yanı sıra özel Snow-Park kullanılabilir.
  • Kayak yapmayı bilmeyenler ve öğrenmek istemeyenler de Kartepe’de unutulmuş değil. Burada karlar üzerinde zıplayabileceğiniz ekipmanlar mevcut. Ekipmanları kullanabilmeniz için hiçbir birikime sahip olmanız ya da ücret ödemeniz de gerekmiyor.

Kartepe Kayak Merkezi’ne Giriş Ücreti Var Mı?

Kartepe Kayak Merkezi’nde kayak yapmak tatil planlarınız arasında yer alıyorsa; ideal olarak buna konaklamayı da dahil etmelisiniz. Greenpark gibi büyük oteller kayak fırsatını da konaklama beraberinde sunuyor.

Ancak günübirlik Kartepe ziyareti yapmak durumundaysanız; iki temel seçeneğiniz var. Bunlar ilki bireysel olarak, ikincisi de turlar vasıtasıyla Kartepe’yi ziyaret etmek.

Aksi halde, özel aracıyla gelenler eğer konaklamıyorlarsa saat fark etmeksizin bir günlük otopark ücreti ödemek durumunda kalıyorlar.

Skipass ya da yeme içme imkanları tur acentesi tarafından açıklanan fiyata dahil olmuyor.

Eğer kendi imkanlarınızla Kartepe’ye gidecekseniz; yalnızca skipass fiyatlarına göz atmanız da yeterli olabilir.

Kısa ve uzun tur kavramlarından bahsetmişken skipass kapsamlarının detaylarını paylaşmakta da fayda var. Kartepe için skipass çeşitleri ile aşağıdaki yönlerden bahsediliyor:

Tek Yön Skipass: Tek seferlik Green Park Otel binası ile Kadıkonağı mevkii iniş ve çıkış hizmeti.

Uzun Tek Yön Skipass: Tek seferlik Geyik Alanı ya da Kartepe zirvelerine iniş ve çıkış hizmeti.

Tek Yön Skipass-2: Geyik Alanı, Kartepe zirvelerine ve Kadıkonağı mevkiine iniş çıkış hizmeti.

Kartepe Kayak Merkezi’nde Kayak Ekipmanları Kiralama, Ders Ücretleri (2024)

Kartepe Snowboard

Ekipman kiralama ya da kayak dersi gibi fırsatlara bakıldığında, daha önce çocuklar için ideal olduğunu belirtmiş olduğumuz Kartepe Kayak Merkezi; acemi kayakçılara da kucak açıyor.

Kayak ya da snowboard alanlarında deneyiminiz yoksa; hiç kayma niyetiniz olmasa bile Kartepe’ye gelebilir, sucuk ekmek ve şömineyle günü bitirebilirsiniz.

Birebir hoca ile çalışmak 1250 TL gibi bir ücrete denk geldiği için elbette pahalı bir tercih; ancak bunda da öğrenme hızınız çok daha yüksek olacaktır. Tek kişi tek saatle sağlayabileceğiniz ilerlemeye grup dersi ile ulaşamayabilirsiniz. Grup dersleri ders başına ortalama 400 – 800 TL.

Beldeye varana kadar kayak ekipmanı kiralayan da birçok durak var. Hatta şöyle söylemek daha doğru olur, Maşukiye gibi ara duraklardaki kiralama ücretleri aşağıdaki listeden bile daha ucuz.

Eğer son durak olan Kartepe Kayak Merkezi’ne artık vardıysanız; seçenekleriniz azaldığı için fiyatlar da yükseliyor.

Buna rağmen, Uludağ ya da Kartalkaya gibi daha popüler kayak merkezleri ile fiyat karşılaştırması yapmak mümkün değil.

Kartepe fiyatlarına bakınca kendi ekipmanlarınız varsa bile bunları taşıyarak bagaj ücreti ödemek yerine, Kartepe’de kiralamayı tercih edebilirsiniz.

Malzemeniz yoksa da hiç dert etmeyin. Kaliteli kışlık malzemelere ödeyeceğiniz yaklaşık fiyatlara aşağıda ulaşabilirsiniz:

Özellikle hafta sonları kalabalık nedeniyle malzeme kiralamakta aceleci davranmak yerinde olur. Koruyucu ekipman ve giysi dışında kızak da kiralayabiliyorsunuz.

Kızak ile kaymaktan özellikle çocuklar çok hoşlandığı için, ailece seyahat ediyorsanız Pazar sabahı uyanır uyanmaz soluğu kızak kiralama sırasında alabilirsiniz.

Sizin için biraz zahmet verici olsa da, çocuklarınız beyaz kar örtüsünde kızakla ilerlemeye ve giderek daha da hızlanmaya bayılacaklardır.

Tıpkı kayak dersi alma konusunda olduğu gibi, kayak ekipmanı kiralama konusunda da Green Park Hotel bünyesinde destek almak isterseniz birtakım fiyat farkları ortaya çıkıyor. Oteldeki kiralama paketleri gold ya da platinium olarak ayrılmış durumda.

Kartepe’de Gezilecek Yerler- Kartepe’ye Yakın Gezilecek Yerler

kartepe manzara

Kartepe mevki ve çevresi doğal güzellikleri ile tüm Türkiye’de nam salmış durumda. Aynı zamanda Kartepe’yi sadece kışın kayak için ziyaret edilen bir yer olmaktan çıkaran bu doğal güzellikler mutlaka değerlendirilmeli.

Yaz aylarında piknik yapmak için dere kenarları ve mesire yerleri son derece ideal. Bahar döneminde ise sizleri uzun ve oksijen dolu yürüyüşler bekliyor.

Maşukiye

Listenin ilk sırası elbette Maşukiye. Adını “maşuk” kelimesinden alan ve “Aşıklar Köyü” olarak da bilinen bu yer, özellikle genç çiftler için hafta sonu tatillerinde ideal bir gezi rotası.

Maşukiye sınırlarındaki oteller de Kartepe Kayak Merkezi otellerinden geri kalmıyor.

Leziz balıklar midenizi şenlendirirken köydeki yerli halkın misafirperverliği ile de mest olabilirsiniz.

Soğuksu Piknik Alanı

Maşukiye Suyu diye de bilinen bu alan yeşil ve mavinin en güzel buluşmasına ev sahipliği yapıyor.

Yerli halk tarafından şifalı olduğuna da inanılan soğuk sular, mide rahatsızlıkları için özellikle tercih edilebiliyor.

Bahçecik merkezinden itibaren yol tabelalarıyla kolayca ulaşabileceğiniz bu yerde nefis bir körfez manzarasıyla da buluşuyorsunuz.

Kuzu Yaylası Tabiat Parkı

Özellikle kamp yapmaktan ve doğanın kucağında olmaktan hoşlanıyorsanız Kuzu Yaylası tam size göre.

Dilerseniz günübirlik bir piknik organizasyonu için de tercih edebileceğiniz bu yerde huzurla dolmanız kaçınılmaz.

İçeride aynı zamanda serpme kahvaltı ya da akşam yemeği gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir restoran alanı var.

Fiyatların şehir içi mekanlara göre bile son derece makul olduğunu da belirtelim.

Uzuntarla

Hem Sapanca Gölü’nün hem de Samanlı Dağı’nın görüş alanınızda bulunduğu bu yer ayrı bir doğa harikası.

Kartepe gezinizin bu bölümünde golf oynayabileceğinizi de hatırlatmak gerekir.

Ketenciler Köyü sınırları içerisindeki golf sahası, bu spora gönül verenler tarafından zaten biliniyor.

Ormanya

Yine Uzuntarla mevkii yönünde bulunan Ormanya, belediye tarafından işletilen bir doğal yaşam parkı.

Çocukların buraya bayıldığını ise söylemeye bile gerek yok.

285 nolu ücretsiz ring seferleri ile şehir merkezinden kolayca ulaşılabilen park, macera parklarından hayvanat bahçesinden ve botanik bahçesinden oluşuyor.

Aynı zamanda burada konaklama imkanı da mevcut.

Giriş ücretinin bulunmadığı parkta aktivitelere ya da hediyelik eşyalara ödeme yapmanız yeterli. Üstelik çocuklara ücretsiz biniş eğitimi de var.

Tökeli İmre Anıtı

Sadece doğa sevenler değil, tarihe ilgi duyanlar da Kartepe’de kendilerine uygun turistik noktalar ile karşılaşabilirler.

Tökeli İmre Anıtı da bu noktalardan yalnızca biri. A

vusturya İmparatorluğu’na karşı ayaklanan Macarların şefi olan Tökeli İmre ve eşinin anıt mezarı artık burada olmasa da, anıt her an ziyaret edilebiliyor.

Burası özellikle Macaristan’dan gelen turistlerin, bağımsızlık mücadelelerini anmak için de ziyaret ettikleri bir nokta olarak belirtilebilir.

Başdeğirmen

Kartepe çevresinde ziyaret edebileceğiniz en güzel mesire yerlerinden biri de Başdeğirmen Mesire Yeri.

Karapınar Köyü sınırları içinde yer alan bu yer, toplu taşıma ile de ulaşılabildiğinden ayrı bir avantaja sahip.

Çoğu doğal güzelliği yerinde görmek için özel araç şartken; Başdeğirmen’e Karamürsel halk otobüsü ile kolayca ulaşabilirsiniz.

Dağ evi konaklaması arayanlar için de ahşap mimarisiyle burası adeta biçilmiş kaftan.

Ballıkayalar Tabiat Parkı

Kartepe açıklarında mesire yerlerinin ve tabiat parklarının sonu gelmiyor.

Ballıkayalar Tabiat Parkı, özellikle yaz sezonunun favori adreslerinden biri.

1995 yılından bu yana milli park statüsünde olan dev alan, trekking sevenlerin de gözdesi.

Hem hayvan hem de bitki örtüsü yönünden zenginlikler sunan tabiat parkında kamp yapmak da mümkün.

Nehir kenarında kendinizi doğaya bırakacağınız bir kaçamak noktası arıyorsanız; burası kesinlikle Ballıkayalar olabilir.

Kocaeli Merkez’de Gezilecek Yerler

Özellikle Anadolu’nun uzak köşelerinden seyahat ediyorsanız, Kocaeli genelinde görülecek diğer yerleri de merak ediyor olabilirsiniz.

Kartepe tatili, her açıdan gezmek, görmek ve keşfetmek için ideal bir fırsat.

Kocaeli merkezinde de hem tarihin hem de coğrafyanın bonkörlüğü ile karşılaşmak son derece mümkün.

Saat Kulesi

İzmir’in Saat Kulesi var da, İzmit’in yok mu?

Tarihi 1902 yılına dayanan bu tarihi eser, şehir merkezinin de en ikonik sembolü.

Dört kattan oluşan saat kulesinin her bir katı ayrı bir dünya. İnce uzun pencerelere sahip mimariye giriş kısmında da bir kitabe dahil.

Şehrin meydanında keyifli bir gezinti yapmak isterseniz; Saat Kulesi’nin önünde yer alan banklarda da soluklanabilirsiniz.

Tam bir yerli turist olmak istiyorsanız; kule önünde fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmeyin.

Kocaeli Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Müze gezmeyi sevenlerin Kocaeli ili sınırlarındaki ilk adresi Arkeoloji ve Etnografya Müzesi.

Eski gar alanında yer alan ve şehir merkezinden yaya olarak ulaşımın mümkün olduğu müze; Kocaeli için hem tarihe hem de kültüre tutulan bir ayna gibi.

Burada yerli halkın gelenek ve göreneklerine şahit olmak ve yer altından çıkarılan Roma, Osmanlı ve Bizans ganimetlerini yakından izlemek mümkün.

2007 yılından bu yana ziyaret edilebilen Kocaeli Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’ne 6 TL karşılığında giriş yapılabiliyor.

Tatil günü olmayan müze, yaz ya da kış fark etmeksizin 09.00 itibarıyla kapılarını açıyor. Kapanış saati ise yine sezon fark etmeksizin 17.30 olarak ilan edilmiş durumda.

İzmit Sarayı

Yeri gelmişken Kocaeli ve İzmit arasında çoğu kişinin yaşadığı anlam kargaşasından da söz etmekte fayda var. Bu iki isim aynı şehir için sıklıkla kullanılsa da; işin doğrusu farklı.

Aslında İzmit, Kocaeli şehrinin merkez ilçesi. Kocaeli merkezinde gezilecek yapılar, bu nedenle daha çok İzmit adıyla anılıyor.

İzmit Sarayı da, şehrin tam göbeğinde, Saat Kulesi’nin hemen yakınında Sultan Abdülaziz’den kalma bir tarih hazinesi.

Zamanında av köşkü olarak kullanılan saray, müze olarak gezilebiliyor. Bu müze için de giriş ücreti 6 TL ve tatil günü söz konusu değil. Müzekart ile de gezilebilen iki müzeyi, ardışık olarak programınıza dahil edebilirsiniz.

Müze için ziyaret saatleri sabah 09.00 ve akşam 17.30 aralığında.

Atatürk ve Redif Müzesi

Kocaeli sınırlarında ziyaret edebileceğiniz bu son müze durağında giriş ücreti yok.

2011 yılında İl Özel İdaresi olarak özelleştirilip hizmete açılan müzeyi, özellikle çocuklarınızla birlikte ziyaret etmek isteyebilirsiniz.

Kemalpaşa Mahallesi’nde yer alan müzede, Türkiye ve Osmanlı tarihlerine dair önemli bilgi ve belgeler var.

Üstelik buranın sadece tarihi binası ve mimarisi bile başlı başına ziyarete değer.

Özellikle Milli Mücadele döneminin sergilendiği salonun, Atatürk ve silah arkadaşları ile ziyaretçileri buluşturduğunu belirtmek mümkün.

Kocaeli’de Gezilecek Diğer Yerler

  • Osman Hamdi Bey Müzesi
  • Gölkay Park
  • Karaburç Kale Surları
  • İmaret Camii
  • Süleyman Paşa Hamamı
  • İnbayırı Sarnıcı
  • Orhan Camii
  • Saatçi Ali Efendi Konağı
  • Sırrıpaşa Konağı
  • Yeşil Konak
  • Portakal Mescidi
  • Atatürk Heykeli

Kartepe’de Neler Yapılır?

“Kartepe’de Neler Yapılır?” sorusu güzel ama yetersiz bir soru. Bölgede yapılabilecek aktivitelerin çeşitliliği düşünüldüğünde; belki de “Ne yapılmaz?” diye düşünmek daha kolay!

Konaklardan, tarihi yapılardan ve özenle düzenlenmiş müzelerden oluşan bir şehir merkezi; zirvesi karlarla örtülü bir dağ ve dağın eteklerinde el değmemiş köyler ve kasabalar… İnsan bir turistik geziden başka ne isteyebilir ki?

Yine de aşağıdaki bazı maddeleri kendiniz için baştan not almanızda fayda var; çünkü aksi halde seçeneklerin bolluğundan ne yapacağınızı şaşırıp Kartepe’den eli boş da dönebilirsiniz.

  • Her seviyeden kayak tutkunlarına hitap eden Kartepe Kayak Merkezi’nde karın tadını doyasıya çıkarın. Kayak tecrübeniz yoksa bile bir saat ders alıp pistlere atılmaktan çekinmeyin.
  • Kayak yapmanın dışında ATV ve kar motoruna binmek, snowbike ya da snowtube gibi imkanlardan faydalanmak da Kartepe tatilcilerinin favorileri arasında.
  • Öğle molalarınızdan birinde mutlaka sucuk ekmek yiyerek barbekü eşliğinde dağ havası alın.
  • Yılbaşı ve yarı yıl tatili gibi özel dönemlerde daha sık düzenlenen gece eğlencelerini ve after ski partilerini kaçırmayın.
  • Kartepe yolunda sabah kahvaltınızı Maşukiye’nin yöresel ürünlerle dolu, dağ manzaralı restoranlarında yapın.
  • Özellikle Geyik Alanı pistinin zirvesine ulaştığınızda doya doya manzarayı izlemeden bu büyülü noktadan dönüşe geçmeyin.
  • Kartepe’ye bağlı Acısu mahallesinde paintball, izcilik ya da kamp aktivitelerinden en az birini mutlaka deneyimleyin.
  • Sapanca Gölü’ne sırtınızı vererek bol bol fotoğraf çektirmeyi ihmal etmeyin. Bu keyifli gezinizden sosyal medyadaki arkadaşlarınızı da haberdar etmek isteyeceksiniz.
  • Başdeğirmen Mesire Yeri’nden mis kokulu köy ekmeği, köy peyniri ve köy yumurtası satın alın. Yine tereyağı ve balın da en organik, en doğal versiyonlarını bu köyde bulabilir, sevdiklerinize de hediyelik götürebilirsiniz.
  • Hamam keyfinden hoşlanıyorsanız; dışarıda en az eksi on derece soğuk varken otelinizde Türk hamamı, sauna ya da spa gibi hizmetlerden yararlanabilirsiniz.
  • Konaklama tercihiniz farklı olsa bile, Cuma ve Cumartesi geceleri Green Park Resort Hotel bünyesinde düzenlenen canlı müzik gecelerinde rezervasyon yaptırabilirsiniz. Özellikle romantik bir akşam yemeği arayışında olanlar için bu seçenek ideal.
  • Aygır Deresi’nin kıyılarında sessiz sakin saatler geçirin; elbette kitabınızı da yanınıza alın.
  • İsmini meşe ormanlarından alan Sarımeşe yöresinde Temmuz ayındaki kültür şenliklerine katılın.
  • Eşme’de başta kayın, çam, gürgen ve ıhlamur olmak üzere ağaçları tanıyın, doğanın ortasında kuş gözlemciliği yapın.
  • Maşukiye ile Kartepe arasında kalan Alabalık Vadisi’nde leziz alabalıkların tadına bakın.
  • Bizans tarafından inşa edilen Suadiye Mahallesi’nin sokaklarında gezerek koca bir imparatorluk tarihini bir adım ötenizde hissedin.
  • Kartepe otellerinde balayı, evlilik yıldönümü ya da evlilik teklifi gibi özel nedenlerle bulunuyorsanız; bu durumu otel yetkililerine mutlaka bildirin. Bu sayede hem kendinizi hem de sevdiğinizi şımartabilirsiniz.
  • Ormanya’da çocuğunuzla birlikte biniş eğitimi alın ve hayvanat bahçesini ziyaret edin.
  • Su kayağı ya da wakeboard gibi alternatif sporlarla ilgileniyorsanız; hiç vakit kaybetmeden soluğu Gölkay Park’ta alın. Burası aynı zamanda doğa tutkunlarının da buluşma noktası.
  • Eğer kalabalık bir arkadaş grubunuz varsa ve zirvede konaklamayı tercih ettiyseniz; otelinizin basketbol sahası, bilardo ve masa tenisi gibi imkanlarını kullanarak da keyifli zaman geçirebilirsiniz.
  • Bölgedeki ceviz ağaçlarının verimliliğinden faydalanın, dev ağaçlardan ceviz toplamak da seyyar satıcılardan bir miktar satın almak da buna dahil.
  • Eylül ayında İzmit’te olursanız; geleneksel spor dallarının en güzellerinden birine kucak açan Altın Kemer Yağlı Güreşleri organizasyonuna mutlaka vakit ayırın.
  • Türkiye’nin en ünlü hayvanat bahçelerinden biri olan Darıca Hayvanat Bahçesi’ni Kocaeli sınırlarına kadar gelmişken ziyaret edin.
  • Soğuksu beldesine uğrarsanız, şifalı olduğuna inanılan sulardan faydalanmayı da ihmal etmeyin.
  • Kirazlı Yaylası’nda cırcır böceklerinin seslerini dinleyerek meditasyon yapın.

Kartepe’de Nerede Kalınır?

Kartepe, günübirlik turların en çok tercih ettiği kış turizminin de dikkat çeken noktalarından biri. Oysa Kartepe konaklaması da son derece ideal bir tatil fikri.

Zirvede tek bir beş yıldızlı otel alternatifi var ve bu seçenek skipass ya da pist kullanımı gibi tüm seçeneklerde de karşınıza çıkıyor.

Kartepe Kayak Merkezi Otelleri

  • The Green Park Kartepe Resort (Yarım pansiyon)
  • El Garden Hotel & Residence (Yarım pansiyon)
  • Kartepe Park Otel (Kahvaltı dahil)
  • Motali Life Hotel (Kahvaltı dahil)
  • My Green Boutique Hotel (Kahvaltı dahil)
  • Kartepe Köşkü (Kahvaltı dahil)
  • Cevizdibi Otel (Kahvaltı dahil)
  • Rivada Otel (Kahvaltı dahil)
  • Boğaziçi Butik Otel (Kahvaltı dahil)

Kartepe Çevresi Otelleri

  • Emex Hotel, İzmit (Kahvaltı dahil)
  • İzmit Saray Hotel, İzmit (Kahvaltı dahil)
  • Wes Hotel, İzmit (Kahvaltı dahil)
  • Hampton by Hilton, Başiskele (Kahvaltı dahil)
  • Wellborn Luxury Hotel, Başiskele (Kahvaltı dahil)
  • Elite Hotel Darıca, Darıca (Kahvaltı dahil)
  • NG Wellness Hotel Sapanca, Sapanca (Kahvaltı dahil)

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız