Kategoriler Seyahat İpuçları

İki Tekerlek İle Seyahat: Bisiklet ile Seyahate Dair Her Şey

Gezmek, keşfetmek, yeni maceralara atılmak için bisiklet, hiç şüphesiz harika bir araç. Bisiklet üzerindeyken hiçbir manzarayı kaçırmaz, istediğiniz an rota değiştirebilir, her an yeni kişilerle tanışabilirsiniz. Ayrıca doğa dostu olması da cabası.

Bu adrenalin dolu seyahati artıları ve eksileri ile sizin için araştırdık. Bisikletle seyahat etmeyi düşünüyorsanız bu yazıyı mutlaka okumalısınız. 

Bisiklet ile Seyahate Dair Her Şey

Doğru Bisiklet Seçimi

Hem eviniz hem aracınız hem de yol arkadaşınız olan bisikleti seçmek tatiliniz için ilk adım olmalı. Kendinize, boyunuza ve gideceğiniz yere göre seçeceğiniz bisiklet farklılık gösterebilir. Çünkü her bisiklet her ortam için uygun olmayacaktır. İşte bisiklet çeşitleri:

  • Yol Bisikleti: Hız ve konforu aynı anda isteyenler için ideal bir bisiklet türü. Hafif dayanıklı bir çeşit olarak sayılan yol bisikleti asfalt, beton gibi yollarda ve şehir içerisinde kullanmak için ideal.
  • Dağ Bisikleti: Yüksek performans ve dayanıklılık için ideal bir bisiklet çeşiti. Dağlık ve engebeli arazilerde tercih edebilirsiniz.
  • Tur Bisikleti: Uzun yolculuklar için tavsiye edilen bisiklet türü. Dayanıklılık, performans ve konforu aynı anda yakalayabilirsiniz.
  • Şehir Bisikleti: Hafif dayanıklı olarak geçen genellikle şehir içerisinde ya da daha kısa mesafelere gitmek için kullanılan bisiklet çeşiti.
  • Elektrikli Bisiklet: Pedal çevirmek için desteğe ihtiyacı olanların daha çok tercih ettiği bisiklet türü. Her yola uygun ve konfor için ideal.
  • Tandem Bisiklet: Yapılı yollar için daha uygun olan bisiklet türü. Birden fazla kişi kullanabildiği için ekstra konfor alanı sağlar.

Yola Çıkmadan Önce Hedef Belirle

Rota belirlemeden önce kendinize nasıl bir yolculuk istediğinizi sorun. Mesela şehir mi yoksa vahşi doğa mı istiyorum? Konforlu bir seyahat mi yoksa adrenalin dolu bir seyahat mi istiyorum? Bu sorularla kendinizi tanımak, zaten zorlu olan bisiklet yolculuğunu sizin için daha keyifli bir hale getirecek.

Tatil şeklinize karar verdikten sonra mutlaka güzergah belirleyin. Bir harita alın ve alternatif güzergahlar belirleyin. Gece gündüz seyahat edeceğiniz için bu alternatif güzergahlar size daha güvenli bir ortam sağlayacak. 

Related Post

Malzemeleri Basit Tut

Malzemeleri basit tutmak bisikletle seyahat için hayati öneme sahip bir konu. Saatlerce bisiklet süreceğiniz için belirli bir zamandan sonra fazla her eşya giderek büyüyen bir yüke dönüşebilir. Bu yüzden minimalist tercihler yapmak çok önemli. 

Sorunları Düşün ve Önceden Çözüm Bul

Yolculuk boyunca rahatsız olacağınız birçok olay olabilir. Bunun farkına varıp kendinize sık sık bu yolculuğa çıkmayı ben istedim diye hatırlatmak gerek.

Lastiğiniz patladığında, ıssız bir yoldan geçtiğinizde, yorulduğunuzda ne gibi çözümler üretebilirim diye öncesinde düşünmek, sorunları yaşarken panik olmamanıza ve daha keyifli bir yolculuğa sebep olacak. 

Kendini Dinle ve Ödüllendir

Günde 10 saat üzerinde pedal çevireceğiniz zamanlar olacak. Bu durumda bazen yorgun düşmeniz çok normal. Kendinizi dinleyin ve zorlamayın. Plan dışında mola vermek özellikle ilk bisiklet seyahatleri için çok normal. 

Belirli bir süre yol gittikten sonra inip biraz nefes almak, bulunduğunuz bölgenin yemekleri ile kendinizi ödüllendirmek, seyahatinizde tatlı nefesler almanızı sağlar. 

Paylaş
Aysel Sokur

Medipol Üniversitesi Radyoloji mezunu. Bir süre sağlıkçı olarak çalıştıktan sonra okuma, gezme ve yazma aşkının önüne geçemedi. Şimdi kendi yolunu çiziyor.