Kategoriler KaradenizYurt İçi

Ramazan Bayramı İçin 4 Günlük Tatil Önerisi: Rize

Karadeniz’in incisi Rize, yaz gününde dahi buz gibi yaylaları, gürül gürül akan şelaleleri, dillere destan bir lezzet olan muhlaması, muhteşem çayı ile gezginlerin uğrak noktalarından biri.

Her görenin tekrar tekrar gitmek istediği şehir, doğanın kendisine sunduğu nimetleri tüm cömertliği ile gözler önüne seriyor. 

Gezip görebileceğiniz birçok yer bulunan Rize’ye Ramazan Bayramı’nda gidecekseniz zaten vakit kısıtlı olduğu için panik olabilirsiniz. Fakat buna gerek yok. Çünkü tatil planınızı sizin için biz oluşturduk. İşte Ramazan Bayramı için 4 günlük gezi önerimiz:

1.Gün: Ayder Yaylası’nı Ziyaret Edin

Çamlıhemşin ilçe sınırları içerisinde yer alan Ayder Yaylası, yerli yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği bir yer olarak karşımıza çıkıyor. Ayder Yaylası deniz seviyesinden tam 1350 metre yükseklikte bulunuyor ve yayla içerisi ladin ve kayın ağaçları ile kaplı. 

Ayder Yaylası doğal güzellikleri ve muhteşem manzarasının yanı sıra şifalı kaplıcası ve bölgede çeşitli çiçeklerden elde edilen balı ile hem sağlık hem doğa turizmi için oldukça önemli bir bölge.

Yayla içerisinde birçok otel ve kaplıca bulunduğu için senenin her dönemi ziyaret edebilirsiniz. Fakat özellikle Ramazan Bayramı’nın da denk geldiği bahar aylarında oldukça renkli görüntülere şahitlik edebilirsiniz. 

Yayla ziyaretinin yanında Karadeniz mutfağının birbirinden güzel lezzetlerinden olan karalahana sarması, muhlama, mısır ekmeği, dağ çileği reçeli eşliğinde yöresel kahvaltının tadını çıkarabilirsiniz. 

2. Gün: Rize Merkez’de Tarihi Dokuyu Keşfedin

Türkiye’de çay yetiştiriciliğinin adresi olan Rize, havası ve doğası ile mutlaka görmeniz gereken yerler arasında yerini alıyor. Yaylaları, ormanları, dağları, çay bahçeleri ile Karadenizliler adeta evlerinde tablo kullanmaya ihtiyaç duymuyor. Çünkü camdan gözüken her yer resmen bir doğal güzellik.

Related Post

Bu doğal güzelliklerin yanında Rize Merkez’de tarihi dokuyu keşfedip ilçeyi gezmeniz yöre insanı ile tanışıp kaynaşmanız için oldukça önemli. Sıcak insanlar olmaları ile bilinen Karadenizliler hemen sizi içlerine alacaktır.

Ayrıca ilçe içerisinde yer alan Ziraat Çay Bahçesi, Rize Müzesi ve Dağmaran muhteşem manzarası ile çayınızı içebileceğiniz yerlerden birkaçı.

3. Gün: Fırtına Deresinde Rafting Yapın

Yağmur ve kar suları ile beslenen, birçok derenin birleşimi ile oluşan Fırtına Deresi, debisi yüksek olduğu için rafting yapılan Türkiye’deki sayılı yerlerden biri.

Rafting, 4-8 kişi ile yapılan suyun debisini kullanarak devrilmeden ilerlemeyi amaçlayan bir kürek sporu. Bu sporda takım çalışması oldukça önemli. 

Günlük kıyafetlerinizin yanında rafting için yanınızda ekstra kıyafet götürmenizi öneriyoruz. Çünkü rafting sırasında üstünüz sırılsıklam olacaktır. Üzerinizi değiştirmeniz için kabin zaten dere yakınında bulunuyor. 

4. Gün: Palovit Şelalesi’nin Güzelliğini Görün

Kaçkar Dağları Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan Palovit Şelalesi, Rize’nin debisi en yüksek şelalelerinden biri. 15 metre yüksekten akan şelalenin etrafı gür bir ormanla kaplı.

Şelaleyi uzaktan izlemek isterseniz yüksek bir noktada kayalık alandan seyredebilirsiniz. Bu alana Çamlıhemşin ilçesinden çıkılan bir yol ile ulaşabilirsiniz.

Ayrıca şelale çevresinde mesire yerleri ve kamp alanları bulunuyor. Bunun yanında birçok bungalov otel yer alıyor. Şelaleye giden yollar göz önüne alındığında tatil için en doğru zamanın ilkbahar olduğunu söyleyebiliriz. 

Paylaş
Aysel Sokur

Medipol Üniversitesi Radyoloji mezunu. Bir süre sağlıkçı olarak çalıştıktan sonra okuma, gezme ve yazma aşkının önüne geçemedi. Şimdi kendi yolunu çiziyor.