Kategoriler Lezzet Durakları

İzmir’de Kahvaltı Yapılacak En İyi Mekanlar – İzmir Kahvaltıcıları

Günün en sevdiğiniz öğünü hangisi? Benim için kesinlikle kahvaltı. Özellikle uzun uzun edilen pazar kahvaltılarının yeri benim için çok başka.

Her biri bir gastronomi cenneti diyebileceğim minik kasabalarının haricinde de İzmir’in merkezinde de pek çok keyifli mekan var. Bu keyifli mekanların pek çoğunun da keyifli birer kahvaltı menüsü var.

İster Kordon’da denize karşı ister Alsancak’da popüler bir mekanda isterseniz de Karşıyaka’da keyifli bir bahçede. Diyorum ve sizi İzmir’in en iyi kahvaltı mekanları ile baş başa bırakıyorum.

Sıralama rastgele yapılmıştır.

1) Habitat Breakfast Factory, Bostanlı

Adından da tahmin edebileceğiniz gibi İzmir’in en afili, en Avrupai kahvaltıcılarından biri Habitat Breakfast Factory.

Fluffy pancake, kocaman bir kruvasan sandviç, French tost ya da Croque Madame, Eggs Benedict gibi yumurtalı lezzetler Habitat Breakfast Factory’de sizi bekleyenlerden sadece birkaçı.

Siz de güne efsane bir kahvaltı ile başlamak isterseniz hiç düşünmeden Bostanlı’daki Habitat Breakfast Factory’nin yolunu tutun derim.

Adres: Cengiz Kocatoros Sokak, No: 55/A, Bostanlı, Karşıyaka

2) Leone Patisserie & Boulangerie

İzmir’in en popüler pastanelerinden biri olan Leone Patisserie & Boulangerie, kahvaltı için enfes bir alternatif.

Bademliden üzümlüye, sadeden çikolatalıya kocaman çıtır çıtır kruvasanlar, tazecik ekmeklere yapılan bol malzemeli soğuk sandviçler, tadı damağınızdan uzun süre silinmeyecek tatlılar ve daha pek çok karşı konulmaz lezzet Leone Patisserie & Boulangerie’de sizi bekliyor.

Bir farklılık yapıp güne güzel bir tatlı ve kahve ile başlayalım derseniz de Leone’nin limonlu mereng tartı bence bir efsane.

Adres: Kültür Mahallesi, Vasıf Çınar Bulvarı, No: 29/A, Konak

Telefon: 0232 464 34 00

3) Old Farm Artisan Bakery

Avokadoludan humusluya tazecik ekşi maya ekmeği üzerine hazırlanan tartineler, kendi yapımları olan özel ekmeklerle hazırlanan soğuk sandviçler, bol malzemeli tostlar, Old Farm Artisan Bakery’nin en sevilen lezzetlerinden.

Old Farm Artisan Bakery’nin tatlıları da bence kesinlikle denemeye değer. Özellikle peanut butter cookie ve cinnamon roll muhteşem. Old Farm Artisan Bakery’e giderseniz kahvaltıyı fazla abartmadan tatlıya da mutlaka yer bırakın derim.

Adres: 2014 / 1. Sokak, No: 20 / C, Bostanlı

Telefon: 0532 234 70 43

4) Tuzu Biberi

Adı ile sempati uyandıran Tuzu Biberi, İzmir’in en sevilen kahvaltı mekanları arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Tuzu Biberi’nin serpme kahvaltısı hem göze hem damaklara hitap ediyor. Siz de sevdiklerinizle bir arada olduğunuz bir sofrada uzun uzun kahvaltı etmek isterseniz tercihinizi serpme kahvaltıdan yana kullanın derim.

Yok ben daha az ve hızlı kahvaltı seviyorum derseniz de Tuzu Biberi’nin tost ya da yumurta çeşitlerinden birini tercih edebilirsiniz.

Adres: Alsancak Mahallesi, Atatürk Caddesi, No: 326/A, Kordon

Telefon: 0232 421 03 21

5) Morisi Kahvaltı, Bostanlı

Günün en güzel öğünü ‘kahvaltı’ mottosu ile hizmet veren Morisi, sabah sekizden akşam beşe kadar kahvaltı edebileceğiniz bir cennet.

Yerel ve doğal ürünlerle hazırlanan Morisi kahvaltısında çeşit çeşit peynir ve zeytinin haricinde, kabak reçeli, portakallı fesleğenli tereyağı, incir pekmezli haşhaş, köz patlıcanlı ve kapya biberli acılı kahvaltı sosu gibi pek çok özel lezzet de sizi bekliyor.

Adres: Nebil Susup Sokak, No: 159/A, Bostanlı, Karşıyaka

Telefon: 0232 362 92 98

6) Filozof Kahvaltı

Önünde her daim kuyruk olan Karşıyaka’nın en popüler kahvaltıcılarından biri de Filozof Kahvaltı.

Sınırsız çay servisi ile tiryakilerin gönlünde taht kuran Filozof Kahvaltı’ya giderseniz masanızı donatan serpme kahvaltının yanı sıra menüden seçeceğiniz menemen, omlet gibi yumurtalı seçeneklerinden biri ile kahvaltınızı daha da zenginleştirebilirsiniz.

Adres: 1735. Sokak, No: 179, Bostanlı, Karşıyaka

Telefon: 0532 230 59 20

7) Magro

İster serpme ister gevrek arasına hazırlanmış isterseniz de bowl usulü kahvaltı. Magro’da her damak zevkine göre bir seçenek bulmak mümkün.

Magro’nun kahvaltı menüsü o kadar geniş ki insanın açken seçim yapmakla uğraşmadan her şeyi söyleyesi geliyor. O yüzden size birkaç önerim var. Gevrek arası sucuklu göz yumurta, granolalı fıstık ezmeli bowl ya da poşe yumurtalı avokadolu kruvasana öncelik verebilirsiniz.

Adres: Alsancak Kültür Mahallesi, Atatürk Caddesi, No: 220/A, Konak

Telefon: 0232 465 00 48

8) Kumrucu Sado

İzmir’de olmak güne güzel bir kumru ile başlamayı gerektirir ne dersiniz? Gevrek hamurundan yapılan özel ekmek kömür ızgarasında hafif kızartılıyor.

Related Post

Ardından içine salam, sucuk gibi şarküteri ürünlerinin yanı sıra kaşar peyniri, salça domates gibi malzemeler eklenerek enfes bir sandviç yapılıyor.

Siz de güne ayaküstü ama tadı damağınızda kalacak bir kahvaltı başlamak isterseniz istikametiniz İzmir’in en iyi kumrucularından biri olan Kumrucu Sado olsun derim.

Adres: Kemeraltı Çarşısı, 927. Sokak, No: 85, Konak

Telefon: 0554 531 39 46

9) Kaymakçı Yoğurtçu Hasan

Kaymakçı Yoğurtçu Hasan, kadın çalışanların çoğunlukta olduğu harika bir aile işletmesi. Siz de uçtan uca donatılan kahvaltı sofralarından sıkıldıysanız Kaymakçı Yoğurtçu Hasan’a mutlaka bir şans verin derim.

Adından da anlaşılacağı gibi spesiyalleri bal kaymağı ve ballı yoğurdu olsa da Kaymakçı Yoğurtçu Hasan’ın kavurmalı yumurtası da bence bir efsane. O yüzden ona da masanızda mutlaka yer açın derim.

Adres: Yenigün Mahallesi, Anafartalar Caddesi, No: 451, Konak

Telefon: 0232 484 00 97

10) Zeynel Ergin Gevrek Fırını

Gevrek denildiğinde İzmir’de akla gelen fırınlar arasında ilk sıralarda yer alıyor Zeynel Ergin Gevrek Fırını.

Her daim sıcak ve taze gevrek bulabileceğiniz Zeynel Ergin’in boyoz ve kumrusu da harika. Siz de hızlı ama lezzetli bir kahvaltı ile güne başlamak isterseniz hiç düşünmeden Zeynel Ergin Gevrek Fırını’nın yolunu tutun derim.

Zeynel Ergin’in oturma yeri de var ama bana sorarsanız gevreğinizi boyozunuzu alıp kendinizi deniz kenarına atın. Çünkü bir banka oturup bir denize karşı kahvaltı yapmanın keyfi çok başka.

Adres: Alsancak Mahallesi, 1466. Sokak, No: 2, Konak

Telefon:  0232 403 40 04

11) Fafuly Karadeniz Mutfağı

Tazecik mısır ekmeği, uzayıp giden sıcacık kuymak gibi Karadeniz lezzetlerinin başrolde olduğu bir kahvaltı ile güne başlamaya ne dersiniz?

Cevabınız evetse istikametiniz Fafuly Karadeniz Mutfağı olsun derim. Madem Karadeniz restoranına kahvaltıya geldik masamızda güzel bir pide de olsun derseniz Fafuly’nin pideleri de efsane benden söylemesi.

Adres: Bahçelievler Mahallesi, Cevdet Bilsay Caddesi, No: 13/B, Karşıyaka

Telefon: 0232 625 53 53

12) Moresi Eski Köy Kahvaltı & Girit Mutfağı

Sınırsız pişili ve çaylı, çeşit çeşit peynirli, zeytinli, reçelli ballı ‘bir kuş sütü eksik’ dedirtecek bir kahvaltı ile güne başlamak isterseniz Moresi, Kordon’daki en iyi alternatiflerden biri olacaktır.

Sıcacık börekler, çıtır çıtır pideler ve daha pek çok lezzet Moresi’de sizi bekliyor.

Adres: Alsancak Mahallesi, Atatürk Caddesi, No: 344, Daire: 1, Konak

Telefon: 0232 463 26 46

13) Sade Kahvaltı & Çikolata

Güne güzel bir kahvaltı ile başlayınca bütün günü mutlu geçenlerdenseniz Sade Kahvaltı & Çikolata’ya mutlaka bir şans verin derim.

Sade Kahvaltı’ya giderseniz sıcacık çıtır çıtır pişinizi reçele banmadan hatta reçel peynir ikilisini seviyorsanız pişinizin üzerine önce biraz lor peyniri sonra reçel koyup denemeden kalkmayın derim. Yok böyle bir lezzet.

Adres: Mavişehir, Yalı Mahallesi, Ahmet Kemal Baysak Bulvarı, 6500. Sokak, No: 14-C, Karşıyaka

Telefon: 0232 935 15 01

14) Dostlar Boyoz Fırını

İzmir’in en eski boyozcularından biri olan Dostlar Boyoz Fırını boyozu bambaşka bir boyuta taşıyor.

Klasik sade boyozun haricinde patlıcanlıdan ıspanaklı – peynirliye, zeytinliden pastırmalıya, enginarlıdan kıymalıya pek çok tuzlu boyoz çeşidi Dostlar Fırını’ndan sizi bekliyor.

Boyozun klasiği sadedir ama ben tatlısını seviyorum derseniz de çikolatalı, ballı ve tahinli gibi tatlı seçeneklerin olduğu da aklınızda bulunsun.

Adres: Yalı Mahallesi, Caner Dudayev Bulvarı, No: 107

Telefon: 0232 330 92 02

15) Meşhur Menemenci Akın & Tost

Sade, kaşarlı, çift peynirli, kıymalı, karışık ya da kıymalı kaşarlı. Adından da tahmin edebileceğiniz üzere Meşhur Menemenci Akın’da her biri birbirinden lezzetli pek çok menemen sizi bekliyor.

Akın esas menemenleri ile meşhur ama menemen yemek istemezseniz de bol malzemeli çıtır çıtır tost çeşitleri, tazecik sandviçler ve omlet gibi alternatifler de Meşhur Menemenci Akın & Tost’ta sizi bekliyor. Benden söylemesi.

Adres: 854. Sokak, No: 8/A, Hacı Mehmet Karaşen İş Hanı, Konak

Telefon: 0546 483 18 82

Paylaş
Sıla Uçan

Saint Benoit Fransız Lisesi, Koç Üniversitesi Tarih mezunuyum. Bir süre kurumsal hayatta çalıştıktan sonra kendi yolumu çizmeye karar verdim ve uçanmutfak adlı blogumu kurdum. Böylece hayatıma en büyük tutkularımdan ve vazgeçilmezlerimden olan seyahat ve yemek ikilisinin serüveninde devam etmeye başladım. Hayallerim ışığım tutkularım ise mesleğim oldu. http://www.ucanmutfak.com