Kategoriler Lezzet Durakları

İzmir’de Bilgisayarınızı Alıp Gidebileceğiniz 12 Sakin Çalışma Mekanı

Ders çalışmanız, işlerinizi yapmanız ya da kitap okuyup dinlenmeniz için gidebileceğiniz sessiz ve aynı zamanda ferah bir mekân arıyorsanız İzmir’de bilgisayarınızı alıp gidebileceğiniz birbirinden farklı pek çok mekân yer alıyor. Bu mekânların her biri hem iç mekânlarının ferahlığı hem de farklı çalışma ortamları ve çalışma rahatlığı sunması sayesinde dersinizi ya da işinizi yapmanız adına rahatlatıcı seçenekler sunar. 

Sınava çalışanlar, kütüphanede yer bulamayanlar, kahve içerken rahat şekilde dersini çalışmak ya da işini yapmak ve online şekilde çalışırken sosyal bir ortamda yer almak isteyenler bilgisayarını, kitabını ve çalışma gereçlerini kaparak gidebileceği sakin çalışma mekânları, içerisinde yer alan kafeler sayesinde de ara verip dinlenebileceğiniz alanlar sunar. Gelin bu sakin çalışma ortamlarına göz atalım.

İzmir’de Bilgisayarınızı Alıp Gidebileceğiniz 12 Sakin Çalışma Mekanı

1) Study Cafe, Bornova

Ferah, sakin ve sessiz havası ile sevilen ders çalışma mekânlarından biri olan Study Cafe; ders çalışmak ve test çözmek için ideal bir ortam sunar. Aynı zamanda online şekilde işlerinizi gerçekleştirmeniz için de rahat ve ferah ortamı sunan Study Cafe, gelen misafirlerin kullanımına açık çok fazla alan barındırır.

Özel toplantılar, dersler ve etkinlikler için toplantı odalarına da sahip olan Study Cafe’de dilerseniz kitap okuyabilir, ders çalışabilir, soru çözebilir, işinizi yapabilirsiniz. 

Kahvenizi içerken sakin bir ortamda çalışmak isterseniz siz de Bornova’da yer alan Study Cafe’ye gidebilirsiniz. Çalışmak için ideal ortamı sunan Study Cafe, 09.00 – 00.00 arasında hizmet veriyor.

Gün içerisinde yalnızca çalışmak için değil sakin şekilde kitap okumak için dahi tercih edilebilecek olan Study Cafe, Bornova’daki en sık tercih edilen mekânlardan biridir.

2) Black Ivory Cafe, Alsancak

Keyifli bir çalışma alanı sunan Black Ivory Cafe, aynı zamanda bir 3. nesil kahveci olması ile de çok sık şekilde tercih edilen kafeler arasında yer alır.

Genellikle çalışmak ve sakin şekilde kitap okumak için tercih edilen Black Ivory Cafe, işine odaklanmak ve ders çalışmak isteyenler için Wi- Fi hizmeti de sağlar.

Lezzetli kahvelerini tadan misafirleri Black Ivory kafeyi çok beğenmekte, ev yapımı tatlılarını yiyenler ve dünya çaylarını deneyenler ise farklı lezzetlerine hayran kalır. 

Black Ivory Cafe’de ders çalışabilir, işinizi yapabilir, ufak bir tatlı molası verebilir ve kahvenizi yudumlarken kitap okuyabilirsiniz. 

Rahat, sakin, sessiz ve huzurlu bir ortamda oturmak ve çalışmak ya da sadece kitap okumak dahi istiyorsanız Black Ivory Cafe’de dinlenebilirsiniz.

3) Kabuk Kitabevi, Konak

Evde ders çalışmaktan ve işinizi evden yapmaktan sıkıldıysanız siz de Kabuk Kitabevi’nde keyifli şekilde vakit geçirebilir, kitabınızı okuyabilir, kütüphanedeki rahatlığı kahvenizi yudumlarken yaşayabilirsiniz.

Çalışmak için ideal ortam sağlayan Kabuk Kitabevi, rahat mekân içi tasarımı sayesinde de saatlerce çalışıp kitap okuyabileceğiniz bir ortam sunar. 

Dışarıdan gelen sesi içeri geçirmeyen özel camları sayesinde sessiz ve sakin bir alan sağlayan Kabuk Kitabevi, gelen misafirlerin kitap satın alabileceği ve aynı zamanda getirdiği kitapları okuyabileceği bir alan da sağlar.

4) Pan, Karşıyaka

Açık alanda oturma alanı bulunan, ücretsiz şekilde Wi – Fi hizmeti sağlayan, geniş kütüphanesi ile gelen misafirlerin istedikleri her türden kitaba kolay şekilde ulaşım sağlayabilmesine imkân sunan Pan, bilgisayarınızı alıp ders çalışabileceğiniz ve işinizi yapabileceğiniz bir alan sağlar.

Leziz kahvelerini denerken kitabınızı okuyabileceğiniz, çalışıp işinizi yapabileceğiniz Pan; sessiz sakin ortamı ile gelen misafirlerin dinlenip işlerini gerçekleştirebileceği bir alana ev sahipliği yapan en nezih işletmelerden biridir. 

Fiyatlarının diğer pek çok mekândan daha uygun olması nedeniyle öğrenciler tarafından sık sık ziyaret edilen Pan Kitabevi, bir yandan ortamının da ders çalışmak ve kitap okumak için uygun olması nedeniyle sevilen öğrenci dostu kafeler arasında yer alır.

Geniş ve zengin menüsünün içerisinde yer alan farklı isimlerdeki içecekleri ve tatlıları denemeniz de ayrıca iş ve ders molanızı lezzet katabilir.

5) YAYA-RAW, Konak

Vegan ürünler hazırlayan, sağlıklı yiyecekler ile kahvelerin yanında hem lezzetli hem de sağlığa zararsız ürünleri tüketmeyi destekleyen YAYA-RAW, sağlıklı yiyecek ve içecekler sunduğu gibi sakin ve keyifli bir çalışma ortamı da sunar.

Laptopunuzu, bilgisayarınızı ya da kitabınızı alarak YAYA-RAW’a giderseniz siz de keyifli bir şekilde işinizi yaparken bir yandan da farklı vegan ürünleri deneyebilir, leziz menüyü keşfedebilirsiniz. 

İzmir Konak’ta yer alan YAYA-RAW, içinizi ferahlatacak minimalist dizaynı ile de odaklanmanızı ve işinizi yapmanızı daha kolay hale getirebilecektir.

Related Post

Leziz ve sağlıklı meyve ve sebze suları ile kahvelerini denemek, sağlıklı bowlları tatmak, hem vicdanınızı hem de damağınızı memnun edecek atıştırmalıkları yiyerek vegan lezzetleri keşfetmek isterseniz siz de YAYA-RAW’da keyifli şekilde ders çalışırken bir yandan da nefis vegan lezzetlerini tadabilirsiniz.

Farklı konsepti sayesinde ilgi çeken YAYA-RAW, gelen misafirleri güler yüzle karşılayan çalışanlarına ek olarak ferah bir iç tasarıma ve leziz menüye sahip olmasından dolayı da tercih edilebilecek çalışma alanlarından biridir.

6) Uyanık Kütüphane, Bornova

Ferah ortamı sayesinde tam anlamıyla bir kütüphane havası sunan, sesli ve sessiz farklı çalışma ortamı sağlayan, dilediğiniz kahve ve çayı alıp atıştırmalık seçenekleri de sunan Uyanık Kütüphane; giriş sırasında ücret alarak sonrasında dilediğiniz kahve ya da çayı ücretsiz şekilde alabilmenize imkân tanıyor. Verilen fişi saklarsanız aynı gün içerisinde ücret ödemeden birkaç kez kütüphaneye girip çıkmanız da mümkün. 

Çıktı almak, yemek yemek, hava almak için birkaç saatliğine kütüphaneden ayrıldığınızda geri gelince fişiniz sayesinde yeniden ücret ödemenize gerek kalmadığından dolayı Uyanık Kütüphane’de ders çalışmak pek çok alana göre daha ekonomik görülebilir.

Sesli ve sessiz alanları olmasından dolayı ders çalışırken ya da işinizi yaparken sizi rahatsız edecek etkenlerden uzak kalmanız da ortak çalışma durumlarında sesli alanda gerçekleştirmeniz de mümkün olabilir. 

Ferah, sakin ve çalışmak için ideal koşullara sahip çalışma alanları sayesinde Uyanık Kütüphane, laptopunuzu alıp gidebileceğiniz o sakin çalışma ortamını size sunar. Masalarda yer alan kişisel ışıklar, rahat sandalye ve masalar, sesli ve sessiz olarak ayrılan farklı çalışma alanları gibi pek çok özelliği ile odaklanma konusunda çok daha rahat bir alan sağlayan Uyanık Kütüphane; gelen misafirlerin ihtiyaçlarına yönelik şekilde her durumu düşünerek dizayn edilmiş tasarımıyla dikkat çekiyor.

7) Kika Kitap Kafe, Bayraklı

Kitap alışverişi yapabileceğiniz, kırtasiye ürünleri satın alabileceğiniz, sonrasında kahvenizi alıp sakin bir şekilde kitap okuyup işlerinizi yapabileceğiniz Kika Kitap Kafe; nefis kahveleri ile gelen misafirlerin konforlu ve sakin bir alanda işlerini gerçekleştirmesine imkân tanıyor.

İzmir’in sevilen kitap kafeleri arasında yer alan Kika Kitap Kafe, nefis içeceklerinin yanı sıra geniş kırtasiye ve kitap reyonu sayesinde de gelenlerin ihtiyaçlarını satın almasına olanak sağlayarak çalışmalar için de destek sunar. 

Ders çalışmak, kitap okumak, sakin bir şekilde kahvenizi yudumlamak istiyorsanız siz de Kika Kitap Kafe’yi keşfedebilirsiniz. Son dönemde sevilen konseptlerden biri olan kitap kafeler, okuma ve çalışma alanı sağlaması bakımından konforlu bir alan sunduğundan dolayı Kika Kitap Kafe de bu konsepte uygun şekilde her koşula uygun bir ortam sağlar.

8) Robin Kitabevi, Karşıyaka

Geniş yiyecek ve içecek yelpazesine ek olarak bir kitabevinden beklenenleri de karşılayan, geniş kitaplığı sayesinde gelen misafirlerin diledikleri kitapları bulup satın alabilmesine olanak tanıyan Robin Kitabevi; kahve kokusunu içine çekerek ferah ve keyifli bir ortamda çalışmak isteyenler için ideal ortamı sunuyor

Karşıyaka’da bulunan Robin Kitabevi, farklı oturma alanları sayesinde tatlınızı yerken kitap okumanıza, kahvenizi yudumlarken ders çalışmanıza, işinizi gerçekleştirirken nefis bir kahveyi yudumlamanıza imkân tanır.

Aynı zamanda satılan her bir kitaba karşılık olarak kitap satın alma ve okuma olanağı olmayan çocuklara bir kitap gönderen Robin Kitabevi, çalışmak için ideal ortamı sunmakla kalmayarak ihtiyaç sahibi çocukların da satılan kitaplar sayesinde kitap okumasına destek sağlayarak farklı bir tema geliştirir.

9) The Optimist Co., Karşıyaka

Gelen misafirlerin kendilerini rahat hissetmesi adına ferah ve rahat iç tasarıma sahip olan The Optimist Co., laptopunuzu ve kitabınızı alıp gidebileceğiniz uygun çalışma alanlarından biridir. Uzun uzun kitap okumak isteyenlerin tercih edebileceği bu sakin mekân, işlerinizi online şekilde gerçekleştireceğinizde de nefis kahveleri ile size eşlik edebilecektir. 

Lezzetli kahvelerini, yiyecek ve içeceklerini denemek, bu ferah ortamı tatmak ve sakin bir şekilde çalışırken arkadaşlarınızla birlikte oturmak isterseniz siz de The Optimist Co.’yu tercih ederek bu keyifli ortamda çalışmanızı gerçekleştirebilirsiniz. Farklı ve hoş dizaynı ile gelen misafirlerin odaklanmasını kolaylaştıran The Optimist Co., rahat çalışma alanları ile tercih edilebilecek en keyifli mekânlardan biridir.

10) Chapter Coffee, Konak

Üçüncü nesil kahveleri, klasik kahveleri, nefis tatlıları, soğuk içecek çeşitleri, sandviç çeşitleri ile gelen misafirlerin öncelikli midesine bayram ettiren, sonrasında işlerini gerçekleştirebilmesi için uygun alanı sağlayan Chapter Coffee; kitabınızı okuyabileceğiniz ve laptopunuzu alıp işlerinizi yapabileceğiniz ortamı sunuyor

Bu sayede nefis leziz içeceklerin keyfine varırken aynı zamanda işinizi de rahatlıkla yapmanız mümkün hale gelebilmektedir. Hayvan dostu olan bu mekânda işlerinizi yapıp çayınızı ya da kahvenizi içerken kafanızı dinleyebilir ve dilerseniz işlerinizi yaparken dinlendirici dizayna sahip bu mekânda gününüzü geçirebilirsiniz.

İzmir’deki Üçüncü Nesil Kahveciler yazımıza da mutlaka bakmalısınız.

11) Baristocrat Cafe & Roastery, Alsancak

Alsancak’ta bulunan Baristocrat, lezzetli kahvelerini gelen misafirlerine en taze halleri ile servis edilir. Laptopunuzu alıp ders çalışabileceğiniz ya da işlerinizi yapabileceğiniz Baristocrat, geniş çalışma alanları sayesinde gelen misafirlerin rahat bir şekilde oturmasına da olanak sağlamaktadır. Burası rahat iç dizaynı, ferah tasarımı, leziz menüsü ve sunduğu güler yüzlü hizmeti sayesinde favori mekânlarınızdan biri olacak. 

Baristocrat, ders çalışmak ya da bilgisayarınızda işlerinizi halletmek için tercih edebileceğiniz bir mekândır. Ferah iç tasarımı sayesinde odaklanmayı ve uzun süreli şekilde rahat çalışmayı kolaylaştıran Baristocrat Cafe & Roastery, Alsancak’ta gidilebilecek olan en sakin çalışma ortamlarından biridir.

12) Kiraz Kitap Cafe, Konak

İzmir Konak’ta yer alan ve çalışma ortamı ile gelen misafirlerin çalışma isteğini arttıran Kiraz Kitap Cafe, ferah ve rahatlatıcı iç dizaynına ek olarak nefis bir menü de sunar. Taze demlenen yeni çekilmiş kahvelerinin her biri birbirinden güzel olmakla birlikte lezzetli tatlılar ile taçlandırır. Ev rahatlığı kadar güzel bir sakinlik sunan Kiraz Kitap Cafe, gelen misafirler için sunduğu ferah ortamı sayesinde çalışmalarınızın da niteliğinin artmasına katkı sağlar. 

Odaklanmayı kolay hale getirebilecek sade mekân tasarımı sayesinde odaklanma ve çalışma potansiyeli de artar. Gündüzleri kahvenizi yudumlarken işlerinizi yapabileceğiniz, ders çalışıp sakinlik içerisinde oturabileceğiniz Kiraz Kitap Cafe’den kitap alabilir ve farklı kütüphanesini kahve içerken inceleyip gözden geçirebilirsiniz.

Paylaş
Ebrar Büyükkapucu