Kategoriler Lezzet Durakları

Bağdat Caddesi’nin En Keyifli Mekanları

Anadolu Yakası’nın en çok tercih edilen ve en sevilen buluşma noktalarının başında geliyor bence Bağdat Caddesi. Sürekli yeni mekanların açıldığı, her daim değişip dönüşen Bağdat Caddesi gün geçtikçe bir gastronomi cennetine dönüşüyor desem abartmış olmam. Her damak zevkine, her moda uygun bir mekan bulabileceğiniz Bağdat Caddesi’nde keşfedilmeyi bekleyen pek çok adres var. Biz de size biraz fikir vermek için Bağdat Caddesi’nin en sevilen mekanlarından mini bir derleme yaptık. Listemizde kahvaltı mekanlarından İtalyan restoranına, burgerciden kokteyl bara kadar pek çok seçenek var diyorum ve sizi Bağdat Caddesi’nin en keyifli mekanları ile baş başa bırakıyorum.

Bağdat Caddesi’nin en keyifli mekanları:

1 – Flân Bakery

Son yılların trendi, arası bol malzemeli kruvasanlar ile güne bol kalorili ama bomba gibi bir başlangıç yapmak isterseniz Flân Bakery Bağdat Caddesi’ndeki en keyifli adreslerden biri olacaktır. Flân Bakery esas efsane kruvasanları ile meşhur olsa da “ben tercihimi daha hafif lezzetlerden yana kullanmak isterim” diyenleri de unutmamış. Nefis kahvaltı kaselerinden yumurtalı ekmek üstü seçeneklere pek çok lezzet Flân Bakery’de sizi bekliyor. Özellikle avokadolu, rozbifli göz yumurtalı “Flân Side Up” sandviç ve yine göz yumurtalı ızgara sebzeli fesleğenli yoğurtlu “Breakfast Bowl” favorim.

Adres: Caddebostan Mahallesi, Prof. Dr. Hulusi Behçet Caddesi, Arzu Apartmanı, No: 28/B, Kadıköy

Telefon: 0532 235 55 82

2 – Meggie’s Bakery

Bağdat Caddesi’nin kruvasanları ile meşhur mekanlarından biri de Meggie’s Bakery. Meggie’s Bakery’de otlu yumurtalıdan muhammaralıya, çilekli muzludan bademliye pek çok farklı çeşit kruvasan bulabilirsiniz. Ancak önceliği ona verdik diye Meggie’s Bakery’de sadece kruvasan var sanmayın. Bol malzemeli nefis sandviçler, efsane burgerler ve enfes kişler de Meggie’s Bakery’de sizi bekliyor. Meggie’s Bakery’e giderseniz benim önerim her menü başlığından gözünüze kestirdiğiniz bir çeşidi ortaya söylemeniz. Böylelikle çok daha fazla lezzetin tadına bakmış olursunuz.

Adres: Göztepe Mahallesi, Ömerpaşa Sokak, No: 17, Kadıköy

Telefon: 0216 784 15 33

3 – Matter’s

Bağdat Caddesi’nin kruvasanları ile öne çıkan diğer bir mekanı da Matter’s. Özellikle sosisli kruvasanı “Croissant Sausage”ın lezzeti tam anlatılmaz yaşanır türden. Matter’sın kruvasanlarına karşı koymak biraz zor ama ben kruvasan yemem derseniz de mekanın en çok tercih edilen kahvaltılıklarından biri de “Potatoe Poached”. Siz de benim gibi patatesin her halini sevenlerdenseniz mutlaka deneyin derim. Söylemeden de geçmek olmaz. Matter’s da glutensiz beslenenler için de harika seçenekler var. Özellikle bademli keki bence efsane.

Adres: Suadiye Mahallesi, Pembe Gül Sokak, No: 1, Kadıköy

Telefon: 0850 226 14 31

4 – Raw’n More

Güne herkesin damak zevkine göre bir şeyler bulabileceği muhteşem bir kahvaltı ile başlamak isterseniz hiç düşünmeden Raw’n More’un yolunu tutun derim. Başta dereotlu scone olmak üzere nefis hamur işleri, granola, acai bowl gibi sağlıklı kaseler, nefis tartinler, sandviçler ve daha pek çok lezzet Raw’n More’da sizi bekliyor. Ben kahvaltısını çok sevdiğim için hep kahvaltısından bahsettim ama Raw’n More’da ızgara somon, “Sloppy Joe” burger ya da farklı tavuk seçenekleri gibi pek çok yemek alternatifi de bulmak mümkün. Aklınızda bulunsun!

Adres: Suadiye Mahallesi, Küçükağa Sokak, No: 3/A, Kadıköy

Telefon: 0532 152 64 83

5 – Books and Coffee

Home office çalışanların ya da kahve eşliğinde kitap okumayı sevenlerin Bağdat Caddesi’ndeki favori mekanları arasında ilk sıralarda yer alıyor Books and Coffee. Kahveyi boş içmeyi sevmeyenlerdenseniz Books and Coffee’ye gittiğinizde günlük yapılan lezzetlerinden gözünüze kestirdiğiniz bir tanesini mutlaka tadın derim.

Adres: Caddebostan Mahallesi, Vezir Sokak, No: 4A, Daire:1, Kadıköy

Telefon: 0216 411 22 33

6 – Pigalle

Bağdat Caddesi’nin kahvaltıdan akşam yemeğine günün her saati keyifle biri şeyler atıştırabileceğiniz en lezzetli mekanlarından biri de Pigalle. Pigalle’e kahvaltı için giderseniz çılbırından ya da keçi peynirli ballı tartininden tatmanızı önerim. Hatta bana sorarsanız güzel bir yürüyüşün ardından gidip ikisini de yiyebilirsiniz. Yalnız söylemeden geçmek olmaz Pigalle’de kahvaltı servisi sadece hafta sonları var. Aklınızda bulunsun!

Adres: Suadiye Mahallesi, Plaj Yolu Sokak, No: 12, Kadıköy

Telefon: 0539 411 28 89

7 – Ken Sushi and More

Bağdat Caddesi’nin son zamanlardaki en popüler yeme içme duraklarından biri olan Vertical’ın içindeki Ken Sushi and More Uzakdoğu Mutfağı sevenlerin favori mekanlarından biri. Çıtır çıtır tempuralardan poke bowllara, sushiden damak çatlatan ana yemeklere pek çok lezzet Ken Sushi and More’da sizi bekliyor. Tercihinizi sushiden yana kullanırsanız üzeri çıtır pırasalı, yılan balıklı Yutaka Unagi’nin tadına bakmanızı şiddetle tavsiye ederim. Klasiklerin dışında farklı lezzetler denemek isterseniz de tempura karides ve rozbifi buluşturan “Ebi Beef Ten” güzel bir alternatif olacaktır. Benden söylemesi.

Adres: Suadiye Mahallesi, Kazım Özalp Sokak, No: 60/C, Vertical, Kadıköy

Telefon: 0216 356 48 49

8 – Allen Kitchen & Cocktail

Bağdat Caddesi’nin en sevilen mekanlarından biri olan Allen Kitchen & Cocktail’in hem oldukça yaratıcı bir yemek menüsü hem de muhteşem bir bar menüsü var. Allen Kitchen & Cocktail’in yemek menüsünde Fransız usulü soğan çorbasından kokoreç buna, deniz ürünlü risottodan mac & cheese’e tazecik salatalardan nefis ana yemeklere pek çok seçenek sizi bekliyor. Bar menüsünde ise asla es geçmemeniz gereken efsane kokteyller var. Tercihinizi kokteylden yana kullanırsanız ortaya yemek menüsünden şarküteri tabağı, mini mini üç burgerden oluşan tiny burgers gibi seçeneklerden söylemenizi öneririm.

Adres: Suadiye Mahallesi, Bağdat Caddesi, No: 477/B, Kadıköy

Telefon: 0216 483 36 83

9 – Pennylane Gastropub

Kahvaltıdan akşam yemeğine, kokteylden kahveye pek çok seçenek bulabileceğiniz Pennylane Gastropub Bağdat Caddesi’nin en sevilen mekanlarından biri. Pennylane’e kahvaltı için giderseniz ekmek üstü seçeneklerinden birini seçmenizi öneririm. Bir şeyler içmek için giderseniz de ortaya mutlaka sosis ya da hamburger gibi leziz paylaşımlıklarından söylemeyi ihmal etmeyin.

Related Post

Adres: Caddebostan Mahallesi, Bağdat Caddesi, No: 303/A, Kadıköy

Telefon: 0216 577 36 69

10 – Ferida

Şef Murat Bozok imzalı menüsü ile gönüllerde taht kuran Ferida’nın ikinci şubesi Bağdat Caddesi’ne açıldı. Ferida’ya ister sabah gidip güne ajvarlı, sokalı, mantıdan böreğe envai çeşit Boşnak usulü hamur işli mükellef bir kahvaltı ile başlayın isterseniz de kuru etli kaymaklı Balkan köftesi “pleskavista”, biryan gibi geleneksel Balkan Mutfağı’ndan lezzetler tadın. Daha klasik şeyler yemek isterseniz de ızgara çeşitleri, makarna ya da burger gibi füzyon lezzetlerden şaşmayın. Ancak bana sorarsanız Ferida’ya gittiğinizde tadım menüsü alın derim. Çünkü Ferida’nın tadım menüsünde her tabağın bir hikayesi ve damaklardan uzun süre silinmeyecek bir lezzeti var.

Adres: Suadiye Mahallesi, Noter Sokak, No: 11-13, Kadıköy

Telefon: 0539 555 61 34

11 – Folks Kitchen and Cocktail

Günün her saati mutfağından muhteşem lezzetler çıkan Bağdat Caddesi mekanlarından biri de Folks Kitchen and Cocktail. Pizzadan sushiye oldukça geniş bir menüsü olan Folks Kitchen and Cocktail adından da tahmin edebileceğiniz üzere kokteylleri ile de beğeni topluyor. Eğer sushi seviyorsanız Folks Kitchen and Cocktail’in sushilerine bir şans verebilirsiniz. Sushi ile aranız yoksa da ortaya paylaşımlık güzel bir salata ve pizza da güzel bir alternatif olacaktır.

Adres: Suadiye Mahallesi, Berna Sokak, No: 9/A, Kadıköy

Telefon: 0530 251 92 50

12 – Paolina Kitchen and Cocktail

Adından da tahmin edebileceğiniz gibi Paolina Kitchen and Cocktail nefis bir kokteyl bar. Benim için kokteyl bar demek ortaya nefis paylaşımlıklar söyleyip uzun saatler keyif yapmak demek. Siz de benim gibi düşünüyorsanız Paolina Kitchen and Cocktail’e mutlaka bir şans verin derim. Özellikle karides popcorn, guacamole soğan halkası, carbonara topu gibi atıştırmalıklar favorim. Bize biraz da yemek lazım derseniz nefis tapasların, etli balıklı ana yemek seçeneklerinin, makarnaların ve burgerlerin de Paoline Kitchen and Cocktail’de sizi beklediğini söylemeden geçmek olmaz.

Adres: Suadiye Mahallesi, Noter Sokak, No: 29/A, Kadıköy

Telefon: 0535 408 82 12

13 – Cotto Gastro

İtalyan Mutfağı ağırlıklı bir menüsü olan Cotto Gastro Bağdat Caddesi’nin en sevilen mekanları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bruschetta, buratta ya da peynir tabağı gibi nefis başlangıçlardan bol malzemeli salatalara, enfes makarnalardan risottolara ya da tam bir İtalyan dedirtecek pizzalara pek çok seçenek Cotto Gastro’da sizi bekliyor. Cotto Gastro’nun hem nefis bir kokteyl menüsü hem de harika bir şarap menüsü var. O yüzden bana sorarsanız önce güzel bir kokteylle keyif yapın. Hafiften acıkmaya başladığınızda ise yemek ve şarap menüsüne geçiş yapın.

Adres: Suadiye Mahallesi, Kazım Özalp Sokak, Kadıköy

Telefon: 0533 478 72 88

14 – Tacoroll

Meksika Mutfağı denilince ilk akla gelen lezzetlerden biri bence taco. Mısır veya buğday unu ile hazırlanan tortillaların arası tercihe göre et, sebze, Meksika fasulyesi, peynir, salsa sos ve avokado gibi malzemelerle lezzetlendiriliyor. Adından da tahmin edebileceğiniz üzere Tacoroll farklı tacoları ile öne çıkıyor. Ancak nefis burritolardan quesedilla’ya Meksika Mutfağı’nın diğer sevilen lezzetleri de Tacoroll’de sizi bekliyor.

Adres: Caddebostan Mahallesi, Kadirağa Sokak, No: 51, Kadıköy

Telefon: 0553 477 24 89

15 – Grillin Guys

Kocaman burgerleri ile gönüllerde taht kuran Bağdat Caddesi mekanlarından biri de Grillin Guys. Çıtır soğan, kırmızı soğan turşusu ve peynirle hazırlanan “Crispy Burger”, karamelize soğanlı, ev yapımı salatalık turşulu “Bacon Burger” ve relish soslu, trüflü mayonezli “Trüf Burger” Grillin Guys’ın en sevilenlerinden. Grillin Guys’a giderseniz acılı mayonezli, barbekü soslu Hot Dog’unu da es geçmeyin derim.

Adres: Suadiye Mahallesi, Kazım Özalp Sokak, Kazım Kulan Çarşısı, No: 22, Kadıköy

Telefon: 0543 621 92 32

16 – Il Boccalino

İtalyan Mutfağı sizin için de mutluluk sebebi ise rotanızı hiç düşünmeden Il Boccalino’ya çevirin. Kendinizi İtalya’da gibi hissettirecek lezzetler ile keyifli bir akşam geçirmek isterseniz Il Boccalino’nun porçini mantarlı makarnası “Fettucini Con Crema Di Porcini”’den ve Pizza Bresaola’dan mutlaka söyleyin derim. Emin olun pişman olmazsınız.

Adres: Fenerbahçe Mahallesi, Op. Cemil Topuzlu Caddesi, No: 35/1B, Kadıköy

Telefon: 0216 359 19 04

17 – Nello’s

İtalyan restoranı denilince Bağdat Caddesi’nde akla gelen ilk yerlerden biri de Nello’s. Minik, sade bir restoran olan Nello’s güzel bir şarap eşliğinde makarna ve pizza keyfi yapmak isteyenleri bekliyor.

Adres: Şaşkınbakkal Mahallesi, Halay Sokak, No: 10 D, Kadıköy

Telefon: 0555 683 3480

Paylaş
Etiketler Lezzet Durakları
Sıla Uçan

Saint Benoit Fransız Lisesi, Koç Üniversitesi Tarih mezunuyum. Bir süre kurumsal hayatta çalıştıktan sonra kendi yolumu çizmeye karar verdim ve uçanmutfak adlı blogumu kurdum. Böylece hayatıma en büyük tutkularımdan ve vazgeçilmezlerimden olan seyahat ve yemek ikilisinin serüveninde devam etmeye başladım. Hayallerim ışığım tutkularım ise mesleğim oldu. http://www.ucanmutfak.com