Dünyanın En İhtişamlı 7 Yıldızlı Otelleri

Otellerden konu açılınca herkesin farklı beklentileri ve hizmet anlayışı bulunuyor. Kimileri butik otellerin sevimli ve sıcak dokusunu severken, kimileri de ultra lüks otellerin hizmet anlayışını beğeni ile karşılıyor.

Kişisel beklentiler her ne olursa olsun otellerin hizmet standartları yıldız sistemi ile belirleniyor. Şimdilerde adından sıkça söz ettiren 7 yıldızlı oteller hangileri? 7 yıldızlı otellerin hizmet anlayışı nasıl? Bu sorulara yazımızda cevap vereceğiz.

Öncelikle otellerin sahip olduğu yıldızlar neye göre belirleniyor bunun cevabını verelim. Otellerin sahip olduğu yıldızlar, otel bünyesinde sunulan hizmetin kalitesi ve konuklarına sunduğu olanaklara bakılıyor.

Ancak otellerin yıldız sisteminde uluslararası bir standart bulunmamaktadır. Otellerin yıldızlandırılması sistemi bölgelere göre değişiklik göstermektedir. 

Otellerin yıldız özelliklerinden kısaca bahsetmek gerekirse; 1 yıldıza sahip olan otelleri incelediğimiz zaman kahvaltı salonu, lobi ve 10 adet odaya sahip olması 1 yıldızı hak ediyor. 2 ve 3 yıldızlı otelleri incelediğimiz zaman 1 yıldızlı otellerin özelliklere ek olarak saç kurutma makinesi, televizyon, klima, yüzme havuzu, çamaşır yıkama servisi hizmetleri de ekleniyor.

4 yıldızlı otellere geldiğimiz zaman hizmet kalitesi giderek lüks bir hal alıyor. 5 seneden fazla deneyime sahip olan personel, açık ve kapalı yüzme havuzu özellikleri yer alıyor.

5 yıldızlı oteller ise oldukça lüks olan otel grubu arasında yer alıyor. Diğer yıldızlara sahip olan otellere ek olarak Türk ve dünya mutfaklarına sahip olan restoranlar, aktivite seçenekleri, SPA ve masaj hizmeti yer almaktadır. 

Avrupa otellerin yıldızlandırılmasında farklı bir model ele almıştır. Turizm ve otel kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu ‘’Hotelstars Union’’, Avrupa’da yer alan otellerin yıldız derecelerini belirlemekle yükümlü. Hotelstars Union’un birden fazla kurucu ülkesi bulunmaktadır. Çek Cumhuriyeti, İsviçre, Macaristan, İsveç, Avusturya, Almanya ve Hollanda. Bu sisteme dahil olmayan diğer Avrupa ülkeleri de kendi yıldız sistemi kullanıyor.

Danimarka, Yunanistan, Belçika, Malta, Lüksemburg, Letonya, Litvanya, Estonya ve Lihtenştayn sonradan katılan ülkeler arasında yer almaktadır. 

Bu bağlamda verilecek örneklerden en iyisi Fransa. Fransa’da konaklayacağınız bir otelin yıldızını otelin sahip olduğu mülk değeri vermektedir, daha da ilginç bir örnek olan İtalya, temizlik koşullarına göre yıldız verme işlemi yapmaktadır. İspanya’da yer alan oteller 17 farklı sınıflandırma sistemine tabi tutuluyor, İngiltere’de ise oteller hizmet kalitesi ve sunumuna göre değerlendirilmektedir. 

Ülkemizde ise oteller için yıldızlama derecesi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. Bakanlık kanunlarınca uyarlanan yönetmelik kapsamında 1 ve 5 yıldız arasında değerlendirmeler yapılmaktadır. 

Peki Türkiye’de 7 yıldızlı otel var mı? Ülkemizde 7 yıldız alan herhangi bir otel bulunmamaktadır. Dünya çapında farklı otel özellikleri incelendiğinde 7 yıldızlı resmi bir otel bulunmamaktadır.

Resmi olarak kayıtlarda bulunmayan fakat sunmuş olduğu lüks hizmet anlayışı ile halk arasında bu şekilde lanse edilen oteller bulunmaktadır. Kimi gazeteciler dünya genelinde yer alan bazı otelleri 7 yıldızlı otel kapsamında değerlendirilmiştir bunun nedeni tamamen sunulan hizmetin lüks olmasından kaynaklanmaktadır. Şimdi gelin birlikte 7 yıldız alan otelleri inceleyelim;

Burj Al Arab Jumeriah, Dubai

7 yıldızlı otel denince akla ilk gelen yer tabii ki Dubai oluyor. Dubai’de yer alan Burj Al Arab Jumeriah, yelkene benzeyen eşsiz tasarımı ile Dubai’nin simgesi haline gelmeyi başarmıştır.

Tasarımı ve hizmet kalitesi incelendiğinde 7 yıldıza layık görülmüş olduğunu anlıyoruz, fakat 7 yıldız almış olduğuna dair herhangi bir resmi açıklama bulunmamaktadır. Otele bu unvanı veren halk diyebiliriz.

Burj Al Arab deniz üzerine kurulmuş yapay bir adanın ortasına konumlanmıştır. Kıyıdan denizaltına binerek otele yolculuk yapabilirsiniz.

Otelin sahip olduğu tüm odalar deniz manzarasına sahip ve konuklarına özel farklı konseptlerle tasarlanmıştır.

Hizmet veren tüm odalarda ihtiyacınızdan fazla olanak bulunmaktadır. Odaların boyutu normal otellere kıyasla oldukça büyük, en küçük odası yaklaşık 170 metrekare boyutunda. Sahip olduğu en küçük oda bile hemen hemen 4+1 ev büyüklüğünde.

Otelde konaklayan her misafir için özel olarak hizmet veren uşaklar bulunmaktadır. Lüks bir otel olan Burj Al Arab konuklarına özel şoförlü Rolls Royce imkanı bile tanımaktadır. 

Emirates Palace Hotel, Abu Dabi

Dünya’nın en zengin ülkelerinin başında gelen Birleşik Arap Emirlikleri, 7 yıldızlı otellere sahip. Ülkenin belki de en meşhur 7 yıldızlı otellerinden biri olan Emirates Palace Hotel, Abu Dabi’de yer alıyor. Dillere destan ihtişamı ile Burj Al Arab Jumeriah kadar lüks olduğu konuşulanlar arasında.

Bu otelde de ne yazık ki resmi olarak 7 yıldızlı bir otel ibaresi bulunmuyor. 

Otelin mimarisi incelendiğinde ihtişamı ile göz doldurmayı başarıyor. 394 adet süit odasının tamamı altın ve mermer kullanılarak dizayn edilmiştir.

Masalları hatırlatan atmosferi ile krallara layık bir tatil imkanı sunuyor. Otelin üst katları krallık, emirlik ve üst düzey yöneticiler için ayrılmıştır.

Otel konuklarına yat limanı, SPA, özel kumsal alanı sunmaktadır.

Kendinizi rüya ülkelerinde hissedeceğiniz otelde konaklama fiyatları oldukça yüksek. 

Shangri-La Bosphorous, İstanbul

Shangri-La Bosphorous hizmet vermeye başladığında Türkiye’nin ilk 7 yıldızlı oteli olarak biliniyordu.

Fakat otelin resmi web sitesinde ya da diğer resmi kaynaklarda otelin 7 yıldızlı olduğuna dair herhangi bir açıklama bulunmamaktadır. 

Shangri-La Bosphorous, resmi kayıtlarda 7 yıldızlı olarak anılmasa da Beşiktaş’ta boğaza sıfır konumunda yer aldığı için bu unvanın haklı gururunu yaşıyor.

Diğer oteller ile kıyaslandığında sunmuş olduğu manzara ve hizmeti ile bu unvanı hak ediyor.

Odaların ölçüsü 42 metrekareden başlamaktadır. Her bir odanın kendine ait özel terası da bulunmaktadır.

Town House Galleria Hotel, Milano

Town House Galleria Hotel 2007 yılında “Dünyanın ilk 7 yıldızlı oteli” unvanına layık görüldü.

Related Post

İsviçreli bir şirket tarafından bu unvanı alan otel, o dönemde Seven Stars Galleria olarak anılmıştır. İlerleyen yıllarda otel yönetiminin kararı ile bu isim değiştirilmiştir ve günümüzdeki ismini almıştır. Fakat oda isimleri Seven Stars Suit olarak kalmaya devam etmiştir.

Town House Galleria Hotel, 7 yıldızlı otel unvanına sahip olsa da konuklarının vermiş olduğu değerlendirmeye göre lüks bir otel olmadığı anlaşılıyor.

Bu noktada dikkat edilmesi gereken bir nokta bulunmaktadır o da, otel 2016 yılına kadar SPA hizmeti vermemesi ve odalarının çok az güneş ışığı almasından dolayı konuklar düşük puan vermiştir.

Pangu 7 Star Beijing, Pekin

İlk kurulduğu dönemde Morgan Plaza ismi ile bilinen ejderha tasarımındaki Pangu Plaza’nın bitişiğinde olan otel için ejderhanın kuyruğunda yer alıyor diyebiliriz.

Otelin isminde yer alan 7 Stars ibaresinin ne anlama geldiği ve nereden geldiğine dair bir açıklama bulunmamaktadır ama otel, dünyada yer alan en beğenilen 7 yıldızlı oteller arasında bulunuyor.

Otelin iç mekan tasarımını İtalyan Tasarımcı Ricardo Bello Dias yapmıştır. Doğu kültürünü ve batı kültürünü bir arada harmanlayan  usta yetenek, bu tasarımıyla Pangu 7 Star Beijing’in üne kavuşmasında yardımcı olmuştur.

Dünyanın en zengin insanı olan Bill Gates de Olimpiyat Oyunları’nda bu otelde kalmayı tercih etmiş. 

Karkloof Safari Spa, Güney Afrika

Güney Afrika denildiği zaman akla gelen ilk şeylerden biri de safaridir. Karkloof Safari Spa da bölgenin en çok bilinen otellerinin arasında liste başını çekiyor.

Uzmanlar ve gezginler tarafından 7 yıldızlı otel unvanına layık görülmüştür. Otel konuklarına özel olarak hazırladığı konaklama deneyimi ile hizmet sağlıyor.

Belki de daha önce hiç duymadığınız bir konaklama hizmeti bulunmaktadır, bu hizmet otel odalarını kendi zevk ve beğenilerine göre misafirlerin hazırlaması, otele her yeni konuk geldiğinde farklı bir dekor hazırlanıyor.

Otel tarafından konuklar için özel olarak hazırlanan safari turları bulunmaktadır, ayrıca doğa ile iç içe geçireceğiniz bir SPA deneyimi de yaşayabilirsiniz.  

Laucala Island Resort, Fiji

İsminden de anlaşılacağı üzere Okyanusya’da yer alan bu otel bir ada üzerine kurulmuştur. Ada yalnızca otel tarafından kullanılmaktadır.

Konuklar Laucala Island Resort da tatil yaparken kendilerine özel olarak hazırlanmış bir ada tatili hizmeti sunar. Durum böyle olunca 7 yıldızlı otel unvanını alıyor.

Ada üzerine inşa edilen bu otelin yapım aşamasında doğayı korumaya oldukça dikkat edilmiştir. Doğaya zarar verecek hiçbir malzeme kullanılmamıştır.

Yağmur ormanlarının ve beyaz kumların arasında olan bu otelde yalnızca 25 konuk aynı anda konaklayabiliyor. Adanın en lüks yeri Hilltop Estate. Bu noktada konaklamak isteyenler 11.000 metrekarelik bir alanın sahibi oluyorlar.

Konuklara özel dadı, şoför, aşçı hizmeti de bulunmaktadır. 

Aman Canal Grande Venedig, Venedik

Venedik kanalına yakın bir konumda olan Aman Canal Grande Venedig, resmi kayıtlarda 5 yıldızlı otel unvanına sahiptir, fakat birçok kişi tarafından 7 yıldızlı otel olarak isimlendirilmektedir. Otelin tüm odalarında kanal manzarası ve özel bir bahçe yer alıyor

Lüks bir otel olmasının yanı sıra, tarihi bir zenginliğe de sahiptir. 18. yüzyıl döneminden kalma freskler ve duvarda yer alan deri kaplamalar ile Venedik’in ihtişamlı tarihine ayna tutuyor.

George Clooney gibi dünyaca tanınan isimler özel davetleri için bu oteli kullanıyor. 

İ Square Otel & AVM, Orlando, Florida

Orlando, Florida’da yer alan İ Square Otel & AVM, 7 yıldızlı otel hizmetinde dizayn edilmiştir.

Otel ilk defa 2017 yılında hizmet verdi. Oldukça lüks olan bu otelde 1.256 adet oda bulunuyor. Otel inşaatında kullanılmak üzere toplam 400 milyon değerinde bir bütçe planlaması yapıldı.

Otel bünyesinde; iki adet kule, bir adet gözlem bölgesi, farklı mutfaklara ev sahipliği yapan restoranlar ve bir adet buz pisti yer alıyor.

Otelin tasarımcısı olan Blackmine Grubu, otelin misafirler için oldukça özel bir alan olacağını ifade etti ve açılışının ardından bu şekilde olduğu kanıtlandı. 

Xanadu Resort Hotel, Antalya

Türkiye’nin 7 yıldızlı otelleri denildiğinde akla gelen Xanadu Resort Hotel eşsiz doğa ve deniz manzarası ile konuklarını ağırlıyor.

Antalya’nın Belek ilçesinde yer alan bu otel, Acısu Mevkii’ne de oldukça kısa mesafededir.

Otel bünyesinde ücretsiz olarak SPA, Wi-Fi, otopark, fitness salonu, tenis kortu ve diğer birçok hizmetten ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz. 

Çırağan Palace Kempinski, İstanbul

Çırağan Palace Kempinski, İstanbul Beşiktaş’ta yer alan 5 yıldızlı oteller arasındadır.

Halk arasında 7 yıldızlı olarak bilinse de otelin resmi olarak 7 yıldız sahibi olduğu kanıtlanamamıştır.

Lüks tasarımı, hizmet kalitesi ile konuklarına masal gibi bir tatilin kapılarını aralıyor.

Titanic Mardan Palace Otel, Antalya

Titanic Mardan Palace Otel Antalya’nın Aksu ilçesinde yer almaktadır. Türkiye’nin 7 yıldızlı oteller listesine giren bu otel hizmet kalitesinde sınır tanımamaktadır.

Otelin sunmuş olduğu hizmetler genel olarak fiyata dahildir. Deniz kenarında bulunması sayesinde, deniz manzaralı odalarda konaklamak mümkündür. 

Paylaş
Ebrar Büyükkapucu