Yüksek Sezonda Ekonomik Otel Nasıl Bulunur?

Yaz ayları yaklaştıkça hepimiz hayalimizdeki o tatili planlamaya başlıyoruz. Ancak bu aylarda talebin inanılmaz yüksek olması sebebiyle uygun fiyatlı otel bulmak neredeyse imkansız hale geliyor.

Bilindiği üzere Akdeniz ve Ege sahillerimiz özellikle yaz mevsiminde yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlerin de akınına uğruyor. Haliyle bu bölgedeki konaklama tesislerinin fiyatları da bu dönemlerde bir hayli yükseliyor.

Ancak siz yine de umudunuzu kaybetmeyin. Çünkü bu yazımızda yüksek sezonda uygun fiyatlara otel bulabilmenize yardımcı olabilecek birkaç ipucunu sizinle paylaşacağız.

Yüksek Sezonda Uygun Fiyatlı Otel Bulma Yöntemleri

Bir yandan deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak diğer yandan da daha fazla yer keşfetmek istiyorsanız yapmanız gereken en önemli şey konaklama masraflarını azaltmak. Ancak bunu yaparken bir konuya önceden açıklık getirmeniz şart: Konaklama tatilinizdeki bir araç mı yoksa amaç mı?

Bu ne anlama geliyor? Şöyle ki kimisinin tatil anlayışı aynı zamanda konfordan ödün vermemek anlamına gelir. Bu koşullara uygun bir oteldeki konaklama masrafları da doğal olarak bir hayli yüksek olacaktır. Ancak kimi seyahatseverler çadırını kurup elindeki bütçeyi de yeni yerler keşfederken harcamayı tercih ediyor.

Peki bu ikisinin bir ortası yok mu? Elbette var. Biz de bu yazımızda sizlere bu konuda yardımcı olabilecek bir rehber hazırladık. Haydi şimdi ilk maddemizle başlayalım:

1) Tatil Fırsatlarını Takip Etmeye Karlar Erimeden Başlayın

Hayalinizdeki 5 yıldızlı otellerden birisinde uygun fiyatlı bir tatil yapmak istiyorsanız erken rezervasyon fırsatlarından muhakkak yararlanmalısınız. 

Yabancı turistler bile hem ekonomik hem de turizm açısından tam bir cennet olan ülkemizdeki tatil fırsatlarını aylar öncesinden kovalıyor. Böylece indirimli fiyatlarla satın aldığı tatilini taksit taksit ödeyen yabancı turistler, erken rezervasyonun nimetlerinden sonuna kadar yararlanmış oluyor.

Buna karşın bizim insanımız da söz konusu tatil olduğunda işi daima son dakikaya bırakmayı tercih ediyor.

Eğer siz de son dakikacılığın acı faturasını tatmak istemiyorsanız daha Aralık ayı bitmeden erken rezervasyon fırsatlarını kollamaya başlamalısınız.

Bu kampanyalar Nisan sonlarına kadar devam etse de siz son günlere kalmayın ve hayalini kurduğunuz o tatili daha düşük fiyatlarla yapmanın keyfini bu sene de siz yaşayın

2) Fiyat Karşılaştırma Sitelerine Şans Verin

Yüksek sezonlarda otellerin fiyatları tam anlamıyla cep yakıyor. Fakat obilet‘i kullanarak aradığınız özelliklerdeki otel için daha uygun fiyat teklifi veren oteli bulabilmeniz mümkün. Siz de bu nimetten kolayca yararlanabilirsiniz.

Elde ettiğiniz sonuçları birbiriyle karşılaştırarak kendiniz için en uygun teklifi aralarından seçebilirsiniz.  

3) Şehir Otellerini de Değerlendirin

Yüksek sezonlarda Ege ve Akdeniz sahillerinde tatil yapmak istiyorsanız şehir otellerini de değerlendirmelisiniz. Eğer taşıt sahibiyseniz şehir otellerinde kalmak konaklama masraflarını sizin için yarı yarıya azaltabilir. Taşıt sahibi değilseniz de obilet üzerinden kolayca araç kiralayabilirsiniz.

Plajlara ve diğer turistik lokasyonlara arabanızla giderken otelinize de akşamdan akşama uğrarsınız. Böylece siz ve aileniz tatilin tadını doyasıya çıkarırken konaklamaya da daha az para harcamış olursunuz. 

4) Tatil Yerinize Uçak Biletine Göre Karar Verin

Tatil bütçesinin ana gider kalemlerinden birisi de uçak bileti masraflarıdır. Belirli şehirlere özel sezonluk kampanyalar düzenlemektedir. Bu şehirlerden birisi tatil yapmak istediğiniz yerlerdense şanslısınız; artık uçak biletini almadan önce otel arayışına başlayabilirsiniz.

Bütçenize uygun bir otel bulduktan sonra kampanya sona ermeden uçak biletinizi de almayı unutmayın.

5) Az Eşyayla Seyahat Edin

Bu maddemiz de ulaşım masraflarıyla alakalı. Eğer hayalinizdeki tatile ailenizle birlikte çıkıyorsanız yanınıza alacağınız fazladan birkaç bavul tahmin edebileceğinizden daha pahalıya mal olabilir. Özellikle havayolu şirketleri belirli bir kapasitesinin üzerindeki yükler için ekstra ücret talep etmektedir.

Bu yüzden eşyalarınızı valizlere doldurmak yerine en azından bir kısmını sırt çantanıza sığdırabilirseniz uçakta yanınıza alarak onlar için ekstra para ödemekten kurtulabilirsiniz. Bu parayı tatil yapacağınız otelde daha fazla konaklayabilmek için harcamak varken neden boşa harcayasınız ki? 

6) Hafta İçi Tatilini Tercih Edin

Hafta içi tatilleri hafta sonu konaklamalarına kıyasla daha uygun fiyatlıdır. Bunu bilmeyen kalmamıştır. Peki hafta içi tatilleri neden daha uygun? Cuma günü paydos eder etmez yollara düşen çalışanların tatil bölgelerine akın ettiğini hayal ettiğiniz zaman nedeni de anlayabilirsiniz.

Related Post

Yaz aylarında şehir hayatından bunalan herkes doğal olarak kendisini bir tatil beldesine atmanın fırsatını kolluyor. Özellikle Pazartesi veya Cuma günü izin alabilenler bunu birkaç günlüğüne de olsa tatil fırsatına çevirmekten hiç geri durmuyor. Hafta sonu konaklamalarına yönelik bu talep artışı da beraberinde fiyat artışını getiriyor. 

7) Yiyecek ve İçecek Gibi Masraflarınızı Önceden Hesaplayın

Yiyecek ve içecek gibi masraflar her tatil bütçesinin demirbaş gider kalemlerindendir. Ancak disiplinli birisiyseniz yeme ve içme masraflarınızı önceden hesaplayarak bütçenizi buna göre ayarlayabilirsiniz.

Böylece herhangi bir kampanyadan yararlanmıyorsanız her şey dahil otellerde konaklamaya ekstradan para harcamanız da gerekmez. Bu parayı tatilinizi yapacağınız otelde daha fazla konaklamaya harcayabilirsiniz. Böylece konaklama masraflarınızı günlük bazda daha ucuza getirmiş olursunuz.

8) Gece Yolculuk Edin

Deneyimli tatilciler bunun ne anlama geldiğini oldukça iyi bilir. Tatile gidişte ve dönüşte gece yolculuk ederek aynı konaklama ücretine en kötü ihtimalle 1 şanslıysanız da 2 gün fazladan tatil yapmış olursunuz.

Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de standart check-in saati 14.00. Yani tatil yapacağınız yere saat kaçta varmış olursanız olun normal koşullarda check-in yapmak için 14.00’ü beklemeniz gerekir.

Eğer erken giriş imkanı yakalarsanız ne ala. Ama böyle bir fırsatı yakalayamadıysanız geç çıkış şansı kovalayarak son gününüzü de tam gün tatil şeklinde değerlendirebilirsiniz. Tabi ki geri dönüşü de yine gece yolculuğuyla yaptığınız takdirde. 

9) Kalabalık Bir Grupla Tatile Çıkın

Günümüzün tatil kompleksleri o kadar fazla konaklama seçeneği sunuyor ki biraz araştıran bir insanın uygun fiyatlı bir konaklama fırsatı bulamaması neredeyse imkansız.

Günümüzde en popüler tatil lokasyonlarında bile apart ve villa tipi konaklama olanağı sunan oteller hizmet vermekte. Bu otellerden birisine bir arkadaş grubu olarak veya iki aile şeklinde rezervasyon yaptırmanız halinde konaklama için ödeyeceğiniz kişi başı ücrette dramatik bir düşüş gözlemleyebilirsiniz.

Hem bu tür bir konaklama tercihi sizi dışarıda yemek yeme masrafından da kurtarabilir. Kısacası sizinle aynı zamanda tatile çıkabilecek kafa dengi birilerini bulursanız tatilinizi beklediğinizden daha ucuza getirebilirsiniz.

10) Son Dakika Fırsatlarını Kovalayın

Türk milleti olarak tatilimizi planlamayı son dakikaya bırakmayı çok seviyoruz. Ancak bunu da avantaja çevirebilmenin bir yolu var: Tabi eğer sabırlı birisiyseniz. Bir de yıllık izninizi istediğiniz zaman kullanabilme özgürlüğüne sahip olmanız gerekiyor.

Eğer bu iki koşul sizin için uygunsa son dakika fırsatlarını kollayarak tatilinizi daha ucuza getirebilirsiniz. Bu tür fırsatları kaçırmak istemiyorsanız iletişim bilgilerinizi de içeren kayıt formunu doldurup “kampanya ve fırsatlardan haberdar olmak istediğinizi” mutlaka belirtin. 

11) Bayramlardan Önce veya Sonra Tatil Yapın

Yaz aylarına denk gelen bayramlar ülkemizde iyi bir tatil yapmak için daima en ideal fırsatlardan olagelmiştir. Özellikle hafta sonuyla birleşen bayram tatillerinde ülkemizin kuzey kesimlerinden güney sahillerine doğru büyük bir göç hareketinin gerçekleştiğini söyleyebiliriz. İşte bu dönemler yüksek sezonların zirve yaptığı zirve noktalarıdır.

Genellikle herkes tatilini bayramlara göre ayarladığından bu dönemlerde konaklayacak bir yer bulmakta zorlanabilirsiniz. Ancak en popüler tatil beldelerinde dahi bayram öncesinde ve sonrasında bir durgunluk yaşanır. İşte bu günler yüksek sezonlarda bile kaliteli otellerde tatil yapabileceğiniz o fırsatın ayağınıza geldiği dönemlerdir. 

12) Tatil Yapacağınız Şehirdeki Etkinlikleri Takip Edin

Gönlünüzce eğlenemediğiniz bir tatile tatil diyebilir misiniz? Bu soruya hayır cevabını verenlerdenseniz sizin de tatil bütçenizin en büyük gider kalemlerinden birisinin eğlence masrafları olduğunu söyleyebiliriz.

Fakat bu masrafları da büyük ölçüde azaltabilmenizin bir yolu var elbet. Bunun için tatil yapmak istediğiniz şehirdeki etkinlikleri önceden takip ederek tatilinizi bu etkinliklere göre planlamanız gerekiyor.

Özellikle yüksek sezonlarda her şehirde ücretsiz konserlerden günübirlik turlara kadar pek çok aktivite düzenlenir. Tatilinizi gönlünüzce eğlenebileceğiniz bu aktivitelere göre planlarsanız eğlence masraflarına ayırmanız gereken parayla birkaç gün daha fazla tatil yapabilirsiniz.

13) Evinizi Kiraya Verin

Tatil masraflarınızı epey azaltabilecek bir yöntem olmasına karşın her tatilci bu seçeneğe pek sıcak bakmayabilir. Ancak biz yine de bilmek isteyenler için anlatalım.

Öncelikle bu imkandan yararlanabilmeniz için turistik bölgelerden birisinde ikamet ediyor olmanız şart. Bu durumda uzun süreli bir seyahate çıkmayı planlıyorsanız seyahat planınızı yaparken bir yandan da evinizi kiralığa çıkarabilirsiniz.

Böylece tatil yapacağınız yerdeki hem konaklama hem de diğer gider kalemlerini telafi edebileceğiniz bir gelir kaynağı yaratmış olursunuz.

Ancak kısa süreliğine de olsa evinizi kiraya vermeden önce sözleşme yapmayı unutmayın. Hatta mümkünse önden depozito almayı da ihmal etmeyin. Bu depozitoyu evinizde meydana gelebilecek olası kaza ve hasarlara karşı sigorta olarak değerlendirebilirsiniz. 

Paylaş
Ebrar Büyükkapucu