Ramazan Bayramı Seyahat Önerileri

Bayram tatili, arkadaşlarınız ve ailenizle keyifli vakit geçirebileceğiniz, yeni yerler keşfedebileceğiniz, iş stresinden biraz olsun uzaklaşabileceğiniz harika bir fırsat.

2023 yılının bayram tatili cuma, cumartesi ve pazar olmak üzere 3 günden oluşuyor. Bu sebeple özellikle kısa bir zaman içerisinde gezebileceğiniz tatil önerilerini sizin için araştırdık.

Ağva, İstanbul

İlkbaharın renklerini deniz ile birleştiren, doğal güzellikleri ile insanı kendine hayran bırakan, doğanın sesini dinleyip huzurla dolmanızı sağlayan muhteşem bir yer Ağva. Üstelik doğa ile iç içe olabileceğiniz kamp tatilinden lüks otellere kadar her bütçeye ve tercihe uygun birçok otel yer alıyor. 

İstanbul’a yakın yerler arasında gözde yerlerden biri olan Ağva, tatilseverler tarafından sıklıkla tercih edilen bir yer olarak karşımıza çıkıyor. Üstelik mayıs ayı Ağva için ideal zamanlardan biri.

Ağva’ya gitmişken taze meze ve zeytinyağlıların yanında balık yemeden dönmemenizi öneririz. Karadeniz kıyısında olacağınız için özellikle mezgit, tekir, palamut, kalkan ve hamsi ilk akla gelen ve en sevilenlerden olacak. 

Kaş, Antalya

Türkiye’nin en önde gelen tatil yerlerinden biri olan Kaş, gizli koyları, harika plajları ile gezebileceğiniz en güzel yerlerden biri. Mayıs ayında, yaz aylarına kıyasla daha sakin olacağı için keyifli bir tatil geçirebilirsiniz.

Denizi, kumu, güneşi, tarihi ile dikkat çeken ve tatilseverler tarafından sıklıkla tercih edilen Kaş, doğal güzelliklerinin yanı sıra dalış yapabileceğiniz muhteşem bir yer.

Antik medeniyetlerin beşiği olarak anılan bölge, Likya ve Roma uygarlıklarının yaşadıkları yer olduğu için bu uygarlıkların izlerini bölgede görmek mümkün. 

Tarihi ve doğal güzellikleri keşfedeceğiniz, birbirinden güzel koyları gezebileceğiniz, turkuaz rengi ile kendine hayran bırakan plajlara gidebileceğiniz, Akdeniz mutfağının keyfini çıkarabileceğiniz bir tatil düşünüyorsanız Kaş sizin için çok uygun olacak. 

Akyaka, Muğla

Kendi halinde küçük bir mahalle iken son zamanlarda ismini sıklıkla duyduğumuz ve tatil için oldukça ziyaret edilen yerlerden biri oldu Akyaka. Akyaka’nın tatil için tercih edilme sebepleri; buz gibi suyu bulunan Azmak Nehri, kamp yapabileceğiniz ormanları, masmavi güzellikleri ile koyları ve sahili olarak sıralanabilir.

Son zamanlarda sıklıkla tercih edilen bir bölge olduğu için mayıs ayında gitmeniz Akyaka’yı sevmek için daha ideal bir zaman olacak sizin için.

Tatil için Akyaka’yı tercih ederseniz kano yapabilir, muhteşem doğasında yürüyüş yapabilir, bisiklet ile gezi yapabilir ve meşhur Akyaka tostunun tadına bakabilirsiniz.

Kızılcahamam, Ankara

Yoğun bir kültürel mirasa sahip, ormanları, termal suları ile dikkat çeken Kızılcahamam kısa bir bayram tatili için tercih edebileceğiniz mükemmel bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

Özellikle ilkbaharda gitmek ormanları ile ünlü olan bu yerin tadını çıkarmanız için ideal bir zaman olacak. Bu sayede tatilinize rengarenk çiçekler eşlik edecek ve tertemiz bir hava ile keyifli bir yürüyüş yapmış olacaksınız.

Related Post

Tatilseverler Kızılcahamam’da konaklama için genellikle termal otelleri tercih ediyor. Fakat bölgede yer alan her bütçeye uygun birçok otel ve pansiyon arasından kendinize uygun olanı seçebilirsiniz.

Kızılcahamam’a gitmişken çevresinde bulunan birçok köyü ziyaret edebilir, yöreye özgü mantı, gözleme, bazlama ve çapı yarım metreye varan simitin tadına bakabilirsiniz.

İğneada, Kırklareli

Çok geniş bir koyu olan ve Kırklareli’nde bulunan İğneada, Karadeniz’in mavisi ile Yıldız Dağları’nın yeşilinin birleştiği muhteşem doğası ve manzarası ile mutlaka görmeniz gereken yerler arasında yer alıyor.

Şehir hayatından tamamen izole edilmiş olan İğneada; gölleri, denizleri, longoz ormanları ile kendinizi bir masal kahramanı gibi hissedeceğiniz bir doğaya sahip.

Bu bölge sadece insanlar için değil kuşlar içinde önemli bir anlam ifade ediyor. Çünkü İğneada göçmen kuşlar için hayati bir konaklama yeri.

Sadece Avrupa’da değil dünyada önemli bir bölge olarak anılan İğneada geçmiş dönemlerde yani tunç ve demir çağında da yerleşim yeri olarak kullanılmış.

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin yanında bize en güzel armağanı orman balıdır desek abartmış olmayız sanırım. Sene boyunca yerli ve yabancı birçok turist bu balı deneyimlemek için bölgeye geliyor. Sizde tatil için İğneada’yı seçerseniz bu meşhur balı mutlaka tatmalısınız.

Olimpos, Antalya

Özellikle son yıllarda oldukça popüler olan tatil yerlerinden biri olan Olimpos, Antalya’da yer alıyor. Muhteşem doğası ve tarihi birikimi tatilseverlerin tercih sebebi olarak sıralanabilir.

Sadece günümüzde değil tarihi M.Ö 2. yüzyıla kadar dayanan Olimpos, Likya Antik Kentleri’nden biri. Olimpos’ta konaklama için dillere nam salmış ağaç evlerden 5 yıldızlı otellere kadar birçok seçenek mevcut.

Doğal bir ortamda huzurlu bir tatil geçirmek isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği Olimpos’a uğrarsanız, Olimpos Plajı ve Olimpos Antik Kent’i mutlaka görmelisiniz. 

Safranbolu, Karabük

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu, dünya çapında Türkiye’nin reklam yüzlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Ahşap evleri, dini yapıları, kendine has tarihi dokusu ve mutfağı ile inanılmaz bir zenginliğe sahip bir bölge.

Tatil için Safranbolu’yu tercih ederseniz gitmeniz için önereceğimiz yerler; İzzet Mehmet Paşa Cami, Tarihi Demirciler Çarşısı, Kaymakamlar Gezi Evi, Yemeniciler Arastası ve Saat Kulesi mutlaka görmeniz gereken olarak sıralanabilir. 

Yolunuz Safranbolu’ya düşerse yaprak sarması, bükme pidesi, yöresel iskender, safranlı zerde tatmanız gereken lezzetlerden sadece birkaçı. 

Paylaş
Aysel Sokur

Medipol Üniversitesi Radyoloji mezunu. Bir süre sağlıkçı olarak çalıştıktan sonra okuma, gezme ve yazma aşkının önüne geçemedi. Şimdi kendi yolunu çiziyor.