Çeşme Gezilecek Yerler Rehberi

0
35615

Tatil dendiğinde ilk akla gelen yerlerden olan ve İzmir’de Gezilecek Yerler listesinde en başı çeken Çeşme yaz aylarında nüfusunu neredeyse 3’e katlıyor. Güzel plajları, tertemiz denizi, tarihi ve doğal güzellikleri, eğlence ve gece hayatıyla tatilcilerin gözdesi konumunda.

Öte yandan rüzgârın dostu olan bu güzel yerde sörf ve diğer su sporlarını da yapmanız mümkün.

Zaman zaman Çeşme’yi gölgede bırakacak kadar efsanevi olan Alaçatı ise Çeşme’nin boynunda elmas bir gerdanlık gibi ışıldıyor. Rengarenk taş evleri ve sokakları ile ziyaretçileri adeta mest ediyor.

Alaçatı

Alaçatı ÇeşmeÇeşme sınırları içerisinde yer alan Alaçatı’nın ünü Çeşme’nin önüne geçmiş, tabiri caizse boynuz kulağı aşmış durumda. Püfür püfür esen rüzgarıyla sıcakla arası pek iyi olmayanlar için ideal tatil rotalarından.

Binbir rengin ahenk içinde olduğu taş evleri, masalsı bir görünüme sahip olan yel değirmenleri ve daha birçok güzelliğiyle yaz tatilinin en unutulmaz kareleri Alaçatı sokaklarından kadrajınıza düşecek.

Adnan Menderes Havaalanı’na uzaklığı yaklaşık 90 km olan Alaçatı’ya buradan kalkan servisler ve otobüslerle ulaşabilirsiniz.

Çeşme ya da çevre bölgelerden Alaçatı’ya ulaşmak istiyorsanız 10 dakika aralıklarla kalkan otobüsleri tercih edebilirsiniz.

Erythrai Antik Kenti

Erythrai Antik Kenti Çeşme

Yunanca “kızıl kent” anlamına gelen antik kent Ildırı’da yer alıyor. Bu ismin bölgede bulunan kırmızı topraklardan geldiği söyleniyor.

Antik Çağ’daki 12 İyon kentinden biri olduğu bilinen Erythrai tarih boyunca birçok farklı uygarlığın hakimiyetine geçmiş.

Antik kent içerisinde tiyatro, Kybele Kayalıkları, Athena Polias Tapınağı, Heroon ve Matrone Kilisesi yer alıyor.

Adeta bir açık hava müzesi olan antik kent Çeşme’de mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden.

Saat 09.00-16.00 arasında ziyarete açık olan antik kente girişler de ücretsiz.

İzmir’deki Antik Kentler listemizden diğer antik kentlere de göz atabilirsiniz!

Çeşme Kalesi

Çeşme Kalesi

II. Bayezid döneminde inşa edilen kale 1509’da yapılmış. O günden bugüne sağlamlığından hiçbir şey kaybetmemiş olan kale yüzlerce yıldır Çeşme’nin tepesinde bir muhafız edasıyla bekliyor.

Çeşitli festivallere ev sahipliği yapan kale bugün Çeşme Arkeoloji Müzesi olarak da ziyaretçilerini ağırlıyor.

Kalenin müze haline getirilişi ise 1965 yılında gerçekleşmiş. O yıl İstanbul’dan getirilen çeşitli silahlar kale içerisinde sergilenmeye başlamış; Çeşme Kalesi 1984’e kadar silah müzesi olarak kullanılmış.

Kalede 1984’ten bu yana ise Erythrai antik kentinde bulunmuş eserler ziyaretçileri karşılıyor. Bu eserler içerisinde amphoralar, büstler, mermer heykeller, çeşitli madenlerden yapılmış sikkeler ve daha birçok farklı nesne bulunuyor.

Çeşme Kalesi

Kalenin zirvesine çıktığınızda ise panoramik bir Çeşme manzarası sizi karşılıyor.

Haftanın her günü ziyaret edebileceğiniz Çeşme Kalesi’ne giriş ücreti ise 8 TL. Müzekart ile de girilebiliyor.

Kervansaray

Bugün otel olarak hizmet veren bu tarihi kervansaray 1529’da Kanuni’nin emriyle yapılmış.

Osmanlı’nın tüm ihtişamını görebildiğiniz bu iki katlı yapının uğradığı restorasyondan sonra yapının sahip olduğu süslemeler ve işçilikler günümüze başarılı bir şekilde yansıtılmış.

Çeşme Kalesi’ne de oldukça yakın olan Kervansaray ziyaret edilecek yerlere ve alışveriş yapılabilecek dükkanlarıyla bugün tercih edilen bir konaklama tesisi olarak öne çıkıyor.

Çeşme Ilıcaları

Çeşme Ilıcaları

Ilıcalar Ilıca Plajı’nın hemen yanında yer alan Yıldızburnu adlı bölgede yer alıyor.

Denizi, kumu, plajı, güneşi ile öne çıksa da Çeşme aslında termal turizmde de oldukça iddialı. Her sene binlerce kişi ılıcalarda sağlık bulmak için Çeşme’ye akın ediyor.

Denizin ortasından çıkan termal suyu kendine oluşturduğu doğal bir havuza doluyor. Size kalan ise bir kulaç sonrası serin, bir kulaç öncesi sıcak bir suda tüm stresinizden arınmak oluyor.

Çeşme bu doğal zenginliğiyle yalnızca yaz aylarında değil yılın her döneminde ziyaretçi akınına uğruyor.

Ne yazık ki ılıcalar etrafında herhangi bir soyunma kabini, eşyalarınızı bırakabileceğiniz bir dolap ya da tuvalet gibi imkanlar bulunmuyor.

Ziyaretçilerin bu ihtiyaçları da karşılanırsa Çeşme ılıcaları Çeşme’nin en popüler yerlerinden olma potansiyeline sahip.

Çeşme’ye 8 km, Alaçatı’ya ise 4 km uzaklıkta bulunan ılıcalara ulaşım sağlamak için Adnan Menderes Havalimanı’na gelip HAVAŞ servisleriyle ya da İzmir Otogarı’na vardıktan sonra buradan kalkan Çeşme otobüslerine binip önce Çeşme’ye ulaşmalısınız. Çeşme merkezden Ilıcalar’a giden otobüsler mevcut.

Eşek Adası

Eşek Adası

Yunanistan ile aramızdaki ihtilaflı adalardan olan Eşek Adası, berrak denizi, temizliği ve birçok sualtı sporuna olan uygunluğuyla birçok tatilcinin ilgisini çekiyor.

Adanın adı bir zamanlar buraya bırakılan sahipsiz eşeklerin ada çoğalmasıyla verilmiş. Bu sevimli dostlarımızın yaşam alanı olmasından ötürü herhangi bir konaklama tesisi ve imkanının bulunmadığı Eşek Adası’na Çeşme’den kalkan günübirlik tekne turları ile ulaşım sağlanıyor.

Eşek Adası özellikle dalış sporuna meraklı olanlar için bulunmaz bir cennet. Derinliği 60 metreye ulaşan bir yarık dalış sporu yapanlar tarafından oldukça ilgi çekiyor.

Sakız Adası

Sakız Adası

Yunanistan’a ait olan Sakız Adası’nı ziyaret edebilmek için yalnızca Türkiye ve Yunanistan arasında geçerli olan kapı vizesi adındaki uygulamadan yararlanabilirsiniz.

Adaya ulaşım ise Çeşme Limanı’ndan kalkan teknelerle sağlanabiliyor ve yolculuk yaklaşık 1 saat sürüyor. Yunan adaları içerisinde en fazla gezilecek yere sahip olan Sakız Adası’nı Çeşme’ye kadar gelmişken mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde olan Pirgi Köyü adanın en çok ilgi gören yerlerinden. Orta Çağ’dan kalma olan bu köydeki yapılar o kadar sağlam ki çok şiddetli depremlerde dahi zarar görmeden bugüne kadar gelebilmiş.

Dış yüzeyleri siyah ve beyaz renklerde olan kemerli taş evler köyün en çok ilgi çeken eserleri. Evlerin dış yüzeyleri boyanarak değil kazınarak renklendirilmiş.

Bunun dışında Mesta Köyü ve Avanatos Köyü Sakız Adası’nın ziyarete değer diğer köylerinden. Adadaki Nea Moni Manastırı ve Sakız Adası Kalesi ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gören yapılardan sadece birkaçı.

Ayrıca adada bir de Arkeoloji Müzesi bulunuyor. Müze içerisinde çeşitli ören yerlerinden çıkartılan eserler sergileniyor. Özellikle Helenistik döneme meraklıysanız Arkeoloji Müzesi sizin için iyi bir durak olacak.

Sakız Adası’nda gezilebilecek diğer yerleri de şöyle sıralayabiliriz: Olimpi Mağarası, Kambos Köyü, Agio Galas Mağarası, Karfas, Bizans Müzesi, Bella Vista Plajı.

Sakızağacı Koruluğu

Çiftlikköy mevkiinde bulunan meşhur sakız ağacı kendinizi farklı bir zaman diliminde hissettiriyor.

6 bin yaşındaki bu ağaç etrafında oluşan koruluk ve mis gibi kokusuyla ziyaretçilerini büyülüyor. Ağacı özel kılan ise hiçbir yapraklarını dökmüyor oluşu. Daha da ilginç olan bir diğer özelliği ise yapraklarıyla beraber toprağının da sakız gibi kokması.

Her mayıs ayında sakız ağacının gövdesine bir çizik atılıyor. Bu çizikten akan sıvıyla ise damla sakızı elde ediliyor. Bu damla sakızı da kurabiye, kahve, likör ve daha birçok malzemeyle buluşturularak enfes lezzetler elde ediliyor.

Çeşme’de günbatımı eşliğinde içtiğiniz çayın yanında damla sakızlı kurabiyelerden yiyebilir, nefis bir akşam yemeği sonrası bol köpüklü damla sakızlı bir Türk kahvesi içebilirsiniz.

Germiyan Köyü

Germiyan Ekmeği Germiyan Köyü

Gastronomiye ilgisi olanların mutlaka ziyaret etmesini önerdiğimiz bu köy Çeşme’ye 23 km uzaklığında yer alıyor. Türkmen yerleşimlerden olan bu köyü özel kılan ise Slow Food hareketine dahil olmuş ülkemizdeki ilk ve şu an için tek köy olması.

Yerel, organik ve doğal ürünleri yaşatmayı ve üretimini desteklemeyi amaçlayan Slow Food hareketine dahil olan köyde sadece burada yiyebileceğiniz birçok yiyeceği iştah ve keyifle tüketebilirsiniz.

Yiyeceklerin yanında yerel bir sanatçının köydeki evlerin duvarlarına çizdiği resimleri inceleyerek doğayla iç içe bir yürüyüş yapabilirsiniz.

Germiyan Köyü’ne ulaşmak için özel aracınızı ya da Çeşme merkezden kalkan minibüsleri kullanabilirsiniz.

Germiyan Köyü’nün haricindeki en güzel İzmir köylerini linkteki yazımızdan görüntüleyebilirsiniz.

Ilıca Plajı

Ilıca Plajı Çeşme

Çeşme’nin en ünlü plajlarından olan Ilıca Plajı’nı diğer plajlardan ayıran özelliği ilkbahar ve sonbaharda denize girilebilecek kadar sularının sıcak olması.

Ülkemizin en büyük plajlarından olan Ilıca Plajı’nın uzunluğu yaklaşık 3 km. Plaja girişler ücretsiz. Ancak şezlong isterseniz 10 TL gibi bir ücret ödüyorsunuz.

Eskiye nazaran Ilıca Plajı daha gelişmiş bir halde. Bugün etrafında konaklama tesisleri mevcut. Bunun yanında eğlence ve gece hayatı için de oldukça fazla alternatif mevcut.

Çeşme merkezine 3 km uzaklığında olan Ilıca Plajı’na ilçe merkezinden kalkan minibüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz.

Ayayorgi Koyu

Ayayorgi Koyu Çeşme

Denizinin diğer koylara göre daha tuzlu ve ılık olmasından dolayı yüzmenin kolay olduğu Ayayorgi Koyu, Çeşme’nin en sosyetik yerlerinden.

Bu durum pahalılığı da beraberinde getiriyor. Enfes bir doğal güzelliğe sahip olan koy ne yazık ki etrafını sarmış pahalı işletmelerden ötürü nefes alamıyor.

Çarşaf gibi ve berrak bir denize sahip olan Ayayorgi Koyu Çeşme merkezine 1 km uzaklıkta yer alıyor.

Yaz aylarında oldukça kalabalık olan koya girişlerde etrafta bulunan işletmelerin fiyat politikaları uygulanıyor. Giriş ücreti yaklaşık 40-50 lira arasında.

Pırlanta Plajı

Pırlanta Plajı Çeşme

Çeşme’ye uzaklığı 10 km olan Pırlanta Plajı Çiftlikköy’de bulunuyor. Plajın adı pırlanta misali parlayan kumlarından geliyor.

Sit alanı olarak koruma altına alındığından plaj çevresi de muhteşem bir doğaya sahip. Temizliği, doğal güzellikleri, sığ denizi ve daha birçok özelliği ile Pırlanta Plajı yaz aylarında Çeşme’ye gelen tatilciler tarafından oldukça rağbet görüyor.

Bunun yanında Pırlanta Plajı rüzgâr sörfü meraklılarının da uğrak mekanlarından. 250 metreye kadar sığ olan denizi ve sürekli sabit bir biçimde rüzgâr alması nedeniyle Pırlanta Plajı rüzgâr sörfü için en elverişli noktalardan. Bu nedenden dolayı yerli ve yabancı birçok sörfçü rüzgâr sörfü için Pırlanta Plajı’nı tercih ediyor.

Son zamanlarda rüzgâr sörfü ile beraber kitesurfing (uçurtma sörfü) gibi çeşitli aktiviteler de gerçekleştiriliyor.

Boyalık Koyu

Boyalık Koyu Çeşme

Çeşme’nin merkezine en yakın plajlardan biri olan Boyalık Koyu son yıllara kadar yazlıkçıların yoğun olduğu bir koydu. Etrafta bulunan birçok yazlık sitesinin yanında bir de Fransız tatil köyü yer alıyordu. Hal böyle olunca Boyalık Koyu genellikle sakin ve tenha köşelerdendi.

Fakat son yıllarda koyun etrafına açılan çok sayıda konaklama tesisi Boyalık Koyu’nun nüfusunu bir hayli arttırdı.

Denizin Ilıca Plajı’nın denizi kadar iyi olmasıyla birlikte Boyalık Koyu’nun Ilıca kadar pahalı olmaması buraya olan ilginin artmasındaki bir başka etmen.

Boyalık Koyu’nda bulunan Boyalık Sitesi içerisinde kafe tarzı mekanlar yer alıyor. Ayrıca yanında da bir giyinme kabini mevcut.

Kocakarı Plajı

Kocakarı Plajı Çeşme

Dalyanköy’de bulunan Kocakarı Plajı’nın suları diğer plajlara nispeten daha soğuk. Adı çok da bilinmeyen bu plaja bir daha vazgeçemiyor.

Berrak ve mavi denizi, sakinliği, serin sularıyla Kocakarı Plajı Çeşme’nin gidilmesi gereken halk plajlarından.

Yanınıza havlu ve yiyeceklerinizi alıp kafa dinlemek isterseniz Kocakarı Plajı tam size göre.

Plajın etrafında küçük bir işletme de var. Buradan 20 TL karşılığında şezlong ve şemsiye kiralayabiliyorsunuz. Bunun yanında işletmede satılan yiyecek ve içeceklerin fiyatları da oldukça uygun.

Çeşme’ye olan uzaklığı yaklaşık 4 km olan Dalyanköy’e Çeşme’den kalkan minibüslerle kolayca ulaşabilirsiniz.

Sakızlı Koy

Dalyanköy sınırları içerisinde bulunan bir başka koy olan Sakızlı Koy enfes bir güzelliğe sahip. Çeşme’ye sadece 4 km uzaklığında yer alması da Sakızlı koyun tercih edilmesinde önemli bir etken.

Berrak ve sakin deniz, huzur ve doğal güzelliklerin bir arada olduğu Sakızlı Koy kafa dinlemelik mekanlardan. Bunun yanında Dalyanköy’ü bilinir kılan deniz mahsulleri ve balık restoranları da cabası.

Çeşme’den kalkan minibüslerle 10 dakikada ulaşabileceğiniz Sakızlı koya uğramanızı tavsiye ediyoruz.

Altınkum

Altınkum Çeşme

Çeşme’ye uzaklığı sadece 10 dakika olan Altınkum ismini altın sarısı kumlarından alıyor.

Derinliği yavaş yavaş artan denizi ile daha çok yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler tarafından tercih ediliyor. Fakat baştan uyaralım, suyu çok soğuk. Bir süre sonra alışılan bu soğukluk kavurucu güneşin altında iyi geliyor.

Altınkum’a girişler ücretsiz. Şezlong ve şemsiye isterseniz 15 TL gibi bir ücret ödemeniz gerekiyor.

Etrafında birçok beach club mevcut. Bunların ücretleri de diğer beach clublara göre oldukça uygun.

Çeşme’ya kadar gelmişken Altınkum’u da mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

Çeşme’nin en güzel plajları hakkında daha fazla bilgi almak için linkteki yazımızı okuyabilirisiniz.

Before Sunset

2013 yılında açılan Before Sunset deniz ve kumsalının temizliğinin yanı sıra hafta sonu partileriyle de ilgi çekiyor. Tüm gün başka bir yerde olsanız dahi akşam üzerine doğru rotanızı Before Sunset’e çevirmenizi tavsiye ediyoruz.

Fakat gitmeden bir gün öncesinde rezervasyon yaptırmalısınız. Çünkü bir hayli kalabalık oluyor ve yer bulmakta güçlük çekebilirsiniz. Azmak Koyu’nda yer alan Before Sunset’e giriş ücreti ise 50 TL.

Sole&Mare

Ayayorgi Koyu’nda bulunan Sole&Mare gündüzleri beach geceleri de club olarak misafirlerine 24 saat boyunca eğlence vadediyor. Kalite ve eğlencenin bir arada olduğu Sole&Mare’de yılın tüm stres ve yorgunluğundan kurtulacaksınız.

Beach club’a girişler ise 50 TL.

Zio Beach

Henüz yeni açılmasına rağmen kaliteli hizmeti, temizliği ve eğlencesiyle öne çıkan Zio Beach tatilciler tarafından oldukça rağbet görüyor.

Çok geniş bir alanda kurulu olan Zio Beach’te 300 kişilik bir VIP bölümün yanında 700 kişilik bir alan daha bulunuyor.

Mekânda restoran ve kokteyl barı mevcut.

Liman mevkiinde bulunan Zio Beach’e girişler 40 TL.

Fly-Inn Beach Club

Altınkum’da yer alan beach club özellikle happy hourları ile öne çıkıyor. Beach clubta DJ performansının yanında çeşitli canlı performanslarla gün boyu hız kesmeyen bir eğlence yaşanıyor.

İsterseniz kumda isterseniz de çimende güneşlenme imkanına sahip olduğunuz Fly-Inn Beach Club’a giriş için 50 TL ödüyorsunuz.

Kafe Pi Beach Club

Ayayorgi Koyu’nda bulunan beach club happy hourları ve renkli kokteylleri ile tatilcilerin gözde beach clublarından. Kafe Pi’ye giriş ücreti ise 40 TL.

Fun Beach Club

Çeşme’nin en köklü Beach Club’larından olan Fun Beach Club yıllardır süregelen kalitesiyle tatilciler arasında oldukça prestijli bir konumda. Uzun bir kumsala sahip olan beachte dilerseniz kumda dilerseniz de çimenlerin üstünde güneşlenebiliyorsunuz.

Fakat Fun Beach Club’ın asıl öne çıktığı alan ise su sporları. Burada jet-skiden kanoya kadar geniş bir skala mevcut.

Altınkum’da bulunan beache girişler ise 50 TL.

Marrakech Beach Club

Ayayorgi Koyu’nda yer alan beach clubın gündüzü ayrı gecesi ayrı güzel.

Dekorasyonuyla göz dolduran beach club, birbirinden lezzetli yemekleri ve özellikle frozenlarıyla tatilcilerden tam not alıyor.

Marrakech Beach Club’a giriş ücretiyse 60 TL.

Babylon Aya Yorgi

Bize Çeşme Aya Yorgi deyin, size Babylon’un adresini verelim; hakikaten o denli meşhur.

Hafta içi ve hafta sonu giriş ücretinin kişi başı 60 TL olduğu Babylon’da muhteşem bir gece geçirmeye hazır olun.

Nar

Salaş olması, sıra dışı konseptiyle ziyaretçilerine unutamayacakları bir deneyim yaşatan Nar adlı mekan, Çeşme’de gece hayatı dendiğinde akla ilk gelen yerlerden biri.

En çok da leziz armut kokteyli ile ünlenen Nar’da daha birçok farklı lezzeti deneyimleyebileceğiniz gibi mekanda çalınan harika müziklerin de tadını çıkarabilir, sabahın ilk ışıklarına kadar doyasıya eğlenebilirsiniz.

Paparazzi

Namını sadece Çeşme’de değil, tüm Türkiye genelinde yürütmeyi başaran meşhur Aya Yorgi koyunun en bilindik eğlence mekanlarından olan Paparazzi’ye gitmeden Çeşme’de tatil yapmış sayılmazsınız.

Tren

Yaz aylarında Alaçatı’nın en kalabalık eğlence mekanlarından biri haline gelen Tren, Alaçatı Port’ta yer alıyor.

Çok yoğun sezonda gidecekseniz, kalabalık olacağını ve rezervasyon yaptırmanız gerektiğini de hesaba katmanızı öneriyoruz.

Öküz

Çeşme’de Tren dendi mi karşılığında Öküz denir çünkü konsept olarak biraz ayrışsa da aşağı yukarı aynı düzeyde popülariteye sahip mekanlar.

Yaz aylarında ünlü yabancı ve Türk DJ’lerin performans sergilediği Öküz de Alaçatı Port bölgesinde konumlanıyor.

Tektekçi Alaçatı Port

Çeşme’de 4. şubesini açan Tektekçi Alaçatı, başarısını günden güne artıran ünlü bir eğlence mekanı.

Çalışanlarının güler yüzlülüğü ve samimiyetiyle diğer mekanlardan farklılaşan Tektekçi Alaçatı’da yazın yer bulmak neredeyse imkansız. Siz siz olun, birkaç gün öncesinden rezervasyon yaptırın.

Otto

Alaçatı Beach Resort içerisinde yer alan Otto, gece kaçta giderseniz gidin gün aydınlanana kadar oradan ayrılmak istemeyeceğinizin garantisini veriyoruz.

Popüler müziğin hem Türkçe hem de yabancı örnekleriyle ziyaretçilerini eğlendiren mekanda house müzik ve elektronik müzik dinleme şansınız da var.

Barcode

Çeşme ve Alaçatı’yla özdeşleşmiş bir diğer eğlence mekanı ise Barcode.

Sıra dışı bir ambiyansı olan ve her geleni büyüleyen Barcode, kelimenin tam anlamıyla sabahlara kadar eğlenmek ne demek onu birebir yaşatıyor.

Sole Mare Beach Club

Çeşme’nin beach partileri meşhurdur, hele ki büyük organizasyonlar ve beach partileri düzenleyen clublar ayrı bir sevilir. Sole Mare Beach Club da o nadide mekanlardan biri.

Fiyatların biraz yüksek olması, buranın çok sevilmesinin önüne geçmiyor elbette. Ne de olsa Çeşme’ye eğlenmeye geldik diyenlerdenseniz, bir gecenizi Sole Mare’ye ayırmanızı tavsiye ediyoruz.

Çeşme Cece Club

Yazın ve bahar aylarında Türk pop sanatçıları ve DJ’lerinin de performans sergilediği Çeşme Cece Club, özellikle Berkay der demez akla ilk gelen yer.

Siz de Berkay hayranıysanız, müjdemizi verelim; Çeşme’de olduğunuz dönemde mutlaka bir konserine denk geleceksinizdir.

Çeşme’ye Nasıl Gidilir?

Çeşme'ye Nasıl Gidilir?

Havayolunu tercih edecekler Adnan Menderes Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra HAVAŞ servisleri ile Çeşme’ye ulaşım sağlayabilir.

Karayolunu kullanıyorsanız İzmir Otogarı‘na Türkiye’nin her yerinden düzenlenen otobüs seferleri mevcut. Kamil Koç, Metro Turizm gibi büyük firmaların yanında yerel otobüs firmaları da İzmir otogarına seferler düzenliyor. Otogara geldikten sonra buradan kalkan Çeşme otobüslerini kullanarak kolaylıkla Çeşme’ye ulaşım sağlayabilirsiniz.

Özel aracınızla yola çıktıysanız İzmir-Çeşme Otoyolu’nu kullanabilirsiniz. Narlıdere gişelerinden girdikten sonra Çeşme yaklaşık 1 saat sürüyor. Aşağıdaki linklerden Türkiye’nin çeşitli yerlerinden İzmir’e düzenlenen uçuşlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

İstanbul İzmir Uçak Bileti

Ankara İzmir Uçak Bileti

Antalya İzmir Uçak Bileti

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız