Seyahatin İyileştirici Gücü

Hiçbir şeyin yolunda gitmediği, çok bunalmış, sıkışmış hissettiğimiz zamanlar olmuştur. Peki siz bu durumdan kendinizi nasıl çıkarıyorsunuz?

Uzmanlar da bu soru üzerinde yoğunlaşmış ve seyahat etmenin sadece dinlenmekten öte, ruhumuzu iyileştirici bir tarafı da olduğunu bilimsel olarak kanıtlamışlar.

Seyahatin İyileştirici Gücü

Peki Neden Seyahat Etmeliyiz?

Neden seyahat etmeliyiz dediğimizde birçoğumuz gibi dünyaya farklı bir pencereden bakabilmek, farklı insanları, kültürleri görmek, bu sayede daha fazla empati yapabilmek, bol bol dinlenmek ve iş stresinden uzaklaşmak gibi birçok sebep sıralayabiliriz. Hepsi doğru.

Fakat bir de bilimsel olarak kanıtlanmış bir tarafı var. Uzmanlar düzenli seyahat etmenin kalp krizi riskini azalttığını, kortizol ile beraber stres seviyesini düşürdüğünü, bu yüzden depresyon riskinin azaldığını söylüyor.

Related Post

İnsan İlişkilerini Nasıl Etkiliyor?

Yine yapılan bir araştırmaya göre seyahatlerin %80’inin aile ve arkadaşlar ile yapıldığını söylüyor. Bu da aradaki bağların daha güçlenmesine sebep oluyor.

Hafızada bol kahkahalı yüzlerce anı olması ilişkileri nasıl iyi etkilemesin ki?

Ruhumuza Etkisi Nedir?

Gelelim konunun özüne. Evet, insan ilişkilerinin iyi olması, çok gülmek gibi sebepler ruhumuza çok iyi gelecektir. Ama biz daha bireysel bir noktadan bakalım konuya. Seyahat, zihnimizi açtığı için daha akıllı, kitaplarda okuduğumuzu ya da televizyonda izlediklerimizi gördüğümüz için bizi daha gerçekçi, hayallerimizi gerçekleştirdiğimiz için daha mutlu, yeni insanlarla tanışmak daha maceracı olmamızı sağlar.

Artık size neden bu kadar çok sık seyahat ettiğiniz sorulduğunda gönül rahatlığı ile sağlığım için diyebilirsiniz. Yeter ki bahanemiz olsun değil mi? Hadi şimdi tatil zamanı…

Paylaş
Aysel Sokur

Medipol Üniversitesi Radyoloji mezunu. Bir süre sağlıkçı olarak çalıştıktan sonra okuma, gezme ve yazma aşkının önüne geçemedi. Şimdi kendi yolunu çiziyor.