Her gün düzenli bir şekilde Konya – Adana – Konya arasında ve TCDD Taşımacılık bünyesinde ulaşım hizmeti veren Toros Ekspresi, TCDD’nin ana hat trenlerinden biri olma özelliğini taşıyor.
2 + 1 pulman koltuklardan oluşan ve konforlu hizmet sunan Toros Ekspresi’nin güncel fiyat tarifeleri, sefer saatleri ve güzergahları hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için tek yapmanız gereken, yazının devamını okumak…
İçindekiler
Konya – Adana arasında toplamda 371 kilometrelik mesafede ulaşım hizmeti veren Toros Ekspresi;
Her gün düzenli olarak Konya – Adana – Konya arasında ulaşımı sağlayan ve Türkiye’nin en çok tercih edilen tren hatlarından biri olan Toros Ekspresi güzergahının en güncel hali şu şekilde:
Toros Ekspresi treninin durduğu ana istasyonlar: Adana – Yenice – Karaman – Çumra ve Konya’dır.
Toros Ekspresi her sene güzergahında değişiklik yapmasa bile sefer saatlerinde değişiklik yapabiliyor.
Yaz – kış saatlerine göre de farklılık gösterebilen Toros Ekspresi’nin 2021 güncel sefer saatleri:
Adana Kalkış: 07.45
Pozantı Kalkış: 09.31
Ulukışla Kalkış: 10.34
Ereğli Kalkış: 11.20
Konya Varış: 13.58
Konya Kalkış: 14.00
Ereğli Kalkış: 16.37
Ulukışla Kalkış: 17.29
Pozantı Kalkış: 18.15
Adana Varış: 19.53
2022 yılı güncel hali ile pulman koltuk fiyatları 41,5 TL’dir. Kuşetli, yataklı vb. koltuk seçenekleri olmayan Toros Ekspresi biletleri en fazla 30 gün önceden satışa sunulur.
Ancak TCDD’nin uyguladığı bazı indirimli bilet kategorileri bulunur:
Toros Ekspresi’ni TCDD gişelerinden alabileceğiniz gibi online mecralar üzerinden de temin edebilirsiniz. TCDD resmi web sitesinden Toros Ekspresi bileti satın almanız mümkün.
Dilerseniz cep telefonunuz veya tabletinizden dilerseniz de bilgisayarınızdan satın alma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
TCDD online Toros Ekspresi bileti alma ekranında karşınıza nereden, nereye, gidiş tarihi ve dönüş tarihi gibi kutucuklar çıkacak. Biniş ve varış noktalarınız ile gidiş – dönüş tarihlerinizi seçtikten sonra dakikalar içerisinde Toros Ekspresi online biletinizi alabilirsiniz.
Dilerseniz internet adresinden dilerseniz de App Store veya Google Play’dan indirebileceğiniz TCDD mobil uygulaması üzerinden Toros Ekspresi bileti almanız mümkün.
Ayrıca 444 82 33 numaralı çağrı merkezini arayarak da güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.
Buna ek olarak, TCDD bilet satışı yapılan PTT ofisleri ve TCDD ile anlaşmalı acentelerden de tren bileti temin edebilirsiniz.
Konya – Adana – Konya arasında hizmet veren Toros Ekspresi ile keşfedilecek çok sayıda yer var.
Toros Ekspresi’nin iki kalkış ve varış noktaları olan Adana ve Konya’da başlıca gezilecek yerler:
Sabancı Vakfı ile Türkiye Diyanet Vakfı’nın iş birliği ile inşa edilen Sabancı Merkez Camii, Adana’nın en sembolik yapıları arasında bulunuyor.
Adana’nın Seyhan ilçesi sınırları içerisinde yer alan camii, tam tamına 28 bin 500 kişi kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük camileri arasında yerini alıyor.
Adana der demez akla ilk gelen tarihi yapılardan biri olan Taş Köprü’nün inşa tarihi 4. yüzyıla kadar uzanıyor.
Ünlü Mimar Auxentios tarafından yapılan tarihi köprü Adana’nın Yüreğir ilçesinde yer almakla birlikte 319 metre uzunluğa ve 13 metre yüksekliğe sahiptir.
Adana’nın Seyhan ilçesinde yer alan ve şehrin simgesi haline gelen Saat Kulesi, kesme taşlardan yapılmış, 32 metre uzunluğa sahip, göz kamaştıran bir yapıdır.
1998 Adana depremine rağmen ayakta durmayı başarmış olan bu gösterişli yapıyı görmeden şehri terk etmemelisiniz.
Altın Koza Film Festivali etkinlikleri kapsamında hizmete açılan Adana Sinema Müzesi, sadece sinema tutkunları değil, her yaştan insanın ilgisini çekebilecek bir müze.
Adana Seyhan’da yer alan Adana Sinema Müzesi, şehrin sadece bir gastronomi kenti değil, aynı zamanda sanat şehri olduğunu da kanıtlar nitelikte.
Adana Seyhan’daki Atatürk Evi Müzesi, Bakanlık’ın “Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı” olarak tescil edildiği bir yer.
Atatürk’ün seyahatine dair fotoğraf ve belgelerden çeşitli etnografik eserlere kadar oldukça çeşitli bir koleksiyonu olan müze, Adana seyahatinizin unutulmazlarından biri olacak.
Adana’da görülmesi gereken tüm yerler için Adana’da Gezilecek Yerler yazımıza göz atabilirsiniz.
Konya’nın Karatay ilçesi sınırları içerisinde yer alan Mevlana Müzesi, aynı zamanda Mevlana Hazretleri’nin kabrinin de bulunduğu yer.
İnanılmaz mistik bir dokusu ve atmosferi olan müze, zamanında Mevlana Dergah-ı yeri ve Selçuklu Sarayı’nın da gül bahçesi idi.
Konya’nın en turistik yerlerinden biri olan Akşehir’deki Batı Cephesi Karargahı Müzesi’nde kelimenin tam anlamıyla zamanda yolculuğa çıkacaksınız.
Alt katında bulunan Büyük Taarruz hazırlıklarının canlandırıldığı pano, Garp Cephesi Erkan-ı Harbiye Reisi Asım Paşa’nın Çalışma Odası, Garp Cephesi Kumandanı İsmet Paşa’nın Çalışma Odası ve Mustafa Kemal Paşa’nın taarruz emrini verdiği odayı görmeden müzeden ayrılmamalısınız.
Konya’nın Selçuklu ilçesindeki İnce Minare Taş ve Ahşap Eserleri Müzesi’nin tarihi 1264 yılına kadar uzanıyor.
Cumhuriyet döneminde restore edilerek günümüzdeki halini alan müze içerisinde kitabeler, eski dönemlerden kalma mermer ve taşlar, sandukalar, çeşitli kabartmalar ve ahşap ürünler sergileniyor.
TÜBİTAK’ın desteklediği ilk bilim merkezi olma unvanına sahip Konya Bilim Merkezi, kapladığı 26 bin 250 metrekarelik alanın yanı sıra 47 bin metrekare büyüklüğünde yeşil alan ve 11 bin metrekarelik yürüyüş yollarına sahip.
Konya Selçuklu’da yer alan ve adına yakışır bir şekilde sizi zamanlar arası yolculuğa çıkaracak olan Zaman Müzesi, Türkiye’de de bir ilk olma özelliğine sahip.
Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinden kalma özel eşyalardan Türk Hava Kurumu’na ait araç gereçlere kadar zengin ve ilginç koleksiyonu ile ziyaretçilerini bekliyor.
Konya’da görülmesi gereken tüm tarihi eserler ve doğal güzellikler için Konya’da Gezilecek Yerler yazımıza mutlaka göz atmalısınız.