“Cumhuriyetin ilk üniversitesi” sloganıyla eğitim hayatına devam eden Ankara Üniversitesi; temeli bizzat Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan köklü bir üniversite.
Okulda 18 fakülte, 13 enstitü, 1 devlet konservatuvarı, 49 araştırma ve uygulama merkezi, 1 yüksekokul ve 11 meslek yüksekokulu mevcut. 68 binden fazla öğrencisi bulunan Ankara Üniversitesi’nde 48 önlisans ve 113 lisans programı yer alıyor. Üniversitenin yalnızca akademik personel kadrosu 4 bin kişinin üzerindeyken; idari personel ve diğer görevlilerle birlikte bu rakam 12 bine yaklaşıyor.
Akademik başarılarıyla Ankara’nın en iddialı üniversitelerinden olan Ankara Üniversitesi; özellikle Siyasal Bilgiler alanına ilgi duyan öğrenciler için köklü Mekteb-i Mülkiye geçmişiyle bir adım daha öne çıkıyor.
Ankara Üniversitesi’ni tercih eden lisans ve yüksek lisans öğrencileri arasında Tıp, Eczacılık, Biyoteknoloji ve Diş Hekimliği gibi sayısal bölümlere ilgi duyanlar da var; Dil, Tarih, Coğrafya Fakültesi’ni ya da Hukuk Fakültesi’ni kazananlar da…
Ankara Üniversitesi’nde, birçok devlet üniversitesinde olduğu gibi, dağınık bir kampüs yerleşimi mevcut. Meslek yüksekokullarına bakıldığında, Ankara Üniversitesi’nin tüm Ankara ilini kapsamış durumda olduğu görülüyor.
Haymana, Kalecik, Ayaş, Beypazarı, Elmadağ, Kızılcahamam ve Nallıhan olmak üzere 7 çevre ilçede öğrencilerin önlisans eğitimini tamamlayabileceği okul binaları var. Okulun ana kampüsleri ise Cebeci, Tandoğan, Gölbaşı, Dışkapı ve Sıhhiye’de yer alıyor.
Hazırlık sınıfı Gölbaşı Yerleşkesi’nde yer aldığı için; hemen hemen tüm fakültelerden öğrencilerin yolu en az iki kampüsle kesişiyor.
Gölbaşı’nda bulunan en büyük üniversite kampüsü Ankara Üniversitesi’ne ait; bu nedenle ilçenin genç nüfusunu okulun öğrencileri oluşturuyor.
Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, Dögol Caddesi, Beşevler açık adresinde bulunuyor. Rektörlüğün bulunduğu Tandoğan Kampüsü’nün de, Ankara Üniversitesi için idari bir merkez niteliğinde olduğu söylenebilir. Öğrenci evrakları, sosyal ve kültürel etkinlikler gibi nedenlerle sık sık buraya uğramak gerekebiliyor.
Ankara’nın, diğer tüm şehirlere göre çok daha düzenli olan şehir plancılığı sayesinde öğrencilerin hem toplu ulaşım kullanması hem de toplu ulaşım hakkında güncel bilgi alması çok kolay.
Ankara’ya ait toplu taşımacılık hizmetlerini yürüten EGO Genel Müdürlüğü; yalnızca Ankara Üniversitesi için değil; şehirdeki tüm üniversiteler için detaylı bilgi sunuyor.
Elbette, özellikle daha önce hiç Ankara’da bulunmayan öğrencilerin üniversite imkanlarından en iyi şekilde faydalanabilmek için detaylı bir rehbere ihtiyaçları var. Aksi halde kampüslerin birbirine uzaklığı ya da ulaşım ve barınma zorunlu giderler sosyal hayatın önünde engel oluşturabilir.
Ayrıca Ankara civarında yaşayan herkesin yolu; üniversiteye bağlı Tıp Fakültesi Hastanesi, Diş Hastanesi ya da Hayvan Hastanesi’ne düşebilir. Şehirde bulunan Ankaray, metro, otobüs, dolmuş, taksi ve özel servis gibi birbirinden farklı ulaşım alternatiflerini en az aktarma ile en kısa zamanda değerlendirmek gerekebilir.
Siz de öğrenci, görevli ya da ziyaretçi olarak Ankara Üniversitesi’nde bulunacaksanız; şehrin tüm yönlerinden kampüslere ulaşmanın en pratik yollarını bu ulaşım rehberinde bulabilirsiniz.
İçindekiler
Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’ne de ev sahipliği yapmakta olan Tandoğan Kampüsü, üniversitenin idari merkezi sayılıyor.
Toplu taşımanın son derece gelişmiş olduğu Ankara’da, şehir haritasının da planlı ve düzenli olması sayesinde Tandoğan Kampüsü’ne ulaşım kolay.
Ankara’da her türlü etkinliğin ilk durağı olan, şehrin kalbi niteliğindeki Kızılay Meydanı; Tandoğan Kampüsü’ne sadece 10 dakika mesafede. Anıtkabir, Türkiye Büyük Millet Meclisi gibi başkente yolu düşen herkesin sıklıkla ziyaret ettiği lokasyonlar da kampüse yakın bulunuyor.
Hal böyle olunca, kampüsün çevresindeki ulaşım alternatifleri de gelişmiş durumda. Tandoğan Kampüsü’nde okuyan üniversite öğrencileri sosyal hayatın tadını da doyasıya çıkarabiliyor.
Tandoğan Kampüsü sınırları dahilinde; Eczacılık Fakültesi, Fen ve Mühendislik Fakülteleri, Biyokimya ve Nükleer Bilimler Enstitüleri, Sürekli Eğitim Merkezi, Diş Hekimliği Fakültesi, Basımevi ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı gibi önemli akademik ve idari birimler var.
Mühendislik Fakültesi öğrencileri yine de; bağlı bulundukları kampüsü kontrol etmeli.
Bu fakültenin yerleşimi oldukça dağınık olduğundan, Tandoğan’da yalnızca Jeoloji, Jeofizik, Fizik ve Kimya bölümleri yer alıyor.
Tandoğan Kampüsü’ne şehir merkezinden otobüs ile ulaşmak isteyenler, akıllı kart ya da kullan at bilet kullanabilirler. Kızılay’dan 220-7, 340 ya da 383 nolu otobüsleri tercih ederek Meb Şura Salonu durağında inmek mümkün.
Ulus’tan Ankara Üniversitesi Tandoğan Kampüsü’ne gidiş için ise Ulus Atatürk Heykeli’ne oldukça yakın bir konumda bulunan İlk Meclis otobüs durağından 419-5 Aktepe Hareket Noktası otobüslerine binerek Diş Hekimliği Fakültesi durağında inin. Bir diğer alternatif ise Ulus’taki Devlet Tiyatroları otobüs durağından 508-5 Sincan Hareket Noktası otobüslerine binerek MEB Şura Salonu durağında iniş yapmak.
Tek kullanımlık kartlarda tam biniş ücreti 21 TL iken; Ankarakart adı verilen sistem ulaşımda indirim olanağı sağlıyor. Ankarakart kullanıcıları için tam biniş 18,50 TL; indirimli biniş ise 10 TL.
Öğrencilerin indirimden yararlanabilmek için öğrenci kimlikleri ile EGO’ya başvuruda bulunmaları şart. Şehir içi aktarmalarda da bu sayede indirim sağlanabiliyor.
Kızılay yönünden Tandoğan Kampüsü’ne gelmek isteyen öğrencilerin kullanabilecekleri en pratik yol ise metro.
A1 nolu metro hattı ile yalnızca 4 durak yani yaklaşık 6 dakika içinde Anadolu adı verilen metro istasyonuna ulaşmak mümkün. Buradan sonra kampüs oldukça yakın bir yürüme mesafesinde yer alıyor.
Metro kullanırken de Ankarakart geçerliliğini koruyor.
Tandoğan Kampüsü ile Kızılay arasında yalnızca 10 dakikalık bir taksi mesafesi var.
Şehrin daha uzak noktalarından Tandoğan’a ulaşmaya çalışırken de önce Kızılay’a kadar gelmek; ardından gerekirse Kızılay’dan taksiye binmek son derece yerinde bir karar.
Ankara Esenboğa Havalimanı, havayolu ile Ankara’ya gelen herkesin tek durağı olma özelliğine sahip.
Şehir merkezinin 28 kilometre kuzeyinde Akyurt ve Çubuk ilçeleri sınırları içinde kalan havalimanından Tandoğan Kampüsü’ne ulaşmak için önce şehir merkezine varmak gerekiyor.
Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan hareket eden 487-3 veya 487-5 nolu belediye otobüsleri ile doğrudan Kızılay’a kadar gelmek mümkün.
Yolculuk sırasında tek kullanımlık ya da akıllı kart özelliğinde bir Ankarakart kullanabilirsiniz.
Kızılay’a kadar geldikten sonra metroya, otobüse ya da taksiye binebilirsiniz. Öğrenciler kimi zaman, Tandoğan ve Kızılay arasındaki mesafeyi yürümeyi de tercih edebilirler.
Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan, kampüse ulaşımda bir diğer alternatif ise Yenice otobüs duraklarına geçiş yaparak 489-3 Ankara otobüslerine binerek 19 Mayıs Stadyumu durağında 508-5 Sincan Hareket Noktası otbüslerine aktarma yapmak. MEB Şura Salonu durağında indiğinizde kampüse varmak için yürümeniz gereken mesafe yaklaşık 500 metre.
Havalimanından 442-K nolu Belkoair isimli servis hizmetini kullanarak Kızılay Meydanı’na ulaşmak mümkün.
Kızılay’dan sonra gerekirse yine taksi kullanılabilir.
Servis yolculuğu trafiğin durumuna göre 1 saat kadar sürüyor. Servisin son durağı ise Ankara Otogarı.
Ankara’da; Esenboğa’dan Tandoğan’a kadar taksi kullanarak gidebilirsiniz.
Bagajınızın çok olduğu dönemlerde bu konforlu ulaşım modelini özellikle tercih edebilirsiniz.
Otobüsle Ankara’ya gelip, Tandoğan Kampüsü’ne gitmek isteyenler; hem toplu taşıma imkanlarından hem de özel ulaşım araçlarından yararlanabilirler.
Ankara’nın raylı taşımacılık sistemlerinden biri de Ankaray olarak adlandırılıyor. 11 duraklık Ankaray hat uzunluğu içerisinde Ankara Otogarı olan AŞTİ de mevcut.
Ankara Otogarı’ndan Beşevler durağına kadar doğruca Ankaray ile gelmeyi tercih edebilirsiniz.
AŞTİ’den taksi ile Tandoğan Kampüsü’ne ulaşmak da ekonomik sayılabilir. Çünkü bu yolculuk için gitmeniz gereken yolun uzunluğu yalnızca 6 kilometre. Doğal olarak ödeyeceğiniz ücret de daha düşük oluyor.
Cebeci Kampüsü; Hukuk Fakültesi, Adalet Meslek Yüksekokulu, Siyasal Bilgiler Fakültesi, İletişim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü’ne ev sahipliği yapıyor.
Ayrıca Tıp Fakültesi Cebeci Yerleşkesi, Adli Bilimler Enstitüsü, Hepatoloji Enstitüsü ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı da aynı sınırlar dahilinde bulunuyor.
Özellikle Tıp Fakültesi’nin burada bulunması şehirde bulunan herkes için bu noktayı önemli kıldığından; kampüsün toplu ulaşım ağındaki yeri de son derece gelişmiş durumda.
Ankara için şehir merkezi sayılan Kızılay yönünden Kurtuluş otobüs durağına 220-7, 297-7, 330, 340 nolu otobüsleri kullanarak ulaşabilirsiniz. Bu duraktan Siyasi Bilimler, İletişim ve Hukuk kampüslerine ulaşabilirsiniz.
Bu durak dışında; Dikimevi adındaki otobüs durağından da yalnızca 7-8 dakikalık bir yürüme mesafesine ihtiyacınız var.
Dikimevi’nde inecekseniz; 330, 330-2, 340, 340-2 ve 297-3 nolu otobüsleri de kullanabilirsiniz.
Ankara Tıp Fakültesi’ne ise 339-5 nolu otobüs ile ulaşabilirsiniz.
Ulus’tan Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsüne gidecekler ise, Ulus Atatürk Heykeli’ne oldukça yakın bir mesafede bulunan Anafartalar otobüs durağından 377 Şahap Gürler Son Durak otobüslerine binerek altı durak sonra Cebeci durağında inebilirler. Buradan yaklaşık 800 metre yürüdükten sonra kampüste olacaksınız.
Bir diğer seçenek ise, Ulus Atatürk Heykeli’ne 150 metre mesafede bulunan Ulus 100. Yıl Çarşısı otobüs durağından geçen 145-7 Park Manzara Evleri otbüsleri ile Güvenpark’ta inerek, Kızılay otobüs duraklarında 340 Nata Vega tobüslerine aktarma yapmak.
Ankara Siyasal Bilimler, İletişim ve Hukuk Fakültesi kampüslerine Kızılay’dan A1 nolu metroya binenler için Dikimevi metro istasyonu yalnızca 4 durak ya da diğer bir deyişle 7 dakika mesafede yer alıyor.
Tıp Fakültesi’ne ise Sıhhiye metro istasyonunda inerek 15 dakika yürüyüşten sonra veya 339-5 nolu otobüse binerek ulaşabilirsiniz.
Cebeci Kampüsü’nün şehir merkezine çok yakın olmak gibi bir avantajı var. Bu yüzden taksi kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz.
Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Cebeci Kampüsü’ne ulaşım; tıpkı Tandoğan’da olduğu gibi, kampüsün Kızılay’a yakınlığından dolayı Kızılay aktarmalı olarak gerçekleştirilebilir.
Esenboğa Havalimanı’ndan Yenice otobüs duraklarına geçiş yapıp, 487-5 nolu otobüse binerek Ankara Tren Garı’na kadar ulaşım sağlamak mümkün. Bu otobüs hattı, uzun havalimanı mesafesi için en ekonomik alternatif sayılabilir.
Gara ulaştıktan sonra 352 nolu otobüsle Siyasal Bilimler Kampüsü’ne ulaşabilirsiniz.
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne ise 487 nolu otobüsle Kültür ve Turizim Bakanlığı durağında inerek ulaşabilirsiniz.
Belko servisleri, Kızılay’a kadar olan ulaşımı sağlıyor. Kızılay’dan sonra metro, otobüs ya da taksi kullanmak mümkün.
442-K nolu Belko otobüsüne binerek Kızılay’a ulaşabilirsiniz.
Esenboğa Havalimanı’nın şehir merkezine uzaklığı nedeniyle; taksi transferi de maliyetli oluyor.
AŞTİ ile Cebeci Kampüsü arasında 10 kilometre gibi kısa bir mesafe var. Bu mesafeyi en kısa sürede aşmak için hem toplu hem de özel araçlardan faydalanabilirsiniz.
Ankaray kullanarak Dikimevi yönüne demiryolu ulaşımı ile gitmeyi tercih edebilirsiniz. Ankarakart, Ankaray ulaşımında da geçerli ve öğrencilerin ulaşım bedeli 10 TL, tam ücretlendirmse ise 18,50 TL olarak belirlenmiş durumda.
Ankara AŞTİ Otogarı’ndan Aşti Terminali metro istasyonu ile A1 Dikimevi metrosuna giderek, Kurtuluş İstasyonu’nda inebilir ve yaklaşık 350 metrelik bir yürüyüşten sonra Ankara Üniversitesi Cebesi Kampüsü’ne ulaşım sağlayabilirsiniz.
AŞTİ’den dolmuşa binerek Cebeci Dörtyol’da inmek Cebeci Kampüsü için geçerli bir ulaşım alternatifi. Ankara’da dolmuşların en uzak mesafesi 30 TL ile ücretlendiriliyor.
Otogardan Cebeci Kampüsü’ne kadar olan 10 kilometrelik mesafeyi taksi ile de gidebilirsiniz.
Gölbaşı, Ankara’nın şehirleşmesini en geç tamamlayan ilçelerinden biri. Bu kampüsü kullanan öğrenciler geçmişte ulaşım bakımından zorluk çektiyse de; mevcut durumda kampüsün ulaşım imkanları yeterli düzeye getirilmiş durumda.
Yabancı Diller Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Su Yönetimi Enstitüsü, Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü ve Uzaktan Eğitim Merkezi Gölbaşı ilçesinde konumlanıyor.
Ayrıca yine Gölbaşı’nda yer alan 50. Yıl Yerleşkesi’nde Bilgisayar Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği ve Enerji ve Malzeme Mühendisliği de var.
105-2, 106-2 ve 195-2 nolu EGO otobüsleri Gölbaşı ilçesine doğru hizmet veriyor. Hatların toplam uzunluğu yaklaşık 1 saat sürüyor.
Kızılay’dan da bu otobüsler aracılığıyla kampüse ulaşım sağlanabilir.
Gölbaşı dolmuşları şehrin birçok yönünden hareket ediyor ve kampüsün kapısına kadar ulaşım imkanı sağlıyor.
Gölbaşı Kampüsü’ne Kızılay Meydanı’ndan taksi ile ulaşmak isterseniz en azından taksi ücretini arkadaşlarınızla bölüşmeyi deneyebilirsiniz.
Esenboğa Havalimanı ile Gölbaşı ilçesi arasında 60 kilometreden fazla mesafe var. Hal böyle olunca, özel ulaşım yolları giderek pahalı bir hal alıyor.
Toplu taşıma ile Gölbaşı Kampüsü’ne ulaşmak için ancak Kızılay aktarması yapmak mümkün. Bunun için 487 nolu otobüse binebilir; ardından da Güvenpark(Kızılay) durağından 195-2 nolu otobüsü kullanabilirsiniz.
Belko servisleri, Gölbaşı Kampüsü ulaşımında da hayat kurtarır durumda. Bu servislerle Kızılay’a kadar gelebilirsiniz.
Otobüsten daha hızlı olan ve havalimanı dönüşünde yolcu bindirme yapmayan bu servisler sayesinde Kızılay’dan sonra taksi ya da toplu taşıma kullanarak yola devam etmek mümkün.
60 kilometrelik yolun taksimetredeki karşılığı biraz fazla olabilri. Bunun yerine, Kızılay’dan taksiye binebilir ve daha az bir taksi ücreti ödeyerek ulaşımı karşılayabilirsiniz.
Özellikle üniversite hayatının ilk yılında Gölbaşı Kampüsü’nde hazırlık okuyan üniversite öğrencileri, AŞTİ ile Gölbaşı arasındaki ulaşım çözümlerini mutlaka öğrenmeli.
EGO’nun AŞTİ ve Gölbaşı istikametlerini bir arada bulundurduğu otobüs numaraları 104-2, 105-2, 106-2. Bu otobüsler Ulus ve Akköprü gibi durakları da paylaşıyor. Direkt olarak Ulus’tan Ankara Üniversitesi Gölbaşı Kampüsü’ne gidecek olan yolcular 107-6 ve 106-4 numaralı otobüsleri de tercih edebilirler.
Ankara Otogarı’ndan Gölbaşı’nda bulunan kampüse taksiyle ulaşmanın süresi 20 dakika sürüyor.
Ankara Üniversitesi’ne ait ünlü Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’ne ev sahipliği yapan Sıhhiye; aynı zamanda Tıp Fakültesi Dekanlığı’nı ve fakültenin bir bölümünü de yakınında bulunduruyor.
Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi’ne ya da Tıp Fakültesi Morfoloji Binası’na gidecek olanlar da Sıhhiye Kampüsü’ne ait ulaşım rehberini takip edebilirler.
Sıhhiye durağından geçen otobüs hat numaraları; 107-6 Gölbaşı-Ulus, 263 Etlik-Bakanlık, 201-6 Batıkent-Milli İrade Meydanı, 487 Çubuk-Sıhhiye, 286 Ovacık-Bakanlıklar, 103-1 Opera-Atılım Üniversitesi, 261-6 Kasalar-Bakanlık, 284-6 Esertepe-Bakanlık, 195-2 Ulus-Gölbaşı, 105-4 Gölbaşı-Ulus, 106-2 Ulus-Gölbaşı, 105-2 Ulus-Gölbaşı ve 112 Ulus-Eymir olarak sıralanabilir.
Ankara şehir merkezi olan Kızılay durağından Sincan metrosuna binildiğinde; Sıhhiye yalnızca 2 durak ötede yer alıyor. 5 dakika gibi kısa bir sürede metro ile bu kampüse varmak mümkün.
Kızılay’dan toplu ulaşımın sefer saatleri sona erdikten sonra taksi opsiyonu rahatlıkla değerlendirilebilir.
Havalimanından Sıhhiye’ye ulaşmak da; kampüsün merkezi konumu nedeniyle oldukça basit. Bu lokasyonda toplu taşıma yeterince geliştiği için yüklü taksi ödemeleri yapmak zorunda da değilsiniz.
Esenboğa’dan Sıhhiye’ye ulaşmak için diğer tüm kampüslere olduğu gibi 442 nolu EGO otobüsünü tercih edebilirsiniz. Otobüste Ankarakart kullanmanız mümkün.
Belko servisleri ile Kızılay’a ulaşım sağladıktan sonra, Sıhhiye’ye yürümek bile mümkün. Şehir merkezinden dolmuş, otobüs ya da taksi gibi çok sayıda alternatif değerlendirilebilir.
Ankara Esenboğa Uluslararası Havalimanı’ndan Ankara Üniversitesi Sıhhiye Kampüsü’ne taksi ile ulaşabilirsiniz.
Yaklaşık 40 dakikalık bir süreyi gözden çıkarmanız ve trafik nedeniyle gecikmelere karşı tedbirli olmanız gerekiyor.
Otogardan Sıhhiye Kampüsü’ne ulaşmak için, bilet aldığınız firmanın servis seçeneklerini de baştan değerlendirebilirsiniz. Ulusal firmaların büyük çoğunluğu Kızılay’a kadar bu hizmeti sağlayabiliyor.
Ankara Otogarı ile Sıhhiye Kampüsü arasında ulaşım sağlamak için önce Ankaray’a binebilirsiniz. Bu şekilde Kızılay’a ulaştıktan sonra yürümek de dahil her şekilde kampüse aktarma yapmak mümkün.
Şehir merkezine yakın sayılabilecek kampüslerden bir diğeri de, Altındağ’da yer alan Dışkapı Kampüsü. Bu kampüste Ziraat Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi, Gıda Güvenliği Enstitüsü, Fen ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri var. Sağlık Meslek Yüksekokulu, GAMA Meslek Yüksekokulu, Devlet Konservatuvarı, Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü ve Başkent Meslek Yüksekokulu da Dışkapı çevresinde konumlanıyor.
Gölbaşı yönünden gelen tüm dolmuşlar Dışkapı’dan geçiyor. Görevlilerden de teyit alarak bu dolmuşlara binerek kampüse ulaşabilirsiniz. Ankara’da dolmuşların en uzak mesafesi 4,90 TL olarak ücretlendiriliyor.
Kızılay’dan Dışkapı Kampüsü yönüne taksi kullanabilirsiniz.
Havalimanından şehir merkezine doğru izleyeceğiniz güzergah, bu kampüs için de geçerli. Havalimanı transferinde taksi kullanmak maliyetli olabilir.
Esenboğa’dan Dışkapı’daki kampüse ulaşmak için 442 nolu EGO otobüsünü kullanabilir; ardından Kızılay’dan dolmuşa binebilirsiniz.
Belko servisleri ile Kızılay’a ulaşım sağladıktan sonra, Dışkapı’ya kadar taksi ya da dolmuş kullanılabilir.
Ankara Esenboğa Uluslararası Havalimanı’ndan Ankara Üniversitesi Dışkapı Kampüsü’ne taksi ile ulaşmanın süresi en az yarım saat olarak planlama yapılmalı. Yolculuğu yalnızca Kızılay’dan sonra taksiye binecek şekilde de planlayabilirsiniz.
Otogardan Dışkapı Kampüsü’ne ulaşmak için dolmuş ya da servis gibi seçeneklerden birini tercih edebilirsiniz. AŞTİ, Ankara’daki tüm ulaşım sistemlerine aktarma yapılabilen bir lokasyonda bulunuyor. Dışkapı Kampüsü’nün merkezi özelliği de buna eklenince; ulaşımda yaşanan büyük bir sıkıntı yok.
Ankara Otogarı ile Dışkapı Kampüsü arasında ulaşım sağlamak için önce Ankaray’a sonra da dolmuşa ya da taksiye binebilirsiniz. Kızılay’da Ankaray’dan inmeniz ve aktarma yapmanız gerekiyor.
Hem Kızılay’a hem de Dışkapı’ya kadar servis aracılığıyla ulaşmak mümkün olabilir. Bunun için otobüs firmasının servis seçeneklerini mutlaka kontrol edin.
Kampüse taksi ile ulaşmanın süresi ise en az yarım saat olmak üzere yolculuğunuzu planlayabilirsiniz. Eğer Kızılay’dan taksiye binecek olursanız; bu kez yolculuğun yaklaşık süresi de en fazla 15 ya da 20 dakika olacaktır. Kampüse aktarma yoluyla gelmek ve tüm yol için taksi ücreti ödememek ekonomik yönden en makul seçenek gibi görünüyor.