Çocuğunuza Seyahat Sevgisi Aşılamanın 10 Yolu

Çocuklarla seyahat etmek kimi zamanlar zorlayıcı olabilir. Çocuğunuza seyahat sevgisi aşılayarak mesafe fark etmeksizin her yere rahat bir şekilde seyahat edebilirsiniz.

Yazımızın devamında çocuklarınıza seyahat sevgisi aşılamanın 10 yolunu bulabilirsiniz. 

Çocuğunuza Seyahat Sevgisi Aşılamanın 10 Yolu

1) Çocuğunuzun Dikkatini Çekecek Yerler Seçmek

Çocuklar, gördükleri her şeyi merak etme eğilimindedir. Bu eğilime verdiğiniz karşılıklar onların gelişimi açısından önemlidir.

Oynadıkları oyunlardan, gördükleri ve şahit oldukları olaylara, okul çağındaki çocukların okulda öğrendikleri bilgilerin tamamına kadar her şey aslında onların etkilenebileceği ve akıllarında yer edebileceği unsurlardır. Bu sebeple çocuğunuzun görüp etkilendiği şeylere dikkat kesilerek bu doğrultuda bir seyahat rotası çizmek onlara seyahat sevgisi aşılamanın bir yolu olarak sayılabilir. 

Çocukların izledikleri çizgi film karakterlerini görebileceği Disneyland gibi büyük ve eğlenceli alanlar çocuklara seyahat sevgisi aşılamak için ideal yerlerdir. Aynı zamanda tercihinizi ülkemizde bulunan yerler arasında çocuk oyun alanı ve çocuk parkı bulunan yerlerden yana kullanarak onlara kendilerini rahat hissedebilecekleri bir alan tanıyabilir, seyahatin onlar için de keyifli bir hale gelmesini sağlayabilirsiniz. 

2) Çocuğunuzun Sağlık Kontrollerini Yaptırarak Seyahate Çıkmak

Çocuğunuza seyahat sevgisi aşılamanın en iyi yolu olarak sayılabilecek bir diğer yol da onların sağlığını kontrol ederek seyahate çıkmaktır. Zira hasta olan bir çocuğun seyahatten keyif alması beklenemez.

Bu sebeple seyahatinizi planlamadan önce doktorunuzla görüşerek çocuğunuzun sağlık kontrollerini yaptırabilir, bu doğrultuda seyahate daha rahat bir şekilde  çıkabilirsiniz. Olası bir hastalık durumuna karşı önlem alarak güvenli bir seyahat gerçekleştirebilirsiniz. 

Çocuğunuzun sağlığının yerinde olması, seyahatten alacağı keyfi artıracak ve seyahat sevgisinin katlanmasına sebep olacaktır. Özellikle küçük yaş grubu çocukların aşı ve aylık kontrol gibi durumlarını göz önünde bulundurarak seyahate çıkmanız onların daha rahat olmasını sağlayacaktır. 

3) Çocuğunuza Fikir Danışmak

Okul çağındaki çocuklar kendilerini ifade etmeye, bir konu üzerinde düşüncelerini açıklamaya meyillidir. Eğer çocuklarınız bu yaş grubu içerisinde yer alıyorsa, seyahat sevgisi aşılamak için seyahatinizin rotasına dair çocuğunuzdan fikir alabilirsiniz. Aynı zamanda daha önce çocuksuz olarak gezdiğiniz yerlere dair fotoğrafları çocuğunuza göstererek oraya gitme konusunda onu heveslendirebilirsiniz. 

Arkadaşlarının bahsettiği ya da çizgi filmlerde gördüğü ve seyahat etmek isteyebileceği yerleri çocuğunuza sorup öğrenerek seyahat rotanıza onun da katkıda bulunmasını sağlayabilirsiniz.

Çocuğunuzla birlikte seyahat edeceğiniz yeri seçmeniz çocuğunuza onun da aileye dahil olduğunu ve fikirlerinin önemsendiğini hissettirecektir.  Eğer çocuğunuz fikir belirtemeyecek kadar küçükse onun ilgisini çekecek ve onun rahat edebileceği bir yer seçebilirsiniz. 

4) Seyahat İçin En Rahat Yolu Seçmek

Çocuğunuza seyahat sevgisi aşılayabilmek için onlara en rahat gelen ulaşım yolunu seçmeniz iyi olabilir. Özellikle uzun mesafeler çocukları sıkabileceğinden onların rahatı için özel araç tercih edebilirsiniz.

Özel araçta oto koltuğu kullanmayı ihmal etmemelisiniz. Özel aracınızla seyahat edecekseniz mola vererek çocuğunuzun mola zamanlarında dinlenmesini ve çevreyi keşfetmesini sağlayabilirsiniz. 

Eğer özel araçla gitmek yerine otobüs, uçak gibi yollar kullanarak seyahat edecekseniz çocukla seyahat için uygun olan firmaları tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda sakin yolculuk saatlerine bilet alarak çocuğunuzun kalabalıktan sıkılmasını engelleyebilirsiniz. 

5) Mevsim Koşullarını Dikkate Almak

Çocuklarınıza seyahat sevgisi aşılamak için sevdikleri bir mevsimde seyahat edebilir, o mevsimi onlar için daha zevkli ve unutulmaz kılabilirsiniz. Aynı zamanda yaz aylarında sıcak ülkelere ve deniz kenarına seyahatler düzenleyebilir, çocuklarınızın keyifli vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz. Kış mevsimini seven çocuklarınız için karlı ve dağlık alanlarda şömine eşliğinde masal okuyabileceğiniz ve kayak yapabileceğiniz seyahatler düzenleyebilirsiniz.

Related Post

Çocuklarınıza seyahat sevgisi aşılamak için mevsim koşullarına hazırlıklı bir şekilde seyahat planı hazırlamanız iyi olabilir. Yaz tatilleri için gerekli tüm malzemeleri yanınıza aldığınızdan ve kış tatillerinde çocuklarınızın üşümemesi için gerekli tüm hazırlıkları yaptığınızdan emin olmalısınız. Hazırlıksız yakalanacağınız durumlarda çocuklarınız seyahatinizi olumlu bir şekilde hatırlayabileceğinden onların seyahatte en rahat edeceği şekilde hazırlık yapmanız seyahat sevgisi aşılamanızda etkili olacaktır.

6) Tüm İhtiyaçların Bulunduğu Bir Çanta Hazırlamak

Çocuklarınızla seyahate çıkarken mutlaka yapmanız gereken şeyler arasında tüm ihtiyaçların bulunduğu bir çanta hazırlamak yer alır. Zira çocuklarınızın tüm ihtiyaçlarını yanınızda bulundurarak onlara seyahat halinde de ihtiyaçlarının karşılanacağını söyleyebilir, bu sayede onlara seyahat sevgisi aşılayabilirsiniz. 

Seyahat edeceğiniz yere ve mevsime göre çocuğunuzun ihtiyaç duyacağı kıyafet, kitap, yiyecekler gibi şeyleri yanınıza alarak onların seyahatte de rahat olmasını sağlayabilirsiniz. Çocuğunuzun seyahat esnasında acıkması durumunda çantadan yiyecek ve içecek vererek açlığını ve susuzluğunu dindirmesini sağlayabilirsiniz.

Aynı zamanda kitaplar ile uzun yolculuklarda kaliteli vakit geçirmesini sağlayabilir, yedek kıyafetlerle olası kirlenme durumlarına karşı hazırlıklı olabilirsiniz. Çocuğunuza seyahat sevgisi aşılamak için etkili yollardan biri olan bu yöntem aynı zamanda sizin de seyahat esnasında rahat ve hazırlıklı olmanızı sağlar. 

7) Rahat Kıyafetlerle Seyahate Gitmek

Kimi zamanlar çoğumuzun seyahatlerin yorucu olduğunu düşündüğü ve bitmesini istediğimiz durumlar olabilir. Bu durum çocuklar için çok daha sık karşılaşılan bir durumdur. Rahat kıyafetler, hem çocuğunuz hem de sizin konforlu bir seyahat geçirmenizde oldukça büyük bir öneme sahiptir. Çocuklar doğaları gereği hareketli olduklarından rahat kıyafetler giymek onların seyahat esnasında daha iyi hissetmelerini ve özgür kalmalarını sağlayacaktır.

Çocuğunuzun favori kombinini ya da eşofman gibi özgür hareket edebileceği kıyafetleri seyahat için seçerek onlara seyahat sevgisi aşılayabilirsiniz. Aynı zamanda özellikle uzun süre seyahat edecekseniz rahat kıyafet giymek oldukça önemlidir.

Yanınıza her ihtimale karşı yedek kıyafetler de alarak çocuğunuzun başına gelebilecek her türlü olaya karşı hazırlıklı olabilir, seyahati onlar için de keyifli bir hale getirebilirsiniz. 

8) Çocuğunuzun Sevdiği Oyuncakları Seyahatinizde Yanınızda Bulundurmak

Çocuğunuza seyahat sevgisi aşılamak için kullanabileceğiniz yöntemler arasında çocuğunuzun sevdiği oyuncakları seyahatiniz esnasında yanınızda bulundurmak da yer alır. Bu yöntem sayesinde uzun yolculuklarda çocuğunuzu kolay bir şekilde oyalayabilir, hatta uyutarak yolculuğu onlar için kısa bir süre haline getirebilirsiniz. 

İster özel araçla ister otobüsle ve uçak gibi yollarla seyahat edin, çocuğunuzun oyuncaklarını yanınızda bulundurmak seyahatinizde size oldukça yardımcı olacaktır. Çocuğunuz oyuncağıyla oynayarak odaklanacak, bu sayede seyahat onun için kolaylaşacaktır. 

9) Çocuğunuzu Oyalayacak Aktiviteler Yapmak

Çocuğunuza seyahat sevgisi aşılamak için izleyebileceğiniz bir diğer yol da seyahat esnasında çocuğunuzu oyalayacak aktiviteler bulmaktır.

Yolda görülen renkleri, arabaları, hayvanları saymak, çocuğunuzun favori oyuncağıyla vakit geçirmek, kısa süreli çizgi filmler seyretmek ve konuşarak vakit geçirmek çocuğunuzu oyalamak için yapabileceğiniz aktiviteler arasındadır.

Çocuğunuzda çevre bilinci oluşturmak için her gittiğiniz yere dair ve seyahat edeceğiniz her alana dair çocuğunuzu bilgilendirerek de onu oyalayabilirsiniz. 

10) Çocuğunuzun Uyku Saatlerini Dikkate Almak

Çocuğunuzun uyku saatlerini dikkate alarak seyahate çıkmak onlara seyahat sevgisi aşılamada oldukça önemli olan yollardan birisidir. Çocuğunuz uykulu bir şekilde seyahat ettiğinde huzursuz olabilir. Ayrıca keyifsiz bir seyahat geçirebilir.

Bu sebeple seyahate çıkmadan önce çocuğunuzun evdeki uyku düzenine paralel olarak seyahat saatlerinizi belirlemeniz onun açısından daha sağlıklı ve rahat olabilir. 

Paylaş
Ebrar Büyükkapucu