Karadeniz, doğası ve tertemiz havası ile pek çok insanın gözdesi olan bir tatil bölgesi. Sayısı gittikçe artan ve bölgedeki turizm anlayışını değiştirip, geliştiren butik otellerle daha çok tercih edilir oldu.
Buradan yola çıkarak sizler için farklı tatil anlayışındaki insanlara istediklerini veren Karadeniz’in en iyi 13 butik oteli ve özelliklerinden bahsettiğimiz bir yazı hazırladık.
obilet.com’da otel rezervasyonu da yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Karadeniz’in en iyi butik otellerini obilet.com’da bulabilir, hızlıca seyahat planınıza uygun otelde oda ayırtabilirsiniz.
İçindekiler
İstanbul’a en yakın Karadeniz şehirlerinden biri ile başlayalım; Bolu’nun Mengen ilçesinde bulunan Hindiba Doğa Evi, şehrin en gözde butik otellerinden biri.
Gerçek bir doğa harikası olan Yedigöller yolu üzerinde bulunan tesis, her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip.
Karadeniz’in temiz havasını almak ve o güzelliğin koynunda dinlenmek için İstanbul ya da Ankara’dan çok uzaklaşmadan ulaşabileceğiniz bir adres.
Özenle sundukları, doğal ürünlerden hazırlanan lezzetleri de cabası. Keyifli bir kaçamak için tercih edebilirsiniz.
Sinop’un meşhur sahilinde, denize sıfır konumlanmış olan Sinop Antik Otel, butik olmasına rağmen pek çok imkanı bünyesinde barındırıyor.
Kış mevsiminde gelen misafirler de denizin tadını çıkarsınlar diye deniz suyu ısıtmalı kapalı havuzları bulunuyor.
Buradayken enfes bir manzara eşliğinde lezzetli deniz ürünleri yemenin tadını çıkarabilir, gün doğumu ve gün batımını izleyebilir, Sinop’un temiz havasında kendinizi ödüllendirebilirsiniz.
1890 yılından kalma, klasik Safranbolu mimarisinin örneklerinden biri olan Paçacıoğlu Bağ Evi; Safranbolu’nun yaylası olarak bilinen Bağlar bölgesinde bulunuyor.
Aslına uygun şekilde yapılan ve 2012 yılında tamamlanan restorasyonun ardından, otel olarak hizmet vermeye başladı.
Tarihi doku ve doğayı bünyesinde buluşturan Safranbolu’nun keyfini süreceğiniz bir tatil için burayı tercih edebilirsiniz.
Aile yadigarı olan Kaf Konak, 2010 yılında restorasyon çalışmalarına başlayan iki kuzenin misafirperverlik ve özenle işlettiği bir butik otel.
Tam da ruhuna uygun bir mahallede yer alan bu konak, zamanda yolculuk yapıyor hissi veriyor.
Bartın’ın doğasını keşfederken şık ve mütevazı bir yerde konaklamak isterseniz, tercihinizi Kaf Konak’tan yana kullanabilirsiniz.
Karadeniz’in gastronomi açısından önem taşıyan şehirlerinden olan Kastamonu’nun en iyi butik otellerinden biri Uğurlu Konakları’dır.
Şehrin tarihi kent merkezinde konumlanmış, 150 yıldan uzun bir geçmişe sahip olan bu konakta kendinizi bambaşka bir dünyada gibi hissedebilirsiniz.
Şehrin özel lezzetlerini Kastamonu Kalesi’ne bakarak tadabileceğiniz bu keyifli otelin; Karadeniz doğasının ufak bir yansıması olan ve yaklaşık 1,5 dönüm büyüklüğe sahip bir bahçesi olduğunu da belirtmek gerek.
Mimarisi, doğal güzelliği, tarihi ile etkileyen Karadeniz şehirlerinden biri olan Amasya’da şehrin ruhunu yansıtan en iyi otellerden biri Bayezid Han Konak olsa gerek.
Sultan II. Bayezid Külliyesi ile yan yana bir konumda olan otelin her detayı ayrı incelikle düşünülmüş.
Tarihi doku ile şehrin çarpıcılığını bir arada yaşamak isteyen Amasya ziyaretçileri, konaklama için bu oteli tercih edebilirler.
1877 yılında inşa edilmiş olan Sebile Hanım Konağı, başarılı bir restorasyon sonucu otel olarak hizmete açılmıştır.
Ordu’nun en güzel ilçelerinden biri olan Ünye’de bulunan bu tarihi konağın ambiyansı sizi baştan çıkarmaya yeter de artar bile!
Ordu’nun güzelliklerini keşfederken şehir merkezinde ve özel bir işletmede konaklamak isteyenlerin adresi burası olmalı.
Rize’nin doğa harikası Çamlıhemşin’de birbirinden güzel butik oteller bulunuyor. Ekodanitap Naturel Life, hem şehrin hem de ülkenin ekolojik sistemi benimseyen örnek otellerinden biri.
Otelde çeşitli derneklerin aracılığıyla konaklama karşılığı gönüllü olarak çalışmak da mümkün, konuk olarak gitmek de…
Dünyanın pek çok ülkesinden insanın doğayla iç içe olmak, tarım ve hayvancılık üzerine deneyim kazanmak için tercih ettiği özel bir tesis. Farklı bir tatil arayışında olanlar için ideal bir otel olduğunu söylemek gerek.
Çamlıhemşin’in Çat Köyü’nde bulunan Toşi Pansiyon, derelerin ve şelalelerin çevrelediği bir konumda yeşille kucak kucağa bir tesis.
Oksijeni bol Karadeniz havasını içinize çekerek, doğayla uyumlu tasarlanmış bir yerde, her şeyden uzak ve sakin bir tatil geçirmek istiyorsanız, ilk tercihiniz burası olmalı.
Üstelik, yöresel lezzetleriyle donatılmış sofralarında bedeniniz de en az ruhunuz kadar doyuma ulaşacak.
Rize’nin efsanevi Fırtına Vadisi’nin tam ortasına konumlanmış olan Ada Bungalov, filmlerde gördüğünüz dağ evlerini aratmayacak estetik ve güzellikte bir otel.
Doğal yaşam dengesini koruyarak inşa edilmiş bu tesiste, vadinin yeşilinin keyfini sürerken, birbirinden farklı bitki ve hayvan türleriyle tanışmak da mümkün.
Doğa aşıklarının kalbini çalacak bu otel, mutlaka listeye eklenmeli.
Çamlıhemşin’de kurulan ve mimari açıdan da kalpleri fetheden Puli Mini Hotel, adından anlaşılacağı gibi küçücük bir tesis.
6 odasıyla tamamı taş ve kestane ağaçlarından inşa edilmiş tarihi bir binada konuklarını ağırlıyor.
Tadı damaklara layık olan yöresel lezzetleri, kendilerine has bir sunumla ikram eden ve her detayında konforla keyfi bir araya getiren bu otelde mutlu olmamak işten değil.
Karadeniz’in en yeşil ve en özel şehri Artvin’in Arhavi ilçesinde bulunan Mençuna Konakları, Kamilet Vadisi’nin tam ortasında konumlanmış.
Kendisine komşu olan Mençuna Şelalesi’nin adını alan otel, bungalov ve taş evlerden oluşuyor.
Her mevsim bambaşka bir güzelliğe bürünen bu tesiste huzurlu ve keyifli bir tatil yapacağınıza emin olabilirsiniz.
Artvin’in en güzel yerlerinden Borçka’daki Klaskur Deresi‘nin yanı başına kurulmuş olan Adaş Dağ Evi, doğanın keyfini sürebileceğiniz bir tesis.
Dağ veya nehir manzaralı odalarında dere sesi, bol oksijen ve hayvanların sesleri eşliğinde uyuyup uyanabileceğiniz türden bir yer.
Yöresel lezzetleri ile restoran olarak da hizmet veren otelin mutfağı oldukça başarılı.
Gittiğiniz her mevsim farklı bir güzellikle karşılaşacağınız Adaş Dağ Köy Evi’ni listenize eklemelisiniz.