2024 Yaz Tatili İçin Popüler Lokasyonlar ve Otel Önerileri

Yaz Tatili İçin Popüler Lokasyonlar ve Otel Önerileri

Baharın gelmesi ve güneşin artık daha çok yüzünü göstermesi ile yaz tatili hayalleri kurulmaya başlandı. Eğer sıcacık güneşin, keyifli plajların ve masmavi denizlerin özlemiyle yanıp tutuşuyorsanız, şu an doğru yerdesiniz. 

Türkiye’nin popüler yaz tatili destinasyonlarında bulunan oteller arasından seçim yaparken  erken rezervasyon fırsatlarını değerlendirerek tatilinizi avantajlı bir şekilde planlayabilirsiniz. Eğer nereye gideceğinizi ve hangi otelde konaklayacağınızı belirlemede kararsızsanız, sizin için hazırladığımız yazımızı inceleyerek, yaz tatilinizi şimdiden planlamaya başlayabilirsiniz.

İşte 2024 yaz tatili için popüler lokasyonlar ve otel önerileri;

1) Alanya – Adin Beach Hotel

Alanya – Adin Beach Hotel

Antalya’nın tatil için en çok tercih edilen bölgelerinden biri olan Alanya, hem doğal güzellikleri hem de tarihi güzellikleri ile yerli ve yabancı ziyaretçilerini oldukça memnun ediyor. Keyifli plajları ve masmavi denizi ile yaz tatili için en güzel lokasyonlardan olan Alanya, Antalya’ya 140 km uzaklıkta bulunuyor. Alanya Kalesi, Kız Kulesi ve Sapadere Kanyonu gibi gezilecek yerleri ile Alanya, yaz tatilini planlamaya başlayan herkese hitap ediyor.

Alanya, yıl içerisinde pek çok ziyaretçi ağırlayan bir bölge olduğu için pek çok otel seçeneği de bulunuyor. Siz de bu oteller arasından hangisinde rezervasyon yaptıracağınıza karar veremiyorsanız bizim size önerimiz Adin Beach Hotel olacak. Etkileyici manzarası, her şey dahil konsepti ve bünyesinde barındırdığı spa hizmeti ile misafirlerine tam bir tatil deneyimi yaşatıyor. Adin Beach Hotel, sizlere pek çok farklı oda seçeneği, bütün öğünleri otelde ücretsiz bir şekilde yeme fırsatı, plaj ve havuzda keyifli vakit geçirme olanağı sağlıyor. 
Kararınızı Alanya’dan yana yapacaksanız ve daha detaylı bir gezi rehberine ihtiyaç duyuyorsanız Alanya’da Gezilecek Yerler Rehberi yazımızı okuyabilirsiniz.

2) Serik – Innvista Hotel Belek

Antalya’nın bir başka popüler destinasyonu olan Serik – Belek, yaz tatili için tercih edebileceğiniz en keyifli rotalardan bir tanesi. Sadece denizi, sıcacık havası ve keyifli plajları ile değil tarihi ve doğal güzellikleri ile de sizlere gezmek, dinlenmek ve yeni yerler keşfetmek için pek çok olanak sağlıyor. Serik’in Belek bölgesinde bulunan Perge Antik Kenti, Aspendos Antik Kenti, Zeytintaş Mağarası ve Köprülü Kanyon Milli Parkı Belek’de kesinlikle görmeniz gereken yerler arasında bulunuyor. 

Serik’te kalabileceğiniz pek çok farklı özelliğe sahip otel bulunuyor. Innvista Hotel Belek ise bu oteller arasında en çok öne çıkan otellerden biri. Şık ve modern bir otel olan Innvista Hotel Belek, sizleri özenle döşenmiş odalarında ağırlayarak rahat bir konaklama deneyimlemenizi sağlıyor. Her şey dahil konseptli bir otel olan Innvista Hotel Belek, misafirlerine üç ana öğüne ek ara öğünler de sunuyor. 

Innvista Hotel Belek’te konaklarken otelin açık/kapalı havuzunda ve spor merkezinde vakit geçirebilir, Antalya ve Serik’te bulunan pek çok yeri ziyaret edebilirsiniz. Hem dinlenebildiğiniz hem de bol bol eğlendiğiniz bir yaz tatili için şimdiden Innvista Hotel Belek’ten rezervasyon yaptırabilirsiniz.

3) Kemer – Aqi Hydros Club

Kemer – Aqi Hydros Club

Antalya’nın bir başka güzel lokasyonuna gidiyoruz. Kemer, Türkiye’nin en popüler yaz tatili destinasyonları arasında bulunuyor. Akdeniz’in temiz havası ve doğal güzellikleri ile buluşabildiğiniz bu lokasyon gezilecek ve görülecek pek çok yeri de bünyesinde barındırıyor. Tatiliniz sırasında Kemer’de Sulu Ada, Beydağları Milli Parkı, Gelidonya Feneri ve Olympos Antik Kenti gibi harika tarihi ve doğal yerleri gezebilirsiniz. 

Kemer’de kalabileceğiniz güzel otellerden bir tanesi olan Aqi Hydros Club ise bu tatilinizde sizlere kapılarını açmaya hazır. Bir bungalov kompleksi olan Aqi Hydros Club, sizler evinizde gibi rahat edebileceğiniz keyifli bir konaklama deneyimi fırsatı sunuyor. Bünyesinde bulunan havuzda keyif çatabilir, otelin düzenlediği çeşitli etkinliklere katılarak eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz.. Bir aile oteli olan Aqi Hydros Club, açık büfe konsepti ile sunduğu kahvaltısının yanı sıra misafirlerine otelin bünyesinde çeşitli ayrıcalıklar da sağlıyor. 
Yaz tatili planlarınız sizi Kemer’e doğru keyifli bir yolculuğa çıkarıyorsa Kemer Gezi Rehberi yazımıza göz atabilir ve daha detaylı bir tatil planı yapabilirsiniz.

4) Bodrum – Manzara Hotel

Bodrum – Manzara Hotel

Yaz tatili denilince akla ilk gelen lokasyonlardan bir tanesi tabii ki Bodrum. Yemekleri, keyifli restoranları ve turistik mekanları ile hem yerli hem de yabancı turistlerin en uğrak yeri olan Bodrum, doğal ve tarihi gezi lokasyonlarının yanı sıra büyüleyici deniziyle de bu ünü oldukça hak ediyor. Bodrum’a gitmişken Yalıkavak, Bağla Koyu, Mindos Köprüsü ve Mindos Antik Kenti gibi yerleri de kesinlikle görmenizi öneriyoruz. Bodrum’u doyasıya gezmek istiyorsanız araç kiralayabilir ve daha özgür bir şekilde Bodrum’u keşfedebilirsiniz. 

Bodrum için size önereceğimiz otelimiz ise Manzara Hotel. Bodrum’a yakışan mimarisi, şık ve modern tasarımı ile dikkat çeken otel, yaz tatiliniz için en doğru konaklama yerleri arasında bulunuyor. Bünyesinde bulundurduğu çeşitli büyüklükteki odaları ile her misafire uygun bir alanı olan otel, bunun yanı sıra yaz sezonu boyunca kahvaltı hizmeti de sunuyor. Diğer öğünleri otelde yiyebilmeniz için ise bünyesinde restoran bulunuyor. Ayrıca otelde konakladığınız süre boyunca otelin havuzundan yararlanabilir ve keyifli vakit geçirebilirsiniz. 

Yaz tatili hayallerinizi süsleyen konum Bodrum ise daha detaylı bir plan yapmak için Bodrum’da Gezilecek Yerler yazımıza göz atabilirsiniz.

5) Fethiye – Ada Dreams History

Ada Dreams History

Muğla’nın en güzel ilçelerinden olan Fethiye, sıcak yaz aylarını geçirmek ve keyifli bir tatil yapmak için en güzel yerlerden bir tanesi. Plajları, koyları ve gezilecek diğer yerleri ile hem kültür gezisi yapmak isteyenlere hem de deniz tatili hayali kuranlara oldukça uygun. Bu yaz tatili için hayaliniz ne olursa olsun Fethiye sizin için doğru lokasyon olabilir. Afkule Manastırı, Amintas Kaya Mezarları (Kral Mezarları) ve Fethiye Müzesi gibi yerleri ile Fethiye’de hem maceralı hem de sakin bir tatil yapabilirsiniz. 

Ada Dreams History ise Fethiye’de tercih edebileceğiniz keyifli bir ortama sahip olan otellerden bir tanesi. 7 adet villadan oluşan bu otel, misafirlerine özel ve eşsiz bir konaklama deneyimi sunuyor. Siz de villa tipi bir konaklama yapmak ve bohem tarzda döşenmiş bir otelde keyifli ve sakin vakitler geçirmek istiyorsanız sadece 13 yaş ve üstü misafirleri bünyesinde ağırlayan Ada Dreams History oteli tercih edebilirsiniz.

Yaz tatili için rotanız Fethiye ise Fethiye’de Gezilecek Yerler yazımızı okuyabilirsiniz.

6) Side – Aqı Pegasos World

Side – Aqı Pegasos World

Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan Side, tatilde kültüre ve güzel manzaralara doymak isteyenler için harika bir seçenek. Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı olan Side, aynı zamanda sizlere Antalya’nın diğer pek çok yerini de keşfetme fırsatı sunuyor. Side’de yapacağınız tatilinizde Side Antik Kenti, Side Müzesi ve Anıtsal Kütüphane gibi tarihi yerleri ziyaret edebilirsiniz. 

Related Post

Aqı Pegasos World ise Side’de konaklamayı planlıyorsanız tercih edebileceğiniz oldukça konforlu oteller arasında bulunuyor. Geniş bir alana yayılmış olan Aqı Pegasos World, çeşitli oda seçenekleri sunuyor. Aqı Pegasos World otelin sizlere sundukları diğer hizmetler arasında ise açık büfe ya da dünya mutfağı yemekleri, masaj hizmeti ve havuz bulunuyor. Havuzun yanı sıra otel plaja oldukça yakın bir konumda bulunduğu için plaj keyfi yapabilir, tatiliniz boyunca hem havuza hem de denize girebilirsiniz.  

Side, hayalinizdeki yaz tatili konumuna en çok uyan lokasyon ise Side’de Gezilecek Yerler yazımızı okuyarak bu güzel yer hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

7) Manavgat – Castival Hotel

Manavgat – Castival Hotel

Yine Antalya’da bulunan bu keyifli lokasyon, sizlere hem Antalya’nın diğer pek çok bölgesini hem de bünyesinde barındırdığı yerleri gezme fırsatı tanıyor. Manavgat Şelalesi ile meşhur olan bu güzel bölge aynı zamanda Caretta Carettalar’ın yavruladığı yerlerden de bir tanesi. Oldukça etkileyici lokasyonlara sahip olan Manavgat’ta Gizli Cennet Şelalesi, Manavgat Nehri, Aspendos Köprüsü ve Altınbeşik Mağarası gibi doğal ve tarihi güzellikleri ziyaret edebilirsiniz. 

Castiva Hotel ise bu güzelliğin ortasında kurulmuş, keyifli  bir otel. Sizlere çeşitli oda seçenekleri sunan otel aynı zamanda her sabah kahvaltı hizmeti, spa ve masaj hizmeti gibi çeşitli olanaklar sağlıyor. Castival Hotel, dünya mutfağından çeşitli yemekler yapan bir restoranı da bünyesinde bulunduruyor. Otelde konakladığınız sürece otelin havuzunda keyifli vakit geçirebilir ya da otele oldukça yakın olan turistik yerleri gezebilirsiniz. 

Bu yaz rotanızı Manavgat’a çevirmeyi planlıyorsanız Manavgat Seyahat Rehberi yazımızı okuyabilir ve kendinize keyifli bir gezi rotası oluşturabilirsiniz.

8) Marmaris – Ada Julian Marmaris

Ada Julian Marmaris

Türkiye’de yaz tatilinin en keyifli noktalarından biri olan Marmaris, bu yaz da sizleri bekliyor. Keyifli denizi ve turistik mekanları ile öne çıkan Marmaris’te Marmaris Halıcı Ahmet Urkay Müzesi ve Marmaris Müzesi gibi yerlerin yanı sıra pek çok da gezilecek yer bulunuyor. Çok ünlü plajları da bünyesinde barındıran Marmaris, nasıl bir tatil planı yaparsanız yapın sizi oldukça mutlu edebilir.

Ada Julian Marmaris, Marmaris’teki güzel otel seçenekleri arasında bulunuyor. Modern görünüşü ve bünyesinde bulundurduğu odaları ile misafirlerine rahat ve dinlendirici bir tatil fırsatı sunuyor. Her şey dahil konsept ile hizmet veren otelde havuzun tadını da doyasıya çıkarabiliyorlar. Konum olarak oldukça merkezi bir yerde bulunan Ada Julian Marmaris, sizlerin rahat bir şekilde gezebilmesini sağlıyor.

Yaz tatili için seçeceğiniz lokasyon Marmaris ise Marmaris’te Gezilecek Yerler yazımıza göz atabilirsiniz.

9) Datça – Beyaz Konak Evleri

Datça – Beyaz Konak Evleri

Datça doğası ve masmavi denizi ile tamamen dinlenmek isteyenlerin gönül rahatlığıyla tercih ettiği yerlerden. Bunun yanı sıra Datça’da sıkılmanız da çok mümkün değil. Çünkü burada denize girmenin yanı sıra gidebileceğiniz pek çok keyifli lokasyon da bulunuyor. Eski Datça ve burada bulunana Can Yücel Sokağı, Knidos Antik Kenti, Palamutbükü ve Kızlan Köyü gibi yerler Datça’nın en popüler gezi rotaları arasında bulunuyor.

Yaz tatilinde Datça’ya gitme planınız varsa Beyaz Konak Evleri’ni tercih edebilirsiniz. Datça’nın doğal ruhunu yansıtan bir otel olan Beyaz Konak Evleri, misafirlerine ev rahatlığında bir konaklama deneyimi yaşatıyor. Özenle hazırlanmış odaları ve pek çok yakın olan konumu ile bu otel hayallerinizdeki otel olabilir.

Bu yaz Datça’ya doğru bir yolculuk yapmak istiyorsanız Datça Gezilecek Yerler Rehberi yazımıza göz atabilirsiniz.

10) Göcek – Casa Luxury Hotel

Göçek – Casa Luxury Hotel

Koyları ile ünlü olan Göcek, Ege’nin en güzel bölgelerinden bir tanesi. Buradan gidebileceğiniz pek çok koy olduğu için tatiliniz boyunca pek çok farklı lokasyonu keşfedebilir ve oldukça büyüleyici koylarda yüzebilirsiniz. Bunun yanı sıra Dalaman’a oldukça yakın bir konumda bulunan Göcek’ten yola çıkarak Dalaman ve çevresini de keşfedebilirsiniz. 

Göcek’te kalacağınız süre boyunca keyifli bir alanda konaklamak istiyorsanız Casa Luxury Hotel, tam size göre bir seçenek olabilir. Şehrin koşturmacasından uzak ve bebek dostu bir otel olan Casa Luxury Hotel, sizlere pek çok fırsat da sunuyor. Otelin içerisinde bulunan restorandan damak zevkinize uygun yemekler yiyebilir, masaj ve spa gibi çeşitli hizmetlerden yararlanabilirsiniz. 

Göcek’te yapacağınız tatil boyunca gezebileceğiniz koyları öğrenmek için Göcek’teki En İyi 10 Koy yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

11) Ula – Meltem Hanım Konağı

Ula – Meltem Hanım Konağı

Muğla’da bulunan Ula, doğal güzellikleri ile her ziyaretçisini derinden etkiliyor. Diğer yerlere göre biraz daha az popüler olan Ula küçük bir bölge olmasından dolayı da diğer popüler tatil yerlerine kıyasla biraz daha sakin oluyor. Bunun yanı sıra Ege’de bulunduğu için pek çok doğal güzelliğe de ev sahipliği yapıyor. Azmak Nehri, Akbük Koyu ve Geyik Kanyonu Ula’da ziyaret edebileceğiniz yerlerden sadece birkaçı.

Etkileyici doğası ve denizi ile yaz tatiliniz için tercihiniz Ula olacaksa Meltem Hanım Konağı’nda konaklayabilirsiniz. Osmanlı mimarisi ile etkileyici bir güzelliğe sahip olan konak Ege’de butik otelde konaklamak isteyenler için harika bir seçenek sunuyor. Kahvaltı dahil hizmet veren otelde rahat bir şekilde konaklayabilir ve köy kahvaltısının tadını çıkarabilirsiniz. Bunun yanı sıra akşamları otelin restoranından istediğiniz yemeği sipariş vererek lezzetli yemekler yiyebilirsiniz. 

Yaz tatilinizde sakin ve keyifli bir şekilde vakit geçirmek istiyorsanız, Ula için keyifli bir tatil planlamaya başlayabilir ve şimdiden rezervasyon yapabilirsiniz.

Paylaş
Dehan Fulya Türeler

İstanbul Üniversitesi Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı mezunu. Yazmayı, araştırmayı ve okumayı çok seviyor. Kariyerine içerik uzmanı olarak devam ediyor.