Kategoriler Haberler

IATA Dijital Seyahat Kartı Çıktı- IATA Travel Pass Nasıl Kullanılır?

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), dijital COVID-19 seyahat kartı uygulamasına başladı. Ücretsiz olarak Apple Store ve Google Play’den indirilebilen Travel Pass-Dijital Seyahat Kartı’nda, yolcuların Covid-19 testi ve aşı bilgileri bulunuyor.

Kartta ayrıca testlerin ve aşıların hangi kurumlar tarafından yapıldığı bilgisi de yer alıyor. Böylece yolculara, Covid-19 testleri veya aşı ile ilgili belgelerini elektronik ortamda kolayca yetkililere sunma imkanı tanınıyor.

IATA Travel Pass Nasıl Kullanılır?

  • Uygulamayı cep telefonunuza indirin.
  • Cep telefonunuza uygun davet koduyla uygulamaya giriş yapın
    iOS için: 987345 Android için: 787350
  • Pasaportunuzun dijital versiyonunu oluşturun.
  • Uçuş bilgilerinizi girin ve gideceğiniz ülkenin uyguladığı sağlık prosedürlerini öğrenin.
  • Gerekli testler için uygulama üzerinden onaylı tıp merkezlerinin listesine ulaşın ve sonuçlarınızı hızlı bir biçimde uygulamadan takip edin.
  • Laboratuvara IATA Travel Pass test uygulaması için geldiğinizi belirtin ve pasaportunuzu laboratuvar temsilcisine ibraz edin. Laboratuvarda gerekli testi yaptıktan sonra test sonuçlarınızı doğrudan IATA Travel Pass üzerinden alabilirsiniz.
  • Tüm adımlardan sonra sistem, gideceğiniz ülkeye göre sonuçlarınızı kontrol ederek mobil cihazınıza uygunluk sertifikası gönderecektir.
  • Uygunluk sertifikası ile havaalanında sorunsuz bir şekilde işlemlerinizi gerçekleştirerek uçuşa katılabilirsiniz.

IATA Travel Pass Nasıl Çalışıyor?

1. Küresel Sağlık Gereksinimleri Kaydı

Bu bölümde Covid-19 testi ve gideceğiniz ülkedeki aşı gereksinimleri hakkındaki bilgileri bulabilirsiniz.

2. Test ve Aşılama Merkezlerinin Kaydı

Related Post

Bu adımda, gideceğiniz ülkedeki Covid-19 testlerini yapabilen test merkezlerinin ve laboratuvarların listesine ulaşabilirsiniz.

3. Laboratuvar Modülü

Yetkili laboratuvarların ve test merkezlerinin, test sonuçlarını veya aşı sertifikalarını güvenli bir şekilde yolculara göndermesini sağlayan bölümdür.

4. Dijital Pasaport Modülü

Bu son aşamada dijital bir pasaport oluşturabilir, test ve aşılarınızın yetkililer tarafından doğrulanmasını sağlayabilirsiniz.

Paylaş
Sena Özkurt

Çocukluğundan beri atlas karıştıran ve en büyük hayallerinden biri bir gün Avustralya'ya da adım atmak olan bir gezgin adayı. Kültürel devr-i alem yapmak için Boğaziçi'nde Batı Dilleri ve Edebiyatları okudu. Şimdi de seyahatseverleri dünyaya bağlamak için çalışıyor.