Kategoriler EgeYurt İçi

İzmir’in En Güzel Plajları ve Koyları

İzmir’in En Güzel Plajları ve Koyları

Söz konusu deniz, kum, güneş ve plaj olunca İzmir halkının ne kadar şanslı olduğunu anlatmaya gerek yok. Şehir içinde de vapurla seyahat eden, Kordon’da çimlere yayılarak piknik yapan ve akşam yürüyüşleri için sahilleri mesken tutan bu deniz insanlarını haftasonu evde tutmanız mümkün değil.

Türkiye’nin en gözde plajları ve koyları İzmir sınırları dahilinde yer alıyor ve merkeze en fazla 1 saat uzaklıkta bulunuyor.

Sizin de yolunuz İzmir ve çevresindeki illere düşerse, Ege’nin serin sularıyla buluşabileceğiniz en nadide adresleri bu başlıkta bir araya getirdik. İşte birbirinden güzel İzmir Koyları.

1) Güzelbahçe Plajları

Güzelbahçe Plajları

İzmir’den Urla ve Çeşme gibi popüler tatil beldelerine geçiş rotası üzerinde yer alan Güzelbahçe; şehir merkezine en yakın plaj fırsatını sunuyor.

Şehir merkezine 35 km mesafedeki Güzelbahçe plajlarına halk otobüsleri ve dolmuşlarla da ulaşmak mümkün.

Buradaki plaj alanları ilçe belediyesi tarafından işletiliyor ve halka ücretsiz olarak soyunma kabini, tuvalet, şezlong ve şemsiye imkanları sağlanıyor. Özellikle Siteler Mahallesi’nde bulunan halk plajı şehrin yerlileri arasında oldukça popüler.

Bunun dışında Yalı Mahallesi’ndeki Gece Pazarı alanının yanında ve Maltepe Mahallesi’nin sahil şeridinde de denize girilebiliyor.

2) Kum Denizi Plajı

Kum Denizi Plajı

Belediye tarafından işletilen bu plaj; 2017 yılından bu yana mavi bayraklı plaj statüsüne sahip. Kum Denizi Plajı’nın sığ sularında metrelerce diz hizasında yürümek mümkün; bu nedenle de özellikle çocuklu ailelerin değerlendirmesi gereken bir seçenek.

Duş, soyunma odaları ve kafeterya gibi seçeneklerin bulunduğu plaja giriş için ücret ödenmiyor. Burayı tercih eden aileler için, kafeteryadaki yiyecek ve içecek ücretleri de gayet makul.

3) Altınköy Plajı

İster piknik sepetinizle gelip yerlere yayılın ve ücretsiz duş olanağından da faydalanın, isterseniz de Marika Beach Club’a belirli bir ücret karşılığında giriş yapın.

Altınköy’ün suları Ege sahillerine göre oldukça serin, buna da hazırlıklı olun. Özel araçla gelirken, Altınköy Çiftlik Evleri Sitesi’nden plaja ulaşabilirsiniz.

4) Demircili Koyu Plajı

Urla ilçe merkezinden 20 dakikalık bir araç yolculuğu ile ulaşabileceğiniz bu koy, Urla’nın en temiz denizine sahip. Yerlerde çakıllar mevcut ve deniz suyu da Altınköy’deki gibi oldukça soğuk.

Demircili sınırlarında ayrıca Melengeç Plajı adında bir plaj daha var. Aile işletmesi olan bu tesiste araç başına ödeme yapılıyor ve kredi kartı geçmiyor; duş ve tuvalet gibi imkanlar da mevcut.

5) Çeşmealtı Plajı

İzmir ve çevresinde girilecek yerler arasında en huzurlu yerlerden biri olan Çeşmealtı, denize girmek için oldukça elverişli bir yazlık bölgesi. Burada herhangi bir tesise bağlı kalmak zorunda değilsiniz; sahil şeridi boyunca iskeleler ve plaj halkın kullanımına açık durumda.

Ancak şezlong ve yeme içme gibi hizmetler için, elbette tercih edebileceğiniz farklı yerler mevcut.

Çeşmealtı Mavi Plaj buradaki en popüler seçenek.

Plaja yakın konaklama alternatifi olarak da Palm Motel Beach Club’ı deneyimleyebilirsiniz.

6) Özbek Köyü Plajı

Özbek köyü özellikle doğası ve balık restoranları için tercih edilen bir yerleşim. Burada doğa yürüyüşleri yapıp fotoğraf çekerken, elbette deniz molası da verebilirsiniz.

Ufak bir ücret ödeyerek plaja giriş yapmanız mümkün. Şezlong ve şemsiye ücreti fiyata dahil.

Eğriliman olarak da adlandırılan caddedeki işletmenin gayet makul fiyatlı bir kafeteryası da var.

Dilerseniz Özbek’teki konaklama seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.

7) Gelinkaya

Burada son derece makul ücretler karşılığında bir kafede oturup aynı zamanda denize girme keyfini yaşayabilirsiniz.

Oldukça temiz bir denize sahip olan Gelinkaya, adını bölgenin girişindeki geline benzeyen doğal taştan alıyor.

Burada dönem dönem deniz anası olabiliyor; bu nedenle dikkat etmekte fayda var.

8) Yassıcaada

Urla açıklarındaki bu ada İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından cüzi denebilecek ücretler karşılığında işletiliyor.

Karşıyaka ve Üçkuyular iskelelerinden pazartesi hariç her gün Yassıcaada’ya düzenlenen seferler mevcut. 08.30’da Karşıyaka’dan ve 09.00’da Üçkuyular’dan hareket eden vapurlar 10.15’te adaya varıyor. Yetişkinlere gidiş-geliş 22 TL’ye sunulan bu hizmet; 0-6 yaş aralığındaki çocuklar için ücretsiz. Adadan dönüş seferi ise saat 17.45’te gerçekleşiyor.

Yassıcaada’da pek çok sosyal sorumluluk projesi de gerçekleştirildiği için burası oldukça ekonomik. Belediye tarafından haftanın belirli günlerinde engellilerin, yaşlıların ya da diğer dezavantajlı grupların denizle buluşması sağlanıyor.

9) Gülbahçe – Balıklıova Plajları

Yolunuzu kuzeye çevirip Urla’dan Karaburun’a doğru devam ettiğinizde karşınıza çıkacak iki sımsıcak durak var. Önce Gülbahçe’ye ve sonra da Balıklıova’ya vardığınızda şehir merkezinden 70 km kadar uzaklaşmış olacaksınız.

Denize girilecek yerlerden de bahsedeceğiz elbette ancak siz önce yol üstünde gördüğünüz ilk yerde durun ve Balıklıova’nın meşhur un kurabiyelerinden satın alın. Deniz insanı acıktırır, öyle değil mi?

Burada küçük pansiyon ve moteller, ücretsiz denize girebileceğiniz bolca yer ve mütevazı tesisler var. Yazlık sitelere ait giriş alanlarının herhangi birini rahatça kullanabilirsiniz.

Portatif sandalyeleriniz de varsa keyfinize diyecek olmaz. Ancak plajda yüksek sesle müzik dinlemek, sosyalleşmek ve tabii yüksek miktarlarda giriş ücreti ödemek gibi istekleriniz varsa hiç bu yöne sapmadan Çeşme’ye devam etmelisiniz.

10) Bodrum Koyu

Tesislerin sayısı ve rahatlık yönünden karşınıza çıkacak en iddialı alternatif Karaburun’da bulunan Bodrum Koyu.

Plaja giriş ücretsiz, soyunma kabini mevcut. Diğer hizmetler için kafelerden faydalanabilirsiniz.

Denizi taşlı ve derin; ancak kesinlikle tertemiz.

11) Dolungaz Koyu

Toprak yoldan ulaşılabilen ve yalnızca küçük tabelalarla gösterilen plaja doğru ilerlerken; burayı ilk keşfedenin siz olduğunuzu düşünebilirsiniz.

Piknik sepetinizle gitmenizde fayda var; bu sayede Midilli manzarasına karşı keyif yapabilirsiniz.

12) Mimoza Koyu

Gizemli yollara sapmayı sevmiyorsanız siz yine Karaburun merkezinde kalın. Mimoza Koyu da oldukça korunaklı; bu nedenle dalga ve rüzgar yok, sahili çakıl.

İşletme sayısı bir tatil beldesine göre az; ancak yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılamaya yetecek düzeyde.

Koya giriş için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok.

13) Kuyucak ve Akvaryum Plajları

Her iki plaj da Karaburun merkezinde, her ikisi de mavi bayraklı. Akvaryum Plajı’ndan İncirliköy diye bahsedildiğini de duyabilirsiniz.

Belediye tarafından işletilen plajlarda şezlong ve şemsiye ücreti oldukça makul. Tuvaletler temiz, yiyecek ve içecek fiyatları da gayet makul.

14) Boyabağı Koyu

Kösedere sahilindeki bu koy da turkuaz bir denize sahip olmasıyla ziyaretçileri kendisine çekiyor.

Boyabağı’nda da giriş ücreti ödemeyeceksiniz; ancak burada gayet makul fiyatlara Mavi İnci Kafe’de bir şeyler atıştırabilirsiniz.

15) Ardıç Plajı

Mordoğan’ın bu en popüler denizle buluşma noktasında, dilerseniz halk plajında ücretsiz şemsiyeleri kullanabilir, dilerseniz de beach club olarak hizmet veren işletmelere giriş yapabilirsiniz.

Ardıç’ta deniz tabanı kum ve su yüksekliği oldukça sığ; bu nedenle de özellikle çocuklu aileler buraya akın ediyor.

16) Ayıbalığı Koyu

Burası Ardıç’a oldukça yakın bir lokasyonda, ancak bambaşka bir önemi var. Akdeniz foklarının üreme alanı olan bu yer sit alanı ilan edilmiş durumda. Yine de bu doğal güzelliği görmek isterseniz çevresindeki Seal Beach Club isimli tesisi tercih edebilirsiniz.

Mekan geceleri club olarak hizmet veriyor.

17) Kaynarpınar

Karaburun’a 10 km mesafedeki bu şirin yerleşimi son bir alternatif olarak değerlendirebilirsiniz.

Konumundan dolayı yerli turist kalabalığından tamamen izole olan bu yer, kamp ve doğa gezisi sevenler için ideal.

Giriş ücreti de söz konusu değil tabii ki.

Su buz gibi; hem soğuk, hem de berrak. Zemin ise çakıllı ve kayalık.

18) Ayayorgi Koyu Plajları

Ayayorgi Koyu, turkuaz rengi denize sahip muhteşem bir koy. Ayayorgi Koyu, İzmir koylarının kuşkusuz en güzellerinden! Denizi son derece temiz ve dalga da yok denilecek kadar az.

Çeşme’deki en ünlü mekanların burada toplanması tesadüf olamazdı, öyle değil mi? Her biri gündüzleri plaj, akşamları ise gece kulübü olarak hizmet veren mekanlar tüm koyu kaplıyor.

Babylon, Sole&Mare, Paparazzi, Tren Beach Club ya da KafePi Beach’ten herhangi birine giriş yapıp eğlenceye hemen katılabilirsiniz. Bu mekanlar hem “Happy Hour” eğlenceleriyle hem de akşamları düzenlenen partilerle biliniyor.

Dünyaca ünlü isimlerden canlı performanslara denk gelme şansınız da var.

Related Post

19) Ilıca Plajı

Ayayorgi ve Alaçatı ücretlerini okurken kalbi sıkışanlar için müjde; Ilıca çok daha mütevazı bir seçenek.

Burada ücretsiz bir halk plajı alanı bile var; ancak çoğunlukla kafe tarzında hizmet veren mekanların önüne şezlong atıldığını göreceksiniz. Sheraton ve Radisson Blu gibi otel zincirlerinin de Ilıca sahilinde kendilerine özel plajları var.

Yüzme bilmeyenler ya da derin sularda kendine güvenmeyenler için Ilıca’nın sığ suları ideal. Özellikle haftasonu ve bayram gibi dönemlerde gerçek bir kalabalıkla karşılaşmaya  ve yer bulmak için mücadele etmeye hazır olun.

20) Şifne Plajları

Ilıca’ya 5 km mesafede yer alan Şifne oldukça güzel bir plaj.

Şifne’de bulunan Paşalimanı Koyu’nda Ilıca’dan farklı olarak su daha serin ve denizin girişinde çakıl taşları mevcut. Dilerseniz iskele de kullanabilirsiniz.

Yeme içme alternatifleri de sunan bir işletme arayanlar ise belirli bir ücrete Quente Beach Club’a giriş yapabilir.

21) Boyalık Plajı

Mütevazı seçeneklerden devam edelim. Boyalık da ailenizle birlikte ücret ödemeden kullanabileceğiniz, seyyar satıcılardan midye ve süt mısır satın alabileceğiniz kendi halinde bir plaj. Elbette şezlong ve şemsiye için ödeme yapmanız gerekecek ancak fiyatlar Ilıca’dakinden fazla değil.

4 kilometrelik sahil şeridi boyunca Boyalık Beach Hotel ve Rooms Beach Hotel gibi konaklama seçenekleri de mevcut.

22) Çiftlikköy Plajları

Altınkum ve Pırlanta plajları, Çiftlikköy’ü popüler hale getiren başlıca seçenekler. Her ikisi de isminin hakkını veriyor: Altın sarısı kumlardan pırlanta gibi sığ ve berrak bir denize girebilir, su içindeki minik balıkları izleyebilirsiniz.

Çiftlikköy’de aynı zamanda Fun Beach ve Fly-inn Beach Club gibi eğlenceli plaj yerleri de mevcut. Buralara arkadaşlarınızla giderek çeşitli su sporlarının keyfini çıkarabilirsiniz.

Giriş ücretlerine yalnızca şezlong ve şemsiye dahil, içerideki tüm yiyecek, içecek ve aktivitelere ayrı ödeme yapmanız gerekiyor.

23) Ovacık Plajı

Daha çok yazlık sitelerin yer aldığı Ovacık, Çeşme’de nihayet sakin olarak adlandırılabilecek bir bölge.

Aslen köy olan Ovacık yerleşimine ait ücretsiz halk plajı Azmak Plajı olarak da adlandırılıyor. Yoğunluğun olmadığı günlerde sitelere ait şezlongları  kullanmanız bile mümkün.

Before Sunset Beach ise, bu sakin beldeyi hareketlendiren ve giriş ücretine havlu, şezlong ve şemsiye ücretini dahil eden popüler bir mekan.

24) Sakızlıkoy

Bu koy Dalyan bölgesinde yer alıyor; hatta “Dalyan’ın incisi” olarak adlandırılıyor.

Koyda plaj voleybolu ya da basketbol oynayabileceğiniz alanlar mevcut. Buraya ücretsiz girebilir ve aktivitelerden faydalanabilirsiniz.

25) Ildırı

Çeşme’de sessiz sakin bir balıkçı kasabası bulmak da hayal değil. Özellikle de sezon dışında, Mayıs ya da Ekim aylarında buraya giderseniz en güzel gün batımlarının keyfini Ildırı’da çıkarabilirsiniz.

Muhteşem doğasıyla ünlü dizilere de ev sahipliği yapan Ildırı; Çeşme’nin en güzel koylarından birinde ve ücretsiz denize girebileceğiniz alanlara sahip.

26) Gümüldür Plajları

Gümüldür’de mavi bayraklı bir halk plajı mevcut. Tamamen ücretsiz olan bu plaj, özellikle hafta sonları günübirlik tatilcilerle dolup taşıyor. Plajda yazlık sitelere ait şemsiye ve duş gibi imkanlar mevcut, çoğunlukla sorunsuz kullanılabiliyor.

Yine mavi bayrak tescili altındaki işletmelerden yararlanmak isterseniz, özel müşterilerin kullanabildiği Denizatı Tatil Köyü, Club Cactus Paradise, Club Yalı Resort, Yalı Castle Aquapark ve Lookea Maxima Bay plajları mevcut.

27) Özdere Plajları

Özdere sınırlarına girildiğinde mavi bayraklı halk plajı alternatifi de ikiye çıkıyor. Meşhur Çukuraltı Halk Plajı’nın yanı sıra Orta Mahalle’de de tertemiz denize sahip bir halk plajı mevcut.

Yine yazlık sitelerin, kendi şemsiyeleriyle hatta yiyecek ve içecekleriyle gelen günübirlik tatilcilerin ağırlıklı olduğunu belirtelim.

Ayrıca bölgedeki konaklama ve eğlence alternatiflerinin en iyileri olan Paloma Pasha Resort, Onyria Claros ve Paloma Club Sultan da mavi bayraklı plajlara sahip. Paloma’da Jet-Ski’den rüzgar sörfüne, ringodan bananaya pek çok su sporu aktivitesine katılabilirsiniz.

28) Sığacık-Doğanbey-Ürkmez

Sığacık-Doğanbey-Ürkmez

Merkeze 50 kilometre uzaklıktaki Seferihisar ilçesi Menderes ile de komşu. İzmir’de denize girilecek yerler arasında “sakin şehir” de olan Sığacık her zaman tatile elverişli bir yerdi ancak daha önce doğrudan büyükşehire bağlı olan Ürkmez ve Doğanbey gibi turizm noktaları da buraya bağlanınca ülkenin en fazla mavi bayraklı plaja sahip ilçesi haline geldi.

Seferihisar ilçesi sınırlarında 10’u halk plajı olan 13 mavi bayraklı plaj işletmesi mevcut. Özel işletmeler, Doğanbey’deki Angora Beach Club, Akarca’daki Tahsin Ar Tesisleri ve Sığacık’taki Euphoria Aegean Beach Resort&Spa.

29) Sığacık-Akarca Plajları

Sığacık çevresinde yer alan Büyük Akkum Plajı, Akarca Plajı, Gemisuyu Mevkii Plajı, İztur Sertur Sitesi Plajı ve Bahadır Mevkii Plajı ilçedeki mavi bayraklı halk plajlarından beş tanesi.

Ücretsiz olan bu plajlarda yeme içme imkanlarından yararlanabileceğiniz ve şezlong kiralayabileceğiniz tesisler mevcut. Fiyatlar makul, plaj ve deniz tabanları tamamen kum; dolayısıyla da kalabalıkta yer bulma mücadelesine hazırlıklı olun.

30) Ürkmez-Doğanbey Plajları

Doğanbey’deki Sakızağacı, Ömür Beldesi ve Havacılar Sitesi plajları halka açık ve mavi bayraklı.

Ürkmez’de ise mavi bayraklı olarak Ürkmez ve Bengiler Mahallesi halk plajları mevcut. Buralar çoğunlukla yazlıkların bulunduğu yerleşimler olduğu için çok fazla tesis ve eğlence beklentisine girmek yanlış olur.

Konaklama alternatifi olarak siz de yazlık kiralamayı düşünebilir ya da apart otellerden birinde kalabilirsiniz.

31) Selçuk Pamucak Plajı

Selçuk’a 9 km, Efes Antik Kenti’ne ise yalnızca 6 km mesafede yer alan bu plaj, son derece uzun bir alana yayılıyor. Göz alabildiğine kumdan oluşan sahili, denizde de kum tabakası takip ediyor. Baştan uyaralım, burası rüzgar alan bir bölge; dolasıyla deniz dalgalı olabilir.

Upuzun sahil boyunca ücret ödemeden denize girebileceğiniz yerler de, plaj işletmeleri de mevcut. Halk plajında iki adet büfenin yanı sıra tuvalet ve duş imkanları da var.

32) Kuşadası Plajları

Kuşadası Plajları

Hızını alamayıp, şehir merkezine 100 km mesafedeki Kuşadası’na gelenler için, buranın en ünlü plajı Kadınlar Denizi. Halk plajı olduğu için ücret ödemeniz gerekmiyor.

Bunun dışında Güzelçamlı Milli Parkı, Sevgi Plajı, Yeşil Plaj ve Kuştur Plajı gibi birbirinden popüler seçenekler mevcut.

Kuşadası geceleri de bir o kadar renkli olduğu için sahile yakın otellerden birinde konaklamayı düşünebilirsiniz.

33) Eski Foça Halk Plajı

Foça’daki eski-yeni ayrımı bir müddet kafanızı karıştırabilir. Eski Foça, ilçenin kalbinin attığı yer; tabelalardaki Foça yönlendirmeleri de buraya çıkıyor.

Herhangi bir ücret ödemeden girebildiğiniz halk plajı doğal olarak kalabalık; denizinin de özellikle haftasonları pek temiz kalabildiği söylenemez.

Ancak Eski Foça’da denize girerken özellikle yeme-içme yönünden sınırsız alternatif bulabileceksiniz.

34) Yeni Foça Halk Plajı

Yeni Foça ise 15-20 dakikalık araç yolculuğu ile ulaşabileceğiniz daha bakir bir alan. Burada daha çok yazlık siteler ve yine ücret ödemeden girebileceğiniz bir halk plajı mevcut.

Beach club tarzında bir işletme arıyorsanız; Yeni Foça’ya varmadan, yol üzerindeki Mambo Beach’te kalabilirsiniz. Aynı zamanda bungalov otel seçeneği de sunan bu işletmeye kişi başı ücret ödeyerek girilebiliyor.

35) Sazlıca Koyu

Yine Eski Foça’dan Yeni Foça’ya doğru ilerlerken karşınıza çıkan bu koy, irili ufaklı pek çok plaja ev sahipliği yapıyor.

Özellikle yeni yerler denemeyi seviyorsanız ve portatif sandalye, piknik sepeti gibi tesis olmadan da güzel vakit geçirecek donanıma sahipseniz burayı değerlendirebilirsiniz.

36) Aliağa-Şakran Plajları

Aliağa-Şakran Plajları

Aliağa denilince ilk akla gelen şey deniz değil; ancak şehrin bu bölgesinde de plaj seçenekleri var elbette. Üstelik İzmir’in neredeyse her yerinden doğrudan ilçenin merkezine kadar İzban’la ulaşabiliyorsunuz.

Şehir merkezine 62 kilometredeki Aliağa’ya geldiğinizde Aliağa Polis Plajı’nı tercih edebilirsiniz.

Aliağa’ya bağlı olan Şakran ise kesinlikle daha temiz bir denize sahip. Kuzey Ege’nin serin sularında kulaç atmak isterseniz Şakran Plajı hem ücretsiz; hem de son derece huzurlu.

37) Çandarlı Halk Plajı

Çandarlı da bir emekli cenneti olarak tarif edilebilir. Bu da hem ücretlerden hem de sakinlikten yana içiniz rahat olsun demek oluyor.

Tatilcilerin en fazla denize girdikleri yer Kaleönü Halk Plajı. Burada giriş ücreti söz konusu değil; deniz güzel. Çevrenizde çok fazla kafe ve market olacağı için her türlü ihtiyacınızı da rahatlıkla karşılayabilirsiniz.

38) Dikili Halk Plajı

Mavi bayraklı bir deniz için Dikili Halk Plajı’nı da tercih edebilirsiniz. Buraya aynı zamanda Dikili Merkez Plajı da deniliyor.

Son derece merkezi lokasyonda bulunan plaj yüksek sezonda hayli kalabalık.

39) Bademli Koyu

Dikili’de herkesin ağız birliği etmişçesine size önereceği adres burası. Gerçekten de ünlü Kalem Adası’na bakan bu koy bir doğa harikası.

Burada ücretsiz bir halk plajı mevcut ancak isterseniz koyda bulunan Fame Beach’e ücret karşılığında giriş yapabilirsiniz. İçeride yemek yiyebileceğiniz bir alan da var.

40) Kalem Adası

Mülkiyeti tek bir kişiye ait olan bu ada, İzmir’in Maldivler’i gibi.

Adadaki tek otel olan Oliviera Resort’un konukları buradan ücretsiz yararlanabiliyor; onun dışında adaya tekneyle ulaşsanız da giriş ücretli. 


İzmir’i ziyaret edecekseniz, seyahatinizi planlamaya otobüs veya uçak bileti alarak başlayın!

İzmir Otobüs Bileti

İzmir Uçak Bileti

Paylaş
Ezgi Opan

Blogger, içerik yazarı, editör, besteci, söz yazarı, gitarist, turizmci, seyahat tutkunu, müzik ve kedilere hasta☺️