Cennetin tezahürü olmaz derler ama Antalya’ya gelince tezahür ne kelime, cennetin bir köşesinde oturuyor gibi oluyorsunuz. İşte bu köşelerden olan Kemer tüm cazibesiyle özel bir ilgiyi hak ediyor.
Antik kentlerinin nefes kesici turkuazla buluştuğu noktada altın kumlarına vuran güneşle yanmak ve keşfedilme arzusuyla çırpınan su altı mağaralarına dalmak ölmeden önce mutlaka yapılması gerekenlerden.
Ayaklarınızı uzattığınız kumsalların ve koyların ağaçların gölgelediği mükemmel kamp alanlarına dönüştüğü bu bölgelerde unutulmaz anlar yaşamanın hayali içindeyseniz çok detaylı ve kapsamlı bir yazıyla karşınızdayız. Bu yazı okurken bile size Kemer’i yaşatacak.
İçindekiler
Kemer, büyüleyici manzaralara ve mucizelere imza atan topraklarda yer alıyor. Yunan Mitolojisinde tanrıların yuvası Olimpos, adını bölgedeki antik bir kente verince yolu Antalya’ya düşen gezginleri Tahtalı Dağı’ndan kıyı boyunca Kemer’e doğru uzanan bir maceraya sürüklüyor. İşte bu rotada mutlaka görmeniz gereken yerler:
2365 metre uzunluğundaki bu görkemli dağ inanılmaz bir teleferik yolculuğuna imkân tanıyor. Denize bakan dağın tepesinden enfes plajları ve koyları izlemek çok keyifli olacak.
Dağ sporlarına gebe Tahtalı Dağı’nın diğer adı ise Olimpos Dağı. Olur da yolunuz buraya düşerse mutlaka seyir teraslarından manzaranın keyfini çıkarın ve yamaç paraşütü yapmadan da o dağdan inmeyin.
Olimpos’tan teleferik ile kolaylıkla çıkabileceğiniz Tahtalı Dağı, Kemer’de ilk görmeniz gereken yer olabilir. Yamaç paraşütünden, trekking ve çeşitli doğa sporlarına kadar farklı aktivite imkanları da sunan Tahtalı Dağı’nın eteklerinde enfes bir manzara eşliğinde bisiklet sürmeniz de mümkün.
Batı Toroslar’daki Bey Dağları grubu arasında bulunan Tahtalı Dağı, Teke Yarımadası’nda eşsiz bir konuma sahip olmasıyla da öne çıkıyor. Litolojik yapısı itibariyle sıra dışı bir görünümü olan Tahtalı Dağı’ndan olağanüstü bir Kemer manzarasına da şahit olacağınızı hatırlatalım.
Olimpos’tan yaklaşık 10 dakika sürecek olan bir teleferik yolculuğu ile varacağınız Tahtalı Dağı, Kemer sahil şeridinde yer almakla birlikte 200’er kişi kapasiteli açık ve kapalı restoranlar, düğün ve toplantı salonları gibi yerler de bulunuyor.
Güvenilir ve donanımlı seyir teraslarının da olduğu Tahtalı Dağı’nda zaman zaman düzenlenen doğa yürüyüşü turlarına da katılabilirsiniz. Her sene Kemer’de gerçekleştirilen Kemer Hard Enduro yarışlarının son durağının da Tahtalı Dağı zirvesi olduğunu söyleyebiliriz.
1 Mayıs – 31 Ekim tarihleri arasında sabah 09.00 ile 19.00; 1 Kasım – 30 Nisan tarihleri arasında ise sabah 10.00 ile 17.00 saatleri arasında Olimpos teleferik sayesinde Tahtalı Dağı’na çıkabilirsiniz. Sadece bireysel değil, grup organizasyonları için de Olimpos teleferiğinin tercih edilebildiğini not düşmekte fayda var.
Olimpos Teleferik İletişim Bilgileri
Adres: Yeni Mah. Atatürk Bulvarı No:2 D:1, Kemer, Antalya
Tel: +90 242 814 3047
Web: http://www.olymposteleferik.com/
Her turistin rüyası hem kültürel gezi hem de deniz tatili anlamına gelen bu koy aslında Phaselis Antik Kenti’nin bir parçası.
Milattan Önce 7. yüzyılda kurulan bu liman kenti, Milattan Sonra 2. yüzyılda Likya Birliği’ne katılıyor.
Pers, Roma, Bizans ve Selçuklu egemenliği derken pek çok medeniyeti ağırlayan Phaselis, bugün turistleri misafir ediyor.
Plajlarıyla meşhur Phaselis bölgesine Müzekart ile de giriş yapılabildiği gibi 20 TL giriş ücreti ödeyerek de bu güzel ortamın tadını çıkarabilirsiniz.
Yaz aylarında (15 Nisan – 2 Ekim) saat 08.30 ile 19.30; kış aylarında ise (3 Ekim – 14 Nisan) saat 08.30 – 17.30 saatleri arasında ziyarete açık olan Phaselis Antik Kenti, dini bayramların ise sadece ilk günleri öğlene kadar ziyaretçilerini ağırlıyor.
Selçuklu, Roma, Bizans, Helenistik Dönem, Geç Bizans ve daha pek çok dönemden kalma eserlerin, kalıntıların olduğu Phaselis Antik Kenti, sadece Antalya’nın değil, aynı zamanda tüm Türkiye’nin en eski yerleşim yerlerinden biri.
Yüzyıllar öncesine ait ısıtma sistemi hakkında bilgiler veren Roma Hamamı’ndan henüz bulunamamış Athena Tapınağı’na kadar çok sayıda önemli esere ev sahipliği yapan Phaselis Antik Kenti adeta bir açık hava müzesi konseptinde her geleni kendine hayran bırakıyor.
Faselis olarak da adlandırılan Phaselis Antik Kenti’nin yanı başındaki Phaselis Koyu’da Kemer’in mutlaka görülmesi gereken yerleri arasında bulunuyor.
Antalya Kemer ilçesindeki Tekirova beldesi sınırları içerisinde yer alan Phaselis, bakir koyu ve plajı, tertemiz sahili, yüzyıllar öncesine ışınlayan antik kenti ile kelimenin tam anlamıyla bir cennet.
Batısında Çandır Vadisi, güneyinde Üç Adalar ve Tahtalı Dağı, kuzeyinde ise Gökdere Vadisi’nin olduğu Phaselis, dört bir koldan doğal güzellikler ile çevrili olması yönüyle de tüm dikkatleri üzerine çekiyor.
Antik kalıntıları ardınıza alıp bu tertemiz koyda denize girmek, yüzmek ve güneşlenmekse başka yerlerde geçirdiğiniz deniz, kum, güneş tatiline benzemeyecek. Kemer ilçe merkezine sadece 15 dakikalık sürüş mesafesinde yer alan Phaselis’e Antalya il merkezinden gelecekseniz, yaklaşık 45 dakikalık bir yol katetmeniz gerekiyor.
Doğa ile iç içe ve sessiz sakin bir koyda denize girebilir, antik kenti bir rehber eşliğinde gezebilir ve gün boyu güneşin tadını çıkarabilirsiniz.
Antalya merkezden gelecek olanlar, Kumluca Karayolu’na girdikten sonra 57. kilometreden güneye dönmeli. Yolu takip ettikten sonra Phaselis Antik Kenti’nin bilet gişesine varacaksınız. Ayrıca hem Kemer hem de Tekirova’dan Phaselis Antik Kenti’ne direkt ulaştıran minibüsler de mevcut.
Phaselis Antik Kenti ve çevresinde sadece bir koy veya plaj olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Herkesin favorisi haline gelen Merkez Liman başta olmak üzere Kuzey Liman ve Güney Liman bölgelerini de keşfe çıkabilirsiniz.
Güney Plajı’nın denizi genellikle dalgalı olduğu için Kuzey Limanı ve Merkez Liman daha çok tercih ediliyor. Yüzme aktivitesinin dışında piknik yapma imkanı da bulacağınız Phaselis liman bölgelerinde doğa yürüyüşlerine çıkmayı da ihmal etmeyin.
Maldivler’e göz kırpan bu güzelliği görünce gözlerinize inanamayacaksınız.
Adrasan’ın kucakladığı bu ada, adını bölgeden çıkan ve şifalı olduğuna inanılan tatlı sulardan alıyor.
Bu özel adaya ulaşabilmek ve tertemiz sularının tadını çıkarabilmek için günü birlik düzenlenen turlara katılmanız gerekiyor.
İki birbirinden güzel kumsala ev sahipliği yapan, o meşhur Adrasan sahilleri denilen bölgeye de çok yakın bir mesafede bulunuyor. Her ne kadar son zamanlarda “Türkiye’nin Maldivler’i” unvanını Salda Gölü’ne kaptırmış olsa da doğal güzellikten asla ödün vermeyen Sulu Ada’da kalabalıktan ve gürültüden uzak unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz.
Adrasan’dan günübirlik tur tekneleri ile kolaylıkla ulaşabileceğiniz Sulu Ada’da tropikal bir adadaymışçasına güneşlenebilir, çarşaf gibi denizin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.
Özellikle taş ve kum düşürmeye çalışan böbrek hastalarına iyi geldiği düşünülen buz gibi suyun çıktığı yere de mutlaka gitmenizi öneriyoruz. Kargacık ve Amerikan koylarına da yakın bir mesafede olan Sulu Ada’da günübirlik tekne turları eşliğinde vakit geçirmeniz mümkün.
Antalya Kumluca’ya bağlı Adrasan’daki en güzel yerlerden biri olan Sulu Ada, turkuaz renkli, cam gibi suyu ile her göreni mest eden bir yer. Bembeyaz 2 kumsalı olan Sulu Ada’da küçük tekne kiralayıp gezintiye çıkmayı da düşünebilirsiniz. Sadece yaz mevsiminde düzenlenen Sulu Ada tekne turları için önceden araştırma yapıp yer ayırtmanızda fayda var.
Adrasan’a 5-6 deniz mili uzaklığındaki Sulu Ada, adını ise tatlı su kaynağından alıyor. Dört mevsim sularının soğuk olduğu Sulu Ada, genellikle bunaltıcı sıcaklardan kaçmak isteyen yerlilerin de uğrak noktası oluyor.
Su altı mağaraları ve resifleriyle birlikte oldukça kalite bir dalış tecrübesi sunan bu bölge, aslında dört adadan oluşuyor.
Kemer’den yapılacak 30 dakikalık tekne yolculuğu ile varabileceğiniz adalardaki dalışlarda orfoz, trompet balığı, barakuda, ahtapot, deniz tavşanı gibi türlerin yanı sıra seyrek halde türleri tükenmek üzere olan Akdeniz fokunu da görmeniz mümkün.
Çok sayıda deniz canlısını görebileceğiniz, zengin su altı dünyası ile en amatöründen en profesyoneline tüm dalışseverlerin ilgisini çeken Üç Adalar, Türkiye’de dalış turizmi merkezlerinden biri olma özelliğini taşıyor.
Kemer’den günübirlik veya konaklamalı tekne turları ile ulaşabileceğiniz Üç Adalar’a Tekirova kalkışlı tekneler ile de gelmek mümkün.
Kemer’den Tekirova’ya gidip oradaki dalış eğitim merkezlerinde bilgi aldıktan sonra Üç Adalar dalış deneyiminizi planlayabilirsiniz. Daha önce dalış deneyimlemediyseniz, Tekirova’daki dalış merkezlerine gidip eğitmenlerden günlük veya saatlik ders aldıktan sonra bu unutulmaz deneyimi yaşamanız mümkün.
9 tane resif ve 2 tane su altı mağarasının ev sahibi olan Üç Adalar, Antalya’nın en büyük dalış merkezlerinden de biri.
Kemer ilçe merkezine yakın bir mesafede bulunan Üç Adalar bölgesinde esasında Küçük Ada, Piknik, Mağara ve Martı olmak üzere toplamda 4 ada yer alıyor. Tekirova’dan 60 dakikalık tekne yolculuğu sonrasında varabileceğiniz Üç Adalar’dan Akvaryum Koyu, Fener (Tünel), Kiriş Mağara Koyu, Paris Batığı ve Pati Batığı’na uzanan bir dalış güzergahını izleyebilirsiniz.
Kemer’in ilçe sınırları içerisinde bulunan bu park, 1972 yılında milli park unvanına kavuşarak koruma altına alınmış oldu.
Beydağları’ndan yola çıkarak Antik Likya Yolu’nu, Yanartaş’ı ve Çıralı Sahili’nin de bünyesine katan bu park Gelidonya Burnu’na kadar uzanıyor.
Pek çok endemik bitki ve hayvan türüne rastlayabileceğiniz bu alanda kamp da kurabilirsiniz.
Kemer ve Kumluca ilçeleri arasındaki eşsiz konumu ile dikkat çeken Beydağları Milli Parkı, aynı zamanda Batı Toroslar’ı meydana getiren Beydağları’nın da başlangıç noktası olma özelliğine sahip.
Adrasan Plajı, Yanartaş, Çıralı Sahili ve Antik Likya Yolu’na da ev sahipliği yapan Beydağları Milli Parkı’nın bitiş noktası ise meşhur Gelidonya Burnu.
Toplamda 34 bin 452 hektarlık bir alana yayılmış olmakla birlikte içerisinde sedir ve karaçam ağaçları ile dolu kızılçam ormanlarını da barındırıyor.
Zengin flora ve faunası ile dünyanın dört bir yanından binlerce yerli ve yabancı turistin ilgi odağında olmaya devam eden Beydağları Milli Parkı’nda tilki, vaşak, sincap, kurt, oklu kirpi, yaban keçisi ve ayı gibi hayvanlara rastlama olasılığınız olduğu için mutlaka bir rehberli tur eşliğinde gezmenizi öneriyoruz.
Caretta caretta kaplumbağalarının başlıca yumurtlama alanlarından biri olan Çıralı’nın bir kısmını çevrelediği Beydağları Milli Parkı’nı ve civar bölgeleri gezmek için en az 1 tam gününüzü ayırmanızda fayda var.
Akdeniz’in hafızalara ilmek ilmek işlenen manzaralarını sunan Beydağları Milli Parkı’ndaki yamaç paraşütü noktaları ve kaya tırmanışı alanları da macera tutkunlarını fazlasıyla cezbediyor. Bunun yanı sıra doğa sporları ve kampa ilgiliyseniz park sınırları içerisindeki Göynük Kanyonu ve Kındılçeşme’yi de rotanıza dahil edebilirsiniz.
Beydağları Milli Parkı’nın hem hareket hem de merkez noktası olarak kabul edilen Antalya’nın Kemer ilçesinden dilerseniz toplu taşıma araçları ile dilerseniz de özel araçla ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.
İzmir’e 489 km, İstanbul’a 716 km, Ankara’ya 531 km ve Antalya il merkezine de 50 km mesafede konumlanan Beydağları Milli Parkı, arkeolojik alanları, vahşi yaşamı gözlemleyebileceğiniz noktaları, plajları, yemyeşil ormanları ve dahası ile her yıl daha fazla ziyaretçi çekmeye devam ediyor.
Ülkemizin en yüksek noktada bulunan feneri olma unvanına sahip olan Gelidonya Feneri son dönemlerde popülaritesi artan yerlerden.
Yerli ve yabancı turistler, Likya Yolu’nda trekking yapanlar tarafından mutlaka uğranılan fener, ziyaretçilerine olağanüstü bir manzara vadediyor.
Antalya’nın Akdeniz Bölgesi’ndeki en uç noktası olan fener yeşil ve mavinin şiirsel kucaklaşmasına ev sahipliği yapıyor.
Çam ve adaçayı kokularının yoldaşlığıyla ulaşacağınız Gelidonya Feneri’ne doğru yola çıkarken fotoğraf makinelerinizi yanınıza almayı ihmal etmeyin. Çünkü burada Türkiye’nin en nefes kesici fener manzarası sizi bekliyor. Günbatımının kartpostalları aratmayan güzelliğini mutlaka ölümsüzleştirmek isteyeceksiniz.
Doğayla iç içe olmayı, kamp yapmayı sevenlerdenseniz Gelidonya Feneri’nden daha ideal bir yer olamaz diye düşünüyorsunuz. Fakat kampı çok uzatmamanızı tavsiye ediyoruz çünkü burası adeta bağımlılık yapıyor.
Tuttuğunu koparan bir asker olarak 1917 yılında hizmet veren Türk askeri Mustafa Ertuğrul’un Kemer civarında batırdığı Paris 2 adındaki Fransız gemisinin kalıntıları, en iyi 100 batık arasında yer almasından dolayı çok rağbet görüyor.
Uluslararası anlamda adını duyuran Paris Batığı’na dalış için Kemer’den tekneyle açılmak gerekiyor. Dalmayı bilmeyenler 1995 yılında bulunan bu batığı göremeyecekleri için üzülmesin. Çünkü Tekirova’da dalış eğitimi veren yerler bulunuyor.
Antik Lidya Bölgesi’nin bir parçası olan bu kent, Likya Yolu’nun varış noktalarından biri. Tahtalı Dağı eteklerinde kurulu bu kentin geçmişi ise Milattan Önce 2. yüzyıla kadar uzanıyor.
Nekropolleri 500‘e yakın mezarın evi olurken Kuzey Nekropol Caddesi olarak bilinen bölgede yerleşim izlerine de rastlanıyor.
Giriş Kompleksi ve sadece kapısıyla varlığından haber veren tapınağı ile etkileyici bir atmosferin içine çekileceğiniz Olimpos Antik Kenti’nde Roma Dönemi’nden beri yaşayan bir de köprü bulunuyor.
Pek çok rivayeti doğurmuş bu oluşum adeta bir doğa harikası olarak tüm dikkatleri üzerine çekiyor.
Yunan Mitolojisine göre kardeşini öldüren Hipponoes’in hikayesindeki Chimera adlı ejderhadan ismini alan Yanartaş, varlığını aslında Çıralı’nın kuzeyinde yer alan kayalıklardaki doğal gaz kaynağına borçlu.
Olimpiyat Oyunları’na adımların atıldığı bu yere sıkı bir tırmanışın ardından ulaştıktan sonra ören yerine girebilmek için 6 TL gibi cüzi bir ücret ödemeniz gerekiyor.
Molla Deliği Mağarası, Tahtalı Dağı’nın doğu yamacında bulunan bir doğa harikası. Sarkıt ve dikitlerin oluşumları üzerinde sizi düşündürecek bir geziye çıktığınızda yolun sonunda bir göletle ödüllendirileceksiniz.
Mağaraya ulaşımın bile iyi bir doğa gezisine hizmet etmesi ne kadar kaliteli zaman geçireceğinizin göstergesi. Kamp için uygun alanlarla karşılaşacağınız için yorulma endişesine sakın kapılmayın.
Sofralarını Akdeniz mutfağının şenlendirdiği Kemer ve Olimpos’ta zeytinyağlı enfes lezzetlerle karşılaşabileceğiniz gibi çeşit çeşit deniz ürünleriyle tanışabilirsiniz. Doğayla iç içe yapacağınız gezintilerin ardından sofralarda da aynı yeşile kavuşmak sizi iyi hissettirecek. Salatalarının güzelliğinin yanı sıra ızgara ve kebap çeşitleri ağzınızın suyunu akıtabilir.
Göce çorbası, tahinli patlıcan közlemesi, kabak çiçeği dolması, mercimekli humus gibi lezzetlere sahip bölge mutfağıyla ilk olarak Ulupınar Tropik Restoran’da yöresel bir kahvaltıyla tanışacaksınız.
Daha sonra Alman bir derginin de tanıtımını yaptığı Azur Aida Restaurant‘ta iştah açan mezeleri ve salatalarından yediğinizde Akdeniz’de olduğunuzu hatırlayacaksınız.
Çağlayan Restaurant’a giderseniz de ayaklarınızda serin suları hissederek güzel bir alabalık, karides veya kalamar yiyebilirsiniz.
Nasreddin Restaurant’ta çiçek bamya çorbasıyla başlayıp gavurdağı salatasının eşlik ettiği Yörük kebabı veya leziz cheddar peynirli köfte ile devam edebilirsiniz. Dondurmalı irmik helvasıyla öğünü tamamlayabilirsiniz.
Yörük Restaurant da yöresel tatları deneyebileceğiniz kaliteli ve şık bir mekân.
Sokak aralarında kokoreç, midye dolma veya gözleme yiyebileceğiniz seyyar satıcılar da bulunuyor.
Yedi – Cafe & Bar & Boutique size Çınar ağacının altında oturup keyifle içebileceğiniz birbirinden güzel kahveler yapıyor.
Dönmeden evvel kavunlu dondurma yemeyi unutmayın.
Cennet güzelliğindeki koyları, sayısız antik kentiyle cazibe merkezi haline gelen bölgede konaklama için seçenek çok olsa da önceden rezervasyon yapmak yer bulma açısından önemli.
Olimpos’ta tarihi manzarayı koruma açısından konaklama için lüks yapılar veya tesisler bulmanız imkânsız. Bu yüzden bu bölgede gecelemek istiyorsanız tercihiniz ya ağaç evi ya da kamp alanları olacak. Olympos Koala Bungalows bu tip otantik bir konaklama şekli için gayet uygun bir seçenek.
Tabi, birbirinden güzel koylarında yanınızda getireceğiniz çadırla veya araçla kamp kurup dalga sesleriyle uyumanız da mümkün.
Kendi çadırınızla giderseniz Çıralı Camping’de konaklama 4 kişiye kadar 50 TL ama çadır da alacaksanız 70 TL gibi bir ücreti var.Karavanla bu bölgede kalmayı planlıyorsanız 60 TL ödemeniz gereken Çıralı Camping’de bungalovlar da bulunuyor.
Daha rahat hissetmek isterseniz Kemer’deki pansiyon ve otellere yönelebilirsiniz.
Park Avrupa Hotel, Arda Apart Otel, Tokay Hotel bunlardan sadece bazıları.
Her şey dahil, lüks otelleri de merak ediyorsanız Beldibi’ndeki Nirvana Lagoon Villas Suites & Spa arzu ve beklentilerinize göre size hizmet vermektedir. Fiyatlar sezonlara göre oldukça değişmektedir.
Hayatınızın en güzel tatillerinden birini geçireceğiniz için unutmaz anlarınızı baş ucunuzda tutacağınız bir şeyler arayışına girmeniz hayli doğal veyahut bir yakınınıza hediye edecekseniz o da olur.
Çarşılarına girip şöyle bir dolandığınızda küçüklü büyüklü pek çok dükkân sizi karşılayacak. Kimisi halı ve deri malzemeli ürünler gibi yöresel eşyaların satışını yaparken kimi de seramik ve taştan yapılma hediyeliklerle dolu. Deri aksesuarların yanı sıra biblolar, kristal objeler, deniz kabuğundan ev süsleri, şal ve eşarp gibi geniş bir yelpazeye bakıyor olacaksınız bu çarşılarda.
Narenciyeleriyle ünlü bu bölgeden portakal başta olmak üzere çeşitli meyveler alabilirsiniz. Semt pazarlarına dalarsanız meyveyi, sebzeyi, yeşillikleri oldukça uygun fiyata bulabilirsiniz.
Alternatif olarak bu organik meyvelerle yapılma ev reçellerinden de götürebilirsiniz.
Antik yerlerin bolluğundan olsa gerek tarihi dokusu bulunan pek çok hediyelik eşyayla dolu burası. Sevdiklerinize hatıra olarak bu ürünlerden de götürmeniz mümkün. Heykeller, yöresel el işleri, mücevher kutuları derken liste epey kabarık.
Tekirova’dan da banyo malzemeleri satın alırsanız bu bölgenin bitkilerinden yapılma organik ürünlere sahip olmuş olacaksınız.
Buradan götürebileceğiniz en güzel şey ise özenle hazırlanmış, birbirinden güzel rüzgâr çanları.
Yerli ve yabancı turist tarafından yoğun ilgi gören ilçede festivaller, konserler, plaj eğlenceleri gibi aktivitelerin yanı sıra kafe ve restoranlar da bulunuyor.
Gece hayatının olmazsa olmazı barlar ve kulüpler de Kemer ve Olimpos severlere hizmet etmeye hazır.
Kemer Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali, Kemer Rock Fest ve Kemer Çukuryayla Yörük Şenliği gibi etkinliklerle eğlenceyi gelenekselleştiren Kemer, yöredeki küçük çaplı etkinliklerle de yüzleri güldürmeyi başarıyor.
Her kesime göre eğlence anlayışını barındıran Barlar Sokağı’nda canlı müzik yapan kafe barlar ile danslı, özel etkinlik düzenleyen kulüpler bulabilirsiniz. Köpüklü eğlencelerini sahneye taşıyan bu gece kulüpleri zaman zaman yerli ve yabancı ünlü isimleri de ağırlayabiliyor. Aura Club, Club Kristall, Club Inferno ve Dolphin Bar mutlaka seçeneklerinizin arasında olsun.
Meyhane anlayışının yaygın olduğu bu bölgede Eski Yeni Meyhane otantik ambiyansıyla sizi içine çekecek.
Gece veya gündüz dinlenmek için uygun bir ortam arıyorsanız Asma Altı Cafe & Patisserie’de çayınızı yudumlarken bahçesinin keyfini çıkarabilirsiniz.
Olympos Cafe’ye giderseniz güzel bir kavunlu dondurma yiyerek serinleyebilirsiniz.
İyi bir atıştırmalık ararsanız nezih bir mekân olan Jhelom Coffee & Waffle House’ta güzel bir waffle yiyip nefis bir kahve içebilirsiniz.
Antalya tarafından gelecek olursanız önce Kemer’i, daha sonra Olimpos’u bulacaksınız.
Direkt olarak Olimpos’a ulaşım mümkün olmadığı için Isparta Petrol Turizm, Metro Turizm veya Ulusoy gibi otobüs firmalarıyla karayolundan veya Sun Express ve Anadolu Jet gibi hava yolu firmalarının uçuş seferleriyle Antalya’ya gelmeniz gerekiyor.
Antalya’ya hava yolu ulaşımı için Antalya Havalimanı‘nı veya Gazipaşa Havalimanı’nı kullanabilirsiniz. Daha sonra Antalya’dan minibüs veya taksi gibi seçeneklerle Olimpos’a gelebilirsiniz.
Antalya Otogarı’ndan özellikle yaz aylarında tatil bölgelerine hareket eden seferler düzenleniyor. Bu seferlerden biriyle Olimpos’un antik havasına kavuşabilirsiniz.
Havaalanından araç kiralarsanız Olimpos ve Kemer arası ulaşımda zorluk yaşamayacağınız gibi safari alanlarında da ek seçenekler peşine düşmek zorunda kalmazsınız. Seyahatiniz boyunca ulaşımı 4×4 arazi araçlarıyla sağlarsanız konforunuz açısından iyi olur. Uzun yolda çok yakacağı için bu arazi araçlarını tavsiye etmesek de en azından Olimpos için bu araçlar şart.
Kendi aracınızla ilçeye gelecekseniz de yine sorun yaşamazsınız. Antalya’dan Kemer’e ulaşım D400 üzerinden 45 dakika sürerken Olimpos’a yine aynı hat üzerinden 1 saat 25 dakika boyunca yolculuk etmeniz gerekiyor. Kemer ile Olimpos arası ise özel araçla 44.2 km.
Antalya’ya ulaşım konusuda ve diğer Antalya ilçeleri hakkında daha fazla bilgi almak için Antalya Seyahat Rehberi yazımızı okuyabilirsiniz.