Mersin Kamp Alanları

0
35983
Mersin Kamp Alanları
Mersin Kamp Alanları

Olağanüstü nefis bir doğa, kristal berraklığında Akdeniz, gastronomi sevdalılarının zil çalan midesine bayram ettirecek mutfak kültürü… Hem gastronomik turizm hem de sahil, doğa ve kültür turizmi ile Mersin, pek çoğumuzun gönlünde önemli bir konumda.

Kamp turizminin günden güne daha popüler bir hale gelmesinden nasibini alan şehirlerden biri de haliyle mükemmel bir doğaya ve konuma sahip olan Mersin oldu. Bölgede kamp yapmaya elverişli ormanlık alanlardan yaylalara ve sahil kenarlarına kadar pek çok seçenek bulunuyor.

Mersin’de hem yaz hem de kış mevsiminde kampın tadını çıkarabileceğiniz ücretli ve ücretsiz çok sayıda kamp alanı var. Onlarca kamp alanı seçeneği arasından en iyi Mersin kamp alanlarını sizin için derledik.

Mersin Ücretsiz Kamp Alanları

1) Akyar (Narlıkuyu) Kamp Alanı

Akyar (Narlıkuyu) Kamp Alanı
Akyar (Narlıkuyu) Kamp Alanı

Turizm Bakanlığı tarafından cazibe merkezi ilan edilen Akyar Kamp Alanı veya bir diğer adıyla Narlukuyu, Mersin’in sahil şeridinde yer alan ücretsiz kamp alanlarından. Mersin merkeze 20 km mesafedeki kamp alanına özel aracınızla gidebileceğiniz gibi, merkezden kalkan minibüsler ile de ulaşmak mümkün.

Akyar Kamp Alanı’nda WC ve duş gibi olanaklar bulunmuyor; fakat alışveriş için çevrede birçok market bulunuyor. Kamp alanında yer alan mesire alanında piknik yapabileceğiniz gibi kayalıklardan buz gibi soğuk sulara kendinizi bırakabilir, gölge bir yere kurularak vakit geçirebilirsiniz.

Cennet ve Cehennem Mağaraları kamp alanına yakın mesafede. Mersin’in önemli turistik noktalarından olan Cennet ve Cehennem Mağaraları’nı da yapılacaklar listenize ekleyebilirsiniz.

2) Çinili Göl Kamp Alanı

Çinili Göl Kamp Alanı
Çinili Göl Kamp Alanı

Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde yer alan Çinili Göl Kamp Alanı, merkeze 48 km. İlkbahar aylarında rengarenk çiçeklerle süslenen alan, özellikle yaz aylarında Mersin’in sıcaktan bunaltıcı havasından kaçmak isteyenler için efil efil bir kamp olanağı sunuyor.

Bolkar Dağları’nın arasında yer alan Çinili Göl Kamp Alanı, göz kamaştırıcı bir göl manzarasına sahip. İnsanlardan uzak bir noktada tertemiz bir dağ havası almak ve kafa dinlemek istiyorsanız yürüyüş yapıp, gölde yüzmenin tadını çıkarabileceğiniz Çinili Göl Kamp Alanı’nı tercih edebilirsiniz.

Kamp alanına gelmeden önce alışveriş yapmayı unutmayın; çünkü civarda herhangi bir köy vs. bulunmuyor.

3) Prens Charles (Gökçevlik) Koyu Kamp Alanı

Mersin’de Prens Charles ismi ne alaka değil mi? Ben de ilk duyduğumda öyle düşünmüştüm; fakat 1970 yılında Prens Charles burada kamp yapmış! E bölge harika bir bölge, bir Prens’in dahi tercih etmesine şaşmamak gerek. Arkanız dağlık bir ormanla çevrili iken karşınızda masmavi Akdeniz! Prens Charles’ın kamp seyahatinden sonra, o güne kadarki adı Gökçevlik olan bu koy, Prens Charles Koyu olarak anılmaya başlamış.

Mersin-Antalya Yolu üzerinde, Mersin şehir merkezine üç saatlik uzaklıktaki Prens Charles Koyu’na kendi aracınızla ulaşabileceğiniz gibi toplu taşımadan yararlanarak da gidebilirsiniz.

E Kraliyet ailesi mensupları dahi buraya kampa gelmişken, bu bölgeyi kamp listemize eklemeden olmaz!

4) Eğribük Koyu (Barbaros Adası) Kamp Alanı

Eğer siz de hem deniz kenarının tadını çıkarayım hem de tarihi kalıntılara yakın olayım diyenlerdenseniz, Eğribük Koyu Kamp Alanı kamp yapmanız gereken yerlerden. Üstelik bu kamp alanı oldukça sakin ve neredeyse kimsenin bulunmadığı bir alan. Mersin merkezine bir saatlik mesafede yer alan bu koyun iki kilometrelik çakıl taşlarıyla döşeli plajında gündüzleri berrak denizin tadını çıkarıp, akşamları gökyüzünden size göz kırpan yıldızları izleyebilirsiniz.

5) Arslanköy Belde Yaylası Kamp Alanı

Mersin merkezine 52 km uzaklıkta yer alan Arslanköy Belde Yaylası Kamp Alanı, Toros Dağları arasında yer alan efil efil bir kamp alanı. Özellikle yaz aylarında serin serin kamp yapmak isteyenlerin tercih ettiği Arslanköy Belde Yaylası Kamp Alanı, çeşit çeşit meyve bahçeleri ile çevrili.

Kamp süreniz boyunca trekking yaparken “Göz hakkı” diyerek doğal meyvelerden toplamayı rica edebilirsiniz bölge sakinlerinden. Yaylaya yakın bir alanda bir adet de yer altı mağarası yer alıyor.

Bölgeye ulaşımı kendi aracınızla sağlayabileceğiniz gibi merkezden kalkan toplu taşımadan da faydalanabilirsiniz.

6) Kayacı Vadisi (Lamos Kanyonu) Kamp Alanı

Hem günübirlikçi piknikçiler tarafından hem de kampçılar tarafından tercih edilen Kayacı Vadisi veya bir diğer adıyla Lamos Kanyonu Kamp Alanı, Mersin merkezine 45 km mesafede Limonlu Beldesi‘nde yer alıyor.

Hem kendi aracınızla hem de toplu taşıma ile ulaşım sağlanan vadinin içerisinden Limonlu Çayı geçiyor ve bölge, pek çok bitki türüne de ev sahipliği yapıyor.

Piknik ve kamp yapmanın yanında uzun yürüyüşler ve balık tutmak gibi aktiviteleri de gerçekleştirebileceğiniz Kayacı Vadisi Alanı’nda herhangi bir tesis bulunmuyor ihtiyaçlarınızı karşılamanız için.

7) Tarsus Şelalesi Kamp Alanı

Tarsus Şelalesi Kamp Alanı
Tarsus Şelalesi Kamp Alanı

Tarsus Şelalesi Kamp Alanı, Mersin merkeze 29 km uzaklıkta. Hem tarih ve kültürel miras turizmi yapayım hem de buralara kadar gelmişken kuş cıvıltıları eşliğinde kamp yapayım diyorsanız, Tarsus Şelalesi Kamp Alanı güzel bir seçim.

Özel aracınızla gelebileceğiniz gibi toplu taşıma ile de ulaşım sağlayabilirsiniz üstelik. Yaz aylarında veya yağışsız herhangi bir dönemde şelale yakınlarında kamp atabileceğiniz Tarsus Şelalesi Kamp Alanı, günübirlikçi piknikçiler tarafında da tercih ediliyor.

Alanın tek eksisi ihtiyaçlarınızı gidermek için duş ve WC imkanı olmaması.

Alışveriş için yakınlarda büfe ve marketler mevcut.

8) Kisecik Kanyonu (Saklı Cennet) Kamp Alanı

Saklı Cennet ismiyle de bilinen Kisecik Kanyonu, şehir merkezine 58 km mesafede Çamlıyayla’da yer alıyor. Özellikle yaz aylarında sıcaktan bunalan yerel halkın şehirden kaçarak sığındığı bir yer olan Kisecik Kanyonu Kamp Alanı, hem doğasever günübirlikçiler hem de kamp tutkunları tarafından tercih edilebilir.

İki dağ arasında kalan ve yeşilin neredeyse tüm tonlarını görebileceğiniz bu kamp alanında isterseniz yüzebilir veya sal gezisi de yapabilirsiniz.

Girişinde bulunan restorandan yararlanabileceğiniz gibi, dışardan getirdiğiniz ürünlerle piknik yapabileceğiniz alanlar da bulunuyor Kisecik Kanyonu Kamp Alanında.

9) Yanışlı Mağarası (Gülnar) Kamp Alanı

Yanışlı Mağarası (Gülnar) Kamp Alanı
Yanışlı Mağarası (Gülnar) Kamp Alanı

Merkeze iki saatlik mesafedeki Gülnar ilçesinde bulunan Yanışlı Mağarası, ilçenin ismiyle yani Gülnar ismiyle de biliniyor. Hem güzel bir manzara ve gün batımı istiyor hem de sessiz sakin bir sahilde vakit geçirmek istiyorsanız Yanışlı Mağarası’na kendi aracınızla veya merkezden kalkan toplu taşıma ile ulaşabilirsiniz.

Sahilde incecik kumlarda uzanarak denizin ve güneşin, gece yıldızları izlemenin tadını çıkarabilirsiniz Yanışlı Mağarası Kamp Alanı’nda.

Mağaranın içinden kristal maviliğindeki denizi fotoğraflamadan olmaz, bizden söylemesi bu fotoğraf çok like alacak!

Mersin Ücretli Kamp Alanları

1) Dragon Mocamp

Mersin bölgesinin en popüler kamp alanlarından olan Dragon Mocamp, şehir merkezine 50 km uzaklıkta, Anamur’un en güzel noktasında konumlanıyor. Kendi aracınızla veya toplu taşıma ile ulaşabileceğiniz kamp alanı doğa ve denizle iç içe olduğu kadar tarihi dokuya da bir adım ötede.

Sessizlik ve huzur içinde kamp yaparken sahilde deniz kaplumbağalarının izini sürebilir, Dragon Mocamp deyince akla gelen okaliptüs ağaçlarının altında keyif çatabilirsiniz.

2) Mavi Kız Kamp Alanı

Mavi Kız Kamp Alanı
Mavi Kız Kamp Alanı

Mersin şehir merkezine 45 km mesafede yer alan ve Mersin’in en gözde noktalarından olan Erdemli ilçesinin en ünlü plajı, adını bölgeden alan Erdemli Plajı. Plaja yakın bir konumdan toplu taşıma geçiyor ve bu sebeple şehir merkezinden toplu taşıma ile buraya ulaşmak oldukça kolay.

Erdemli Plajı’nda yer alan Mavi Kız Kamp Alanı’na, denize sıfır konumu sebebiyle özellikle yaz aylarında ilgi oldukça büyük.

İlkbahar ve sonbahar mevsimlerinde de tercih edebileceğiniz kamp alanında denizin tadını çıkarıp, tam karşınızda yer alan kaleyi izlerken büyüleneceksiniz. Biz şimdiden söylemiş olalım!

3) Akkum Gençlik Kampı

Bu sefer yetişkinler veya aileler için değil yalnızca gençlere özel bir kamp seçeneğinden bahsetmek istiyorum: Akkum Gençlik Kampı. Mersin merkezine 98 km uzaklıkta Silifke’de yer alan bu kamp alanından 13-18 yaş arası gençler faydalanabiliyor.

16 bloktan oluşan Akkum Gençlik Kampı’nda birçok aktivite var gençlerin yaz tatillerini verimli bir şekilde geçirebilmesi için.

Amaç doğayı ve kamp hayatını tanıtmak olduğu kadar, gençlere trekking, tenis, futbol, tiyatro, dalış ve yüzme gibi deniz sporları olanakları sağlamak.

4) Boğsak Kamp Alanı

Boğsak Kamp Alanı
Boğsak Kamp Alanı

Şehir merkezine bir buçuk saatlik uzaklıkta, Silifke’de bulunan Boğsak Kamp Alanı, yalnızca kamp tutkunlarını değil, deniz aktiviteleriyle ilgili olanları da sevindirecek bir kamp alanı.

Geceleri dalga sesleri eşliğinde uyurken, gözlerinizi açtığınız gibi kendinizi Akdeniz’in kollarına atabileceğiniz Boğsak Kamp Alanı’nda denizde minik bir gezinti yapabilmeniz için sandal ve tekneler bulunuyor. Dilerseniz balık tutmak için de bu teknelerden faydalanabilirsiniz.

Denizden sıkılacağınızı hiç sanmıyorum fakat eğer sudan uzak kalmak isterseniz güzel yürüyüş parkurları da yer alıyor Boğsak Kamp Alanı çevresinde.

5) Aydıncık Tabiat Parkı Kamp Alanı

Aydıncık Tabiat Parkı Kamp Alanı
Aydıncık Tabiat Parkı Kamp Alanı

Aydıncık Tabiat Parkı Kamp Alanı, Silifke-Aydıncık Yolu üzerinde, Aydıncık’a 2 km mesafede yer alıyor.

Özel aracınız veya minibüsler ile ulaşım sağlayabileceğiniz bölge, deniz ve orman kampını birleştirmek isteyenler için güzel bir seçenek.

İkisi bir arada bir kamp dileyenler, rotasını Aydıncık’a çevirip buradaki tabiat parkı içerisine kamp yapmanın tadını çıkarabilirler.

Önceki İçerikBursa’nın Meşhur Yemekleri- Bursa Lezzetleri
Sonraki İçerikMarmaris Kamp Alanları

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız