Kategoriler Listeler

Bahar Ara Tatilinde Çocuklarınızla Beraber Gidebileceğiniz 20 Yer

Çocukların her yıl iple çektiği bahar ara tatilini şehirde geçirmek istemeyen anne babaların hepsi yeni seyahat rotaları arayışına giriyor.

Dört bir yanı tarih ve kültürel mirasla bezeli olan ülkemizde hem dinlendirici hem de öğretici çok sayıda tatil rotası bulunuyor.

Siz de çocuğunuzla hem dinlenmek hem keyifli ve keşif oldu bir bahar ara tatili geçirmek istiyorsanız sizler için hazırladığımız listeye mutlaka bir göz atmalısınız.

2022 yılında bahar ara tatili 11-15 Nisan 2022 gerçekleşecek.

Bahar Ara Tatilinde Çocuklarınızla Beraber Gidebileceğiniz Yerler

İstanbul İllüzyon Müzesi

Bahar ara tatilinde İstanbul’da kalıyorsanız ve hem eğlenceli hem ilginç aktivitelerle dolu zaman geçirmek istiyorsanız İstanbul İllüzyon Müzesi’ni ziyaret etmelisiniz.

Burada interaktif bir deneyim yaşayabilirsiniz. Müze ilginç odalardan ve farklı konseptlerden oluşuyor. Her bir odada farklı bir şaşırtıcı unsurla karşılaşmanız mümkün.

Çocuğunuzla birlikte algınızın yanılacağı deneyimler yaşayabilir birbirinden ilginç fotoğraflar çektirebilirsiniz.

İstanbul İllüzyon Müzesi Beyoğlu’nda konumlanıyor.

Germiyan Köyü, İzmir

Germiyan Köyü İzmir’in Çeşme ilçesinde yer alıyor. Bu sevimli sahil köyü dünyaca ünlü olan Slow Food yani yavaş gıda akımına dahil olan bir yer.

Slow Food akımı ise tamamen yerel lezzetlere odaklanan, ayak üstü fast food gıdanın karşısında duran, hızlı tüketime hayır diyen ve gelenekseli savunan bir akım olarak biliniyor.

Günümüzün internet çağında çocukların her şeyi hızla tükettiği malum. Eğer bahar ara tatilinde çocuğunuzun farklı bir deneyim yaşamasını ve değişik yaşam tarzlarına tanıklık etmesini istiyorsanız mutlaka Germiyan Köyü’ne gelmelisiniz.

Buraya gelerek organize sebzelerden satın alabilir ve çocuğunuzla birlikte ekşi maya ekmeğin tadına bakabilirsiniz.

Çocuğunuzun doğal köy yaşamını görmesini sağlayabilirsiniz.

Güler yüzlü halkı, yemyeşil doğası ve oksijen dolu havasıyla çocuğunuz için en huzurlu tatil rotalarından birisi Germiyan Köyü neden olmasın.

İstanbul Akvaryum

17 bin adet deniz canlısına ev sahipliği yaptığı bilinen İstanbul Akvaryum, bahar ara tatilinde çocuğunuzun ufkunu açacak bir seçenek olabilir.

Çocukların eğlenerek deniz yaşamını keşfedebileceği bir yer olan akvaryum özellikle tatillerde yoğun ilgiye maruz kalıyor.

Bu devasa akvaryumda 14 yaş üzerindeki çocuklar için 30 dakikalık sürelere sığdırılan dalış ile vatoz ve orfoz gibi deniz canlılarını besleyebilecekleri etkinlikler de düzenleniyor.

İşitsel ve görsel temaları izleyerek çocuklarınızın sualtı dünyasıyla ilgili bilgi edinmesini sağlayabilirsiniz.

Çocuğunuzun dünyayı, doğayı ve sualtının tanımasını sağlayabileceğiniz en eğlenceli yol olan İstanbul Akvaryum ziyareti bahar ara tatilinde cazip bir fikir olabilir.

İstanbul Akvaryum, Yeşilköy’de konumlanıyor.

Ihlara Vadisi, Aksaray

Aksaray il sınırları içerisinde yer alan Ihlara Vadisi, 18 kilometre boyunca uzanan dünyanın en büyük kanyonlarından birisi.

Yüzyıllar önce yakındaki Hasan Dağı’ndan çıkan lavların yarattığı katmanlar, seller ve diğer doğal oluşumlar sonucunda bugünkü vadi görünümüne ulaşmış.

Vadinin içerisinden Melendiz Çayı akıyor. Buz gibi akan su, cıvıl cıvıl öten kuşlar ve yemyeşil bir doğa vadeden Ihlara Vadisi çocuğunuzla bahar ara tatilini keşif dolu geçirmenizi sağlayacak.

Ihlara Vadisi’nin tamamını yürümenin 5 saatlik bir zaman aldığı biliniyor.

Esasen Aksaray’daki karasal iklim bu vadide yerini Melendiz Çayı sayesinde Akdeniz iklimine bırakıyor.

Vadi yalnızca doğal değil aynı zamanda tarihi unsurlara da ev sahipliği yapıyor.

Doğal yapısı gereği korunmuş bir bölge olan Ihlara Vadisi’nde 105 adet dini bina bulunuyor. Günümüzde bu binalardan 14 adeti halkın ziyaretine açık durumda.

Yılanlı Kilise, Sümbüllü Kilise, Direkli Kilise, Eğritaş Kilisesi, Kokar Kilise ve Ağaçaltı Kilisesi’ni vadi içerisinde yürürken görebilirsiniz.

Geçmişte keşişlerin ve rahiplerin sığındığı bu kiliselerin duvarlarındaki resimleri görebilir çocuğunuza buranın tarihini aktarabilirsiniz.

Ihlara Vadisi’ne 380 adet basamaktan oluşan merdivenlerden iniliyor. Buraya geldiğinizde oldukça yorucu ancak bir o kadar da keyifli bir yolculuğa çıkacağınızı belirtmemiz gerekiyor.

Yazın akşam saat 19.30’a kış mevsiminde de saat 17.00’ye kadar Ihlara Vadisi’ni görebilirsiniz.

Kapadokya, Nevşehir

Kapadokya yalnızca Türkiye’nin değil aynı zamanda dünyanın da en güzel yerlerinden bir tanesi.

İç Anadolu Bölgesi’nde konumlanan bu doğa harikası Nevşehir il sınırları içerisinde kalıyor.

Adeta bir açık hava müzesi olan Kapadokya bahar ara tatili için en iyi rotalardan bir tanesi.

Geçmişte önemli ticaret yolları üzerinde konumlanan Kapadokya Kral Yolu’na ev sahipliği yapıyor.

Dünyanın dört bir yanından turistlerin akın ettiği bu otantik yer özellikle Peri Bacaları, mağaraları ve yer altı şehirleri ile öne çıkıyor.

Buradaki toprak yumuşak bir yapıda olduğu için çok sayıda yer altı şehrine ev sahipliği yapıyor.

Unesco Dünya Mirasları listesinde olan Kapadokya devlet tarafından koruma altına alınmış.

Göreme Açık Hava Müzesi’ne gelerek geçmişte Hristiyan din adamlarının sığındığı tarihi kiliseleri ve evleri ziyaret edebilirsiniz.

Zelve, Çavuşin Köyü, Aşk Vadisi, Paşabağ Vadisi, Ortahisar Kalesi, Üç Güzeller burada çocuğunuzla ziyaret edebileceğiniz yerlerden yalnızca birkaçı.

Ayrıca antik çağda binlerce insanın aylarca bir arada yaşabildiği devasa boyutlu Kaymaklı Yer Altı Şehri, Derinkuyu Yer Altı Şehri’ni de çocuğunuzla beraber keşfedebilirsiniz. Burada geçmiş medeniyetlere mensup halkların nasıl yaşadığını çocuğunuza aktarabilirsiniz.

Yüzyıllar süren doğa olayları sonucunda oluşan Peri Bacaları’nın manzarası eşliğinde Kapadokya’da kültür ve doğayla iç içe bir bahar ara tatili geçirebilirsiniz.

Buraya geldiğinizde mağaralardan yapılmış butik otellerde konaklamanızı tavsiye ediyoruz.

Ayrıca sabahın en erken saatlerinde kalkan balon turlarına da mutlaka katılmalısınız. Hem siz hem de çocuğunuz için hayat boyu unutulmayacak bir tecrübe balon turları sayesinde Kapadokya’yı havadan keşfedebilir, birbirinden güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

Dilerseniz peri bacalarını ve mağaraları kiralayacağınız ATV ile dolaşabilirsiniz. Çocuğunuz için heyecan dolu bir serüvene dahil olmak istiyorsanız Kapadokya bahar ara tatilinde en iyi rota olabilir.

Koza Han, Bursa

Bursa’da yer alan Koza Han, geçmişte ipek ticareti yapanlara ev sahipliği yapmasıyla biliniyor.

Günümüzde ise çeşitli dükkanların bulunduğu bu tarihi hana gelerek Bursa’nın kendisine özgü atmosferini soluyabilirsiniz.

Dünyanın dört bir yanından turistlerin ziyaret ettiği bu tarihi han Osmanlı’nın mirasını yaşatıyor.

Buranın 1491 yılında Sultan II. Beyazıd tarafından inşa ettirildiği biliniyor.

Günümüzde ipek kumaşların, gümüş aksesuarların ve tekstil ürünlerinin satıldığı bir yer olan Koza Han’a bahar ara tatilinde gelerek çocuğunuzla geçmişe doğru bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Ortasında geniş bir avlu olan bu han iki kattan oluşuyor.

Koza Han’da çay kahve içebilir ve keyifle alışveriş yapabilirsiniz.

Osmanlı Devleti’nin doğduğu yer olan Bursa’daki Koza Han’ı çocuğunuza geçmişin alışveriş merkezi olarak tanıtabilirsiniz.

Geçmişte İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in bile ziyaret ettiği bir yer olan Koza Han, bahar ara tatilinde tarih dolu bir rota olabilir.

Ayasofya, İstanbul

Tarih ve kültür kokan kadim şehir İstanbul’a ruhunu veren tarihi yerlerin başında Aya Sofya geliyor.

537 yılında dönemin imparatoru Justinyen tarafından inşa ettirilen Aya Sofya, Hristiyan alemi için geçmişte oldukça önemli bir yerdi.

1453 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul’un fethedilmesiyle birlikte geçmişte kilise olan bu dini yapı camiye dönüştürülmüş.

Uzun yıllar boyunca cami olarak halka hizmet veren Aya Sofya, 1935 senesinde Atatürk tarafından müze haline getirildi; 2021 yılında ise tekrar camii olarak hizmete açıldı.

Tarihi yarımadada yer alan Aya Sofya, eşsiz güzellikteki mimari ve tarih kokan atmosferiyle çocuğunuzla bahar ara tatilinde mutlaka keşfetmeniz gereken yerlerin başında geliyor.

Topkapı Sarayı, İstanbul

1453’te İstanbul’un fethedilmesiyle birlikte Fatih Sultan Mehmet tarafından inşa ettirilen Topkapı Sarayı, İstanbul’un en önemli tarihi yerlerinin başında geliyor.

Dünyaca ünlü olan bu saray çocuğunuzla bahar ara tatilinde keşfedebileceğiniz önemli bir tarihi unsur olarak karşımıza çıkıyor.

Fatih Sultan Mehmet’in vefat ettiği 1481 yılına kadar burada yaşadığı biliniyor. Osmanlı İmparatorluğu’nun tüm ihtişamını burada görebilirsiniz.

Fatih Sultan Mehmet’in ardından çok sayıda padişahın ikamet ettiği bu sarayı çocuğunuzla keşfederek Türk tarihinden bir dönemi birlikte gözlemleyebilirsiniz.

İmparatorluğun kuruluş döneminin mimari anlayışını yansıtan Topkapı Sarayı önemli bir kültürel hazine. Bu ihtişamlı sarayı görmek çocuğunuzun ufkunda farklı pencereler açılmasına yararlı olabilir.

Çanakkale

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli bir dönüm noktası olan Çanakkale, çocuğunuzla bahar ara tatilinde gidebileceğiniz en iyi rotalardan bir tanesi.

Bağımsızlık ruhunu bu ziyaretle çocuğunuza aşılayabilirsiniz.

Yemyeşil doğası ve tarih kokan atmosferiyle Çanakkale size huzur veren bir tatil olacak.

Ders kitaplarında anlatılan teorik tarihi bilgilerin vücut bulmuş hali olan Çanakkale’de Atatürk’ün adım attığı siperleri görebilir, savaşın yaşandığı toprakları arşınlayabilirsiniz.

Burada yer alan şehitlikleri çocuğunuzla birlikte dolaşarak ona vatanseverlik duygusu aşılayabilirsiniz.

Çanakkale’de hem tarih dolu hem de huzur veren bir tatil geçirmek için civardaki küçük otellerde konaklayabilirsiniz.

Pamukkale, Denizli

Milattan önce 2. yüzyıla kadar uzanan bir geçmişe sahip olan Pamukkale’ye beyaz cennet dersek abartmış olmayız.

Hierapolis Antik Kenti’ne geçmişte ev sahipliği yapan bu bölge dünyaca tanınan bir yer olarak öne çıkıyor.

Denizli il sınırı içerisinde yer alan Pamukkale, çocuğunuz için ilginç bir bahar ara tatil rotası olabilir.

Doğada benzeri olmayan Pamukkale Travertenleri bembeyaz görüntüsüyle dünyanın dört bir yanından turistlerin akınına uğruyor.

Related Post

1988 yılında Unesco Dünya Kültür Mirası listesine dahil edildiği biliniyor.

Travertenlere ek olarak Hristiyanlık tarihinde önemli bir yere sahip olan Hierapolis Antik Kenti de burada bulunuyor.

Pamukkale Travertenleri’nde yaşamın ilk olarak Helenistik Çağ‘da başladığı biliniyor. O dönemde yaşanan şiddetli bir deprem sonrasında günümüzde hala kullanılmakta olan kaplıca ve sıcak su kaynakları açığa çıkmış.

Bahar ara tatilinde çocuğunuzla birlikte sıcak su havuzlarına girebilirsiniz.

Bölgedeki lüks otellerde konaklayarak dinlenebilirsiniz.

Buraya geldiğinizde Hierapolis Antik Kenti’ni mutlaka görmelisiniz.

Bergama Kralı’nın travertenlere aşık olması sonucunda M.Ö 2. yüzyılda bu kentin kurulduğu biliniyor. Burası aynı zamanda Hristiyanlar için kutsal olarak kabul ediliyor.

Abant Gölü, Bolu

Bolu’da yer alan Abant Gölü, 1988 yılından beri tabiat parkı statüsüyle varlık gösteriyor.

Bolu’ya 34 kilometre mesafede yer alan Abant Gölü, Abant Dağları’nın üzerinde konumlanıyor.

Göl oldukça etkileyici bir atmosfere sahip. Çevresindeki yemyeşil bitki örtüsü ile huzur dolu bir yer olan Abant Gölü, yurdun dört bir yanından turist akınına uğrayan bir yer.

Çocuğunuzla bahar ara tatilini şehrin kalabalığından uzakta geçirmek istiyorsanız gölün çevresindeki küçük otellerde uygun fiyatlar ile rahatça konaklayabilirsiniz. Otel tutmadan önce Bolu ve Abant’ta Kiralık Villa ve Dağ Evleri yazımıza mutlaka göz atmalısınız.

Eğer otel değil de çocuğunuzla kamp yapmak istiyorsanız burası sizin için en uygun seçenek olabilir.

Gölün çevresinde kamp kurabilir, piknik yapabilir, doğa yürüyüşüne çıkabilir ve bisiklete binebilirsiniz. Özellikle Sinekli Yaylası ve Örmeci Yaylası kamp için en ideal noktalar arasında sayılıyor.

Abant Gölü’nde çocuğunuzla doğayı keşfe çıkabilirsiniz.

Köyceğiz, Muğla

Bir yanında Sandras Dağı diğer yanında da Ölemez Tepeleri bulunan ve Muğla il sınırları içerisinde yer alan Köyceğiz, Rize’den sonra Türkiye’de en fazla yağış düşen yer olmasıyla biliniyor.

Burada bulunan Köyceğiz Gölü’nden adını alan ilçede doğayla iç içe bir bahar ara tatili geçirebilirsiniz.

Köyceğiz Gölü, 53 kilometrekarelik bir alanı kapsıyor ve içerisinde irili ufaklı pek çok adacık da yer alıyor.

Deniz seviyesinden yüksekte olması nedeniyle ilginç bir görünüme sahip olan Köyceğiz Gölü’nün kıyısında piknik yapabilir ve dinlenebilirsiniz.

Göl de ayrıca nesli tükenmeye yüz tutmuş olan Nil kaplumbağalarının da yaşadığı biliniyor.

Köyceğiz’e geldiğinizde tekne turuna çıkmanızı öneriyoruz. Bu sevimli sahil kasabasında uzun yürüyüşlere çıkabilirsiniz.

Sevimli çay bahçelerinde zaman geçirebilirsiniz.

Bahar ara tatili için doğayla iç içe ve sakin zaman geçirmek isteyenlere bu rotayı kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Hasankeyf, Batman

Türkiye’nin bir kültür mozaiği olduğunun en güzel örneklerinden birisi olan Hasankeyf, 1981 yılından beri sit alanı ilan edilerek koruma altına alınmış durumda.

Ne yazık ki bölgeye kurulacak olan Ilısu Barajı’nın suları altında kalacak olan Hasankeyf geçmişte bir yerleşim yeriydi.

Milattan sonra 4. yüzyıla dayanan bir geçmişe sahip olan Hasankeyf’te mağaralar ve iki adet de kale bulunuyor.

Hasankeyf Kaleleri’nin Bizans döneminde inşa edildiği biliniyor.

Emeviler, Artuklular, Mervaniler, Abbasiler, Eyyubiler ve Osmanlılar olmak üzere çok sayıda medeniyete ev sahipliği yaptığı biliniyor.

Buraya gelerek hem güney doğu mutfağının tadını çıkarabilir hem de geçmişe doğru bir yolculuğa çıkarak sıra dışı bir bahar ara tatili yapabilirsiniz.

Kaz Dağları, Çanakkale

Türkiye’nin akciğerleri olarak nitelendirilen Kaz Dağları, bahar ara tatilinde huzur dolu bir seçenek arıyorsanız size en uygun rota olabilir.

Antik Çağ’daki ismi İda Dağı olan Kaz Dağları, mitolojide de adı geçen oldukça önemli bir yer.

Dünya üzerinde yalnızca burada yetişen 21 adet bitkiye ev sahipliği yapan Kaz Dağları adeta cennetten bir köşe.

Alpler’in ardından dünya üzerindeki en bol oksijene sahip yer olması sayesinde dünya çapında üne sahip.

Çanakkale’den Balıkesir’e kadar uzanan bir alana yayılan Kaz Dağları’na giderek kamp kurabilirsiniz.

Dilerseniz civardaki küçük otellerde de konaklayabilirsiniz. Mitolojide Zeus’un Troya Savaşı’nı izlediği Zeus Altarı’nın durduğu yer olarak bilinen bu bölgeyi mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Safranbolu, Karabük

Karabük’ün bu şirin ve tarihi ilçesi Osmanlı mimarisiyle inşa edilmiş tarihi evleriyle dünya çapında üne sahip olan bir yer.

Burada 18. ve 19. yüzyıl döneminde inşa edilmiş tahta pencereli Osmanlı evlerinin eşsiz manzarası eşliğinde otantik bir bahar ara tatili geçirebilirsiniz.

M.Ö 3000 yılına uzanan bir geçmişe sahip olan Safranbolu’nun her yanı kültür ve tarih kokuyor.

Geçmişte burada yaşamış olan insanların inşa ettiği kilise, hamam, cami ve konakları hayranlıkla izleyeceğinizden eminiz.

Bahar tatilinde Safranbolu’ya gelerek eski konaklardan birinde kalabilirsiniz.

Unesco Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Safranbolu her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste kucak açıyor.

Yalova Termal Kaplıcaları

İstanbul’a oldukça yakın bir mesafede olan Yalova, bahar ara tatili için cazip bir seçenek olabilir.

Yalova’dan 12 kilometre mesafede yer alan kaplıcalar Türkiye’nin önde gelen kaplıcaları arasında sayılıyor.

Dünyaca ünlü olan bu kaplıcalarda keyifli ve sağlık dolu bir tatil geçirebilirsiniz.

İlk kez Bizans döneminde kullanılan Yalova Kaplıcaları, Atatürk ile birlikte tekrar popülerliğine kavuşturulmuş.

Dünya çapınca tanınan Yalova kaplıcalarında huzur dolu doğayla iç içe bir bahar ara tatili geçirebilirsiniz.

İstanbul Oyuncak Müzesi

Edebiyatçı Sunay Akın tarafından kurulan İstanbul Oyuncak Müzesi, oldukça zengin bir oyuncak arşivine sahip.

Çocuğunuzla keyifle zaman geçirebileceğiniz bu eğlenceli müzede siz de çocukluğunuza doğru bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Müzede 40 adet ülkeden toplanan eski ve antika niteliğindeki oyuncaklar sergileniyor.

Dünya tarihini ve gelişim sürecini bu oyuncaklar üzerinden çocuğunuzun keşfetmesini sağlayabilirsiniz.

Müzedeki eski oyuncakları gördüğünüzde siz de geçmişe doğru bir yolculuğa çıkmış olacaksınız.

Burada çocukların keşfederken eğlenmesini sağlayan farklı etkinlikler de mevcut.

Müzeyi dolaştıktan sonra çocuğunuzun kendi oyuncağını yapması için atölyelere katılmasını sağlayabilirsiniz.

İstanbul Müzeleri yazımıza göz atarak şehirde görmeniz gereken tüm müzeler hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Miniatürk, İstanbul

İstanbul’un ve Türkiye’nin en önemli yapıları çocuğunuzla birlikte keşfedebileceğiniz bu maket parkını mutlaka görmelisiniz.

Eğer ufak bir Türkiye tutu atmak isterseniz burası tam da size göre.

İçerisinde yer alan toplam 15 adet maketle Türkiye’yi özetleyen Miniatürk, İstanbul’un en eğlenceli yerlerinden birisi.

Bizans, Antik Çağ, Roma İmparatorluğu ve Osmanlı Devleti’ne kadar uzanan medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Anadolu’yu aslına birebir uygun şekilde yapılan maketler ile keşfedebilirsiniz.

Böylece çocuğunuzla kültür ve tarih dolu bir etkinlik yapabilirsiniz.

Bu maket parkında kiliseler, kaleler, saraylar ve tapınakları görebilirsiniz.

Maketlere ek olarak Miniatürk’ün içerisinde çocuklar için oyun parkı, masal ağacı, parkur içeresinde dolaştıran vagonlar, uzaktan kumandayla yüzdürülen tekneler gibi çok sayıda aktivite seçeceği de sunuluyor.

Haftanın 7 günü açık olan Miniatürk’ü saat 09.00 ile 19.00 arasında ziyaret edebilirsiniz.

İsfanbul Eğlence ve Yaşam Merkezi

Çocukların ve gençlerin en sevdiği yerlerin başında gelen Isfanbul tamamen eğlence odaklı bir yer olarak karşımıza çıkıyor.

İçerisinde Jungle Park, Zindan ve Safari gibi macera dolu alanlar bulunuyor.

Bunlara ek olarak Adalet Kulesi, Nefes kesen ve Viking gibi farklı oyun alanları da bulunuyor.

Bu devasa tema parkının girişinde ihtişamlı bir şato ziyaretçilerini karşılıyor.

İçerisinde tramvaya binerek keşfedebileceğiniz bu büyük eğlence parkında herkes keyifle vakit geçirebilir.

Eyüp sınırları içerisinde yer alan Isfanbul haftanın 7 günü açık.

Hafta içi saat 10.00 ile 18.00 arasında hafta sonları da saat 10.00 ile 20.00 arasında burayı çocuğunuzla ziyaret edebilirsiniz.

Legoland Discovery Centre, İstanbul

İstanbul’un hem çocuklar hem de yetişkinler için en eğlenceli konumlarından biri olan Legoland, bahar ara tatilinde keşfedilecek en güzel yerlerden bir tanesi.

Burada çocuğunuz yaratıcılığını sergileyebilir, bütün gün hiç sıkılmadan keyifle zaman geçirebilir.

12 adet oyun alanın bulunduğu Legoland, kapalı bir eğlence merkezi olarak karşımıza çıkıyor.

Burada uzmanlardan Lego yapımıyla ilgili dersler görerek kendilerine ait özgün modelleri inşa edebilirler.

İçerisindeki Miniland’e giderek de İstanbul’un simgesel yapılarından Boğaziçi Köprüsü, Galata Kulesi, Ayasofya ve Boğaziçi Köprüsü’nün legolardan yapılmış hallerini de görebilirler.

Legoland’in içerisinde bir adet de 4D özellikli sinema bulunuyor. Burada Lego Movie’nin 15 dakikalık gösterisini de izleyebilirler.

Kompleksin içerisinde yer alan oyun alanlarında lazerle krallık macerası oyunu yanarak eğlenceli zaman geçirebilirler veya kendi Lego araçlarını yaratarak test sürüşlerine katılabilirler.

Bayrampaşa Forum İstanbul Alışveriş Merkezi’nin içerisinde yer alan Legoland Discovery Centre saat 10.00 ile 20.00 arasında hizmet veriyor.

Paylaş
Ezgi Opan

Blogger, içerik yazarı, editör, besteci, söz yazarı, gitarist, turizmci, seyahat tutkunu, müzik ve kedilere hasta☺️