Kategoriler Lezzet Durakları

İstanbul’un En Güzel Ekmek Arası Mekanları

İki dilim arası mutluluk diye betimleyeceğim ekmek arası lezzetler bence hızlı bir atıştırmalıktan çok daha fazlası.

Boğaz’da martı sesleri eşliğinde balık ekmek keyfi yapmaktan, soğanlı, hafif acılı mis gibi bir köfte ekmekle günü şenlendirmekten, tazecik malzemelerle hazırlanmış bir soğuk sandviçle güne başlamaktan ya da gece bastıran açlığı şöyle bol kimyonlu bir kokoreçle bastırmaktan daha keyifli ne olabilir ki?

Siz de ekmek arası lezzetlere karşı koyamayanlardansanız hadi gelin İstanbul’un en keyifli ve en lezzetli ‘Ekmek Arası Mekanları’na bir göz atalım.

Liste hazırlanırken belli bir kıstas üzerinden sıralama yapılmamıştır.

1) Asker Abi’nin Yeri, Kadıköy

Ezine beyaz peyniri, Erzincan tulumu gibi yöresel peynirlerin yanı sıra tazecik pastırma, tadı damağınızda kalacak kuru etler ile damak zevkinize göre hazırlanmış harika bir sandviç yemek isterseniz hiç düşünmeden Asker Abi’nin yolunu tutun derim.

Asker Abi’nin sandviçlerinin bir olmazsa olmazı da zeytin ezmesi. O zeytin ezmesini sürerken siz de içine koyacağınız malzemeleri seçebilirsiniz. 7/24 hizmet veren Asker Abi’nin Yerine günün her saati uğrayabilirsiniz.

2) Muradoğlu Balıkçılık, Beykoz

İstanbul’la özdeşleşen, boğazın en güzel balıklarından biri de uskumru. Siz de uskumru ile hazırlanan tadı damağınızda kalacak bir balık ekmek yemek istiyorsanız adresiniz Muradoğlu Balıkçılık olsun derim.

Muradoğlu’nda balık ekmek keyfinize boğazın göz kamaştıran güzelliği eşlik ediyor, benden söylemesi.

3) Çengelköy Kokoreççisi, Çengelköy

Ekmek arası sokak lezzetlerinin olmazsa olmazlarından biri de tabi ki kokoreç.

Tadanların bağımlısı olduğu henüz tatmamış olanlarınsa mesafeli yaklaştığı kokoreçin en lezzetli adreslerinden bir de Çengelköy Kokoreççisi.

Önünde her daim kuyruk var ama emin olun beklediğinize değiyor.

4) Memoş Tantuni, Ataşehir

İsteyene ekmek arası isteyene lavaşa dürüm. İstanbul’un en lezzetli tantunilerinden birini yemek istiyorsanız adresiniz bir Mersinli olan Memoş Tantuni olsun derim.

Memoş Tantuni’de önceden haşlanan kuşbaşı et, özel sacda yağ ve bol toz biber ile çeviriliyor.

Tercihinize göre ekmek veya lavaşla buluştuktan sonra da limon ve acı biber turşusu ile servis ediliyor. Tadı damağınızdan uzun süre silinmeyecek bu lezzete kim hayır diyebilir ki?

5) Patso Burger, Üsküdar

Ekmek arası patates fikri kulağa pek cazip gelmese de en sevilen ekmek arası lezzetlerinden biri de ’patso’.

Üsküdar’daki Pasto Burger ise ekmek arası patates kültürünü bambaşka bir boyuta taşıyor.

Klasik sadenin haricinde, sosisli, kaşar peynirli, tavuklu ya da dönerli gibi patso çeşitleri bulabileceğiniz Patso Burger Anadolu Yakası’nın en iyi ekmek arası lezzet duraklarından.

6) Sandaviç Kralı, Beşiktaş

İzmir’in en sevilen ekmek arası duraklarından biri olan Sandaviç Kralı bir süredir İstanbul’da hizmet veriyor.

Birçok farklı tost çeşidi bulabileceğiniz Sandaviç Kralı’nın en beğenilen lezzetleri arasında sotelenmiş tavuk, kaşar peyniri ve Rus salatası ile hazırladıkları ‘Tavuklu Ruslu Tost’ var.

Tost yemek istemezseniz de soslu sandviç ve burger seçeneklerinin olduğunu da belirtelim.

7) Tonton Baba, Florya

Ekmek arası lezzetler denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri de ‘ekmek arası Türk lezzetleri’ mottosu ile hizmet veren Tonton Baba.

Tonton Baba’nın sucuk ekmeği de köfte ekmeği oldukça lezzetli. Hangisini seçeceğinize karar veremezseniz tercihinizi sucuklu ve köfteli ‘Tonton Baba Spesiyal’den yana kullanın derim.

Related Post

8) Orjin Köfte, Gayrettepe

Orjin Köfte bence İstanbul’un en iyi köfte ekmekçilerinden biri. Uzun yıllardır lezzetinden ödün vermeden köftelerini hazırlayan Adem Usta tezgahını akşam altı sularında açıyor.

Siz de bolca soğanlı çokça lezzetli bir köfte ekmek isterseniz adresiniz Orijin Köfte olsun derim.

Köfte yemek istemezseniz Adem Usta’nın sac kavurması da bir efsane demedi demeyin.

9) Balıkçı Tufan, Beyoğlu

İstanbul’un en klasik ekmek arası lezzetlerinden biri de tabi ki balık ekmek. Balıkçı Tufan’ın tezgah babadan oğula devrolmuş olsa da yıllardır lezzetinden hiç ödün vermiyor.

Kılçıkları güzelce temizlenen balıklar közde pişirildikten sonra salata ile buluşup ekmek arasına konuluyor ve ortaya Balıkçı Tufan’ın karşı konulmaz balık ekmekleri çıkıyor.

Siz de yemelere doyamayacağınız bir balık ekmek arıyorsanız adresiniz Balıkçı Tufan olsun derim.

10) Taka Balık Ekmek, Yeniköy

Denizin dibinde dalga sesleri ve martılar eşliğinde güzel bir balık ekmek yemek istiyorsanız Yeniköy’ün en salaş lezzet duraklarından biri olan Taka Balık güzel bir alternatif olacaktır.

Özellikle hamsi zamanı mutlaka uğrayın derim. Ama baştan söyleyeyim Taka Balık’ta hamsiler kılçıklı pişiriliyor, o yüzden yerken dikkatli olmakta fayda var.

11) Mehmet Demir’in Kahvaltı Arabası, İstiklal Caddesi

Sabahın ilk ışıkları ile birlikte seyyar arabasının başına geçen Mehmet Demir fırından yeni çıkmış tazecik ekmeklerle efsane sandviçler hazırlıyor.

Mehmet Demir’in tezgahında peynirli, yumurtalı, ballı kaymaklı enfes kahvaltı sandviçleri var.

Siz de güne bol malzemeli kocaman bir sandviç ile başlamak istiyorsanız Beyoğlu’ndaki adresiniz Mehmet Demir’in Kahvaltı Arabası olsun derim.

12) Ozzie’s Kokoreç, Asmalımescit

Birçok gurme yazardan da onaylı kokoreççilerden biri de Ozzie’s.

Mesleği babasından devralan Oğuzhan Bey’in Makedon usulü olarak adlandırdığı kokoreci ekmek arası lezzetlerden vazgeçemeyenlerin favori duraklarından biri.

Siz de sokak lezzetlerini nispeten daha az salaş yerlerden yemeyi sevenlerdenseniz Ozzie’s Kokoreç’e mutlaka uğrayın derim.

13) Özen Kokoreç, Ortaköy

Semtin simge lezzetlerinden olan kumpircilerin arasına sıkışmış Özen Kokoreç Ortaköy’ün en iyi ekmek arası lezzet duraklarından biri.

Siz de mangal ateşinde nar gibi pişmiş güzel bir kokoreç yemek istiyorsanız Özen Kokoreç’e mutlaka bir şans verin derim.

14) Goralı, Fatih

Her ne kadar benzerlerini bir çok farklı yerde bulabiliyor olsak da özel reçeteli gerçek bir ‘Goralı’ yemek istiyorsanız istikametiniz Goralı ailesinin Fatih’teki mekanı Goralı olsun derim.

Özel gora köftesi ve gora püresi ile hazırlanan gerçek ‘Goralı’yı bir kere yediniz mi başka bir yerde yemek istemeyeceksiniz benden söylemesi.

15) Balıkçı Emin Usta, Karaköy

Parmak ısırtan balık ekmeğin en iyi adreslerinden biri de Balıkçı Emin Usta.

Balıkçı Emin Usta ya da nam-ı diğer Süper Marlo’nun balık ekmeklerinin sırrı Emin Usta’nın özel sosunda saklı. Emin Usta balıklarını tarifini sır gibi sakladığı özel bir sos ile hazırlıyor.

Emin Usta’da balığınızı ekmek arası ya da lavaşa sarılı dürüm olarak tercih edebilirsiniz.

Paylaş
Sıla Uçan

Saint Benoit Fransız Lisesi, Koç Üniversitesi Tarih mezunuyum. Bir süre kurumsal hayatta çalıştıktan sonra kendi yolumu çizmeye karar verdim ve uçanmutfak adlı blogumu kurdum. Böylece hayatıma en büyük tutkularımdan ve vazgeçilmezlerimden olan seyahat ve yemek ikilisinin serüveninde devam etmeye başladım. Hayallerim ışığım tutkularım ise mesleğim oldu. http://www.ucanmutfak.com