Hem merkezdeki hareketli gece hayatıyla hem de turkuaz renkli sulara sahip güzel plajlarıyla herkesin ilgisini çeken bir tatil yeri Marmaris.
Gündüzleri altın sarısı kumsallara sahip plajlarda vakit geçirip akşamları ise şahane restoranlarda taptaze balıklar yiyip gece kulüplerinde dans ederek dopdolu bir tatil yaşayabilirsiniz bu güzel şehirde.
Bu yazımda sizler için Marmaris’in hepsi birbirinden güzel olan 10 plajını sıraladım. Keyifle okumanız ve gezmeniz dileğiyle. İşte Marmaris’in En Güzel Plajları:
İçindekiler
Gittiğim en güzel yer diyebileceğim Sedir Adası Plajı, kesinlikle mükemmel bir tatil seçeneği. İnsan oraya gittiğinde kendini cennete düşmüş gibi hissediyor.
Kleopatra Plajı olarak da bilinen bu güzel plajın altın renkli kumları çok özel bir yapıya sahip. Zamanında Kleopatra bu kumları Kuzey Afrika’dan kendisi için özel olarak getirtmiş. Kumlar o kadar özel ki plajda öyle gönlünüzce gezemiyorsunuz, kumsalın etrafı halatlarla çevrilmiş bir şekilde korunuyor ve bu kumları adadan çıkarmak yasak.
Sadece Mısır’da görülen bu özel kumlar birbirine yapışan kof tanecikli bir yapıya sahip ve bu durumun adanın kalkerli yapısından ileri geldiği söyleniyor. Siz ister efsaneye ister bilime inanın ama benim bir bilim insanı olarak hangi tarafta olduğum belli.
Marmaris’in 16 kilometre kuzeyinde bulunan bu plaja Çamlık İskelesi’nden kalkan tekneler aracılığıyla yarım saatte ulaşabilirsiniz. Bu iskele Çamlı Köyü’nde bulunuyor. 08:00 – 19:00 saatleri arasında tekneler doldukça sefer yapıyor.
Benim yaptığım gibi sizlerin de sabahki ilk tekneye binmenizi tavsiye ederim. Bu sayede denizi çok güzel olan bu plajı en sakin halinde yakalayabilirsiniz. Ayrıca Akyaka Beldesi ve Gelibolu Köyü’nden binebileceğiniz tekneler de size bu cennet parçası adaya getirecektir.
Denizi aşırı güzel olan bu plajda o güzelim turkuaz sulara girdiğinizde hiç çıkmak istemiyorsunuz. Mavi bayraklı bu plaja olabildiğince erken gitmeye çalışın, çünkü öğleden sonra gelen teknelerle birlikte aşırı kalabalık olabiliyor.
Adada yeme-içme durumu biraz pahalı, çünkü tek bir işletme bulunuyor. Size önerim kendi yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürmeniz. Böylelikle yüklü miktarda ödeme yapmak durumunda kalmazsınız. Plajda ücretsiz olarak kullanabileceğiniz tuvaletler, duşlar ve soyunma kabinleri bulunuyor.
Kedrai Antik Kenti ismiyle de bilinen Sedir Adası sahip olduğu kalıntılar ve müthiş doğal güzelliğiyle hem birinci derece arkeolojik hem de birinci derece doğal sit alanı.
Ayrıca Özel Çevre Koruma Bölgesi olan bu güzel adadaki tarihi kalıntıları gezerek burada yaşamış olan insanların yaşamlarına tanıklık edebilirsiniz. Tarihi kalıntıların başında sur duvarları, Apollon Kutsal Alanı, Büyük Bazilika, tiyatro, agora ve antik liman kalıntıları geliyor. Bu kısımları gezerken ayağınıza rahat bir ayakkabı giymenizi öneririm, zira ara ara engebeli ve taşlı yerlerden geçmek gerekiyor. Ayrıca güneş kreminizi de sürmeyi unutmayın, kalıntılar geniş bir alanda yer aldığı için gezmesi biraz uzun sürebiliyor.
Ama hem plaj keyfi hem de arkeolojik gezi yapabileceğiniz bu adadaki emeklerinizin karşılığını kesinlikle alıyorsunuz.
Giriş ve Şezlong Ücretleri:
Çamlı Köyü’nde yer alan İncekum Plajı’na traktör kasasında yolculuk yaparak ulaşıyorsunuz.
Sedir Adası’na yakınlığından olsa gerek altın sarısı kumları çok güzel. İsminden anlaşılacağı gibi kumları çok ince ve yumuşacık.
Dalgasız denizinin rengi de mavinin en güzel tonlarını içeriyor. Denizi sığ olduğu için çocuklu aileler için çok uygun. Biraz ufak olan sahilde duş, tuvalet ve kafeterya bulunuyor.
Hem kumsalı hem de deniziyle Maldivler havasını yaşayabileceğiniz İncekum Plajı’na sabah erken saatlerde gelin. Plaj fazla kalabalıklaşmadan bu muhteşem yerin tadını çıkarın.
Önünüzde yer alan turkuaz deniz suyu ve arkanızdaki yemyeşil orman sizleri inanılmaz bir şekilde dinlendirecek.
Giriş ve Şezlong Ücretleri:
Mavi bayraklı Uzunyalı Plajı, tertemiz sularıyla mavi bayrağa sahip plajlarımızdan. Keyifle yürüyüş yapabileceğiniz Marmaris Halk Plajı’ndan İçmeler’e kadar uzanan 10 kilometrelik bir sahil kıyısına sahip olan plaj boyunca restoran ve kafeler bulunuyor.
Ayrıca eğlenceli su sporları aktivitelerini gerçekleştirebileceğiniz yerler var plajda. Berrak denizi ve altın kumlarıyla hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak noktası olan Uzunyalı Plajı, Marmaris merkeze 10 kilometre uzaklıkta yer alıyor.
Hem plaj hem de piknik keyfi yapabileceğiniz bu güzel plaj, aileler ve arkadaş grupları için ideal.
Giriş ve Şezlong Ücretleri:
Marmaris’in merkezinde bulunan belediye halk plajı Uzunyalı Plajı’na kadar devam ediyor. Merkezde olduğu için çok sayıda kafe ve büfe bulabileceğiniz plaj Marmaris’te denize girebileceğiniz en yakın yer. Kendi eşyalarınızla gidip doya doya denize girebilirsiniz.
Denizi temiz ve genel olarak sığ olduğundan çocuklu aileler için gayet uygun. Ayrıca deniz sıcak ve dalgasız. Sahili hafif çakılla karışık kumdan oluşsa da insanı rahatsız etmiyor. Plajda yer alan su sporları da güzel vakit geçirmek için bir alternatif olabilir.
Giriş ve Şezlong Ücretleri:
Marmaris merkeze 8 kilometre uzaklıkta bulunan İçmeler Plajı bünyesinde çok sayıda otel barındırıyor. Plaj ile merkez arasında 24 saat boyunca çalışan dolmuşlar bulunuyor. Yani burada konaklayıp Marmaris’in cıvıl cıvıl gece hayatına akabilirsiniz. Denizi aşırı güzel ve suyu ılık ama aniden derinleşebiliyor, o yüzden iyi yüzme bilmeyenlerin ve çocukların dikkatli olmasını öneririm.
Deniz o kadar temiz ki balıklarla birlikte yüzüyorsunuz burada. Mavi ve yeşilin buluştuğu bu güzel plaj doğa ve deniz tatilini bir arada yaşamak isteyenler için muhteşem bir yer. Kum ve çakıl karışımı bu plajda deniz paraşütü (parasailing), kano ve muz gibi spor aktivitelerine katılabilirsiniz.
Ayrıca İçmeler Kanyonu’nda kuş cıvıltıları eşliğinde güzel bir doğa yürüyüşü de yapabilirsiniz.
Giriş ve Şezlong Ücretleri:
Huzurlu bir tatil arayanlar için önerebileceğim Turunç Plajı, Marmaris merkeze 21 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Berrak ve serin bir denizi olan plajda akşama kadar keyifle yüzebilirsiniz. Fakat denize girerken geçtiğiniz yerler biraz taşlı, o yüzden mutlaka deniz ayakkabısı kullanın.
Mavi bayrak sahibi 300 metre uzunluğundaki Turunç Plajı mavi ile yeşilin buluştuğu mükemmel bir yer. Dalış yapmak için de çok uygun olan bir denizi var. Sahilde su sporları eşyalarını kiralayabileceğiniz ve eğitimini alabileceğiniz yerler bulunuyor.
Giriş ve Şezlong Ücretleri:
Marmaris’in 27 km güneybatısında yer alan Kumlubük Plajı, Turunç’un 6 kilometre ilerisinde bulunuyor. Yolu biraz virajlı olsa da Marmaris’in kalabalığından kaçıp doğa ve denizle buluşmak isteyenler için müthiş bir plaj.
Plaj o kadar doğal ki ineklerle karşılaşma şansınız bile var burada. Doğal güzelliklerini koruyan Kumlubük Plajı’nda deniz suyu çok temiz ama biraz soğuk. Deniz hızlı bir şekilde derinleşiyor, o yüzden çok dikkatli olun. Sahili ise geniş ve uzun fakat biraz çakıllı. O yüzden deniz ayakkabınızı kullanabilirsiniz.
Yakın bir yerde market bulunmadığı için ihtiyaç duyacağınızı düşündüğünüz şeyleri yanınızda getirin. Bölgedeki balık restoranları çok ünlü, eğer benim gibi balık sevdalısıysanız bu güzel mekanlara bir şans verebilirsiniz.
Ayrıca buraya kadar gelmişken yarım saat uzaklıkta yer alan Amos Antik Kenti’ne uğramanızı tavsiye ederim.
Giriş ve Şezlong Ücretleri:
Doğa ile iç içe olabileceğiniz Çiftlik Plajı, Marmaris merkezine 33 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Çevresinde yoğun bir yerleşim olmadığı için çok huzurlu bir yer, adeta gizli bir cennet diyebilirim. Berrak ve dalgasız olan muhteşem bir denizi var. Büyük taneli kumlara sahip mavi bayraklı plajda su sporları yapabilirsiniz. Ayrıca koyun kayalıklı yapısı dalış yapmak için de çok uygun.
Buraya kadar gelmişken plajın yakınında bulunan Gebekse Koyu’ndaki tarihi kalıntıları görebilirsiniz. Ayrıca buranın denizi de şahane, Çiftlik Plajı’nda yüzmeye doyamadıysanız burada da denize girebilirsiniz.
Giriş ve Şezlong Ücretleri:
Marmaris merkezinin 36 kilometre güneybatısında yer alan Kızkumu Plajı, çam ormanlarıyla çevrili mükemmel bir koyda bulunuyor.
Deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz bu güzel plajda doğa ile bütünleşebilirsiniz.
Kızkumu Plajı’nın denizi hep çok sakin olduğu için havuzda yüzüyorsunuz hissi veriyor. Ayrıca denizin ortasında bulunan 600 metre uzunluğundaki kızıl renkli kumlardan oluşan sığ alanda yürüyerek farklı duygular yaşayabilirsiniz.Bu yol çakıllı bir yapıya sahip olduğu için deniz ayakkabısı kullanmanızı öneririm. Bu yolun sonunda yer alan genç kız heykelinden sonra deniz derinleşmeye başlıyor, lütfen dikkatli olun.
Plajdaki su sporları merkezine giderek jet ski ya da muz gibi eğlenceli aktivitelere katılabilirsiniz.
Giriş ve Şezlong Ücretleri:
Nimara yarımadasında yer alan Cennet Adası Plajı, Marmaris merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunuyor.
Plajda herhangi bir tesis bulunmadığı için eşyalarınızı yanınızda getirmenizi tavsiye ediyorum.
Akvaryum gibi bir denizi olan bu cennet gibi koyda saatlerce keyifle yüzebilirsiniz. Öğleden sonra kalabalıklaştığı için sabah erkenden gidip bu güzel plajın tadını çıkarmanızı öneriyorum.
Plajın çevresindeki restoran ve kafelerde oturarak manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Cennet Adası Koyu’nda gün batımını izlemek kesinlikle yapılması gereken şeylerden. Bu güzel manzarayı fotoğraflayarak ölümsüzleştirmeyi de unutmayın.
Cennet Adası’nda doğa yürüyüşü ve dalış da yapabilirsiniz. Ayrıca plajın yakınlarında yer alan Nimara Mağarası ve Fosforlu Mağarası‘nı ziyaret edebilirsiniz.
Giriş ve Şezlong Ücretleri:
***
Mavi ve yeşilin bir arada olduğu, turkuaz renkli sulara sahip olan bu muhteşem plajlara en kısa sürede kavuşmanızı diliyorum.