Kenya’da Gezilecek Şehirler

0
1123

Afrika’nın doğusunda yer alan Kenya, safari denilince akla ilk gelen ülke.

Hayvan çeşitliliği bakımından dünyanın en zengin ülkeleri arasında bulunan Kenya’da aynı zamanda en eski insan fosilleri bulunmuş.

Yalnızca yer üstü değil yer altı güzellikleriyle de insanı hayrete düşürüyor.

Kenya’ya gitmek isteyen Türk vatandaşlarından bordo pasaport sahibi olanların internet üzerinden e-vize almaları gerekiyor. Yeşil, gri ve siyah pasaport sahipleri ise Kenya’ya vizesiz seyahat edebiliyorlar.

Yıl içerisinde İstanbul’dan Nairobi ve Mombasa’ya aktarmasız uçuşlar düzenleniyor. Diğer birkaç ilimizden de Kenya’ya aktarmalı seferler bulabilirsiniz.

Kenya’da Gezilecek Şehirler

Nairobi

Nairobi Kenya

Kenya’nın başkenti ve en büyük şehri olan Nairobi, ‘soğuk su’ anlamına geliyor.

1899 yılında kurulan şehir hızla büyüyerek 8 sene içerisinde Kenya’nın başkenti olmuş.

Dünyanın belki de en heyecan verici safari turlarının düzenlendiği Nairobi’de ilk olarak Nairobi Milli Parkı’na gidebilirsiniz.Yalnızca belgesellerde görebileceğiniz vahşi hayatın kalbi olan bu parkta zürafaları, aslanları, gergedanları ve daha birçok hayvanı doğal ortamında gözlemleyebilirsiniz.

Uhuru Park Nairobi Kenya

Kenya tarihini öğrenmek isteyenler içinse ilk durak noktası Nairobi Milli Müzesi. İçerisinde Kenya kültürünü yansıtan ögelere ek olarak tarihi kalıntıların da sergilendiği müzede, alışveriş merkezleri de hizmet veriyor.

Karen Blixen Evi Kenya

Günümüzde müze olarak kullanılan bir diğer yapı ise Karen Blixen Evi. 1912 yılında bungalov tarzında yapılan ev, 1917 yılında Karen Blixen tarafından satın alınmış. Danimarka’ya dönene kadar burada yaşayan ve en ünlü kitabını da burada yazan Blixen’in Danimarka’ya dönmesinden sonra bölgede ufak bir şehir olmuş. 1964 yılında Danimarka hükümeti tarafından Kenya’ya ‘bağımsızlık hediyesi’ olarak verilen ev 1986 yılında müzeye dönüştürülmüş.

Nairobi’de gezebileceğiniz diğer yerler ise şunlar; Go-Down Sanat Müzesi, Kenya Bomaları, Nairobi Demiryolu Müzesi, Uhuru Bahçeleri, Kayıp Cennet, Yetim Fil Merkezi ve Ngong Tepeleri.

Masai

Masai Kenya

Vahşi yaşam denilince akla ilk gelen şehirlerden bir tanesi olan Masai, genellikle turistler tarafından safari yapmak için tercih ediliyor.

Bölgede yaşayan Masai kabilesiyle nesli tükenme tehlikesi altında olan Masai aslanı, şehri özel kılıyor.

Masai’de gezilecek pek fazla yer yok fakat, Masai Mara Ulusal Parkı, insana hayatında bir kez erişebileceği olaylara tanıklık etmesini sağladığı için başka bir yer görme ihtiyacı olmuyor.

Kenya Büyük Göç

Her yıl temmuz ve ağustos aylarında gerçekleşen Büyük Göç içinde binlerce insan bölgeye akın ediyor. Dünyanın en büyük doğa olayları arasında yer alan bu göçte binlerce zebra, Thomson ceylanı ve Afrika antilobu yer değiştiriyor. Büyük beşli adıyla anılan dünyanın en nadir vahşi hayvan türleri olan aslan, leopar, siyah gergedan, buffalo ve Afrika fili de Masai’de yaşıyor.

Kenya Büyük Göç

Masai Mara Ulusal Parkı’nın Oloolaimutiek kapısında Masai Köyü yer alıyor. Burada yerel kabilenin kültürünü ve yaşayış şeklini öğrenebilirsiniz.

Mombasa

Kenya Mombasa

Kenya’nın en büyük ikinci şehri olan Mombasa, mimari yapıları ve doğal hayatıyla büyük bir turizm potansiyelini sahip.

Mombasa Kenya

Denize kıyısı olmasından dolayı ülkenin tek büyük limanı olan Kilindini burada yer alıyor. Bu nedenle de Mombasa, ülkenin ticaret merkezi sayılıyor.

Fort Jesus Mambosa Kenya

Mombasa turunuza Fort Jesus Müzesi’nden başlayabilirsiniz. 1593’te Portekizliler tarafından inşa edilen hisar, günümüzde müze olarak kullanılıyor.

Şehrin en turistik mekanı olan Fort Jesus Müzesi aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunuyor.

Svahili mimarisinin en iyi örneklerinden biri olan Mandhry Camii, küçük olsa da bembeyaz rengi ve Arap stilini yansıtışıyla turistlerin ilgisini çekiyor.

Camii, eski şehir bölümünde konumlanıyor. Yine eski şehirde yer alan, yöreye özgü baharatların satıldığı Baharat Pazarı, şifalı otları ve tadıyla insanı kendine hayran bırakan baharatlarıyla mutlaka gidilmesi gereken bir yer. Buradan aldığınız baharatları Türkiye’ye getirebilir, her kullandığınızda Kenya’nın kendine has atmosferini hissedebilirsiniz.

Mombasa’da gezebileceğiniz diğer yerler ise şöyle; Eski Mahkeme, Sikh Tapınağı, Holy Ghost Katedrali, Khonzi Camii, Swaminarayan Tapınağı ve Lord Shiva Tapınağı.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız