23 Nisan İçin 4 Günlük Tatil Önerileri

0
252
23 Nisan İçin 4 Günlük Tatil Önerileri
23 Nisan İçin 4 Günlük Tatil Önerileri

2024 yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, salı gününe denk geliyor. Hafta sonu ve bir günlük 23 Nisan tatilini birleştirmek isterseniz 22 Nisan Pazartesi günü için izin alabilir ve 4 gün boyunca tatil yapabilirsiniz. 

Dört günlük tatilinizi değerlendirmek için seyahat edebileceğiniz harika rotalar bulunuyor. İsterseniz bol bol dinleneceğiniz isterseniz de doyasıya gezip eğleneceğiniz bir rota seçebilir ve bu kısa tatili unutulmaz bir anıya dönüştürebilirsiniz.

İşte 23 Nisan için 4 günlük tatil önerileri;

1) Sapanca

Sapanca
Sapanca

Kısa süreli tatillerde önceliğiniz dinlenmek ve sakin vakit geçirmek ise Sakarya’nın harika bir bölgesi olan Sapanca sizin için doğru rota olabilir. Gölü ve güzel doğası ile ziyaretçilerine harika bir destinasyon seçeneği yaratan Sapanca, aynı zamanda farklı konaklama seçenekleri de sunuyor. Sapanca’da isterseniz bir butik otelde isterseniz bungalovda konaklayabilirsiniz. 

Bu güzel bölgede yaptığınız tatil boyunca, Sapanca Gölü kenarında keyifli bir yürüyüş yapabilir ve teleferiğe binerek keyifli vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca tatiliniz sırasında Sapanca’ya yakın konumda bulunan Maşukiye ve Kartepe’ye de gidebilirsiniz.

2) Yedigöller

Yedigöller
Yedigöller

Her mevsim ayrı güzel olan Yedigöller, özellikle birkaç günlük tatiller için sıklıkla tercih edilen rotalar arasında bulunuyor. Bolu’da konumlanan Yedigöller, sınırları içerisinde bulunan yedi farklı göle ev sahipliği yapıyor. Bu göllerin ve bölgedeki bitki örtüsünün harika manzaralar oluşturmasının yanı sıra bölgede çok rahat bir şekilde kamp yapılabiliyor olması da özellikle kampseverleri oldukça mutlu ediyor.

Yedigöller’de aynı zamanda doğa yürüyüşleri yapabilir, görkemli ağaçların arasında bisiklete binebilir ya da ATV sürebilirsiniz. Eğer bu destinasyonda ilk kez kamp yapacaksanız Yedigöller’de Kamp Yapacakların Bilmesi Gerekenleryazımıza göz atabilirsiniz. 

3) Şarköy

Şarköy
Şarköy

İstanbul’da veya İstanbul’un çevresinde bulunan illerden birinde yaşıyorsanız, size yakın konumda bulunan ve tatil hissiyatını verecek en güzel yerlerden bir tanesi Şarköy. İstanbul’dan kısa bir araba yolculuğu ile varabileceğiniz Şarköy’de gezebileceğiniz çeşitli lokasyonlar bulunuyor. Kartaltepe Tabiat Parkı, Uçmakdere ve Eriklice Şarköy’de kesinlikle ziyaret etmenizi önerdiğimiz yerlerden sadece birkaçı. Şarköy’de rahat ve özgürce gezebilmek için özel aracınızla seyahat edebilir ya da araç kiralayabilirsiniz

Şarköy’de genelde butik oteller bulunsa da farklı otel seçenekleri bulmanız mümkün. Ayrıca otelde kalmak istemiyorsanız ya da farklı bir konaklama deneyimi yaşamak istiyorsanız bölgede kamp da yapabilirsiniz. Şarköy’de kamp yapmak için Uçmakdere Kamp Alanı, Kartaltepe Tabiat Parkı Kamp Alanı, Ganos Dağı Kamp Alanı ve Şarköy Halk Plajı Kamp Alanı gibi yerlerden birini seçebilirsiniz.  

4) Gölyazı

Gölyazı
Gölyazı

Bahar ayında canlanan doğasıyla gönülleri fetheden Gölyazı, dört günlük bir tatil için oldukça güzel rotalardan bir tanesi. Bursa’da bulunan bu ufak bölge eski bir Rum balıkçı köyü. Bursa’nın alışılagelmiş popüler rotalarının dışında bulunan bu küçük köyde yapabileceğiniz çok güzel etkinlikler bulunuyor. 

Gölyazı seyahatiniz esnasında tekne turu yapabilir, tarihi rum evlerinin olduğu sokaklarda yürüyüşe çıkabilir, Uluabat Gölü kenarında keyifli vakit geçirebilir ve ünlü anıt ağacı Ağlayan Çınar’ı görebilirsiniz. 

5) Marmaris

Marmaris
Marmaris

Havaların ısınması ile gözleriniz kum, güneş ve deniz arıyorsa rotanızı Marmaris’e doğru çevirebilirsiniz. Deniz kenarında keyifli bir tatil için en güzel rotalardan olan Marmaris’te hiç sıkılmadan dolu dolu bir 4 gün geçirmeniz mümkün. Marmaris’te isterseniz her şey dahil bir otelde sadece dinlendiğiniz bir tatil yapabilir isterseniz küçük bir butik otelde konaklayarak Marmaris’i keşfe çıkabilirsiniz.

Deniz sezonu henüz açılmasa da Marmaris’te koylara giden tekne turlarına katılabilir, Marmaris Kalesi ve Arkeoloji Müzesi gibi yerleri gezebilirsiniz. Bunun yanı sıra Marmaris’te harika lezzetler tadabileceğiniz restoranlara gidebilir ve kafelerde güzel vakit geçirebilirsiniz. 

6) Ankara

Ankara
Ankara

Ankara, kısa tatiller için tercih edebileceğiniz harika lokasyonlardan bir tanesi. Eğer bu dört günlük tatili, deniz kenarında ya da kamp yaparak geçirmek istemiyorsanız rotanızı Ankara’ya doğru çevirebilirsiniz. Ankara seyahatiniz boyunca Anıtkabir’in yanı sıra Ankara Kalesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Kurtuluş Savaşı Müzesi gibi pek çok müzeyi de gezebilirsiniz. Ayrıntılı Ankara Gezi Rehberi için Ankara’da Gezilecek Yerler yazımıza göz atabilirsiniz. 

Ankara’da gezilecek yerlerin yanı sıra kış yorgunluğunu üzerinizden atmak için Kızılcahamam’da bulunan termal otellerden birinde konaklayabilirsiniz. Bu tesislerde verilen masaj ve spa gibi hizmetlerden yararlanarak tatiliniz boyunca adeta yenilendiğinizi hissedebilirsiniz.

7) Şirince

Şirince
Şirince

Tatil denilince aklınıza ilk gelen bölge Ege ise bu kısa tatilde rotanızı İzmir’in minik ve şirin kasabası Şirince’ye çevirebilirsiniz. Küçük bir köy olmasına rağmen burada gezecek pek çok yer bulabilirsiniz. Nesin Matematik Köyü’nün bulunduğu Şirince’de Taş Mektep, St. John Baptist Kilisesi ve Şirince Çarşısı gibi yerleri gezi rotanıza eklemenizi öneriyoruz. 

Şirince tatiliniz boyunca yapabileceğiniz keyifli aktiviteler bulunuyor. Bunlardan bir tanesi ise şarap tadımı için şarap evlerini gezmek. Şirince şarapları ile de meşhur olduğu için yöresel şaraplarını deneyimleyebileceğiniz çeşitli şarap evlerini bölgede bulmak mümkün. Bir gününüzü bu etkinliğe ayırarak keyifli bir şekilde vakit geçirebilirsiniz.

8) Pamukkale

Pamukkale
Pamukkale

Şimdi de rotamızı Denizli’de bulunan Pamukkale’ye çeviriyoruz. Travertenleri ile meşhur olan Pamukkale’yi ziyaret etmek için dört gün oldukça yeterli olacaktır. Şifalı kaplıcaları ve travertenlerin doğal güzelliği ile ön plana çıkan Pamukkale’de kesinlikle ziyaret etmenizi önerdiğimiz bir diğer yer ise Hierapolis Antik Kenti. Oldukça etkileyici bir antik kent olan Hierapolis Antik Kenti, herkesin en az bir kere görmesi gereken yerlerden bir tanesi. 

Pamukkale’de daha rahat bir şekilde gezebilmek için buraya kendi aracınız ile gitmenizi ya da Pamukkale’den araç kiralamanızı öneriyoruz. Böylece ulaşım esnasında zorlanmaz ve özgürce gezi rotanızı oluşturabilirsiniz. 

9) Ayvalık

Ayvalık
Ayvalık

Bahar aylarının en sakin tatil rotalarından bir tanesi olan Ayvalık, hem kısa hem uzun soluklu tatiller için güzel bir rota. Balıkesir’de bulunan bu güzel bölge, eski Rum yapıları ve lezzetli Ege yemekleri ile ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Deniz ürünlerinin en güzellerinden yiyebileceğiniz Ayvalık’da gezebileceğiniz çeşitli yerler de bulunuyor. Taksiyarhis Kilisesi, Ayvalık Çarşısı, Macaron Mahallesi ve Ayvalık Sahil’i bu yerlerden sadece birkaçı.

Ziyaretçilerine çeşitli otel seçenekleri sunan Ayvalık’ta istek ve ihtiyaçlarınıza en uygun olan oteli kolayca bulmanız mümkün. Ayvalık’ta isterseniz küçük bir butik otelde isterseniz 5 yıldızlı bir otelde konaklama yapabilirsiniz. Nasıl bir  otel seçerseniz seçin otelin konumunun gezmek istediğiniz lokasyonlara yakın olmasına dikkat etmenizde fayda var. Böylece Ayvalık’ta gitmek istediğiniz yerleri daha kolay ve rahat bir şekilde gezebilirsiniz.

10) Meis Adası

Meis Adası
Meis Adası

Tatilim kısa da olsa ufak bir yurt dışı kaçamağı yapmak istiyorum diyorsanız sizin için en güzel seçenek Meis Adası olabilir. Yunanistan’ın en güzel adalarından bir tanesi olan Meis Adası, Türkiye sınırından sadece 20 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Kaş’tan kalkan feribotlar ile kısa sürede varabileceğiniz bu ada ise sizi bütün güzellikleri ile bekliyor. 

Meis Adası’nda gezebileceğiniz çeşitli yerler bulunuyor. Mavi Mağara, Meryem Ana Kilisesi, St. George Manastırı, Kastellorizo Müzesi ve Etnografya Müzesi adada gezebileceğiniz yerlerden birkaçı. Ayrıca ada ile önemli bir bilgi de Meis Adası’nda denize girmek için pek çok alan bulunmuyor olması. Bu yüzden her ne kadar deniz sezonu açılmamış olsa da aklınızda denize girmek varsa adadaki limana çok yakın bir konumda bulunan Mandraki Koyu’na gidebilirsiniz. Buradan rahatlıkla denize girebilir ya da deniz kenarında keyifli vakit geçirebilirsiniz. 
Ek olarak, Meis Adas’ının kapıda vize uygulamasıyla gidilebilen adalardan bir tanesi olduğunu hatırlatalım. Yunanistan kapıda vize sistemi ile Meis Adası için kolay ve hızlı bir şekilde vize alabilir ve bu güzel Yunan adasında keyifli bir tatil yapabilirsiniz. Yunanistan kapıda vize uygulaması ile ilgili ayrıntılar için Yunanistan Kapı Vizesi Hakkında Merak Edilen Her Şey yazımıza göz atabilirsiniz.

Önceki İçerikYunanistan’ın Az Bilinen Adası Leros’ta Gezilecek 7 Yer
Sonraki İçerikBalkanlar Turu Planlama Rehberi: Nereden Başlamalı?
Dehan Fulya Türeler
İstanbul Üniversitesi Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı mezunu. Yazmayı, araştırmayı ve okumayı çok seviyor. Kariyerine içerik uzmanı olarak devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız