Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı Ulaşım Rehberi

0
1924

Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi sınırları içerisinde yer alan Ağrı, İran ile sınır komşusu olmakla birlikte şehir içi ulaşımda da yerli ve yabancı ziyaretçilerine büyük kolaylık ve rahatlık sağlıyor.

Şehir içi ulaşımda fiyatların gayet makul olduğu Ağrı’da dolmuş, minibüs ve otobüsler şehir içi ulaşımın temelini oluşturuyor.

Bunun yanı sıra taksilerin de büyük rol oynadığı Ağrı şehir içi ulaşımda havalimanı – şehir merkezi arası yolculuklarda araç kiralama, havalimanı servisi ve transfer araçları de tercihler arasında…

Ağrı Şehir İçi Ulaşım Hakkında

Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı’ndan şehir merkezine nasıl gidilir?

Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı’ndan şehir merkezine yapacağınız ulaşımlarda birden çok alternatifinizin olduğunu hatırlatalım.

Havalimanı ile şehir merkezi arasında sadece 8,5 km’lik bir mesafe olduğu için hangi ulaşım aracını seçerseniz seçin, maksimum 15 – 20 dakikada şehir merkezine varmanız muhtemel.

Aynı şekilde özel ulaşım araçları arasında bulunan taksiler de bu doğrultuda çok yüksek fiyatlar tutmayacaktır.

Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı’ndan şehir merkezine giderken havaliman servislerini kullanabileceğiniz gibi araç kiralama ve transfer hizmetleri seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.

Belediye otobüsleri ve minibüslerin Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı – şehir merkezi güzergahları olmamasından dolayı toplu ulaşım araçları arasında sadece havalimanı servisleri aktif olarak hizmet veriyor.

Toplu Ulaşım Araçları

Havalimanı Servisi

Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı’ndan şehir merkezine toplu taşıma aracı ile ulaşmak isteyenlerin sadece bir alternatifi mevcut, o da havalimanı servisleri.

AnadoluJet hava yolu firmasının hizmet kapsamında olan havalimanı servisleri Mefser Turizm, Pinaşya Turizm gibi şirket ortaklıkları adı altında hizmet veriyor.

Ağrı Hamed-i Havalimanı – şehir merkezi arasında aktarmasız ulaşım hizmeti veren havalimanı servislerinin güzergahı ise şöyle: Patnos, Malazgirt, Doğubeyazıt, Kütüphane, Belediye İş Merkezi, Öğretmenevi, Eski Otogar, Saat Kulesi ve Yeni Otogar.

0472 616 63 63 ve 0472 312 67 71 numaralı hatları arayarak yerinizi ayırtabilir ve fiyatlar hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Hem uygun fiyata hem de hızlı bir şekilde şehir merkezine ulaşabileceğiniz bu havalimanı servislerinin hareket saatleri ise Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı varışlı uçuş seferlerine göre düzenleniyor. Bu sayede havalimanına varır varmaz 15 – 20 dakika içerisinde hareket etmeniz yüksek ihtimal.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı’ndan şehir merkezine en hızlı ve de konforlu şekilde ulaşmak isteyenlerin ilk tercihi taksilerden yana oluyor.

7/24 hizmetinizde olan havalimanı taksilerini kullanmak için terminal dışındaki durağa gitmeniz yeterli olacaktır.

8,5 km’lik mesafe için ödeyeceğiniz ortalama taksi ücreti ise 20 ila 30 TL arasında değişkenlik gösterebilir.

Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı’ndan taksiyle şehir merkezine yaklaşık 10 – 12 dakikada ulaşmanız muhtemel.

Araç Kiralama

Ağrı’da konakladığınız süre boyunca taksileri veya toplu taşıma araçlarını kullanarak zaman kaybetmek istemiyorsanız eğer araç kiralama hizmetleri tam da size göre!

Ayrıca Ağrı’da birkaç günden fazla kalacaklar veya Ağrı dışında komşu illere de seyahat edecekler araç kiralama hizmetlerinden faydalanarak bütçelerine de katkı sağlayabilir.

Araç kiralama firmalarının erken rezervasyon fırsatlarından yararlanabilir ve bu sayede de daha uygun fiyatlara aracınızı ayırtabilirsiniz.

Havalimanına indikten sonra da yapmanız gereken tek şey, havalimanı terminalindeki firma ofisine giderek son işlemleri yapmak ve aracınızı teslim almak.

Eğer uçuşunuzdan önce rezervasyonunuzu yaptırdıysanız, araç teslim alma işlemleriniz de bir o kadar kısa sürecektir.

Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı terminalinde ofisi bulunan araç kiralama firmalarından bazıları ise şöyle:

  • Ağrı Dağı Oto Kiralama (0544 318 51 91)
  • Ağrı Oto Kiralama (0533 656 19 11)
  • Azizoğlu Oto Kiralama (0472 215 90 03)
Transfer

Ağrı’da konaklayacağınız otel ile iletişime geçerek havalimanı transfer hizmetlerinin olup olmadığını sorabilirsiniz.

Şayet varsa belli bir ücret karşılığında bu hizmeti talep edebilir ve uçuşunuzun hemen ardından sizi bekleyen görevli ile buluşup aracınıza binerek hızlıca şehir merkezine ulaşabilirsiniz.

Bir diğer seçenek de havalimanı transfer hizmeti veren tur firmaları veya seyahat acenteleri ile iletişime geçmek.

Şehir merkezinden Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı’na nasıl gidilir?

Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı’ndan yalnızca 8,5 km uzaklıkta bulunan şehir merkezinin pek çok noktasında sizi bekleyen taksileri kullanabileceğiniz gibi araç kiralama ve transfer hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.

Hem konforlu hem de güvenilir ulaşım imkanı sunan bu hizmetlerden faydalanmak içinse erken rezervasyon kampanyalarını takip etmenizde fayda var.

Eğer toplu taşıma araçlarını tercih etmek istiyorsanız, belediye otobüsleri ve minibüslerin havalimanına direkt ulaşım sağlamadığını hatırlatalım. Bu anlamda tek toplu taşıma seçeneği havalimanı servisleri oluyor.

Her hâlükârda maksimum 10 – 15 dakika içerisinde şehir merkezinden Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı’na varmanız muhtemel.

Toplu Ulaşım Araçları

Havalimanı Servisleri

Şehir merkezinden Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı’na ulaşımın en kolay ve ekonomik yolu havalimanı servisleri kuşkusuz.

10 – 15 dakika içerisinde Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı’na ulaştıran havalimanı servisleri Mefser Turizm, Pinaşya Turizm vb. firmalar ile ortak olarak AnadoluJet tarafından hizmet sağlıyor. 0472 616 63 63 veya 0472 312 67 72 numaralı hattı arayarak yerinizi önceden ayırtabilir ve havalimanı servislerinin tek biniş bilet ücreti hakkında en güncel bilgileri alabilirsiniz.

Malazgirt, Doğubeyazıt, Kütüphane, Belediye İş Merkezi, Öğretmenevi, Eski Otogar, Saat Kulesi ve Yeni Otogar duraklarından birini seçerek uçuş saatinizden en az 1 – 1,5 saat önce orada olmanızı öneriyoruz.

Havalimanı saatlerinin kalkış vakitleri genellikle Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı kalkışlı uçuş seferlerine göre düzenleniyor. Bu anlamda uçuşunuza geç kalmanız söz konusu bile değil.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Belediye otobüsleri ve minibüslerin şehir merkezi – Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı arası ulaşım hizmeti vermemesi, şehri ziyaret eden yerli ve yabancıların taksileri tercih etmesine sebep oluyor. Elbette daha hızlı ve konforlu ulaşım yöntemi arayışında olanlar da tercihini taksilerden yana kullanıyor. Taksilerin 7 gün 24 saat hizmet vermesi de bu popülariteyi artırıyor diyebiliriz.

Şehir içi ulaşımda da sıklıkla tercih edilen taksiler bulunduğunuz yere bağlı olarak, 10 – 20 dakika içerisinde sizi Ahmed-i Hani Havalimanı’na ulaştırabilir.

Havalimanı taksileri ile iletişime geçebileceğiniz gibi şehrin pek çok noktasında karşınıza çıkacak olan şu taksi firmalarını da değerlendirebilirsiniz:

  • İnan Taksi (0472 215 48 08)
  • Acar Taksi (0472 215 44 12)
  • Özlem Taksi (0472 215 22 25)
Araç Kiralama

Havalimanından ya da şehir merkezinden kiraladığınız aracınızla Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı’na ulaşmak en fazla 10 dakika sürecektir.

Hem daha hesaplı hem de daha konforlu bir ulaşım yöntemi olan araç kiralama, şehir merkezi – havalimanı arası yolculuğunuzda ilk tercihiniz olabilir.

Kiraladığınız aracı teslim etme yeri olarak Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı seçerseniz, hiç vakit kaybetmeden hızlıca aracınızı havalimanına bırakabilir ve uçuşunuza gidebilirsiniz.

Şehir merkezinde ve havalimanında ofisi bulunan araç kiralama firmalarından bazılarını sizler için listeledik:

  • Ağrı Dağı Oto Kiralama (0544 318 51 91)
  • Ağrı Oto Kiralama (0533 656 19 11)
  • Azizoğlu Oto Kiralama (0472 215 90 03)

Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı Hakkında

Şehir merkezinden 8,5 km uzaklıkta yer alan ve 1997 yılında sivil havacılık hizmetine başlayan Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı, yılda ortalama olarak 300 bin yolcuyu ağırlıyor.

AnadoluJet firması aracılığı ile Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan; Türk Hava Yoları ile de İstanbul Havalimanı’ndan Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı’na aktarmasız olarak uçuşunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Kafe, restoran, araç kiralama ofisleri, 100 araç kapasiteli otopark, VIP salonları, dinlenme salonları, banka hizmetleri vb. imkanların olduğu Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı, 2015 yılı Temmuz ayında “Ağrı Havalimanı” olan adını değiştirerek bugünkü halini almıştır.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız